Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 689

Tema: Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike iliti saga o kupusu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    s pravom sumnjas, bljak (kao u vrticu)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike

Ma fin je. Ja variva volim i bas to sto kaze seni- meni je povrce fino! Ja bih umrla da dva dana jedem meso i pire. I muz takodjer.
    Moras probati, nema druge. Ali isfasiraj si meso uz to, tak je najbolje :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 16.09.2014. at 15:14

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je OK, ali mi je malo miris demotivirajuci

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i koliko volim tu i tamo nekakve finese i cuda od povrca, ribe, mesa, to mi je za tu i tamo. jer nakon par dana (ponekad se zalomi) tih "mastersefova" i ovoga i onoga na pjenici od brokole sa prelijevom od safrana, uz cips od celera sa sladoledom od kopra i bosiljka...itd, itd

i ja i muz i dijete, hocemo naprosto brokulu, kelj, karfiol, prokulice... kuhane na pari sa malo maslinovog ulja i soli (papra...) i to je to. ili tanke mahune sa malo krumpira i ulja, na gusto. ili moju minestrone juhu, koja kako kazu moji, lijeci i dusu i tijelo.
    naprosto volim taj pravi, iskonski okus namirnice. ako npr. imam prave zrele pomidore volovska srca, pa ih tanko izrezem, pa na njih par tankih kolutica kapule, finog balzamika kojeg postrcam i neko super maslinovo ulje, sa par zrna soli meni je to raj. ako jos imam komadic paskog sira, ili pecorina, ili skripavca.... sa par jako dobrih maslina (ne onih sa polica bille ili konzuma) vec sam u nirvani.

volim ja, a i dijete i muz, svasta isprobavati (sto sami kuhajuci, sto jeduci vani). volimo i jesti dobru hranu na dobrim mjestima. zaista uzivamo u tome.
    i imali smo srecu isprobati neke zaista izuzetno fine i dobre restorane. i moram reci da je to zaista dozivljalj. u svakom pogledu.
    ali tocno osjetim, ako nam je to par dana za redom, da tijelo govori: stop. i onda zaista zelim neke tako bazicno dobre, jednostavne, nepatvorene okuse. poanta je naravno u tome da namirnice moraju zaista biti odlicne kvalitete.
    i mislim da je to dobar omjer: 80% tako, a ostalih 20% te neke komplicirano fine stvari.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ahahahahaahha
    pa jel misliš da nama netko drži bič nad glavom pa da ga jedemo?
    da mojega muža pitaš, jeo bi se dvaput tjedno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad bi mm rekao "Naravno da je to fini prilog vratini ili slasnim kobasama pečenicama"

Neki dan smo došli doma (prethodni dan je skuhan cijeli ekspres lonac) i jedva da je bilo za njega i mene - djeca sve izjela. S palentom. Bez puno mesa.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2014. at 15:18

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dobro sumnjas.
    mama moga muza kuha klasicno zagrebacki, ali kuha dobro. ali taj kupus s paradajizom mi je uvijek bio.
    skupa sa pire krumpirom koji se jede uvijek i uz sve.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni pire uz to nikako ne ide?
    Mi to jedemo u dubokom tanjuru sa zlicom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mi

a ako baš radim kalju, onda unutra krumpir na osmine

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sad ce me zagrebacka frakcija

znam, znam ukusi se razlikuju, i ja znam razlog zasto ne volim taj kupus. to mi je onako kao one skandinavske ribe, haringe i slicno sa nekim slatkastim ruzicastim preljevima.
    vjerojatno je taj dalmatinski faktor tu presudan. ja recimo i sarmu i punjene paprike, a tek polpete moje mame smatram nenadmasnim, i naprosto volim taj podukus.
    isto kao i sa grahom. volim ja i onako grah na zagorski, ali dalmatinska verzija sa pestom mi je ipak za klasu bolja. sto cu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

znala sam seni al skuhati ću ga pa kud puklo
    nego, mi isto ovako kao seni.
    osim što komplicirano nikad ne kuhamo, osim za goste.

inače, doma jedemo već treći dan punjene paprike od nedjelje. mm ih je nakuhao ko da mora vojsku nahraniti

