Peterlin prvotno napisa
Ovo je na najboljem putu da preraste izvornu temu i preseli se na pravu bolnu točku, a to je ometanje nastave. Jer mobitel je samo jedan od bezbrojnih načina kako danas djeca (a nerijetko i roditelji) ometaju nastavu. I malo se toga može poduzeti. Znam, jer je moj mlađi sin u takvom razredu od prvog dana - razredu u kojima ima više ometača (njihova generacija rekla bi "preko nekoliko") i kod kojih je miran dan u učionici u razini SF-a.
Godinama se borim da se te stvari riješe, ali sve što sam dobila je slijeganje ramenima. Čak sam ravnatelju rekla da ne samo da njegovi učenici ne zaslužuju takvo što, nego ni da njegovi djelatnici (osoblje škole) ne zaslužuje da ih se bez prestanka uznemirava.
I što se dogodilo? Ništa. Nažalost, moj sin i velik dio njegove generacije misle da je to normalno, da je normalno baciti profesorici torbu na pod (nepažnjom, ali svejedno) ili razbiti nečiji sat, naočale i slično. Užas... Nažalost, izgleda da nema nikakvih mjera koje su dozvoljene, a kojima bi se pritisnulo takve učenike i njihove roditelje da se to riješi. Ne možeš uzeti mobitel jer to je nečije vlasništvo, ne možeš ometača istjerati iz razreda jer ima pravo na obrazovanje. A ostalih 25 klinaca nema pravo na mir? Uffff.
Sorry na offt, morala sam.