Vulvitis ( ostecena vaginalna flora)
Pomoc!!!
Popila sam 12 antibiotika zbog upale mjehura u par mjeseci. Pri samom kraju terapije me pocelo peci u vaginalnom podrucju kao da me netko polio kiselinom. Pece, zari, boli, osjecaj upale. Nakon 5 ginekologa iskljucene su bakterijeske ili gljivicne infekcije, svi brisevi su bili ok, urinokulture ok, iscjedak normalan, bez neugodnih mirisa. Nista sto bi ukazivalo na neku infekciju. Jedini simptom je da dolje sve pece, vulva tj. stidnica pece. U meduvremenu sam probala razne vaginalete, kantarionovo ulje, teuta mast... Dosta poboljsanja sam imala nakon acidosalus vaginaleta, ali cim sam s njima stala, opet sve ispocetka. Cijelo vrijeme pijem probiotike, dosta jogurta, nosim pamucni donji ves, perem se obicnom vodom. Ovo stanje sad traje 3 mjeseca u komadu i nema nekog pomaka. Cak sam pocela razmisljati da se mozda radi o vulvodiniji??!
Zadnji ginekolog mi je propisao triderm i elocom kremu te vagisan vaginalete. Njegov zakljucak je da sam unistila u potpunosti vaginalnu floru sa toliko antibiotika i da ce trebat odredeno vrijeme da se to vrati u normalu. Koristim trenutno te kreme, ali ne vidim neki pomak.
Zanima me je li itko imao ovakvu situaciju, da li se nekome toliko ostetila sluznica zbog antibiotika, kako i kad je to vraceno u normalno stanje? Zar je moguce da nakon tri mjeseca nije doslo nimalo do obnove flore???