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam se upravo ubila od flekica s kupusom. Dodala sam još unutra malo pancete.... ljubi majka onog ko je pokrenuo kupus na temi....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj muž
    reći ću svekrvi da ga poljubi, kad već inzistiraš

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja obozavam zelje ali nitko drugi doma ne pa ja nadinstam tonu i dodam speka pa napravim zeljanicu koju majka ne bi prepoznala. ponekad i sa sjekanom svinjetinom iribanim krumpirom. to vec jedu

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    moj muž
    reći ću svekrvi da ga poljubi, kad već inzistiraš

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A gle, ja sam se grahu bez zaprske cudila ko pura dreku , a sad mi je prefin.
    Bas kao i prisiljeno zelje: zelje, paradajz, voda. Od zacina sol i papar. Mozes malo prodinstati luka, speka, ali nije nuzno. Treba biti puno, bas puno zelja. Vise lici na prilog nego cuspajz. I to jedem bez icega. Samo to.
    Sad se jos cudim tvom zelju na cetvrtine s maslinovim i cesnjakom. Ali probat cu ja i to :izjelica:
    Btw, cesnjak stavis na vruce maslinovo ulje ili je samo zelje vruce?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam i zaboravila na zelje s paradajzom. Al zapravo volim, pogotovo s dosta celera.

Kod moje mame isto najcesce pire krumpir uz sve, eventualno njoki, od krumpira Kod mene u ladici u kuhinji osim rize, tijesta i palente, basmati riza, bulgur, quinoa, cous cous. Mi smo tako verzirani za pire krumpir da mi cesto znaju reci prijatelji-dobar ti je pire krumpir, a ja se ono stvarno potrudila s glavnim jelom koje prodje bez komentara

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja zelje najcesce pripremam u kombinaciji s peradi. Na malo ulja u veliku zdjelu stavim nekoliko posoljenih batak+zabatak, obicno 1 po glavi i to s kožom prema dolje i poklopim. Tako pustim na laganoj vatri dugo, preko pola sata. Za to vrijeme mogu oprat kosu ili pospremiti stan, ne treba nista raditi. Onda se vratim u kuhinju, stavim kuhati krumpir u slanu vodu, narezem kupus na cca 1-2 cm trakice, izvadim meso i na tekucinu koju je pustilo meso stavim kupus i promijesam s tom tekucinom. Vratim na vrh meso da mi se ne hladi na tanjuru, poklopim i pustim jos malo da se kuha, taman dok procijedim krumpir. To mi je bas lagano i fino, vikendom kuham kad imam jos sto stvari po stanu za napraviti. Niti ima puno sudja, niti je skupo, a svima je OK. (Nije to jelo the best of all times, al je fino)

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I u pravu si
    Sad ste me nasmijale jer sam se sjetila da sam to pravila samo jednom u životu i to baš svekijima i mm za ručak, i tako su me nahvalili, ubili se u tome, a meni je bilo... Ne postoji pristojan smajlić koji bi opisao taj osjećaj. Jedva sam pojela tanjur, jer me bilo stid ne pojesti vlastito jelo I mm me još nekoliko puta pitao kad ću opet to praviti, kako je dobro bilo, a meni sve muka. To je valjda jedini ručak, osim musake, koji su mi pohvalili.
    Kod mene baš jučer bio za ručak kupus, svi smo jeli osim mm, naravno. Izdnistala luk i korjenasto povrće s malo nasjeckane domaće kuhane šunke, dodala kupus narezan na četvrtine, ostavila malo da se dinsta, i onda frknula u ekspres lonac. Kad se skuhalo u ekspresu, dodala još jedan krumpir narezan na četvrtine, začinila (sol, malo više papra, vegeta, slatka mljevena paprika, lovor), ostavila na vatri dok se nije skuhao krumpir i to je to. Svi se ubili u tome, osim, naravno, mm, koji je uživao u bureku
    Ali sutra, samo za njega, juha s lešo mesom

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam i zaboravila na zelje s paradajzom. Al zapravo volim, pogotovo s dosta celera.

Kod moje mame isto najcesce pire krumpir uz sve, eventualno njoki, od krumpira Kod mene u ladici u kuhinji osim rize, tijesta i palente, basmati riza, bulgur, quinoa, cous cous. Mi smo tako verzirani za pire krumpir da mi cesto znaju reci prijatelji-dobar ti je pire krumpir, a ja se ono stvarno potrudila s glavnim jelom koje prodje bez komentara
    Ne da pire krumpir nisam nijednom skuhala otkad sam se udala, nego nemam niti gnječilicu za krumpir (dobro da ne držim apartmane na moru). A mm ga voli.
    Uviđam da sam stvarno grozna prema njemu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hahaha
    koje spoznaje dolaze nakon par stranica.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sarme il punjene paprike bez pirea il nasa svima draga kombinacija pire, spinat i snicle

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sarme il punjene paprike bez pirea il nasa svima draga kombinacija pire, spinat i snicle
    I sataraš. Nezamislivo.

iako uz sataras jos vise volim samo kravlji sir.

mozda da muzu restani krumpir napravi. MM od restanog pada u ekstazu. :D

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa da ! Ja uz sarmu jedem špekec ili rebarca (jel se vidi da obožavam špek??) koja se kuhaju u sarmi, a za punjene paprike mi ne treba ništa.
    Špinat obožavam sa pečenom telećom jetricom i bijelim lukom Ne daj Bože utopiti ga u mlijeku, to ni mrtva ne bih pojela

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tu obavezno pire!
    Ali meni je sa spinatom najdraza kombinacija s jajima
    To smo uvijek jeli subotom kad mama ide na plac :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rehab, ne kuzim , ti imas nesto posebno protiv protiv klasicnih kombinacija?
    ne kuham klasiku svaki dan, ali povremeno -da.
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.09.2014. at 19:04

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm rehab možda tvoj problem ipak ima druge dimenzije.
    Možda ti kuhaš po svome i kako si naučila, a TM-u se to naprosto ne sviđa.
    Špinat sa bijelim lukom i jetricom meni zvuči kao horor, a špinat obožavam (samo sam ga lijena prati).
    Punjena paprika bez pirea hmm .. možda nekome ne treba radi riže, ali odlično paše.

Recimo, jedno od rijetkih jela koje MM ne voli je poriluk varivo. Meni je to pak prefino varivo, ali ga ne kuham kad ga on ne voli jesti. Poriluk koristim u puno drugih jela, i ta se jela MM-u sviđaju, ali ono klasično varivo - ne.
    Ili, recimo, mislim da je apricot stavila taj recept na forum, ona poriluk sa pilećim batcima i zobenim pahuljicama, meni je to prefino jelo, ali skuhala sam ga svega dva-tri puta jer se MM-u (i djetetu) ne sviđa.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nemam ništa protiv, dapače. Pojest ću to kad mi netko napravi, i fino mi je (osim špinata na mlijeku, to ne bih ni probala), ali preferiram ove kombinacije koje sam navela. Po meni, ove kombinacije koje sam napisala, nisu ništa manje klasične od vaših s pire krumpirom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da , cini se da nije samo problem u tome da bi muz jeo samo krumpire i meso, nego bi mozda volio koji put u tjednu jesti klasike domace kuhinje. To je ipak puno vise od samo krumpira i mesa.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Špinat sa bijelim lukom i jetricom meni zvuči kao horor, a špinat obožavam (samo sam ga lijena prati).
    Hahaha, probaj ! Ispržiš jetricu, pospeš je bijelim lukom, i uz to špinat kao prilog, odlično je

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja vas stvarno ne kužim, pa sve ovo što sam napisala je klasik ! Pa ne pravim mu soju, proso ili korabu !

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam ništa protiv, dapače. Pojest ću to kad mi netko napravi, i fino mi je (osim špinata na mlijeku, to ne bih ni probala), ali preferiram ove kombinacije koje sam navela. Po meni, ove kombinacije koje sam napisala, nisu ništa manje klasične od vaših s pire krumpirom.

Vjerum mi , jesu.
    sarma i pire
    cufte i pire
    spinat i pire
    kelj varivo i fasiranac
    Grah i zelje
    grah i kobasica
    to su klasicne kombinacije ko Ivica i Marica, kao Romeo i Julija

ovo tvoje je nesto drugo.
    Ne kazem da je bolje ili gore, ali nije klasika u hrvatskoj kontinentalnoj kuhinji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jetrica su fina sa pireom .

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uf, pokopale ste me ! Sutra kupujem gnječilicu za krumpir, obećavam

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kupi , neces pozaliti. :D

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, možda stigne četvrta prinova

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kužiš, to ti je možda kao da si se ti udala za mene, a ja ti kuham špinat na mlijeku koji je moje obožavano jelo.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    i koliko volim tu i tamo nekakve finese i cuda od povrca, ribe, mesa, to mi je za tu i tamo. jer nakon par dana (ponekad se zalomi) tih "mastersefova" i ovoga i onoga na pjenici od brokole sa prelijevom od safrana, uz cips od celera sa sladoledom od kopra i bosiljka...itd, itd

i ja i muz i dijete, hocemo naprosto brokulu, kelj, karfiol, prokulice... kuhane na pari sa malo maslinovog ulja i soli (papra...) i to je to. ili tanke mahune sa malo krumpira i ulja, na gusto. ili moju minestrone juhu, koja kako kazu moji, lijeci i dusu i tijelo.
    naprosto volim taj pravi, iskonski okus namirnice. ako npr. imam prave zrele pomidore volovska srca, pa ih tanko izrezem, pa na njih par tankih kolutica kapule, finog balzamika kojeg postrcam i neko super maslinovo ulje, sa par zrna soli meni je to raj. ako jos imam komadic paskog sira, ili pecorina, ili skripavca.... sa par jako dobrih maslina (ne onih sa polica bille ili konzuma) vec sam u nirvani.

volim ja, a i dijete i muz, svasta isprobavati (sto sami kuhajuci, sto jeduci vani). volimo i jesti dobru hranu na dobrim mjestima. zaista uzivamo u tome.
    i imali smo srecu isprobati neke zaista izuzetno fine i dobre restorane. i moram reci da je to zaista dozivljalj. u svakom pogledu.
    ali tocno osjetim, ako nam je to par dana za redom, da tijelo govori: stop. i onda zaista zelim neke tako bazicno dobre, jednostavne, nepatvorene okuse. poanta je naravno u tome da namirnice moraju zaista biti odlicne kvalitete.
    i mislim da je to dobar omjer: 80% tako, a ostalih 20% te neke komplicirano fine stvari.
    a sto mislis koliko ih je imalo priliku provat volovska srca ..garant bi bilo vise ljubitelja pomadora da nju provaju...mi smo se namucili dobit sjeme,sve manje ljudi ima tu starinsku sortu... a si jela ikad paverune? samo ih se kratko baci na maslinovo ulje i na kraju posoli...mirise cijela kuca....ja ih smazem i sa peteljkom i picama...
    i oni koji ne vole paprike bi njih obozavali...

....jednom sam radila neki jednostavni recept sa kupovnim balancanama i nije mi nista valjalo, onda kad su dozrele nase u vrtu....ma jednostavno nema usporedbe.....
    u musaki sa 5 drugih namirnica i zacina se razlika ne bi toliko osjetila ali kod jednostavnih recepta dobijes ili jelo za bacit ili lizat prste...
    (naravno ako ne ides popravljat sa npr vegetom isl...ja ju ne koristim)
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 16.09.2014. at 20:37

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Hahaha, probaj ! Ispržiš jetricu, pospeš je bijelim lukom, i uz to špinat kao prilog, odlično je
    klasična Bosna

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni to isto zvuci super. Nikad nisam jela pirekrumpir uz jetrica.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    meni to isto zvuci super. Nikad nisam jela pirekrumpir uz jetrica.
    Meni isto, kad sam u LCHF fazi. Ali ne mogu od svog relativno vitkog muza , vitke kceri promjenjljivog apetita i mrsavog sina koji intenzivno trenira sport za kojeg je preporuka dnevni unos od 60 % ugljikohidrata ocekivati da jedu rucak bez krumpira, tijesta, rize ili zganaca . Uz povrce i meso/ribu.
    Ja nemam nista protiv jetrica sa spinatom , i zbog ukusa i zbog kila, ali ostatak obitelji ( cak i da im je fina ta jetrica i spinat) niti im je to izbalansirano , niti im je dovoljno da utaze glad.
    Treba misliti i na svacije individualne potrebe ( ako cak zanemarimo ukuse koji su razliciti ) , nismo svi isti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene zanima jel ovaj kupus o kojem pričate ono što se zove prisiljeno zelje? ja sam cijelo djetinjstvo mislila da se tako zove jer me prisiljavaju da ga jedem i uz kiselu repu na cuspajz spada u dva najomraženija jela kojih se mogu domisliti. da mi ih muž radi bome bi jela sendvic.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima jel ovaj kupus o kojem pričate ono što se zove prisiljeno zelje? ja sam cijelo djetinjstvo mislila da se tako zove jer me prisiljavaju da ga jedem i uz kiselu repu na cuspajz spada u dva najomraženija jela kojih se mogu domisliti. da mi ih muž radi bome bi jela sendvic.

Prisiljeno zelje= kupus na paradajzu
    ( friski kupus dinstan/kuhan sa paradajzom /sokom od paradajza).

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa zašto, otkud to prisiljeno u nazivu??
    meni je to pregrozno. a volim variva, mahune, kelj, poriluk, grah obožavam, ali ovo...isuseibože, pa to mi je bila muka živa za pojest.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto, kad sam u LCHF fazi. Ali ne mogu od svog relativno vitkog muza , vitke kceri promjenjljivog apetita i mrsavog sina koji intenzivno trenira sport za kojeg je preporuka dnevni unos od 60 % ugljikohidrata ocekivati da jedu rucak bez krumpira, tijesta, rize ili zganaca . Uz povrce i meso/ribu.
    Ja nemam nista protiv jetrica sa spinatom , i zbog ukusa i zbog kila, ali ostatak obitelji ( cak i da im je fina ta jetrica i spinat) niti im je to izbalansirano , niti im je dovoljno da utaze glad.
    Treba misliti i na svacije individualne potrebe ( ako cak zanemarimo ukuse koji su razliciti ) , nismo svi isti.
    pa upravo tako
    zašto onda većina ljudi čekuje da ručak mora izgledati tako kako ga ti radiš

kod nas nema bijelih UH
    i nitko nije gladan

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zelje volim dinstano. ko za krpice sa zeljem ali bez krpica. na malo ulja dodam malo šećera i bacim prethodno tanko narezano i posoljeno zelje i dinstam dok skoro ne posmeđi, ali ako posmeđi onda se može baciti. to mi je genijalno i volim sto uz dinstanu pieltinu na luku ili pečeno pile. mogla bih ga pojesti tonu. mljac.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    pa zašto, otkud to prisiljeno u nazivu??
    meni je to pregrozno. a volim variva, mahune, kelj, poriluk, grah obožavam, ali ovo...isuseibože, pa to mi je bila muka živa za pojest.
    ja bih rekla da je prisiljeno zato što... mislim fda u originalnom receptu ide octa unutra
    da bude kiselkasto
    pa je tako prisiljeno, jer ga ocat omekša

mi ne radimo tako
    kod nas je okus sličniji bosanskom loncu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam pogodila
    nigdje se ocat ne spominje

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja mislim da je to isto često stvar navike. mi baš ne jedemo puno ugljikohidrata. jer nam ne pašu. totalno smo se skinuli sa pašta/ krumpir kombinacija koje su u početku bračnog života znale biti na stolu, prvenstveno jer nitko nije bio baš vješt u kuhinji. sad uz proteine- ribu ili meso jedemo sve vrste salata, ponekad jedemo rižoto, jer je prefin, a obzirom da kruh ne kupujemo onda niti uz čušpajze ne jedemo kruh i ne fali nam. mada sam ja u djetinjstvu uz čušpajz grah uvijek jela ktuh i bilo mi je nezamislivo bez toga. sad ga se i ne sjetim. ovo ljeto na moru, naši prijatelji su skoro pali u nesvjest kad su došli na roštilj i vidjeli da nema kruha, nego samo salate. a mi smo im zaboravili reći da ga donesu. uglavnom, mislim da bogate salate u kojima ima orašida i sira, fete, mozzarele ili skute, bez problema zasite čovjeka.

Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •