cure, sretno svima!~~~~~~
molim vas, pratite malo i ovu temu:
http://forum.roda.hr/threads/88605-%...83#post2818783
Printable View
cure, sretno svima!~~~~~~
molim vas, pratite malo i ovu temu:
http://forum.roda.hr/threads/88605-%...83#post2818783
Ima li cura koje su u ovome? Radili transfer sa doniranim j.s. ili planirate raditi??? Koji nalaz vam ukazuje za tu potrebu?,
Pina ja sam dobila papire za donirane js od mpo doktora i odobrili su mi jer imam nikakvu rezervu i cetri puta smo odustali od postupka.
Ja sam se dosta namučila trazeci podatke kako da dodjem do umjetne oplodnje s doniranom spermom.
Uspjelo mi je, pa je red da ostavim neke info o tome kako bi drugima bilo lakse.
Kaali Institute u Budimpesti – Nakon iskustva u drugim klinikama, shvatila sam kako oni to rade loše. Ne trude se oko stranih pacijentica, spori na mailu, rijetko tko prica engleski i sretni ste ako uspijete dobiti informaciju kad da dodjete na inseminaciju. Inseminacija se obavlja matematicki, 36h nakon stop inekcije, bez obzira jel folikul puknuo ili ne, uglavnom ne naprave ni ultrazvuk da vide koje je stanje. Osim uobicajena 3 mjeseca godisnje koja ne rade radi praznika, često ne rade sa strankinjama mjesecima, kad imaju previse posla s mađarskim pacijenticama ili kad je doktor koji radi sa strankinjama na kongresima. Ne preporučujem nikako. U uvodnom razgovoru su postavljali pitanja zašto uopće želim oplodnju s nepoznatim donorom i sugerirali neka „još malo možda razmislim il uhvatim nekog donora na cesti“.
Cijena inseminacije je bila oko 160 EUR i još 160 EUR je koštala sperma iz banke sperme s kojom rade. KrioBanka je imala poluzatvorene profile. Znate visinu, težinu, boju kose i očiju od donora, krvnu grupu i zanimanje. Prvi put dolazite u banku osobno odabrati donora po opisu na papiru (to se obavlja isti dan kad dolazite na pripremni razgovor u Kaali Institute). Za daljnje pokušaje sve možete dogovoriti mailom i platiti netbankingom.
Specijalna Ginekoloska Bolnica Beograd (Radulovic)
Profesionalni, dostupni telefonski i mailom. U centru Beograda. Nema ogranicenja ni čudnih pitanja o orijentaciji ni razlozima za oplodnju s nepoznatim donorom.
Plaćanje postupka je samo cash, nema kartica. U eurima ili dinarima. Cijena za inseminacije je 380 eur. Cijena za IVF sa svim lijekovima je 3500 EUR, no to znaci da te cijelo vrijeme pripreme u Beogradu (a s prvim lijekovima se krece vec u zadnjim danima predhodnog ciklusa. Postoji mogucnost da prvi dio pripreme /terapije ne radite u Beogradu neego u svom mjestu stanovanja. U tom slučaju pripremne lijekove nabavljate i plaćate same, a cijena postupka u Beogradu je tada 2500 eura. I u Beogradu je potrebno biti oko 8.-9. dana ciklusa. Ukoliko vam zatreba još nešto od lijekova, mozete sve dobiti u bolnici, i nadoplatiti samo to sto ste potrošili.
Doktori i sestre ljubazni, rade odlicno. S obziroma da imaju status bolnice, otvoreni su 0-24, ako nešto zatreba. O donoru se ne zna baš nista osim da je „bijeli, zdravi muškarac“.
Smjestaj nije tesko naci buduci da je u Beogradu uobičajeno unajmiti stan, što je povoljnije kad trebate smjestaj na vise dana. Parking oko bolnice je teško naći i plaća se po satu. Preporuka je parkirati malo van centra i doći do centra taksijem. Postoje i garaze koje su sigurne al naplacuju 20ak eura/dan.
Kikiriki_zg , hvala!
Postoji li u Srbiji nacionalna banka muških spolnih stanica ili programe donacije rade iz inozemnih kriobanaka?
Ines koliko je meni poznato u Srbiji nije dozvoljena oplodnja doniranim spolnim stanicama niti imaju banku.
Vlastite pacijente salju vani a tako i zene samice.
Ovo je samo reklama za Radulovica.
Pricalo je se o tome i pisalo al ne znam dal je zazivilo.
Sporo to sve ide kao i kod nas u hr.
Svi nesto pricaju, pametuju, obecavaju.
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/srb...rtnera/3pn3ykm
Al da sam svasta cula jesam......
Bok cure ja imam pitanjce pa se nadam da nisam na krivom mjestu. Dali ima koja od vas ovdje da ide na donaciju jajnih stanica a da jos uvijek ima svojih? Ja imam nizak amh i ne reagiram na stimulaciju, vjerojatno su i losije kvalitete i nikad nije doslo do implantacije pa me zanima dali bi ja eventualno mogla biti kandidat za donaciju? Moj dr mi je rekao da nebih trebala ici dok god imam barem 1js svoju ali da bih i prije ostala trudna sa doniranom jer se uzimaju samo kvalitetne js od mladih zena?
Jolica, ja se upravo spremam. Losa kvalieteta, niska zaliha, katastrofa stimulacija i oporavak rezultirali su odlukom da idemo na donaciju. Onda je tu jos i faktor godina. Ali ono sto mene najvise muci je slaba reakcija na stimulaciju i katastrofalno stanje organizma nakon toga. I nemogucnost otici na postupak narednih, minimalno, godinu dana. Mislim da je to za mene najbolja odluka. Vise vrijedim zdrava i sesna, nego s prolupalom stitnjacom...
Rominka dali u tvom slucaju imas pravo na neku naknadu sa hzzo ili sve snosis sama obzirom da imas jos svojih stanica? Kod mene je po tom pitanju isto katastrofa stanje i sve vise razmisljam o donaciji.
Mm ima azoo pa smo i do sada sve sami placali. Nazalost, hzzo nam nije nista nikada pokrio osim pretraga koje smo napravili da bi ustanovili azoo. Mi idemo na FET DE (donacija embrija).
Jolica i ja sam isla na donaciju js u Prag. Kod mene je problem nikakva zaliha js imam jedan jajnik i jajovod. Visoki fsh kojeg ipak drzim pod kontrolom. Kod nas su i godine u pitanju. Isli smo preko hzzo-a. Meni je receno da nikako nebi mogla ostvarit trudnocu s mojim js jer ili dobijem jednu koja se ne oplodi ili ni jednu. Ovisno kakva vam je dijagnoza po tome ce ti hzzo ili odobriti ili nece.
I kod mene je problem sa malom zalihom js. U full stimulaciji dobijem eventualno 1 js, ponekad niti jednu. Imam još jedan postupak na teret hzzo pa za dalje razmatram sve opcije.
Jolica30, ja sam išla na donaciju mada sam imala svojih, no zbog onog 42+, zbog 20 neuspjelih IVF-ova i zato jer se može pretpostaviti da nemaju kvalitetu u toj dobi. U zadnjem stimuliranom ovdje kod nas sam imala čak 7 JS, no samo dvije su bile za ET.
PFC - 4500 eura postupak na klinici, prije toga ovdje uzimala Estrofem i 7 Decapeptyla, 40eura po danu spavanje u hotelu Carol (prelijepa soba s bračnim krevetom i jednim pomoćnim ležajem), imali smo 5 noćenja, išli smo osobnim automobilom i put nas je koštao oko 1000kn sa gorivom i vinjetama. I ulupali oko 100 eura na pivo i klopu :mrgreen:
Gdje je u Hrvatskoj MPO danas?
Iako zakon dozvoljava MPO postupke s doniranim gametama, u Hrvatskoj ne postoji banka muških i ženskih spolnih stanica za heterolognu oplodnju.
Manjem dijelu parova s najtežim oblicima neplodnosti ili umanjene plodnosti, koji radi toga nikako ili vrlo teško tijekom liječenja dobivaju vlastite spolne stanice za ostvarivanje trudnoće i rođenja djeteta, jedan od puteva do roditeljstva su MPO postupci s doniranim spolnim stanicama. No, ako se parovi odluče za postupak uz donirane muške ili ženske spolne stanice, ti postupci se ne obavljaju u Hrvatskoj.
Pratite nas na FB stranici Roda-neplodnost, saznajte nešto više, komentirajte i dijelite!
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Pozdrav, evo, nakon azoo smo došli na ovu temu... Dosta sam čitala o donacijama ali ne mogu pronaći info da li mi možemo izabrati donora iz neke od doniranih banaka i onda obaviti inseminaciju u Makedoniji, Mađarskoj ili Češkoj ili oni rade samo sa "svojim" uzorcima?
Također, na stranicama jedne banke sam našla podatak da se preporučuje uzeti 5-7 uzoraka za 1 postupak jeste li i vi toliko uzimali (financijski to dođe oko 3000e i to samo za spermu...)
Hvala
Ovako, za sada sam saznala samo da se u Makedoniji ne moze obaviti postupak sa neanonimnim donorom, ako se uzima sperma iz Cryosa mora biti anonimno jer je takav zakon.
U Austriji, klinika Kinderwunsch ima svoju banku sperme (neanoniman donor) ali dopuštaju i donaciju iz Cryosa uz uvjet open-profile donora, što hoće reći da donor treba biti neanonimnan zbog austrijskih zakona.
Za sada toliko od mene. Mislim da ćemo pokušati prvo pokušati sa inseminacijom u Austriji...
ERA pratim....javljaj nam se svakako sto i kako je dalje islo!!!!
Sretno :)
Hvala ti, sad sam kontaktirala i drugu kliniku u Austriji pa će onda detalji presuditi... Hvalaaaa ti, javim sve
Pozdrav
Pogledaj si das kinderwunsch institute dr schenk u Austriji na Googlu malo istraži
Oni ti imaju banku sjemena i sve će ti objasniti imaju i kontakt ženska govori Hrvatski i tamo radi žena iz Bosne...
Prag Pronatal, donirane js. Sve skupa oko 5900€ + smjestaj i hrana
Plume HZZO ne pokriva ništa od ove cijene? Što se može doznati o donatorici js? Boja kose, očiju?
Cure, kako ste se odlučili kojeg donora odabrati? Mi idemo u utorak na odabir donora i rješavanje biljeznika. Za sada imamo 4 profila koja nam odgovaraju ali nikako se ne mogu do kraja odlučiti. U početku smo htjeli sto više podataka i gledali slike, psihoprofile po Cryosu, onda smo odlučili da nam je to preveliko opterećenje i da ne zelimo vidjeti slike (mislim na donora kad su bili djeca). MM je s tim najmirniji a mene malo kopka da vidim slike a malo ne zelim.
Pa bih voljela čuti kako ste vi došli do svoje odluke..
ERA,
Ne znam gdje ideš? Makedonija?
Ja sam satima dok sam bila doma pretraživala donore, gledala povijesti obiteljskih bolesti. Slike kad su bili djeca. Kad sam stigla u Skopje, Boban je rekao da su svi ti zauzeti. Jako malo slobodnih ima. Na brzinu je praktički on izabrao od slobodnih sto ima. To samo on zna koji su slobodni. Ti kažeš karakteristike koje hoćeš i on tamo nađe nekog sličnog
Kate, hvala ti na odgovoru, znam da su to osjetljive stvari... Mi smo išli u Austriju. Prije ovog cijelog postupka sam ja po Cryosi gledala danima sve podatke a ovdje smo dobili osnovne informacije o donoru i obitelji. Na kraju smo odabrali 3.izmedu kojih nismo mogli odlučiti od kojih smo odabrali jednog na jedvite jade tijekom sastanka (ja se nisam mogla odlučiti a MM nije htio birati...)..
Uglavnom, sad imamo donora koji je meni 1.zapao za oko a porijeklom je iz drzave iz koje i MM vuče korijene...
Pozz, ja i MM smo isto u Austriji na donoru. Nama nisu da li da biramo donore. Oni su ga sami izabrali. Sami su napisali karakteristike gledajuci MM, (boja ociju, kose, visina, kilaza) sami su nas pitali jos jel imamo kakve dodatne zelje, obrazovanje, kakav talent itd.
Prosli smo 3 neuspjesne inseminacije i sada idemo na ivf. Zanima me kako izganjat hzzo, kome se prvotno obratit?
Ninna89 u koju ste kliniku išli? Zao mi je što su 3 bile neuspješne. To je granica i s kojom mi računamo što se tiče inseminacije. Ja se nadam da ću ovaj mjesec krenuti s prvom inseminacijom.
Oko HZZO-a zbilja nezz ništa konkretno, MM nije išao na biopsiju pa nezz koliko će to utjecati na njihovo mišljenje oko odobrenja liječenja u inozemstvu.
Žao mi je radi neuspjeha.
HZZO svojim osiguranicima refundira kod donacija onoliko koliko je pokriveno osiguranjem u zemlji u kojoj se postupak izvodi.
Ali, prije treba imati popunjen zahtjev za donaciju ovjeren od ovlaštenog liječnika u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi, i popuniti sve ostale papire koji se mogu naći na stranicama HZZO-a.
Kako to da ste birali Austriju za postupke?
Pozdrav..
Dali je netko u skorije vrijeme bio u Pragu, na donaciji jajnih stanica?
Ja, pitaj
Je li tko bio na donaciji u Belgiji?
evo i mene zanima isto i nigdje ništa nisam našla, na kraju sam poslala mail klinici i odgovorili su mi da rade samo sa poznatim donorima, što meni osobno ne dolazi u obzir, ali su mi preporučili doktora koji radi privatno i surađuje sa njihovom klinikom, isto u Belgiji, pa da se javim njemu. I preporučili su mi 3 klinike u Španjolskoj. Mislim da nemam još dovoljno postova da bi ti poslala poruku, kad ih budem imala mogu ti prosljedit podatke. Sad čekam povratni mail od doktora kojeg su mi preporučili, pa ti javim
Zanimljivo, a od kud tom privatnom doktoru stanice heh. A bilo super kad bi mi mogla poslati :) Javi kaj doc kaže! Thanks!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nažalost ne znam, i ja sam nova. Probala sam ti poslati poruku, ali neda :)
Sent from my iPhone using Tapatalk