Znam, i duboko se izvinjavam tateku. Brzina...
Dakle na tatu se odnose moje opaske!
I kad sam kontrolirala sam znala da nešto ne valja i nisam se mogla sjetiti. :oops:
Žao mi je, evo sva sam se smanjila.
Printable View
Znam, i duboko se izvinjavam tateku. Brzina...
Dakle na tatu se odnose moje opaske!
I kad sam kontrolirala sam znala da nešto ne valja i nisam se mogla sjetiti. :oops:
Žao mi je, evo sva sam se smanjila.
Nema problema, nenaa, sve je u redu, u brzini se svatko zabuni ... :love:Citiraj:
nenaa prvotno napisa
Ah, ovi pp-ovi su zakon.
Tatek evo nešto sramotno, od mene nevjernice :lol:
:* , baš si simpa.
zbog toga sto zena ako se ne slaze sto misli onaj koj nosi hlace u obitelji to zapravo nema tezinuCitiraj:
Trina prvotno napisa
jasno je podjeljeno sto ide u spol
prihvatljivo je ako muskarac ode ali ako isto ucini zena onda je to smrtni grijeh
Stray, molim te, stavi naočale, jerCitiraj:
stray_cat prvotno napisa
Citiraj:
Tata! prvotno napisa
e pametnice to je tvoja varijanta gledišta i iskrivljena forma tvog psihološkog zabluđivanja... tvoje izjave koje meni stavljaš u usta su NOTORNA GLUPOST! i ničim potkrijepljena mojim stvarnim izjavama! Mislim da su moji stavovi ovdje kristalno jasna stav i da sam kroz svojih dvjestotinjak javljanja dao nedvojbenu podršku obiteljskoj zajednici sa visokim senzibilitetom za obiteljsko sastajanje, a ne rastajanje! to što sam ja na svom slučaju doživio brodolom (objekt neniinog nadmenog ismijavanja), nije me vidiš preobrazilo u čudovište koje na žene gleda kao na skupinu nepopravljivog ološa, nego mi usađena svijest prema zajednici i dalje dominira karakterom i jasno iskazuje žaljenje i punu empatiju za svakom naprečac raskinutom zajednicom i time ugroženom sudbinom djece...Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
i poručujem onima koji moje stavove tretiraju kao ženomrzačke kako stray-cat osobito rado istupa i svojim prizemnim provokacijama osvještava svekoliko pučanstvo ovdje, da nisu baš osobito bistri u zaključivanju, a očito sasvim analitički nevješti da bi tako olako sipali takve izjave i javno ponižavali... mislim da sam jasno dao do znanja da imam visokosenzibilizirane stavove prema ravnopravnosti spolova i poštovanju prema ženama i da tu ne činim nikakve distinkcije niti dajem ikome veće ili manje prednosti... isto tako svoje životne prioritete kad god je to potrebno bez presedana podvinjujem svom djetetu u cilju njegovog zadovoljstva, jer mi je njegova sreća centar svog mog svijeta i interesa!
a vis-a-vis svoje izjave Stray trebala bi se malo osvrnut oko sebe pa pogledat kako u stvari funkcionira društvo! i da li su roditeljska prava uistinu na strani hlača kako zlurado ubacuješ u usta ili ipak možda sukanja! pa ako moje roditeljsko pravo već tako obilato zakidaju na sudovima, na socijalnim službama, u zakonima, e pa barem ovdje ću se založiti za ravnopravnost i dati svoj glas dobrim namjerama i popravcima odnosa radi sreće te djece koja u svakom raskidu, iako najnedužnija, uredno najviše stradaju!
Oni koji imaju potencijala i želje za roditeljskom suradnjom, prepoznat će u meni alter ego svog roditeljskog partnera, pa se možda i zamisliti nad kvalitetom roditeljske suradnje s njime i eventualno raditi na popravci odnosa, zbog te djece... i drago mi je da ih ima i da se makar jave na PP, makar bi mi iskreno bilo draže da ovdje javno iskazuju svoje stavove radi oblikovanja pozitivnijeg odnosa i više poštovanja prema zajednici i obitelji, ali eto mogu reći da gledajući na svom osobnom primjeru sasvim razumijem zašto se ne eksponiraju javno.
i nismo više u srednjem vijeku, civilizacija društva je uznapredovala i usporedbe pozivanja na živote i odnose vaših roditelja u današnje vrijeme i u današnjim okolnostima više ne drže vodu i nemaju pretjerano sličnosti... spolna osvještenost je bitno viša nego prije, izjednačenost u pravima također, opterećenje obavezama isto tako izjednačena, a visoki senzibilitet prema nasilju je ustostručio u svjestima ljudi u odnosu na prošlih 30-tak god, kad su vaši roditelji roditeljevali... Tako da sam siguran da je danas itekako manje prešutnog nasilja kao nekad, jer je ono danas transparentnije nego ikad prije i da je iluzorno stalno prozivati kako se brakovi raspadaju radi nasilja...
raspadaju se radi teorija koje sazrijevaju u nesazrijelim i neodlučnim glavama koje dopuštaju razvoj teorije da bi prevarili partnera da im se ukaže prilika. U mislima stvaraju iluzije prema prinčevima na bijelim konjima, a za udaju su na kraju dobri i Don Quijoti na magarcima, dok ne zagusti na prvom zavoju... e tada se svom silom prizivaju oni "prinčevi" i fantaziranja kako li bi im bilo lijepo s prinčevima da su na njih naletili... pa se odjednom svaki novi uletanović "na magarcu" tretira kao možebitni baš taj princ, dok se konačno ne odraste i shvati da prinčevi žive samo u bajkama, a životne suputnike stvaramo mi sami, konstantnom nadogradnjom i revizijom odnosa! i nema ideala osim onog koji si sam izgradiš u partneru kao najbliskijem biću uza sebe! i to ne znači naravno samo sebično klesanje drugog prema sebi, nego itekako i kompromisnu izgradnju sebe prema njemu!
Niko nije svetac, svi mi dolazimo u iskušenja, danas dostupnošću tehnologija više nego ikad, ali je stvar osobnog karaktera hoćeš li iskušenju popustit i dopustit da ti razori obitelj i unesreći ti djecu ili ne... ili ćeš se čvrsto založit za interes obitelji na prvom mjestu i odbijat svaku mogućnost iznevjere povjerenja s punim poštovanjem prema partneru i zajednici. A mnogi pritom, nažalost, ne razmišljaju uopće na djecu i njihovu visokosenzibilnu emotivnost, već u svojoj sebičnosti očekuju da će se djeca kao kućne biljke lako prilagodit na novu sredinu i možebitnu novu osobu koja ih zalijeva.
Recept da bi takva svijest poprimila kolektivnu notu je da treba beskompromisno krenuti od sebe i sebe graditi moralnošću i poštovanjem, a ne čekati drugu stranu, pa se šlepati sistemom "samo ako će on, onda ću i ja". Naučite partneru na kamen vraćati kruhom i svijet će puno kvalitetnije živjeti, između ostalog i zato jer djeca upijaju i nasljeđuju prilike i vještine odgoja od roditelja pa će u tim sretnijim okolnostima nasljeđivati kvalitetnije obrasce odgoja i svoje djece i formiranja zdravog stava prema obiteljskoj zajednici.
DP, javi ženi da svrati ovdje, možda je nešto od svega ovog nagna da preispita svoje ishitrene stavove... osobe koje žive bez adekvatnog korektora u životu i dotoka objektivnih kritika sklone su zabrazdit u svojem autokratnom samopostupanju, uvjerene štoviše da su učinile najbolju moguću stvar na kojoj im niko nema što zamjerit...
Da, baš će je naše tu naklapanje natjerat na takvo nešto...o svašta. Oprosti, ništa nemam protiv tebe, ali meni je ovo totalno bahata izjava.
A s druge strane, ja bi rado čitala dugometražne postove o odnosu i braku od nekoga tko je uspio nego od nekoga tko nije.
Ništa osobno ovim ne mislim da se ne ti uvrijedio. Moji su roditelji rastavljeni pa eto i na njih tu mislim.
Ja mislim da se ovdje pametnih stvari može iščitati od obje struje...no kategorički odbijam ovakvo generaliziranje i osuđivanje nekoga tko nije tu da se brani!
Ne pada mi na pamet uključiti se u RASPRAVU, mislim da ste svi preduboko zabrazdili :P
OK; zato služi forum, ali ja ću po svom...
Evo malo update; bila je kod mene doma, otvorila laptop (stara šifra), vidjela kuda surfam, pa ako želi, može se uključiti... Ili sam lurkati.
Malo o meni, još me muče neki "mutirani osjećaji" prema njoj, ali čvrsto sam odlučio da neću popustiti i dozvoliti da me više manipulira, JER je imala dovoljno vremena dati mi do znanja da bi se možda vratila, smiriti se, razmisliti (ako to nisu bile prazne riječi), dok je to još bila opcija.
U međuvremenu me sin počeo zvati "Danko", Paula mi priča da ujutro ide buditi mamu i Danka ... NE ispitujem djecu, ali provodimo toliko vremena zajedno (hvala Bogu) da ničim izazvani svašta ispričaju.
Dakle, bez obzira na osjećaje, ne ulazim u razgovore s njom (osim o djeci), neugodno mi je u njenoj blizini, neću je gledati dok dođe u kuću.
Danas sam si dao truda i otišao na sud - NIJE predala zahtijev za razvod. Ona je svoj naum ostvarila, papiri joj ništa ne znače, to ću morati sam pokrenuti...
Hvala Dutka, al vidiš nekima ti ni dalekozori ne pomažu, pa iskreno čisto sumnjam da će i ovo povećalo koje si joj tako jasno potcrtala...Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
neki su jednostavno ovdje huškači, koji su predodredili sebi konfliktno širit nemir i razdor i spuštat se na razinu pubertetskog provociranja i potpikavanja, pa i oštrog vrijeđenja, a ničim konkretno argumentiranog... iako smatram, po mom skromnom sudu, da je ovo izuzetno osjetljivo mjesto koje bi temeljno trebalo glorificirati empatiju i podršku - meni se čini upravo suprotno, al neki to jednostavno NE SHVAĆAJU nego i dalje daju krila svojim frustracijama...
drago mi je kad ih se konačno raskrinka i drago mi je da to nisam opet samo ja uočio!
joj tata! :lol: nemam te živaca komentirati na tako lijep dan 8)
dp, zabrazdilo se ovdje, dabome. meni je drago da si ti skinuo ružičaste naočale. žao mi je što prolaziš kroz to. i za djecu također. samo jedan virtualni :love: , mislim da si ti super tip.
BRAVO! imaš ti pravo!!!!!Citiraj:
dp prvotno napisa
ma apsolutno je shvatljivo da te muče nedorečeni osjećaji i vrlo je pametna odluka da ne dopuštaš da te više manipulira i doista si pametno i razborito obrazložio i zašto to ne želiš!Citiraj:
dp prvotno napisa
evo za sve majke koje to možda nehotice ne shvaćaju, ali ovo je i mene silno povrijedilo kad sam čuo da me dijete naziva imenom i reagirao sam prema majci, na šta se ona iščuđavala zašto bi me to smetalo... ali evo zašto, mojih imena ima milion, a djetetu sam samo ja TATA! za mene riječi MAMA i TATA imaju tradicionalnu, nostalgičnu i nezamjenjivu vrijednost i kompleksnu opisnost uloge koju nose!Citiraj:
dp prvotno napisa
oduvijek sam se čudio još kao dijete kad bih čuo da netko tatu ili mamu zove imenom... meni već tada ko djetetu nije imalo toplinu i bilo mi je nekako prehladno ko da zove prijatelja, a ne roditelja...
a pogotovo u tvom ovako svježem slučaju ima alarmantnu konotaciju... ja se tebi čudim kak to sve dopuštaš oko sebe? tako isključivo i nedokučivo ponašane dojučerašnje partnerice i manipulacije s djecom, mislim indicije su očito svakojake, pa kaj je tebi baš najnormalnije da ti neki drugi striček sam tak zamjeni mjesto???
a nisi ni posjetio CZSS, malo porazgovarat s tetama o moralnosti i ispravnosti takvog čina tvoje žene? Ja ti kažem da to sa strane dječje psihologije nije najnormalnija situacija, čak i vrlo netolerirajuća! Ja ne bih baš mirno spavao na tvom mjestu...
Mislim da je Danko već spomenuti striček a ne dp.
pa da prođe ovako?Citiraj:
DP, javi ženi da svrati ovdje
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=62508
:?
U svoj svojoj tuzi ovo je ipak bio jedan lijep topik viđen očima i vođen rukom nama, sada već izuzetno dragog, dp-a i forumašica, koje su se trudile nenametljivo približiti mu svoje viđenje njegovog problema i to na jedan zaista ugodan, prijateljski način. :)
Izuzetno mi je žao što je bilo dovoljno da ulete dva unisex* forumaša i ovom topicu daju posve tužnu i ružnu notu.
Ali ne zbog jedne prijevare i zbog jednog trpljenja, već zbog ljudske nametljivosti, zlobe i nemoguće "ja, ja" prirode.
Žalosno je kada ljudi ne prepoznaju kad ne mogu i ne trebaju biti u prvom planu.
(* nit pišaju stoječki, nit sjedečki, reklo bi se u narodu)
i ja isto ovo mislim. Ovu je temu počeo dp da si pomogne shvatiti osjećaje koji su se u njemu previrali, pa sigurno nije od foruma očekivao da će riješiti njegovu situaciju.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ne smatram da bi njegova žena trebala ulaziti u raspravu na forumu, neka uđe u raspravu sa dp-om i pokuša i sebi i njemu objasniti što se dogodilo ako može i ima snage.
DP ako hoćeš moj savjet, makni se sa foruma. I ja ću. Ne zbog toga što je netko rekao, niti zbog cura ovdje od kojih su fakat neke divne osobe, nego zato što stvarno nema više smisla pisati i na taj način ponavljati svaku mučnu sitnicu koja je dovela do raspada vašeg braka, a koja boli i na taj način si stalno kopati po rani. Mislim da je vrijeme da malo prestanemo o tome razmišljati.
a zašto se ti ne smiriš? jer ne pomažeš i užasno si kontraproduktivan. ne moraju baš svi svjedočiti tvojoj osobnoj gorčini.Citiraj:
Tata! prvotno napisa
:love:Citiraj:
dp prvotno napisa
Jako mi je žao. Drži se!
@ dutka + papa, rotfl
dp, sori, necu vise
XCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
e sad se stvarno ispričavam na OT, al takve gerilske podhebancije nisu za trpit, pa ni od gospođa koje bi trebale ovdje služit kao uzor, a ne pritajene predvodnice!
sorry DP morao sam odreagirat na krajnje perfidnu nekorektnost! i usput iskreno se nadam da je ime "Danko" ipak tvoje, sudeći iz akronima DP, a ne dotičnog stričeka, kako je netko (prepoznat će se) to zlojedno potpiknuo ovdje!
da i?!?!Citiraj:
sorciere prvotno napisa
kaj je pjesnik time htio reć? pa nisam ti ja Sanader da se zbog mene zatvaraju web stranice, a kamo li postovi u kojima tko ima što pametno i argumetirano za reć... pa jel tko imao što?!? i šta ti sad to govori o tvojem izvlačenju tako "zornog" primjera kolokvijalne rječitosti potkrijepljene salvom duboko argumentiranih činjenica????
a da nisi možda sama imala prste u tome?!?
il je to još jedna tvoja mupetovska izaleđna sprdancija?
a ja već u sebi odavno apsolvirao činjenicu da smo davnih dana zaključili šta si jedno drugom imamo za reć...
ne sjećaš se???
Citiraj:
Tata! prvotno napisa
nisam se prepoznala :roll: ali evo ti, kad tako opširno pišeš pomislila bih i da čitaš...Citiraj:
dp prvotno napisa
dp, sorry na seciranju posta.
tata!, možeš li se na koju temu javit bez da izvedeš svoj one man show? jer savjeti ti nisu loši, ali kad kreneš u obračun sa forumašicama sav dobar dojam se izgubi.
[quote="Tata!"]
iskreno se nadam da je ime "Danko" ipak tvoje, sudeći iz akronima DP, a ne dotičnog stričeka, kako je netko (prepoznat će se) to zlojedno potpiknuo ovdje!
quote]
Ne, ja sam za djecu "tata", Danko je pajdo...
Malac se ponekad zabuni pa oslovljava "mama, ... tata, baka ...", dok nije koncentriran. Sada u istu grupu trpa i Danka, to me pogodilo.
... a klinka izgleda sve kuži, vidim na njoj :(
a onda ti se divim smirenosti.. neznam šta bih ti rekao, ovo mi je previše! i ti još uvijek to sve mirno promatraš i sliježeš ramenima...Citiraj:
dp prvotno napisa
nisam živac po prirodi, pa neću dizat tenzije, al znam šta mi je jedna uvažena psihologinja za djecu u Roditeljskom savjetovalištu rekla o djeci i takvim promjena i u razmacima od nekoliko god. od prekida, a kamo li tek mjesec dana... i koliko god pojedine majke ovdje sa svojih pozicija ne vidjele ništa loše u tome i pripisivale mojoj dramatici i "show-u", moj ti je savjet da se lijepo ti pajdo obratiš CZSS-u!
Imaš apsolutno pravo znati u kakvim okolnostima i uvjetima žive tvoja djeca!!! psihološka sigurnost djece je jedna od osnovnih roditeljskih briga, pa valjda je nećeš zanemariti...
kažeš da svašta saznaš od djece u razgovoru, što mi nije baš djelovalo bezrazložno napomenuto, pa sam dojma da te pere neki osjećaj krivnje za nastalu situaciju i iz tog razloga ne poduzimaš korake... ali možda bi trebao radi djece!
doduše čudi me i za nju kao defektologa da baš ne preza od tih školskih primjera nepriličnih psiholoških situacija za djecu, jer sam jasno dobio naputke kako se neke situacije djeci jednostavno ne mogu i ne smiju servirati preko noći! a kad se već i odluči na predstavljanje drugog partnera da se to radi sitnim koracima i parcijalnim uhodavanjima u što dugotrajnijem razdoblju, a ne ovako naprasnim i trenutnim šokovima!
uglavnom odluči sam, bez ičijeg sufliranja... samo dobronamjerno informiram nešto što bi možda ipak bilo dobro znati o dječjoj psihologiji! al vjerujem da ti ipak imaš puno jasniju sliku cjelokupnog odnosa od onoga što si nama prezentirao, pa u skladu s time i reagiraj...
ljudski mi je doista iskreno žao zbog ovako poražavajućeg scenarija koji ti je serviran i mogu samo zamislit kako jadno i ponižavajuće djeluje na tebe, a pogotovo dok si još uvijek svakodnevno pod istim krovom s njenom familijom... vjerojatno sveukupno izrazito konfuzno!
pozdrav!
