Distoni sindrom hipotonija
Htjela bih podijeliti jedno ruzno iskustvo koje još uvijek prozivljavam s vama. Mozda to pomogne nekim drugim mamama koje se nadju u sličnoj situaciji. Mojem bembu je dijagnosticirana hipotonija, što znači u doslovnom prijevodu mlitavost mišića. Odvela sam ga kod fizijatrice u Klaicevoj koja mu je to dijagnosticirala na osnovu 5 min. promatranja, zato što nije htio primiti njihove igračke, te se na njezinu inicijativu nije htio okrenuti na bok. Istina je da bembo kod kuće prima igračke, te kada je dobre volje i kada ga nešto zaista zanima on će se okrenuti kako god on zeli. Ona je očekivala od njega da u dobi od 3 mjeseca on u potrbušnom polozaju već prima igračke, te se čudila i inzistirala da vjezbamo MINIMALNO 5 puta na dan. Kad izračunam da moj bembo malo odspava, da se nakon cickanja mora podrignuti, ne znam gdje da nadjem vremena za tih 5 puta, tako da ja s njim vjezbam 3 puta na dan. Vjezbe su korisne za svaku bebu, ali s ovim postom zelim samo reci mamama da se ne ustrase odmah na njihovu dijagnozu, nego da slušaju svoj instinkt, jer vi ste s tim djetetom 24h i već bi primijetile da nešto nije u redu s njim.[/u]