Venera, Cito ni u čemu ne zaostaje za ZG klinikama.
Ja preporučam dr. Šparca ili Poljaka, ali je meni Šparac draži...
Printable View
Venera, Cito ni u čemu ne zaostaje za ZG klinikama.
Ja preporučam dr. Šparca ili Poljaka, ali je meni Šparac draži...
Mojca ja sam do sada bila kod dr. Poljaka i super je, obavila sam neke pretrage i trebala sam tamo ići i na AIH, ali me moja soc. gin. uputila na VV. Tamo sam imala dva neuspjela AIH-a i sad sam trebala na IVF, ali mi dr. odlazi....
Ja sam upravo u postupku kod Škvorca. Prezadovoljna sam. Kako sam ja low responder, na stimulaciju baš ne ragiram dobro, tako da, dobili smo dvije jajne stanice, od koijh se jedna oplodila i sutra idem na embriotransfer, a dalje je stvarno više stvar sreće, nego neke terapije koju ću uzimati po preporuci. Ovo mi je drugi posupak, a u provm je bila blaga stimulacija. O osoblju mogu reći samo sve najbolje.
Vezano za biloginju kod dr. Škvorca, ako to štogod pomaže, samnom su na ET jučer bile još dvije žene, od kojih je jedna bila u prirodnjaku i ta se 1 stanica oplodila, a druga na full stimulaciji i koliko sam zapamtila od 11 oplođeno je 7 js. Nisam stručnjak, ali sve koje sam tamo srela su jako zadovoljni. Premda svi smo različiti, pa nekome nešto odgovara, pa i dojmovi mogubiti subjektivni.
lemmnigsica, jesu li vam radi lošeg spermiograma radili ICSI?
hoćeš li nam napisati koliko si i koje lijekove primala u prvom postupku, a koliko u drugom?
sretno!
cure da li je bio netko kod dr.L. od kad se preselio u novi prostor?
hej mendula! zanima me da li sad ima anesteziju... i da li su prve konzultacije i dalje 500kn, ako znaš... jesi zadovoljna sve u svemu?
sretno s odbrojavanjem, držim fige :)
sushi, misliš li kod njega u postupak?
Kažu da je i dalje sve isto, nema anesteziju, cijene iste. Tako sam barem čula
Hvala sushi! U pravu si vrci,cijene su iste,nema anestezije,sve je isto samo što je prostor veći i nov
Pa, dobro. Nije loše čuti i drugo mišljenje.
oprostite sto ovako upadam,zanima me zna li netko nesto o smještaju blizu klinike Beta plus? Ima li iznajmljivača u samoj blizini i moze li mi netko poslati kontakt privatno ili ovdje ?
Imaš hotel na Bundeku, hotel Aristos u Buzinu, čini mi se još jedna hotel stanicu, dvije od klinike u naselju Otok i čini mi se neke apartmane na Jadransoj aveniji. Ali to znam samo od oka, budući da živim u blizini. Mogu ti podrobnije pogledati i poslati u PP.
To bi bilo divno ako mi mozes saznati -zanima me u neposrednoj blizini klinike po mogucnosti apartman ,ako uspiješ neki kontakt saznati bila bih ti jako zahvalna! moze na pp da!
hvala unaprijed!
Noemi, imaš pp :-)
Pročitala sam cijelu temu i dalje ne znam što bih..do sad sam išla kod dr.Alebića na VV ali budući da je on otišao i sad je izgleda kod Podobnika ne znam ni sama što ću..nisam još ni u juednom postupku niti sam bila..tek sam krenula sa svime ove godine i bila par puta kod dr A i baš mi se svidio..ugl čekam nalaze kariograma..bila sam i kod endokrinologa..imam nalaze krvne grupe,hepatitisa i ostalo..
primjetila sam da nitko ništa nije pisao o Podobniku..može li koja info?
Inače razmišljam otići Lučingeru i o tome sam i prije razmišljala ali bilo mi je sve to skupo pa sam otišla na VV..sad kad ej Alebić otišao razmišljam ako već moram plaćati da odem Lučingeru..stvarno sam zbunjena i ne znam više što bih..taman nađem doktora i on ode..a baš smo se trebali ovaj mj dogovoriti za postupak..inače,kod mene je sve ok..od muža je spermiogram super..jedino što imam malo povišen tsh..prohodnost jajovoda još nisam radila..pokušavamo već dvije godine ali ne ide..iz prvog braka imam dijete s poteškoćama..
molim vas za savjet..trebala bi početi piti eutyrox radi povišenog tsh (sad mi je malo iznad 2)..a čini mi se bedasto to počinjati ako sad na kraju nemam doktora..što ako npr Lučinger veli da mi to uopće ne treba..ne želim bezveze uzimati lijekove ako ne treba..
ne znam što da radim...vidjela sam da pišete i o Beta plus i Škvorcu i da on radi sad na hzzo do kraja godine..izbezumljena sam...
ono što se pisalo o anesteziji i da kod dr L nema anestezije..koliko je to bitno?u kojoj prilici i gdje se daje anestezija?kod punkcije?da li u Betaplus i kod Škovrca daju anesteziju?da li je to lokalna ili opća?
hvala za svaki odogovor..
fuksija nazalost info o podobniku je jako malo (prakticki nista) na forumu. ali kakve god da su info dosad bile, vjerujem da ce se stvari jako promijeniti dolaskom dr.a. tamo.
na tebi je da odlucis u koju bi privatni kliniku isla. osobno favoriziram betaplus i dr. dmitrovic.
svi osim dr. l i vv imaju anesteziju. anestezija se daje prilikom punkcije, postoje 2 tipa - lokalna koja eliminira bol probijanja zida rodnice i kratkotrajna opca koja te uspava. s obzirom da sam prosla 3 punkcije bez anestezije - mogu reci - prezivi se, ali da bi bilo ljepse sa, bilo bi. nadam se da sam ti barem malo pomogla. saljem hug, drz se.
Nisi napisala koliko ti je godina, odnosno koliko vam se žuri s djetetom. Mi smo išli privatno jer nam se žurilo zbog mojih godina (nema liste čekanja, naručivanja, dobiješ poštenu stimulaciju...). Meni se ne sviđa što dosta klinika nema objavljen cjenik. Pogledajte cjenik na stranicama BetaPlus (informativno, ne moraš ići njima) čisto da vidite o kojim se iznosima radi. Računaj da u svakom postupku imaš i konzultacije (1. su 500, kasnije 200) i da lijekovi koštaju, možda ćete imati zamrzavanje i sl. Uglavnom, svašta utječe na cijene, a i ne znate na koliko ćete kakvih (aih ili ivf) postupaka ići.
Dr. nam je rekao da nam je vremenski isto idemo li kod njih ili preko hzzo-a na preglede (hormoni, spermiogram...) pa to barem nismo plaćali.
Ako imate vremena za hzzo uštjedjet ćete si puno novaca.
Mislim da ti je bolje pričekati s bilo kakvim terapijama za tsh do konzultacija, kako si i sama rekla.
Što se tiče anestezije, BetaPlus ju ima i košta 800 ili 900 kn. Primila sam ju na prvoj aspiraciji jer sam imala 10 folikula/js pa ju je dr. preporučio jer to ženama za biti dosta neugodno i bolno iskustvo pa sam se odlučila za to. Daju ti injekciju, ošamuti te i probudiš se u krevetu kad je sve gotovo. Ostala sam tamo drijemati 2 h, doma popila utrogestane i nastavila spavati. Nisam osjećala apsolutno ništa. To je "kratka" opća, opća, ali ne kao kod prave operacije.
U prirodnom ciklusu nisam dobila ništa i iznenadila se da niš ne boli, pa sam se u idućoj "berbi" odlučila samo na analgeziju - apaurin i nešto protiv bolova, isto u injekciji. Lijepo me je ošamutilo, bolje od bilo koje cuge. Izvadili su mi 19 js što ipak treba pretrpiti. Osjećala sam pritisak, ali nije me boljelo i iznenadila sam se kak je brzo bilo sve gotovo.
Imam 35 godina..amh je 12,5..pa sad ne znam jel to hitno?
Sadie kamo vi idete? I molim pojasnjenje,sto je prirodni ciklus?znaci nije te boljela punkcija u prirodnom ciklusu?a kasnije samo uz analgeziju isto sve proslo podnosljivo?
U prirodnom ciklusu ne dobivaš pikice s hormonima već se radi samo s tom 1 js koju imaš prirodno (recimo, s kojom doma možete raditi). I onda to ne boli jer vade samo 1 js.
U stimuliranom sam dobila dosta js (inače ih imam puno) pa i sama punkcija duže traje i više puta upiknu. Opća je bila dobra, ali nije mi se spavalo 2 sata, pa još doma, cijeli dan sam prespavala, platila anesteziju, a nije bilo strašno idući put, bez nje. Zato sam idući put išla na analgeziju. Izvadili su 19 js, bilo je neugodno, ali ne bolno. Osjećala sam samo pritisak. Jako puno pomogne što ti daju apaurin i analgetik, tak te lijepo ošamuti da mora pomoć.
U 5 mjeseci smo imali 4 postupka. Nama se žurilo jer ja imam 40 g. Svi su nalazi bili super, ali očito je problem bio u tome što su mi js ipak slabije kvalitete zbog godina.
Mi idemo u BetaPlus i zadovoljni smo. Vraćamo se po drugu bebu čim budem smjela zatrudnjeti nakon bebe koju čekamo.
Hvala,sad mi je jasnije.
Dakle,nitko ne zna kako je kod Podobnika?Kakve su cijene tamo?Ne znam niti da li bi radije Alebiću ili Lučingeru. Pretpostavljam da je Lučinger bolji ali kad sam bila kod njega na konzultacijama samo mi je rekao da bi za početak trebala napraviti hsg..nije ništa spominjao ni hormone ni kariogram..a pak kad sam došla Alebiću on je htio da sve napravim, i amh,sve hormone,kariogram itd..da uopće vidimo otkud krećemo...pa da onda vidimo da li će trebati hsg (na koji mi se baš i ne ide)
Standardne pretrage su hormoni. HSG je malo komplicirano napraviti preko hzzo-a (vidi, imaš temu o tome), a privatno košta. Luči je kvalitetan i predan, al čudno da ne traži hormone. Ja sam bila kod njega jako jako davno, moj bivši je imao loš spermiogram pa je automatski preporučio aih, bez spomena o mojim hormonima, ali je tražio hsg.
Ne mora ti hsg biti bolan, to je individualno.
Na hsg sam ionako planirala privatno ako će trebati..samo ne znam da li je to svugdje isto (milsim na sono hsg) jer kod Podobnika piše 'bezbolno'..pa valjda je svugde tako :-)
Imaš pp, da ne offtopikarimo.
Ja sam kod Škvorca. Koliko znam njemu stalno ugovori budu na određeno sa HZZO-om i onda ih produžuju, tako da me ne brine previše do kada mu je ugovor. Što se tiće anestezije, on ju ponudi, a ja ju nisam koristila, zato jer se vozim 200 km kući. Prvi puta je bila punkcija samo jedne JS i to je bilo gotovo bezbolno. Drugi puta 2 js, i to sam bez anestezije i nikakav problem. Zbilja traje kratko. Odležala tamo sat vremena i dovezla se kući :D. Više me "bolilo" sutradan.
fuksija, zašto pretpostavljaš da je bolji? da, Alebić je mladji i tek prelazi u privatnike pa je teško usporedjivati, nažalost ne postoje nikakve statistike i brojevi odradjenih postupaka, a i tu je pitanje biologa... ali meni se čini da će Alebić imati priličan broj pacijenata. velika šteta za VV i postupke preko hzzo nažalost, ali dobro širenje izbora medju privatnicima :)
pristupi im se razlikuju, vjerujem da je sretno rješenje imati financijske mogućnosti za otići na nekoliko konzultacija, al nije to baš jeftin sport nažalost... skupi što više info unaprijed, raspitaj se i medju ljudima u RL, pa vidi koji pristup ti je osobno bliži i kako će ti sjesti konzultacije...jako je individualno. a nakon malo detaljnije dijagnoze, uvijek možete i u državnu kliniku, vidim da važeš sve opcije...
Pa ne znam zasto ali ja sam nekako shvatila da je Alebic radio za Lucingera na VV..odnosno da je Lucinger bio glavni pa prema tome i iskusniji i sta ja znam..svi ga toliko nahvalili..
Danas sam kontaktirala kliniku Podobnik..mislim da cu tamo na konzultacije kod Alebica pa da vidim sta on preporucuje i koliko bi me to kostalo..za njegove pacijentice konzultacije su 450kn..inace ide do 750kn!..a svida mi se i sto tamo nude anesteziju kod punkcije..ugl tamo pocinje 15.10...sutra cu zvati
:) htjela sam reći da je općenito teško tvrditi tko je bolji/gori jer ne postoje usporedivi rezultati, statistike... samo osobna iskustva i priče.
750? bome su poskupili, do prije par mjeseci su telefonom govorili da su kod njih konzultacije 250kn... javi kak je bilo :) držim fige, sretno!
fuksija, jesu ti možda rekli da li je u tu cijenu konzultacija uključen uzv ili se on dodatno naplaćuje?
Evo curke da se ubacim,ja sam u postupku bila u Mariboru,dr.Vlaisavljevica sam srela samo jednom u hodniku,odavno se suska da odlazi iz ukc Maribor i nekidan naletim slucajno na neku brosuru od Betaplus klinike i pise da im se Vlaisavljevic pridruzio,malo si pogledajte.
Pisali smo već tu, čini mi se :)
I piše da prva skupina pacijentica ide pod njegovim vodstvom u listopadu, ima koga odavde?
Ja sam se naručila za konzultacije kod Alebića 21.10.Ne znam da li se uzc plaća ekstra..mne su samo zanimale konzultacije..kad me zadnji put gledao na uzv rekao mi je da su mi jajnici iscrpljeni..pretpostavljam da se odtad nije puno promijenilo :-) a to je bilo prije cca 2mj..
mene samo zanima njegovo mišljenje što da radim dalje..kome da idem dalje..za sad su mi sve opcije otvorene..još ne znam kamo bi..
Da, uzv se dodatno naplaćuje. Inače je 250 kn, ali ne znam za Podobnika, mislim da je on nešto skuplji.
Što mislite, onako odokativno, koliko bi me koštalo da idem privatno na neki postupak mpo..znam da je tu toliko opcija da mi nitko ne može reči sa sigurnošću..jer se ne zna niti na koji bi postupak išla niti da li bi uspjelo itd..ali onako po vašem iskustvu znajući moju situaciju (rodila jednom, muž i ja 35 god, spermiogram super, moj tsh iznad 2 trenutno, amh 12,5, dakle iscrpljeni jajnici)...na što bi mogla računati?vjerujem da nisam tako težak slučaj (iako to se to ne može nikada sa sigurnošću reči), možda bi mi uspjelo samo da odem na hsg pa da probamo prirodno ili na inseminaciju?
Kao što si rekla fuksija sve ovisi koliko lijekova ćeš primit, al evo okvirno da kažem iz svog iskustva, stimulirani postupak cca 10.000 kn (u to su uključeni lijekovi i postupak, punkcija, transfer), a kad imamo i smrzliće u tom postupku to je dodatno 5.000 kn dakle cca 15.000 kn.
Osvrnula bi se na gore spomenuto plaćanje konzultacija, 750 kn :o ne mogu vjerovat, i 250 kn je puno za konzultacije, a kamoli 100 eur. U CITA SE KONZULATCIJE NE NEPLAĆUJU kao ni uzv prije nego se ide u postupak. Kada smo prvi put ja i mm došli u kliniku sa nalazima i dogovor za prvi postupak, ništa nam nije naplaćeno kao ni svaki slijedeći put koji sam bila kada bi došla za dogoovr za slijed. postupak i uzv prije kretanja u novi postupak.
sara10, moguće da su u Citu takve cijene, ali u Zagrebu je stimulirani postupak od 6.500,00 kn do najviše cca 12000,00 kn BEZ LIJEKOVA
evo ti cjenika bete plus
http://www.betaplus.hr/cijene/mpo-cjenik.html
MM ima super spermiogram, meni jajnici prohodni, hormoni super. Kaže dr. da sam 10 g. mlađa, bili bi super moji nalazi i jajnici puni folikula, a kamoli sad (starija sam 5 g. tebe). Mislili smo da ćemo zbog nalaza ići na aih, ali dr. je preporučio ivf. Dakle, na što ćete ići znat ćete tek nakon dogovora.
Što se tiče postupaka, pogledaj cjenik na BetaPlus. Mislim da ostale klinike nemaju onlilne cjenik. Znam da ne ideš k njima, ali cijene su tu negdje, bar se možeš orijentirati (iako mi se Podobnik čini skup - konz. su skuplje, još neke trudničke pretrage isto). Napisala sam ti na nekoj temi cijenu IVF-a (sa svime), ali ne znam za aih pa vidi. Ono što na cjeniku ne piše su cijene lijekova. To ti nitko ne može reći jer ne znaš što ćeš koristiti. Ovisi ideš li na aih, ivf u dugom ili kratkom protokolu i sl. Mene je svaki put presjeklo kad sam zvala ljekarnu da provjerim cijenu.
Sara kaže da su uključeni u cijenu, ali ne znam radi li to ikoji privatnik osim Cita. Mi smo u zadnjem postupku iskeširali 6000 za lijekove, tako da bi im bila slaba računica da su nam dali lijekiće u tih 10000 za ivf.
750 kn bi trebale biti samo prve konz., a kasnije su jeftinije (tako je bilo kod mene).
Slažem se sa Sarom, konz. bi trebale biti besplatne. Ipak je to na neki način pridobivanje na prodaju usluge koja nije nimalo jeftina.
Opustite se do konzultacija. Onda ćete vidjeti što vam dr. kaže i javiti nam kak je bilo.