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
a jel...
pa evo kakav rad priliči jednoj dami, velikog srca i plemenite aure...
http://www.youtube.com/watch?v=8TY22Zm43QQ
a kakva je nažalost surova realnost...
http://www.youtube.com/watch?v=ZktnJf9J9kM
pa povlači paralele kolko hoćeš i pravi se i dalje duhovita na tuđ račun!
:lol:
suzama sam lepio frizuru...
e jeste se razmahali
potpisujem ovo :lol:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
dp,nadam se da te ova podzadinska priča barem malo odvalči od tvojih događanja. Tata,sorci, :klap: ,niste nas iznevjerili ni ovaj put...
Ne volim ključati, a ni metlicu pa zato molim da završimo s ovom temom bez lokota, jer ionako se već odavno skrenulo s teme.
Tata!, molim te, ali zbilja te molim, pokušaj ne koristiti svaku temu kako bi nam na dugo i široko objašnjavao svoj stav o braku i sastajanju a ne rastajanju, jer neka digne ruku onaj ko ga ne zna na ovom forumu.
.
.
.
.
.
.
Nema takvog forumaša/ice!
Dp, nije tražio da mu se secira žena i njen moral (bar ja nisam vidjela da to traži). Bio je u krizi, tražio pokoji savjet, malo se jadao. Prestao je to činiti, pa nema niti smisla nastavljati ovu temu.
Tata!, otvori novu temu gdje ćeš pisati o svojim promišljanjima svakodnevnim.
Dp, nemoj se zadržavati na ovom jedno topicu. Otvaraj nove teme u skladu s tim o čemu imaš potrebu pisati.
Ispavak krivog navoda!Citiraj:
tweety prvotno napisa
Prvo nepošteno je da jedan administrator službeno daje tako neobjektivan sud, jer na dugo i široko objašnjavanje svog stava uopće ne koristim "u svakoj temi", već samo u momentima kad me se prozove ŽENOMRSCEM, zagovornikom srednjovjekovnog patrijarhata i sličnim nepriličnim epitetima, što izuzetno vrijeđa, jer time moj karakter i načela stavlja u sasvim netočan i krajnje uvredljiv kontekst. Pa poradi pojedinih prznica, a kako bi njihove sporokopčajuće glavice to konačno nedvojbeno shvatile, "moram" nažalost koristit takav vid dodatno pojašnjavajuće retorike, što je i meni samo mrski dodatni napor.
Uostalom sam ta činjenica da očigledno još uvijek ima takvih duša, ruši tezu kako "Nema takvog forumaša/ice!", iako si se s osobitom nasladom trudila da ti baš taj potonji komentar zazvuči osobito drsko!
eto toliko o krivom navodu, o ostalom ću na PP.
ps. inače stekao sam do sad vrlo korektan i pristojan stav o tebi.
ma daj molim te, ti si prvi citirao nenuu, i nakon toga osudio i izvrijeđao... čitaš li ti uopće svoje postove? :roll:
ajde nemojte opet nasjedati na Tatu! Ja ovdje glasam za jednu raspištoljenu metlicu, ali ne i za lokot, ako može.
:* imaš pravoCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
"i ja i ja i ja, i ja sam patnik i ja sam mučenik i mene nitko ne razumije... i ja mora tako jer me nitko ne razumije... i ja i ja i ja..."
hrabra sam, pa ću ovo nazvati poremećajem
:lol: sad čekam odgovor 8)Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
al zanimljivo i krajnje simptomatično, odreda UVIJEK samo jedno te iste face!!!
hm... moje bi dijete na to samo kratko reklo - BLJAK!!! i točka!
za mene je ova tema apsolvirana! pa se ne trebate više trudit - ne da mi se! znate onu dječju - "pametniji popušta"
btw. nenu sam uzeo samo kroz prizmu njenog komentara, i prosuđivao sam samo taj komentar, a ne njenu osobnost - ženu opće ne poznajem, da bih išta mogao sudit o njoj! i točka!!! žao mi je što i ona to nije tako doživjela, a za ostale pridružene galamašice mi je jasno zašto nisu...