Seka mi živi u Njem pa bolje da ne pišem kakve stvari i pojave nećeš nikad doživjet tamo, a kod nas su pod normalno. Nažalost.
Ne govorimo Angie75 o gubicima samo o preraspodjeli rasporeda odvoza smeća da se zamijeni raspored odvoza miješanog i plastike, dakle isti resursi (broj ljudi i kamiona), isti trošak, a puno kvalitetnija usluga građanima koji je plaćaju, a bome i uredniji i čišći grad (manje vrana, štakora, smrada i sl. oko kontejnera) što je cilj i interes Grada.
Pa koliko vidim i sam gradonačelnik je najavio (čoksa je pisala) da će Čistoća promijenit učestalost odvoza plastike, eto rješenje je na pomolu.
Mislim da uvijek treba biti solution-oriented a ne samo da svi konstatiramo da nešto nije dobro i sliježemo ramenima a tako je kako je, ništa se tu ne može. Najčešće uvijek postoji neko rješenje bez obzira na neka ograničenja (naslijeđe starog gradonačelnika koje ih je dočekalo).
Ja često šaljem neke zamolbe, što smatram svojom dužnošću kao građanin i isto tako često mi ih riješe, već sam pisala o sadnji drveća po kvartu, prijavcima popravaka po kvartu (klupa, popločanih staza s kojih su maknute ploče), razbacanog smeća nakon vjetra i sl.
Ključ uspjeha je, rekla bih, u našoj suradnji - Grada i građana!![]()