Re: Sjedalice i put na more
Citiraj:
Didi prvotno napisa
Moja mama: "Ali mi smo vas tako vozili cijeli život, i ništa vam se nije dogodilo"
Moj tata:" Te su sjedalice samo mamilice za novce, vi ih niste imali i živi ste i zdravi"
nazalost, ja ti nemam nikakav savjet iz iskustva jer ivar od svog sedmog dana (iz rodilista) do sedme godine nije imao trenutka bunta protiv sjedalice.
ali bi htjela samo ponuditi tvojim roditeljima odgovor na ona dva komentara. ancica je jednom super rekla: da, ali sto bi na to rekli oni kojima djeca nisu prezivjela sudar bez sjedalica. kolike bi novce oni danas izdvojili samo da su im djeca ziva (ili neozlijedena).
Citiraj:
Didi prvotno napisa
Ako vas sad pitam što mislite o tome da za put na more (cca 5-6 sati vožnje ako ne stajemo, sa stajanjem znači 7) izbacimo sjedlice (djeca 10,5 mjeseci, hoda i 2 godine i 4 mjeseca) i napravimo im krevet na zadnjem sjedištu - znam što ćete mi reći i ja se s tim potpuno slažem.
ne savjetujem ni pod razno (ali to si znala)
Citiraj:
Didi prvotno napisa
Ako put na more planiramo noću ili u rano rano jutro dok još spavaju, pitam se kako će starija spavati u Rodi sjedalici jer je skroz uspravna i nimalo pogodna za spavanje, ali niti Priori mi se ne čini pouzdanim rješenjem za duže spavanje (npr da bar 3 sata vožnje spavaju).
bez obzira na nedoumice, ovo mi se čini kao najbolje rješenje. barem jedan dio puta bi prošao manje stresno. znači bilo bi dobro da krenete ne kad su već toliko umorne da ne znaju što bi sa sobom jer će onda teško zaspati. nego kad su samo umorne. vjerojatno će jedan dio proći na 'uspavljivanje' ali vjerujem da će uspjeti. mislim, teško mi je zamisliti da bi se curke bunile svih 7 noćnih sati. mislim da će ih umor ipak primiriti.
nemam iskustva sa dvoje dijece (uskoro budem) i pretpostavljam da je i problem sto jedna drugu potiću. probaj prvo rijesti jednu koja je ce bolje prihvattit pa drugu. no nikako izvan sjedalice za vrijeme vožnje.
možda im noćna vožnja bude interesantna (svijetla koja prolaze kraj prozora itd) pa čak i smirujuća. ko zna, držim fige
Citiraj:
Didi prvotno napisa
Ako put na more planiramo noću ili u rano rano jutro dok još spavaju, pitam se kako će starija spavati u Rodi sjedalici jer je skroz uspravna i nimalo pogodna za spavanje, ali niti Priori mi se ne čini pouzdanim rješenjem za duže spavanje (npr da bar 3 sata vožnje spavaju).
Jel ti to iznosiš svoje razmišljanje ili curka negoduje zbog neudobnosti?
Jan bez problema spava u svojoj autosjedalici sjedeći... ne mislim da mu je to problem....