Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Vulvitis ( ostecena vaginalna flora)

Datum pristupanja
    Nov 2024

Početno Vulvitis ( ostecena vaginalna flora)

Pomoc!!!
    Popila sam 12 antibiotika zbog upale mjehura u par mjeseci. Pri samom kraju terapije me pocelo peci u vaginalnom podrucju kao da me netko polio kiselinom. Pece, zari, boli, osjecaj upale. Nakon 5 ginekologa iskljucene su bakterijeske ili gljivicne infekcije, svi brisevi su bili ok, urinokulture ok, iscjedak normalan, bez neugodnih mirisa. Nista sto bi ukazivalo na neku infekciju. Jedini simptom je da dolje sve pece, vulva tj. stidnica pece. U meduvremenu sam probala razne vaginalete, kantarionovo ulje, teuta mast... Dosta poboljsanja sam imala nakon acidosalus vaginaleta, ali cim sam s njima stala, opet sve ispocetka. Cijelo vrijeme pijem probiotike, dosta jogurta, nosim pamucni donji ves, perem se obicnom vodom. Ovo stanje sad traje 3 mjeseca u komadu i nema nekog pomaka. Cak sam pocela razmisljati da se mozda radi o vulvodiniji??!

Zadnji ginekolog mi je propisao triderm i elocom kremu te vagisan vaginalete. Njegov zakljucak je da sam unistila u potpunosti vaginalnu floru sa toliko antibiotika i da ce trebat odredeno vrijeme da se to vrati u normalu. Koristim trenutno te kreme, ali ne vidim neki pomak.
    Zanima me je li itko imao ovakvu situaciju, da li se nekome toliko ostetila sluznica zbog antibiotika, kako i kad je to vraceno u normalno stanje? Zar je moguce da nakon tri mjeseca nije doslo nimalo do obnove flore???

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja imam isto super čudno stanje sada, a ne mogu do ginice jer nemaju termina. Ne antibiotici, ali msm da sam uništila floru vrućim kupkama.

Ti bi vjrv trebala otići po drugo mišljenje, ne čini mi se baš normalnim da ne prolazi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja mislim da bi ti (i većini) ovo trebala biti uobičajena postavka "osim pamucni donji ves, perem se obicnom vodom" - ne samo sad, nego i inače. 12 dana antibiotika, 12 antibiotika kroz koliko dugo vremensko razdoblje? Svašta je moguće, vjerojatno treba strpljenja. Ako ti acidosalus čini OK i ako se smije dugo, vrati se na to. Ja npr. kao perimenopauzalna žena trajno koristim cicatridina vaginalete, kod svakog antib. preventivno canesten vaginalete, ja ću reagirati jakom gljivičnom upalom i ako 2 h nosim preuske hlače npr., znači govorimo o cjeloživotnoj ekstremnoj osjetljivosti. Neke žene su takve. Triderm bi to trebao barem privremeno smiriti, ja bih uzimala dulje vrijeme te vaginalete ako ti čine dobro. Sretno!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

Ti bi vjrv trebala otići po drugo mišljenje, ne čini mi se baš normalnim da ne prolazi.
    Misliš šesto? Sumnjam da će šesto dati neki benefit na prethodnih 5.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pa da moguće je to.. zapravo imam svrbež otkad sam uzela "termo" tajice koje su mi super udobne, ali su sama plastika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa da moguće je to.. zapravo imam svrbež otkad sam uzela "termo" tajice koje su mi super udobne, ali su sama plastika.
    Na moju anamnezu to bi bio ruski rulet s 50% šanse da završim na Itracu oralno... Pitala bih giniće koji bi mi pomagali jesu li susreli koga takvog, da svatko od njih ima po jednu-dvije toliko osjetljive pacijentice. Već sam si mislila iskrojit termo hlače s prozračianjem na tom dijelu, LOL. Meni je i svako nošenje najlonki da ili ne event, promisli dobro.... jel vrijedno "tolikog rizika".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.02.2025. at 22:31

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što ću nosit? Smrzavam se u širokoj pamučnoj odjeći. Dali su mi uputu za Linolu Fett. Sad se plašim na bazen ako mi voda već ulazi u sve šupljine, od uha do vagine, ... samo je pitanje vremena kada ću nešto pokupiti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam čarape, kao dokoljenke, samo preko koljena. Malo su dosadne što se nekad spuste malo, jer nemam držače, ali sam načelno baš sretna s njima.
    Ne znam je l pitaš za po kući ili vani. Za vani obavezo visoke čarape i dulja jakna i kapa. Doma mi je toplo. Navečer kad se isključi sunce i centralno, ako sam već u pidžami, pokrijem se dok ne radim, a kad radim nije mi hladno.

Plus - ugodno s korisnim - kad ti je zima, vježbaj 5 min

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što ću nosit? Smrzavam se u širokoj pamučnoj odjeći. Dali su mi uputu za Linolu Fett. Sad se plašim na bazen ako mi voda već ulazi u sve šupljine, od uha do vagine, ... samo je pitanje vremena kada ću nešto pokupiti.
    Nećeš pokupiti ništa osim klora na bazenu, ali da - to je ozbiljan problem u ovakvoj situaciji. To je razlog zbog kojeg i ja zaobilazim bazene, iako mi je plivanje omiljena rekreacija. Za oči postoje naočale, ali za rupu donju nema pomoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •