Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 774

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Moji svekri su se sad u penziji doselili iz Kölna tu u Zg. I stalno nam govore kako je ovo još i dobro, tamo su im smeće odvozili svaka dva tjedna. Nijemac je racionalan, neće komunalno poduzeće slati kamione dvaput tjedno ako će zbog toga biti u gubitku.
    Seka mi živi u Njem pa bolje da ne pišem kakve stvari i pojave nećeš nikad doživjet tamo, a kod nas su pod normalno. Nažalost.

Ne govorimo Angie75 o gubicima samo o preraspodjeli rasporeda odvoza smeća da se zamijeni raspored odvoza miješanog i plastike, dakle isti resursi (broj ljudi i kamiona), isti trošak, a puno kvalitetnija usluga građanima koji je plaćaju, a bome i uredniji i čišći grad (manje vrana, štakora, smrada i sl. oko kontejnera) što je cilj i interes Grada.
    Pa koliko vidim i sam gradonačelnik je najavio (čoksa je pisala) da će Čistoća promijenit učestalost odvoza plastike, eto rješenje je na pomolu.

Mislim da uvijek treba biti solution-oriented a ne samo da svi konstatiramo da nešto nije dobro i sliježemo ramenima a tako je kako je, ništa se tu ne može. Najčešće uvijek postoji neko rješenje bez obzira na neka ograničenja (naslijeđe starog gradonačelnika koje ih je dočekalo).

Ja često šaljem neke zamolbe, što smatram svojom dužnošću kao građanin i isto tako često mi ih riješe, već sam pisala o sadnji drveća po kvartu, prijavcima popravaka po kvartu (klupa, popločanih staza s kojih su maknute ploče), razbacanog smeća nakon vjetra i sl.

Ključ uspjeha je, rekla bih, u našoj suradnji - Grada i građana!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.10.2022. at 13:35

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jako žao što su maknuli taj njihov kontejner koji smo imali u blizini, sad uopće ne znam gdje mi je najbliži njihov kontejner. Sigurno bez auta ne ide.
    Ima jedan gotovo u strogom centru grada

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ima jedan gotovo u strogom centru grada
    Ma ne mogu ja u vlaku nosarat vreće s robom Nano, uz moje ostale vreće u kojima nosim marendu, pa sportsku robu za trening s tenisicama i još moja ručna torba. Stlano nešto vučem sa sobom.

Budem pitala jel ima tu negdje na zapadu ako je u smjeru Jaruna onda sam tamo često na potezu budem nazvala Humanu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo kažu da su imali puno više kontejnera po gradu (na zapadu 3),al da su ih morali ukloniti jer su se ljudi bunili zbog razbacane robe oko kontejnera,a da bi postavili nove trebaju posebnu suglasnost suvlasnika zgrade ili Grada ako je njihovo zemljište.
    Zasad najbliži kontejneri u Remetincu i Kajzerici (što baš i nije blizu), a u centru Frankopanska i Varšavska.

Šteta što su maknuli i onaj na Jarunu, kaže isto se stanari bunili. Iako razumijem ih, zaista je bilo puno nereda.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.10.2022. at 15:02

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bila sam neki dan u reciklaznom i iako su mi do sad uvijek rekli da sprejevi idu u posebnu vreću ovaj put su rekli da ide u metal. Cudno.
    Imala sam i neke potrgane torbice, to je išlo u glomazni, primaju i tkaninu/odjeću no to sam ostavila u HM za onih 10% popusta... nek se nadje

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Danas sam si na mobitel skinula aplikaciju Razvrstaj MojZG, tamo se nalaze sve potrebne informacije o odvozu smeća i ostalome, jako je zgodno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Došle danas žute i smeđe vrečke!

Nego mi imamo žuti kontejner svaki ulaz po jedan za sad, ali ljudi koji pakiraju u žute vrečke ti tak neracionalno rade , a i stave par tih punih vreća i ništ više ne stane

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo se isplati pogledati, tužno je i ružno, njih 6 i 1 podzemni spremnik za smeće, usred Zagreba, noću, vrlo glasni, 2 kamiona. Na kraju ćete sigurno prasnuti u smijeh, iako njima jadnima sigurno nije bilo do smijeha.
    https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---747781.html
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 20.10.2022. at 14:11

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo se isplati pogledati, tužno je i ružno, njih 6 i 1 podzemni spremnik za smeće, usred Zagreba, noću, vrlo glasni, 2 kamiona. Na kraju ćete sigurno prasnuti u smijeh, iako njima jadnima sigurno nije bilo do smijeha.
    https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---747781.html
    Vidjela sam to sinoć. Da im je i uspjelo, dva im kamiona za to trebaju...što reći.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni ovo nije smiješno.
    Jadno je.
    Isto kao što je i jadno seciranje Čistoće i snimanje njihovih djelatnika bez dozvole.
    Podzemni spremnici se ne prazne tako. Oni se otvaraju na dnu.
    Kamion digne u zrak spremnik iznad kamiona i otvori vrata na dnu.
    Vrlo jednostavno.
    Gledala sam to više puta u mom gradu.
    Ovaj kamion na snimci je za kante, a ne za ovakve spremnike.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako je stvarno tako, onda je još gore. Neprofesionalno potpuno. Nemoguće da se spremnik prazni odozdo i da to nitko nikome od njih 6, od kojih su 2 vozača, nije rekao.
    Nemoguće. Posve nemoguće.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da se bar upola toliko komentiralo gafove Bandiceve ere, tad je sve bilo prihvatljivo..

slazem s s Tanči, nije fora decke koji su odlucili radit posteni i nepopularni posel ismijavat na internetu..
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 20.10.2022. at 17:34

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    da se bar upola toliko komentiralo gafove Bandiceve ere, tad je sve bilo prihvatljivo..

slazem s s Tanči, nije fora decke koji su odlucili radit posteni i nepopularni posel ismijavat na internetu..
    To ti je, mama pticice, ne smiješno, nego tragikomično. I ovo što piše Tanči nije točno. Tzv. zvona za otpad prazne se odozdo, a ovaj se spremnik u Masarykovoj prazni točno kako su i namjeravali, ali prihvat spremnika nije bio dobar, inače kontejner ne bi upao u kamion. Tragikomično do te mjere da sam pomislila na A je to.
    A što se Bandića tiče, ne znam što si ti radila, ali ja sam ga oduvijek (javno) kritizirala. Ne znam gdje si živjela tijekom njegovih mandata, ali ne razumijem na što misliš kad si napisala da je sve bilo prihvatljivo? I on je bio razapinjan, ali mu nitko ništa nije mogao.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako je to test (kako stoji u objasnjenju) moze li se nesto od postojece mehanizacije upotrijebiti uz novu opremu, onda bas i nije dobro proslo.
    Al cak i uz kompatibilnu opremu, bit ce to prilicno glasno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jadni djelatnici čistoće, što ih je snašlo.... Još kad krenu ozljede na radu, veselju nikad kraja. Ufff....

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je to test (kako stoji u objasnjenju) moze li se nesto od postojece mehanizacije upotrijebiti uz novu opremu, onda bas i nije dobro proslo.
    Al cak i uz kompatibilnu opremu, bit ce to prilicno glasno.
    Mislim da je greška kod izbora dobavljača novih kontejnera.
    Mi u kvartu imamo već godinama zgrade sa podzemnim kontejnerima koji se normalno prazne sa postojećom mehanizacijom.
    Zašto se u javnoj nabavi nije držalo već postojećih rješenja koja funkcioniraju?
    A znam, netko je opet trebao omastiti brk....

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je greška kod izbora dobavljača novih kontejnera.
    Mi u kvartu imamo već godinama zgrade sa podzemnim kontejnerima koji se normalno prazne sa postojećom mehanizacijom.
    Zašto se u javnoj nabavi nije držalo već postojećih rješenja koja funkcioniraju?
    A znam, netko je opet trebao omastiti brk....
    Piše da su ovi spremnici donirani i da provjeravaju jesu li kompatibilni s njihovom mehanizacijom, a da je javna nabava jos u tijeku.

"U sklopu pilot projekta implementacije podzemnih spremnika u gradu Zagrebu, na lokaciji u Masarykovoj ulici ugrađeni su donirani podzemni spremnici. Spremnici su demonstracijski, odnosno u fazi testiranja, te je u tijeku provjera kompatibilnosti tehnologije i postojeće Čistoćine mehanizacije i opreme, kao i edukacija djelatnika.

Natječaj za nabavu podzemnih spremnika za skupljanje otpada s ugradnjom je u tijeku."

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Definitivno nisu kompatibilni.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo kažu da su imali puno više kontejnera po gradu (na zapadu 3),al da su ih morali ukloniti jer su se ljudi bunili zbog razbacane robe oko kontejnera,a da bi postavili nove trebaju posebnu suglasnost suvlasnika zgrade ili Grada ako je njihovo zemljište.
    Zasad najbliži kontejneri u Remetincu i Kajzerici (što baš i nije blizu), a u centru Frankopanska i Varšavska.

Šteta što su maknuli i onaj na Jarunu, kaže isto se stanari bunili. Iako razumijem ih, zaista je bilo puno nereda.

U OŠ u Varšavskoj sam vidjela kontejner HN za tekstil u njihovom dvorištu. Pretpostavljam da je to dogovor HN i škole, da služi osim u ekološke i u obrazovne i odgojne svrhe.
    Predložila bi da se raspitate u školama u koje vam idu djeca je li to moguće izvesti i kod njih.

Inače i na zelenom otoku koji je kod moje kuće prije 4 godine niknuo bio je i kontejner za tekstil, osiguran na razne načine - ali sve je uvijek bilo na kraju provaljeno i razbacano - čak i gore nego plastika.
    Trebalo nam je dugo da ga se riješimo, ali uspjeli smo.
    Također na ulici Dubrava ispred dućana HN je veliki, čvrsti, osigurani kontejner - koji također bude povremeno razvaljen.

Ovo sa školama mi se čini kao najbolja opcija.
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 24.10.2022. at 16:21

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Anchi hvala, je dobra ideja, al naša škola radi na tome da se onemogući prolaz oko škole i igrališta da to ostane ogradjeno i nepristupačno svima jer se naveče skuplja ponekad neka "nepoželjna" ekipa tako da im ovaj prijedlog sigurno neće sjesti :/

To bi samo značilo dodatan priljev ljudi u škol.prostor koji žele držati otvorenim /pristupačnim samo učenicima i nastavnom osoblju.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Anchi hvala, je dobra ideja, al naša škola radi na tome da se onemogući prolaz oko škole i igrališta da to ostane ogradjeno i nepristupačno svima jer se naveče skuplja ponekad neka "nepoželjna" ekipa tako da im ovaj prijedlog sigurno neće sjesti :/

To bi samo značilo dodatan priljev ljudi u škol.prostor koji žele držati otvorenim /pristupačnim samo učenicima i nastavnom osoblju.
    Lili, koliko sam shvatila, ti živiš blizu mene. Od ovoga tjedna se i u dvorištu OŠ Pavleka Miškine nalazi kontejner za tekstil. Jedino ne znam služi li samo potrebama škole ili i ostalim građanima?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, koliko sam shvatila, ti živiš blizu mene. Od ovoga tjedna se i u dvorištu OŠ Pavleka Miškine nalazi kontejner za tekstil. Jedino ne znam služi li samo potrebama škole ili i ostalim građanima?
    A i nismo, guglala sam školu.

Mi smo uz autoput, na zapadu. Mama mi je našla jednu potrebitu obitelj, pa ću njima proslijediti.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A i nismo, guglala sam školu.

Mi smo uz autoput, na zapadu. Mama mi je našla jednu potrebitu obitelj, pa ću njima proslijediti.
    A sorry, onda sam te krivo shvatila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma sve 5.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    To je kontejner općeg statusa ili određene udruge.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    To je kontejner općeg statusa ili određene udruge.
    Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam skužila
    Jel od koje udruge ili običan bijelo/ sivi kontejner za odjeću? E sad ponovno pročitala da ni ti ne znaš odgovor u biti imaš isto oitanje
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.10.2022. at 18:12

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Odustajem od više ikakvog odvajanja. Svi spremnici su isti, pomiješano sve, nema povratne informacije što je gdje završilo. Trošim vrijeme i stan mi zatrpan različitim vrećama za ovaj i onaj otpad, a bez smisla.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I ja odustajem. Ionako im previše plaćam uslugu koju ne izvršavaju kako treba.
    Papira za bacanje nemam, dostavu ne koristim, pa nema ni kartona, plastične boce vraćam, staklene ne kupujem, a ono malo plastične ambalaže bacim u miješani.
    Previše nas maltretiraju, a gotovo nikakve koristi od razdvajanja.
    Bolje da narede proizvođacima da koriste pametnije načine pakiranja, pa bi bilo manje smeća.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas je u smetlarniku dosad najveći red, čini se da se ljudi stvarno pridržavaju, koriste se sve te vrećice i konačno je papirna ambalaža rasklopljena i uredno stavljena. To je bilo večeras, vidjet ćemo kako će izgledat u naredne dane. Plastike sada ima debelo najviše od ičega. Miješanog otpada ima minimalno. Poredak je: plastika 1. mjesto, papir 2. mjesto.... pa dugo dugo ništa, pa miješani i nešto malo bio otpada.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam skužila
    Jel od koje udruge ili običan bijelo/ sivi kontejner za odjeću? E sad ponovno pročitala da ni ti ne znaš odgovor u biti imaš isto oitanje
    Sorry, nisam ni ja shvatila da si me pitala, mislila sam da si mi objašnjavala razliku između njih. Dakle, ovaj kontejner u dvorištu OŠ Pavleka Miškine je običan bijeli kontejner.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne odustajem!

Jest da se još nisam skroz naviknula na novi sistem i da mi u kuhinji bude kaos zbog razdvajanja bio - plastika - miješano.

Zapravo sam iznenađena koliki udio u 'kućnom smeću' otpada na bio otpad.

Kad njega odvojim, miješanog je puno manje i dovoljno nam je da ga bacimo jednom tjedno.

U smetlarniku prepunjeni kontejneri za plastiku i papir, ali vjerujem da će vremenom sve doći na svoje mjesto.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko vidim, meni će i vrećica od 10 l biti prevelika za tjedno bacanje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Aaaaa, ovaj tjedan su odvezli papir s Volovčice, baš onaj dan kad je kiša pljuštala, pa je sve ostalo prljavo i kojekakvo oko kontejnera iz kojeg se papir prelijevao. No dobro, barem su odvezli. Jutros vidim da su isto nešto odvozili (mislim da je miješani otpad). Inače, biološkog otpada ima puno u domaćinstvima u kojima se redovno kuha. Ostali - slabo. Inače, nije tako samo u mom kvartu. Naletjela na ovaj članak neki dan https://express.24sata.hr/top-news/j...za-smece-26155
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.10.2022. at 10:17

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni se ionako nije ništa bitno promijenilo u odnosu na ranije. Samo što kupujemo plave vrećice. I dalje izdvajam bio, plastiku i papir, flaše vratim u dućan, stakla imam minimalno. Jedino što sam prije bolje iskorištavala plastične vrećice koje bih dobila na placu. Sad u njih bacam samo plastiku, a prije sam i miješani. Sve mi stane ispod sudopera. Ne vidim to kao nekakav stres. Stres mi je samo reciklažno dvorište.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni za sada ništa nije stres. A po svemu sudeći i račun za čistoću bi mi se trebao samnjiti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni sve isto. Razdvajam kao prije, samo dizajnerske plave vrecice kupujem.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto.
    Jednostavno je zalosno da se nekima ne da napraviti ni taj minimum truda da se smanji ono brdo i smrad koji gledam svaki dan. Meni je razdvajanje otpada u rangu kucnog odgoja i potpuni automatizam, uopće ne razmišljam dok razdvajam. Ko što ne razmišljam da se smeće ne baca kroz prozor na cestu, a znamo da i takvih ima oko nas, srecom u velikoj manjini..
    Posljednje uređivanje od sillyme : 26.10.2022. at 20:01

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    dizajnerske

kod mene isto tako, hrpe smeća razdvojene u stanu, sada u dizajnerskim vrećama

ma kod mene je "mini" reciklažno konstantno ...

ja se svaki danom sve više i više grozim koliko smeća produciramo ... u mom "mini" reciklažnom svaki dan se nađe kakav komad odjeće, baterije, ulje, lijekovi ... užas užas i užas ...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 27.10.2022. at 00:27

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Godinama razdvajam otpad i to još od vremena kad smo morali plastiku i sve ostalo nosiili u reciklažno jer odvojenih kontejnera nije bilo.
    Imam doma dvije kante za plastiku i papir i posebno malu vrećicu za bio koju praznimo svakodnevno.
    Niti mi je to problem.
    Niti razmišljam o tome.
    Ne znam ni koliko plaćano za smeće i ne zamaram se.
    Razdvojim, odnesem, odložim i kraj.
    Zaprešić to ima super riješeno sa podzemnim spremnicima i nema razbacanog smeća baš nigdje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto.
    Meni je razdvajanje otpada u rangu kucnog odgoja i potpuni automatizam, uopće ne razmišljam dok razdvajam. Ko što ne razmišljam da se smeće ne baca kroz prozor na cestu, a znamo da i takvih ima oko nas, srecom u velikoj manjini..
    X. Jest da je manji komoditet imat sto vrsta smeća po stanu nego jednostavno sve frknut dalje od sebe pa se kao da toga nema - ali, to nije realno, ne možemo ignorirat sve probleme koje to generira i koji će se, u obliku većih troškova energije koju ćemo trošiti za rashlađivanje na kraju i vratiti u naš stan.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možete li mi reći jesu li ostali koševi za smeće na tramvajskim postajama, po parkovima i na drugim mjestima gdje je puno pjesaka, a naročito turista?
    Nesto spominju da toga vise nema, da nema čak ni onih za drekice od pasa, pa mi nije jasno da bi nešto takvo bilo moguće.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Beti ko god ti je to rekao krivo ti je rekao.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Možete li mi reći jesu li ostali koševi za smeće na tramvajskim postajama, po parkovima i na drugim mjestima gdje je puno pjesaka, a naročito turista?
    Nesto spominju da toga vise nema, da nema čak ni onih za drekice od pasa, pa mi nije jasno da bi nešto takvo bilo moguće.
    Koševe nisu micali, ali baš sam razmišljala je li nekim zakonom/propisom/odlukom zabranjeno bacanje određenih vrsta otpada u te koševe? U Veneciji npr. na njima piše da je strogo zabranjeno bacanje kuhinjskog otpada u njih.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod nas su počeli češće odvoziti papir i plastiku kako su i rekli i više nema pretrpanih kontejnera.
    Mi smo do sada bacili 2 vreće od 20 litara i jednu od 10l. S tim da smo 2 bacili 2/3 pune jer nismo mogli više držati zbog kosti ribe i mesa. Zimi ću i moći staviti na balkon pa ju napuniti, ali ove temperature su previsoke. Bio nam se usmrdi za 1 dan.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i evo nakon skoro mjesec dana..
    ko da nikad ljudi oko mene nisu galamili oko razdvajanja
    jos malo i (konačno!) postat ce normalno!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas su počeli češće odvoziti papir i plastiku kako su i rekli i više nema pretrpanih kontejnera.
    Mi smo do sada bacili 2 vreće od 20 litara i jednu od 10l. S tim da smo 2 bacili 2/3 pune jer nismo mogli više držati zbog kosti ribe i mesa. Zimi ću i moći staviti na balkon pa ju napuniti, ali ove temperature su previsoke. Bio nam se usmrdi za 1 dan.

Koji si kvart?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I što znači "češće" ako znaš? Nama je zasad 2x mjesečno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod mene su sad odvezli komunalni otpad, ali biološki nisu... Uvijek ista priča. Kamiona je premalo, a kako god presložili i odvojili otpad, smeća je previše. Osim toga, ne vidim da se nešto dalje radi na reciklaži (izuzetak su papir i biološki otpad), ali i građani ne vode računa, opet je u smeđim kantama za otpad hrpa plastičnih vrećica, ufff...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako je prioritet Grada rješavanje smeća onda stalno konstatiranje s njihove strane da nema kamiona, ni ljudi je krajnje besmisleno i neučinkovito, pogotovo ako to misle ponavljat u narednim godinama. Koliko još godina konstatirat i tražit izlike u naslijedju prethodne vlasti??

Treba krenut rješavat tu problematiku.

Napravit "rebalans" proračuna i uložit u nove kamione i povećanje plaća radnika Čistoće (jer očito da se ljudi baš i ne odazivaju na natječaje za takvu vrstu poslova).

Smanjit sredstva negdje drugdje, (nešto što nije takav prioritet) i ne, ne treba mi nitko govorit da to nije moguće jer radim u financ sektoru godinama.
    Naravno da je moguće, ali treba promišljat pažljivo kod planiranja proračuna, naravno moguće su i naknadne izmjene.

Od konstatacija se problem neće rješiti, dapače samo se gomila i vuče sa sobom sve gori ishod.

Kod nas u kvartu je sve uredno, nema razbacanog smeća, kod nas doduše nema nebodera i sl.

Nakon što se obavi izvid na terenu i ustanove punktovi gdje se skuplja to smeće i van kontejnera koji su prekrcani, za početak tamo treba povećat učestalost odvoza smeća (ne nužno u cijelom gradu).

Treba što prije analitično pristupit rješavanju problematike inače ode sve u Honduras.

Ne smije im bit problem povećat plaće radnicima Čistoće kad ih nedostaje. Jednostavno ne smije.

A na mjesto direktora Čistoće bi se moglo stavit nekog sposobnog i entuzijastičnog tko će napokon počet predlagat rješenja a ne da Čistoća do daljnjega funkcionira u kaosu uz svesrdnu pomoć komunalaca i ostalih jer su sami nesposobni za bilo kakvu reorganizaciju.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.11.2022. at 09:04

Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •