Zakon, psi i tko je tu lud?
Gledam prilog neki dan na TV-u vezano uz učestale nepade pasa na ljude i zadnji tragični slučaj. Novinar spominje povodac i brnjicu, u kadru plavuša sa ogromnim rotvajlerom priča o odgoju pasa, njen, naravno nikada nije nikoga napao, ona i njeni sinovi njega odgajaju, ona ga vodi na uzici (koju povremeno skida i pušta ga da se istrči) i žena tvrdi da je njen pas 100% siguran jer ona s njim vlada.
Od brnjice ni B, pas ko tele i vidi se da je jači od nje, da potrči svom snagom odvukao bi je ko pero, da ne spominjem da slučajno poludi i nekog napadne - nema šanse da ga ona svojom snagom savlada.
Svaki od pasa te i slične vrste nikada nikog nisu napali do prvi puta. Tada se obično kaže:"Nikada nikog nije napao do dana..."
E, sad, mene zanima:
1. Odakle vlasnicima pasa toliko samopouzdanje da misle kako 100% vladaju psećom vrstom?
2. Kakav je točno zakon oko nošenja brnjice, tko to treba i u kojim prilikama nositi i kakve su kazne?
3. Kada ste posljednji puta uživo vidjeli nekog psa da nosi brnjicu?
Re: Zakon, psi i tko je tu lud?
Citiraj:
Sanjica prvotno napisa
1. Odakle vlasnicima pasa toliko samopouzdanje da misle kako 100% vladaju psećom vrstom?
2. Kakav je točno zakon oko nošenja brnjice, tko to treba i u kojim prilikama nositi i kakve su kazne?
gledala sam i ja taj prilog i bolje da ga ne komentiram :roll: .
na prvo pitanje bi odgovorila da je u pitanju cista bahatost i egoizam.
na drugo ne znam odgovor ali isto mislim da odredjene vrste pasa (one koje spadaju u agresivne) trebaju imati i brnjicu i povodac.
a trece- NIKADA nisam vidjela psa sa brnjicom, a puno vise pasa vidim da slobodno secu nego onih na povodcu :x .
Re: Zakon, psi i tko je tu lud?
Citiraj:
Sanjica prvotno napisa
1.To treba pitati vlasnika koji tako misli( pas je istina pametna i privrzena zivotinja,ali reagira vrlo cesto instiktivno)
2.Svi psi moraju biti vezani,a opasne pasmine uz to moraju imati i brnjicu! ZA kaznu ne znam,prije nekog vremena je bilo gledanje kroz prste ili 100 kuna.
3.Nedavno,ali rijec je o sluzbenom psu