Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 689

Tema: Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike iliti saga o kupusu

  1. #351
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin

  2. #352

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    608

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin
    s pravom sumnjas, bljak (kao u vrticu)

  3. #353
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin

    Ma fin je. Ja variva volim i bas to sto kaze seni- meni je povrce fino! Ja bih umrla da dva dana jedem meso i pire. I muz takodjer.
    Moras probati, nema druge. Ali isfasiraj si meso uz to, tak je najbolje :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 16.09.2014. at 15:14

  4. #354
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    meni je OK, ali mi je malo miris demotivirajuci

  5. #355
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    i koliko volim tu i tamo nekakve finese i cuda od povrca, ribe, mesa, to mi je za tu i tamo. jer nakon par dana (ponekad se zalomi) tih "mastersefova" i ovoga i onoga na pjenici od brokole sa prelijevom od safrana, uz cips od celera sa sladoledom od kopra i bosiljka...itd, itd

    i ja i muz i dijete, hocemo naprosto brokulu, kelj, karfiol, prokulice... kuhane na pari sa malo maslinovog ulja i soli (papra...) i to je to. ili tanke mahune sa malo krumpira i ulja, na gusto. ili moju minestrone juhu, koja kako kazu moji, lijeci i dusu i tijelo.
    naprosto volim taj pravi, iskonski okus namirnice. ako npr. imam prave zrele pomidore volovska srca, pa ih tanko izrezem, pa na njih par tankih kolutica kapule, finog balzamika kojeg postrcam i neko super maslinovo ulje, sa par zrna soli meni je to raj. ako jos imam komadic paskog sira, ili pecorina, ili skripavca.... sa par jako dobrih maslina (ne onih sa polica bille ili konzuma) vec sam u nirvani.

    volim ja, a i dijete i muz, svasta isprobavati (sto sami kuhajuci, sto jeduci vani). volimo i jesti dobru hranu na dobrim mjestima. zaista uzivamo u tome.
    i imali smo srecu isprobati neke zaista izuzetno fine i dobre restorane. i moram reci da je to zaista dozivljalj. u svakom pogledu.
    ali tocno osjetim, ako nam je to par dana za redom, da tijelo govori: stop. i onda zaista zelim neke tako bazicno dobre, jednostavne, nepatvorene okuse. poanta je naravno u tome da namirnice moraju zaista biti odlicne kvalitete.
    i mislim da je to dobar omjer: 80% tako, a ostalih 20% te neke komplicirano fine stvari.

  6. #356
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin
    ahahahahaahha
    pa jel misliš da nama netko drži bič nad glavom pa da ga jedemo?
    da mojega muža pitaš, jeo bi se dvaput tjedno

  7. #357
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin
    Sad bi mm rekao "Naravno da je to fini prilog vratini ili slasnim kobasama pečenicama"

    Neki dan smo došli doma (prethodni dan je skuhan cijeli ekspres lonac) i jedva da je bilo za njega i mene - djeca sve izjela. S palentom. Bez puno mesa.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2014. at 15:18

  8. #358
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin
    dobro sumnjas.
    mama moga muza kuha klasicno zagrebacki, ali kuha dobro. ali taj kupus s paradajizom mi je uvijek bio.
    skupa sa pire krumpirom koji se jede uvijek i uz sve.

  9. #359
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Meni pire uz to nikako ne ide?
    Mi to jedemo u dubokom tanjuru sa zlicom.

  10. #360
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i mi

    a ako baš radim kalju, onda unutra krumpir na osmine

  11. #361
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    sad ce me zagrebacka frakcija

    znam, znam ukusi se razlikuju, i ja znam razlog zasto ne volim taj kupus. to mi je onako kao one skandinavske ribe, haringe i slicno sa nekim slatkastim ruzicastim preljevima.
    vjerojatno je taj dalmatinski faktor tu presudan. ja recimo i sarmu i punjene paprike, a tek polpete moje mame smatram nenadmasnim, i naprosto volim taj podukus.
    isto kao i sa grahom. volim ja i onako grah na zagorski, ali dalmatinska verzija sa pestom mi je ipak za klasu bolja. sto cu.

  12. #362
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    znala sam seni al skuhati ću ga pa kud puklo
    nego, mi isto ovako kao seni.
    osim što komplicirano nikad ne kuhamo, osim za goste.

    inače, doma jedemo već treći dan punjene paprike od nedjelje. mm ih je nakuhao ko da mora vojsku nahraniti

  13. #363
    Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Postovi
    1,832

    Početno

    ja sam se upravo ubila od flekica s kupusom. Dodala sam još unutra malo pancete.... ljubi majka onog ko je pokrenuo kupus na temi....

