Ako je stvarno tako, onda je još gore. Neprofesionalno potpuno. Nemoguće da se spremnik prazni odozdo i da to nitko nikome od njih 6, od kojih su 2 vozača, nije rekao.
Nemoguće. Posve nemoguće.
Printable View
Ako je stvarno tako, onda je još gore. Neprofesionalno potpuno. Nemoguće da se spremnik prazni odozdo i da to nitko nikome od njih 6, od kojih su 2 vozača, nije rekao.
Nemoguće. Posve nemoguće.
da se bar upola toliko komentiralo gafove Bandiceve ere, tad je sve bilo prihvatljivo..
slazem s s Tanči, nije fora decke koji su odlucili radit posteni i nepopularni posel ismijavat na internetu..
To ti je, mama pticice, ne smiješno, nego tragikomično. I ovo što piše Tanči nije točno. Tzv. zvona za otpad prazne se odozdo, a ovaj se spremnik u Masarykovoj prazni točno kako su i namjeravali, ali prihvat spremnika nije bio dobar, inače kontejner ne bi upao u kamion. Tragikomično do te mjere da sam pomislila na A je to. :mrgreen:
A što se Bandića tiče, ne znam što si ti radila, ali ja sam ga oduvijek (javno) kritizirala. Ne znam gdje si živjela tijekom njegovih mandata, ali ne razumijem na što misliš kad si napisala da je sve bilo prihvatljivo? I on je bio razapinjan, ali mu nitko ništa nije mogao.
Ako je to test (kako stoji u objasnjenju) moze li se nesto od postojece mehanizacije upotrijebiti uz novu opremu, onda bas i nije dobro proslo.
Al cak i uz kompatibilnu opremu, bit ce to prilicno glasno.
Jadni djelatnici čistoće, što ih je snašlo.... Još kad krenu ozljede na radu, veselju nikad kraja. Ufff....
Mislim da je greška kod izbora dobavljača novih kontejnera.
Mi u kvartu imamo već godinama zgrade sa podzemnim kontejnerima koji se normalno prazne sa postojećom mehanizacijom.
Zašto se u javnoj nabavi nije držalo već postojećih rješenja koja funkcioniraju?
A znam, netko je opet trebao omastiti brk....
Piše da su ovi spremnici donirani i da provjeravaju jesu li kompatibilni s njihovom mehanizacijom, a da je javna nabava jos u tijeku.
"U sklopu pilot projekta implementacije podzemnih spremnika u gradu Zagrebu, na lokaciji u Masarykovoj ulici ugrađeni su donirani podzemni spremnici. Spremnici su demonstracijski, odnosno u fazi testiranja, te je u tijeku provjera kompatibilnosti tehnologije i postojeće Čistoćine mehanizacije i opreme, kao i edukacija djelatnika.
Natječaj za nabavu podzemnih spremnika za skupljanje otpada s ugradnjom je u tijeku."
Definitivno nisu kompatibilni.
U OŠ u Varšavskoj sam vidjela kontejner HN za tekstil u njihovom dvorištu. Pretpostavljam da je to dogovor HN i škole, da služi osim u ekološke i u obrazovne i odgojne svrhe.
Predložila bi da se raspitate u školama u koje vam idu djeca je li to moguće izvesti i kod njih.
Inače i na zelenom otoku koji je kod moje kuće prije 4 godine niknuo bio je i kontejner za tekstil, osiguran na razne načine - ali sve je uvijek bilo na kraju provaljeno i razbacano - čak i gore nego plastika.
Trebalo nam je dugo da ga se riješimo, ali uspjeli smo.
Također na ulici Dubrava ispred dućana HN je veliki, čvrsti, osigurani kontejner - koji također bude povremeno razvaljen.
Ovo sa školama mi se čini kao najbolja opcija.
Anchi hvala, je dobra ideja, al naša škola radi na tome da se onemogući prolaz oko škole i igrališta da to ostane ogradjeno i nepristupačno svima jer se naveče skuplja ponekad neka "nepoželjna" ekipa tako da im ovaj prijedlog sigurno neće sjesti :/
To bi samo značilo dodatan priljev ljudi u škol.prostor koji žele držati otvorenim /pristupačnim samo učenicima i nastavnom osoblju.
Ma sve 5.
Nisam skužila
Jel od koje udruge ili običan bijelo/ sivi kontejner za odjeću? E sad ponovno pročitala da ni ti ne znaš odgovor u biti imaš isto oitanje
Odustajem od više ikakvog odvajanja. Svi spremnici su isti, pomiješano sve, nema povratne informacije što je gdje završilo. Trošim vrijeme i stan mi zatrpan različitim vrećama za ovaj i onaj otpad, a bez smisla.
I ja odustajem. Ionako im previše plaćam uslugu koju ne izvršavaju kako treba.
Papira za bacanje nemam, dostavu ne koristim, pa nema ni kartona, plastične boce vraćam, staklene ne kupujem, a ono malo plastične ambalaže bacim u miješani.
Previše nas maltretiraju, a gotovo nikakve koristi od razdvajanja.
Bolje da narede proizvođacima da koriste pametnije načine pakiranja, pa bi bilo manje smeća.
Kod nas je u smetlarniku dosad najveći red, čini se da se ljudi stvarno pridržavaju, koriste se sve te vrećice i konačno je papirna ambalaža rasklopljena i uredno stavljena. To je bilo večeras, vidjet ćemo kako će izgledat u naredne dane. Plastike sada ima debelo najviše od ičega. Miješanog otpada ima minimalno. Poredak je: plastika 1. mjesto, papir 2. mjesto.... pa dugo dugo ništa, pa miješani i nešto malo bio otpada.
Ja ne odustajem!
Jest da se još nisam skroz naviknula na novi sistem i da mi u kuhinji bude kaos zbog razdvajanja bio - plastika - miješano.
Zapravo sam iznenađena koliki udio u 'kućnom smeću' otpada na bio otpad.
Kad njega odvojim, miješanog je puno manje i dovoljno nam je da ga bacimo jednom tjedno.
U smetlarniku prepunjeni kontejneri za plastiku i papir, ali vjerujem da će vremenom sve doći na svoje mjesto.
Koliko vidim, meni će i vrećica od 10 l biti prevelika za tjedno bacanje.
Aaaaa, ovaj tjedan su odvezli papir s Volovčice, baš onaj dan kad je kiša pljuštala, pa je sve ostalo prljavo i kojekakvo oko kontejnera iz kojeg se papir prelijevao. No dobro, barem su odvezli. Jutros vidim da su isto nešto odvozili (mislim da je miješani otpad). Inače, biološkog otpada ima puno u domaćinstvima u kojima se redovno kuha. Ostali - slabo. Inače, nije tako samo u mom kvartu. Naletjela na ovaj članak neki dan https://express.24sata.hr/top-news/j...za-smece-26155
Meni se ionako nije ništa bitno promijenilo u odnosu na ranije. Samo što kupujemo plave vrećice. I dalje izdvajam bio, plastiku i papir, flaše vratim u dućan, stakla imam minimalno. Jedino što sam prije bolje iskorištavala plastične vrećice koje bih dobila na placu. Sad u njih bacam samo plastiku, a prije sam i miješani. Sve mi stane ispod sudopera. Ne vidim to kao nekakav stres. Stres mi je samo reciklažno dvorište.
meni za sada ništa nije stres. A po svemu sudeći i račun za čistoću bi mi se trebao samnjiti.
Meni sve isto. Razdvajam kao prije, samo dizajnerske plave vrecice kupujem.
Meni isto.
Jednostavno je zalosno da se nekima ne da napraviti ni taj minimum truda da se smanji ono brdo i smrad koji gledam svaki dan. Meni je razdvajanje otpada u rangu kucnog odgoja i potpuni automatizam, uopće ne razmišljam dok razdvajam. Ko što ne razmišljam da se smeće ne baca kroz prozor na cestu, a znamo da i takvih ima oko nas, srecom u velikoj manjini..
:lol:dizajnerske
kod mene isto tako, hrpe smeća razdvojene u stanu, sada u dizajnerskim vrećama
ma kod mene je "mini" reciklažno konstantno ...
ja se svaki danom sve više i više grozim koliko smeća produciramo ... u mom "mini" reciklažnom svaki dan se nađe kakav komad odjeće, baterije, ulje, lijekovi ... užas užas i užas ...
Godinama razdvajam otpad i to još od vremena kad smo morali plastiku i sve ostalo nosiili u reciklažno jer odvojenih kontejnera nije bilo.
Imam doma dvije kante za plastiku i papir i posebno malu vrećicu za bio koju praznimo svakodnevno.
Niti mi je to problem.
Niti razmišljam o tome.
Ne znam ni koliko plaćano za smeće i ne zamaram se.
Razdvojim, odnesem, odložim i kraj.
Zaprešić to ima super riješeno sa podzemnim spremnicima i nema razbacanog smeća baš nigdje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
X. Jest da je manji komoditet imat sto vrsta smeća po stanu nego jednostavno sve frknut dalje od sebe pa se kao da toga nema - ali, to nije realno, ne možemo ignorirat sve probleme koje to generira i koji će se, u obliku većih troškova energije koju ćemo trošiti za rashlađivanje na kraju i vratiti u naš stan.
Možete li mi reći jesu li ostali koševi za smeće na tramvajskim postajama, po parkovima i na drugim mjestima gdje je puno pjesaka, a naročito turista?
Nesto spominju da toga vise nema, da nema čak ni onih za drekice od pasa, pa mi nije jasno da bi nešto takvo bilo moguće.
Beti ko god ti je to rekao krivo ti je rekao.
Kod nas su počeli češće odvoziti papir i plastiku kako su i rekli i više nema pretrpanih kontejnera.
Mi smo do sada bacili 2 vreće od 20 litara i jednu od 10l. S tim da smo 2 bacili 2/3 pune jer nismo mogli više držati zbog kosti ribe i mesa. Zimi ću i moći staviti na balkon pa ju napuniti, ali ove temperature su previsoke. Bio nam se usmrdi za 1 dan.
i evo nakon skoro mjesec dana..
ko da nikad ljudi oko mene nisu galamili oko razdvajanja
jos malo i (konačno!) postat ce normalno!
I što znači "češće" ako znaš? Nama je zasad 2x mjesečno.
Kod mene su sad odvezli komunalni otpad, ali biološki nisu... Uvijek ista priča. Kamiona je premalo, a kako god presložili i odvojili otpad, smeća je previše. Osim toga, ne vidim da se nešto dalje radi na reciklaži (izuzetak su papir i biološki otpad), ali i građani ne vode računa, opet je u smeđim kantama za otpad hrpa plastičnih vrećica, ufff...
Ako je prioritet Grada rješavanje smeća onda stalno konstatiranje s njihove strane da nema kamiona, ni ljudi je krajnje besmisleno i neučinkovito, pogotovo ako to misle ponavljat u narednim godinama. Koliko još godina konstatirat i tražit izlike u naslijedju prethodne vlasti??
Treba krenut rješavat tu problematiku.
Napravit "rebalans" proračuna i uložit u nove kamione i povećanje plaća radnika Čistoće (jer očito da se ljudi baš i ne odazivaju na natječaje za takvu vrstu poslova).
Smanjit sredstva negdje drugdje, (nešto što nije takav prioritet) i ne, ne treba mi nitko govorit da to nije moguće jer radim u financ sektoru godinama.
Naravno da je moguće, ali treba promišljat pažljivo kod planiranja proračuna, naravno moguće su i naknadne izmjene.
Od konstatacija se problem neće rješiti, dapače samo se gomila i vuče sa sobom sve gori ishod.
Kod nas u kvartu je sve uredno, nema razbacanog smeća, kod nas doduše nema nebodera i sl.
Nakon što se obavi izvid na terenu i ustanove punktovi gdje se skuplja to smeće i van kontejnera koji su prekrcani, za početak tamo treba povećat učestalost odvoza smeća (ne nužno u cijelom gradu).
Treba što prije analitično pristupit rješavanju problematike inače ode sve u Honduras.
Ne smije im bit problem povećat plaće radnicima Čistoće kad ih nedostaje. Jednostavno ne smije.
A na mjesto direktora Čistoće bi se moglo stavit nekog sposobnog i entuzijastičnog tko će napokon počet predlagat rješenja a ne da Čistoća do daljnjega funkcionira u kaosu uz svesrdnu pomoć komunalaca i ostalih jer su sami nesposobni za bilo kakvu reorganizaciju.