seni prvotno napisa
i koliko volim tu i tamo nekakve finese i cuda od povrca, ribe, mesa, to mi je za tu i tamo. jer nakon par dana (ponekad se zalomi) tih "mastersefova" i ovoga i onoga na pjenici od brokole sa prelijevom od safrana, uz cips od celera sa sladoledom od kopra i bosiljka...itd, itd :mrgreen:
i ja i muz i dijete, hocemo naprosto brokulu, kelj, karfiol, prokulice... kuhane na pari sa malo maslinovog ulja i soli (papra...) i to je to. ili tanke mahune sa malo krumpira i ulja, na gusto. ili moju minestrone juhu, koja kako kazu moji, lijeci i dusu i tijelo.:angel:
naprosto volim taj pravi, iskonski okus namirnice. ako npr. imam prave zrele pomidore volovska srca, pa ih tanko izrezem, pa na njih par tankih kolutica kapule, finog balzamika kojeg postrcam i neko super maslinovo ulje, sa par zrna soli meni je to raj. ako jos imam komadic paskog sira, ili pecorina, ili skripavca.... sa par jako dobrih maslina (ne onih sa polica bille ili konzuma) vec sam u nirvani.
volim ja, a i dijete i muz, svasta isprobavati (sto sami kuhajuci, sto jeduci vani). volimo i jesti dobru hranu na dobrim mjestima. zaista uzivamo u tome.
i imali smo srecu isprobati neke zaista izuzetno fine i dobre restorane. i moram reci da je to zaista dozivljalj. u svakom pogledu.
ali tocno osjetim, ako nam je to par dana za redom, da tijelo govori: stop. i onda zaista zelim neke tako bazicno dobre, jednostavne, nepatvorene okuse. poanta je naravno u tome da namirnice moraju zaista biti odlicne kvalitete.
i mislim da je to dobar omjer: 80% tako, a ostalih 20% te neke komplicirano fine stvari.