  14. #364
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    moj muž
    reći ću svekrvi da ga poljubi, kad već inzistiraš

  15. #365
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    ja obozavam zelje ali nitko drugi doma ne pa ja nadinstam tonu i dodam speka pa napravim zeljanicu koju majka ne bi prepoznala. ponekad i sa sjekanom svinjetinom iribanim krumpirom. to vec jedu

  16. #366
    Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Postovi
    1,832

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    moj muž
    reći ću svekrvi da ga poljubi, kad već inzistiraš

  17. #367
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin

    A gle, ja sam se grahu bez zaprske cudila ko pura dreku , a sad mi je prefin.
    Bas kao i prisiljeno zelje: zelje, paradajz, voda. Od zacina sol i papar. Mozes malo prodinstati luka, speka, ali nije nuzno. Treba biti puno, bas puno zelja. Vise lici na prilog nego cuspajz. I to jedem bez icega. Samo to.
    Sad se jos cudim tvom zelju na cetvrtine s maslinovim i cesnjakom. Ali probat cu ja i to :izjelica:
    Btw, cesnjak stavis na vruce maslinovo ulje ili je samo zelje vruce?

  18. #368
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Ja sam i zaboravila na zelje s paradajzom. Al zapravo volim, pogotovo s dosta celera.

    Kod moje mame isto najcesce pire krumpir uz sve, eventualno njoki, od krumpira Kod mene u ladici u kuhinji osim rize, tijesta i palente, basmati riza, bulgur, quinoa, cous cous. Mi smo tako verzirani za pire krumpir da mi cesto znaju reci prijatelji-dobar ti je pire krumpir, a ja se ono stvarno potrudila s glavnim jelom koje prodje bez komentara

  19. #369
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Ja zelje najcesce pripremam u kombinaciji s peradi. Na malo ulja u veliku zdjelu stavim nekoliko posoljenih batak+zabatak, obicno 1 po glavi i to s kožom prema dolje i poklopim. Tako pustim na laganoj vatri dugo, preko pola sata. Za to vrijeme mogu oprat kosu ili pospremiti stan, ne treba nista raditi. Onda se vratim u kuhinju, stavim kuhati krumpir u slanu vodu, narezem kupus na cca 1-2 cm trakice, izvadim meso i na tekucinu koju je pustilo meso stavim kupus i promijesam s tom tekucinom. Vratim na vrh meso da mi se ne hladi na tanjuru, poklopim i pustim jos malo da se kuha, taman dok procijedim krumpir. To mi je bas lagano i fino, vikendom kuham kad imam jos sto stvari po stanu za napraviti. Niti ima puno sudja, niti je skupo, a svima je OK. (Nije to jelo the best of all times, al je fino)

  20. #370

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nekako sumnjam da je kupus na paradajzu fin
    I u pravu si
    Sad ste me nasmijale jer sam se sjetila da sam to pravila samo jednom u životu i to baš svekijima i mm za ručak, i tako su me nahvalili, ubili se u tome, a meni je bilo... Ne postoji pristojan smajlić koji bi opisao taj osjećaj. Jedva sam pojela tanjur, jer me bilo stid ne pojesti vlastito jelo I mm me još nekoliko puta pitao kad ću opet to praviti, kako je dobro bilo, a meni sve muka. To je valjda jedini ručak, osim musake, koji su mi pohvalili.
    Kod mene baš jučer bio za ručak kupus, svi smo jeli osim mm, naravno. Izdnistala luk i korjenasto povrće s malo nasjeckane domaće kuhane šunke, dodala kupus narezan na četvrtine, ostavila malo da se dinsta, i onda frknula u ekspres lonac. Kad se skuhalo u ekspresu, dodala još jedan krumpir narezan na četvrtine, začinila (sol, malo više papra, vegeta, slatka mljevena paprika, lovor), ostavila na vatri dok se nije skuhao krumpir i to je to. Svi se ubili u tome, osim, naravno, mm, koji je uživao u bureku
    Ali sutra, samo za njega, juha s lešo mesom

  21. #371

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam i zaboravila na zelje s paradajzom. Al zapravo volim, pogotovo s dosta celera.

    Kod moje mame isto najcesce pire krumpir uz sve, eventualno njoki, od krumpira Kod mene u ladici u kuhinji osim rize, tijesta i palente, basmati riza, bulgur, quinoa, cous cous. Mi smo tako verzirani za pire krumpir da mi cesto znaju reci prijatelji-dobar ti je pire krumpir, a ja se ono stvarno potrudila s glavnim jelom koje prodje bez komentara
    Ne da pire krumpir nisam nijednom skuhala otkad sam se udala, nego nemam niti gnječilicu za krumpir (dobro da ne držim apartmane na moru). A mm ga voli.
    Uviđam da sam stvarno grozna prema njemu

  22. #372
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Hahaha
    koje spoznaje dolaze nakon par stranica.

  23. #373
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Sarme il punjene paprike bez pirea il nasa svima draga kombinacija pire, spinat i snicle

  24. #374
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Sarme il punjene paprike bez pirea il nasa svima draga kombinacija pire, spinat i snicle
    I sataraš. Nezamislivo.

    iako uz sataras jos vise volim samo kravlji sir.

    mozda da muzu restani krumpir napravi. MM od restanog pada u ekstazu. :D

  25. #375

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Sarme il punjene paprike bez pirea il nasa svima draga kombinacija pire, spinat i snicle
    Pa da ! Ja uz sarmu jedem špekec ili rebarca (jel se vidi da obožavam špek??) koja se kuhaju u sarmi, a za punjene paprike mi ne treba ništa.
    Špinat obožavam sa pečenom telećom jetricom i bijelim lukom Ne daj Bože utopiti ga u mlijeku, to ni mrtva ne bih pojela

  26. #376
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Sarme il punjene paprike bez pirea il nasa svima draga kombinacija pire, spinat i snicle

    Tu obavezno pire!
    Ali meni je sa spinatom najdraza kombinacija s jajima
    To smo uvijek jeli subotom kad mama ide na plac :D

  27. #377
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Rehab, ne kuzim , ti imas nesto posebno protiv protiv klasicnih kombinacija?
    ne kuham klasiku svaki dan, ali povremeno -da.
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.09.2014. at 19:04

  28. #378
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Hm rehab možda tvoj problem ipak ima druge dimenzije.
    Možda ti kuhaš po svome i kako si naučila, a TM-u se to naprosto ne sviđa.
    Špinat sa bijelim lukom i jetricom meni zvuči kao horor, a špinat obožavam (samo sam ga lijena prati).
    Punjena paprika bez pirea hmm .. možda nekome ne treba radi riže, ali odlično paše.

    Recimo, jedno od rijetkih jela koje MM ne voli je poriluk varivo. Meni je to pak prefino varivo, ali ga ne kuham kad ga on ne voli jesti. Poriluk koristim u puno drugih jela, i ta se jela MM-u sviđaju, ali ono klasično varivo - ne.
    Ili, recimo, mislim da je apricot stavila taj recept na forum, ona poriluk sa pilećim batcima i zobenim pahuljicama, meni je to prefino jelo, ali skuhala sam ga svega dva-tri puta jer se MM-u (i djetetu) ne sviđa.

  29. #379

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Nemam ništa protiv, dapače. Pojest ću to kad mi netko napravi, i fino mi je (osim špinata na mlijeku, to ne bih ni probala), ali preferiram ove kombinacije koje sam navela. Po meni, ove kombinacije koje sam napisala, nisu ništa manje klasične od vaših s pire krumpirom.

  30. #380
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Da , cini se da nije samo problem u tome da bi muz jeo samo krumpire i meso, nego bi mozda volio koji put u tjednu jesti klasike domace kuhinje. To je ipak puno vise od samo krumpira i mesa.

  31. #381

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Špinat sa bijelim lukom i jetricom meni zvuči kao horor, a špinat obožavam (samo sam ga lijena prati).
    Hahaha, probaj ! Ispržiš jetricu, pospeš je bijelim lukom, i uz to špinat kao prilog, odlično je

  32. #382

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Ja vas stvarno ne kužim, pa sve ovo što sam napisala je klasik ! Pa ne pravim mu soju, proso ili korabu !

  33. #383
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam ništa protiv, dapače. Pojest ću to kad mi netko napravi, i fino mi je (osim špinata na mlijeku, to ne bih ni probala), ali preferiram ove kombinacije koje sam navela. Po meni, ove kombinacije koje sam napisala, nisu ništa manje klasične od vaših s pire krumpirom.

    Vjerum mi , jesu.
    sarma i pire
    cufte i pire
    spinat i pire
    kelj varivo i fasiranac
    Grah i zelje
    grah i kobasica
    to su klasicne kombinacije ko Ivica i Marica, kao Romeo i Julija

    ovo tvoje je nesto drugo.
    Ne kazem da je bolje ili gore, ali nije klasika u hrvatskoj kontinentalnoj kuhinji.

  34. #384
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Jetrica su fina sa pireom .

  35. #385

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Uf, pokopale ste me ! Sutra kupujem gnječilicu za krumpir, obećavam

  36. #386
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Kupi , neces pozaliti. :D

  37. #387

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Da, možda stigne četvrta prinova

  38. #388
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Pa kužiš, to ti je možda kao da si se ti udala za mene, a ja ti kuham špinat na mlijeku koji je moje obožavano jelo.

  39. #389
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    i koliko volim tu i tamo nekakve finese i cuda od povrca, ribe, mesa, to mi je za tu i tamo. jer nakon par dana (ponekad se zalomi) tih "mastersefova" i ovoga i onoga na pjenici od brokole sa prelijevom od safrana, uz cips od celera sa sladoledom od kopra i bosiljka...itd, itd

    i ja i muz i dijete, hocemo naprosto brokulu, kelj, karfiol, prokulice... kuhane na pari sa malo maslinovog ulja i soli (papra...) i to je to. ili tanke mahune sa malo krumpira i ulja, na gusto. ili moju minestrone juhu, koja kako kazu moji, lijeci i dusu i tijelo.
    naprosto volim taj pravi, iskonski okus namirnice. ako npr. imam prave zrele pomidore volovska srca, pa ih tanko izrezem, pa na njih par tankih kolutica kapule, finog balzamika kojeg postrcam i neko super maslinovo ulje, sa par zrna soli meni je to raj. ako jos imam komadic paskog sira, ili pecorina, ili skripavca.... sa par jako dobrih maslina (ne onih sa polica bille ili konzuma) vec sam u nirvani.

    volim ja, a i dijete i muz, svasta isprobavati (sto sami kuhajuci, sto jeduci vani). volimo i jesti dobru hranu na dobrim mjestima. zaista uzivamo u tome.
    i imali smo srecu isprobati neke zaista izuzetno fine i dobre restorane. i moram reci da je to zaista dozivljalj. u svakom pogledu.
    ali tocno osjetim, ako nam je to par dana za redom, da tijelo govori: stop. i onda zaista zelim neke tako bazicno dobre, jednostavne, nepatvorene okuse. poanta je naravno u tome da namirnice moraju zaista biti odlicne kvalitete.
    i mislim da je to dobar omjer: 80% tako, a ostalih 20% te neke komplicirano fine stvari.
    a sto mislis koliko ih je imalo priliku provat volovska srca ..garant bi bilo vise ljubitelja pomadora da nju provaju...mi smo se namucili dobit sjeme,sve manje ljudi ima tu starinsku sortu... a si jela ikad paverune? samo ih se kratko baci na maslinovo ulje i na kraju posoli...mirise cijela kuca....ja ih smazem i sa peteljkom i picama...
    i oni koji ne vole paprike bi njih obozavali...

    ....jednom sam radila neki jednostavni recept sa kupovnim balancanama i nije mi nista valjalo, onda kad su dozrele nase u vrtu....ma jednostavno nema usporedbe.....
    u musaki sa 5 drugih namirnica i zacina se razlika ne bi toliko osjetila ali kod jednostavnih recepta dobijes ili jelo za bacit ili lizat prste...
    (naravno ako ne ides popravljat sa npr vegetom isl...ja ju ne koristim)
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 16.09.2014. at 20:37

  40. #390
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Hahaha, probaj ! Ispržiš jetricu, pospeš je bijelim lukom, i uz to špinat kao prilog, odlično je
    klasična Bosna

  41. #391
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    meni to isto zvuci super. Nikad nisam jela pirekrumpir uz jetrica.

  42. #392
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    meni to isto zvuci super. Nikad nisam jela pirekrumpir uz jetrica.
    Meni isto, kad sam u LCHF fazi. Ali ne mogu od svog relativno vitkog muza , vitke kceri promjenjljivog apetita i mrsavog sina koji intenzivno trenira sport za kojeg je preporuka dnevni unos od 60 % ugljikohidrata ocekivati da jedu rucak bez krumpira, tijesta, rize ili zganaca . Uz povrce i meso/ribu.
    Ja nemam nista protiv jetrica sa spinatom , i zbog ukusa i zbog kila, ali ostatak obitelji ( cak i da im je fina ta jetrica i spinat) niti im je to izbalansirano , niti im je dovoljno da utaze glad.
    Treba misliti i na svacije individualne potrebe ( ako cak zanemarimo ukuse koji su razliciti ) , nismo svi isti.

  43. #393
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    mene zanima jel ovaj kupus o kojem pričate ono što se zove prisiljeno zelje? ja sam cijelo djetinjstvo mislila da se tako zove jer me prisiljavaju da ga jedem i uz kiselu repu na cuspajz spada u dva najomraženija jela kojih se mogu domisliti. da mi ih muž radi bome bi jela sendvic.

  44. #394
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima jel ovaj kupus o kojem pričate ono što se zove prisiljeno zelje? ja sam cijelo djetinjstvo mislila da se tako zove jer me prisiljavaju da ga jedem i uz kiselu repu na cuspajz spada u dva najomraženija jela kojih se mogu domisliti. da mi ih muž radi bome bi jela sendvic.


    Prisiljeno zelje= kupus na paradajzu
    ( friski kupus dinstan/kuhan sa paradajzom /sokom od paradajza).

  45. #395
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    pa zašto, otkud to prisiljeno u nazivu??
    meni je to pregrozno. a volim variva, mahune, kelj, poriluk, grah obožavam, ali ovo...isuseibože, pa to mi je bila muka živa za pojest.

  46. #396
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto, kad sam u LCHF fazi. Ali ne mogu od svog relativno vitkog muza , vitke kceri promjenjljivog apetita i mrsavog sina koji intenzivno trenira sport za kojeg je preporuka dnevni unos od 60 % ugljikohidrata ocekivati da jedu rucak bez krumpira, tijesta, rize ili zganaca . Uz povrce i meso/ribu.
    Ja nemam nista protiv jetrica sa spinatom , i zbog ukusa i zbog kila, ali ostatak obitelji ( cak i da im je fina ta jetrica i spinat) niti im je to izbalansirano , niti im je dovoljno da utaze glad.
    Treba misliti i na svacije individualne potrebe ( ako cak zanemarimo ukuse koji su razliciti ) , nismo svi isti.
    pa upravo tako
    zašto onda većina ljudi čekuje da ručak mora izgledati tako kako ga ti radiš

    kod nas nema bijelih UH
    i nitko nije gladan

  47. #397
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    zelje volim dinstano. ko za krpice sa zeljem ali bez krpica. na malo ulja dodam malo šećera i bacim prethodno tanko narezano i posoljeno zelje i dinstam dok skoro ne posmeđi, ali ako posmeđi onda se može baciti. to mi je genijalno i volim sto uz dinstanu pieltinu na luku ili pečeno pile. mogla bih ga pojesti tonu. mljac.

  48. #398
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    pa zašto, otkud to prisiljeno u nazivu??
    meni je to pregrozno. a volim variva, mahune, kelj, poriluk, grah obožavam, ali ovo...isuseibože, pa to mi je bila muka živa za pojest.
    ja bih rekla da je prisiljeno zato što... mislim fda u originalnom receptu ide octa unutra
    da bude kiselkasto
    pa je tako prisiljeno, jer ga ocat omekša

    mi ne radimo tako
    kod nas je okus sličniji bosanskom loncu

  49. #399
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisam pogodila
    nigdje se ocat ne spominje

  50. #400
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ja mislim da je to isto često stvar navike. mi baš ne jedemo puno ugljikohidrata. jer nam ne pašu. totalno smo se skinuli sa pašta/ krumpir kombinacija koje su u početku bračnog života znale biti na stolu, prvenstveno jer nitko nije bio baš vješt u kuhinji. sad uz proteine- ribu ili meso jedemo sve vrste salata, ponekad jedemo rižoto, jer je prefin, a obzirom da kruh ne kupujemo onda niti uz čušpajze ne jedemo kruh i ne fali nam. mada sam ja u djetinjstvu uz čušpajz grah uvijek jela ktuh i bilo mi je nezamislivo bez toga. sad ga se i ne sjetim. ovo ljeto na moru, naši prijatelji su skoro pali u nesvjest kad su došli na roštilj i vidjeli da nema kruha, nego samo salate. a mi smo im zaboravili reći da ga donesu. uglavnom, mislim da bogate salate u kojima ima orašida i sira, fete, mozzarele ili skute, bez problema zasite čovjeka.

Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •