Jel postoji Lavara krema/sprej za djecu s faktorom 30? Ne mogu naci vec samo 20.
Printable View
Jel postoji Lavara krema/sprej za djecu s faktorom 30? Ne mogu naci vec samo 20.
naši ljeti izlaze i vraćaju se rano, sad još ne. moj sin, da ne povjeruješ, već ima lice i vrat za dvije nijanse tamnije od trupa. tako da odmah počinjem mazati ono što viri iz odjeće.
Uzela sam Vichy spf 50+, Mama voli Gabi šeširiće i njihove Solemio majičice sa spf faktorom. Uz izbjegavanje jakog sunca od 10-17 mislim da će biti dovoljno!
Lirijana, gdje si kupila Solemio majčice i Mama voli Gabi šeširiće?
Hvala :) !
I mi imano MVG sesiric i super je sto prekriva i vrtat i ramena lagano... Napokon se naviknio da ga ne skida :)
mi smo isto iz skupine ispod i iznad (u odnosu na ovu) ;)
do sad sam koristila daylong, al ove god. sam uzela eucerin za djecu, nahvalila ga žena u ljekarni da je super super super. meni se ne sviđa jer je gušći od daylonga al okej. već neko vrijeme ga mažem ujutro prije vrtića (one dijelove koji vire) jer su često vani i smeta mi što dođem po jega u 15h i vidim da su u parku, tad je sunce stvarno najgore.
dobro ste me podsjetile na šeširić MVG koji štiti vrat, budem potražila premda je naš velik problem što nam treba jako velik broj pa najčešće ne nađemo što nam treba :((
Ispravno. Loše strane sunčanja su ionako izmislili isti oni koji prodaju toksične kreme za sunčanje.
Kad bi lisicu pitali što misli o žičanoj ogradi oko kokošinjca, vjerojatno bi rekla kako je jako loša za piliće jer im od nje perje raste nahero ili neku sličnu nebulozu.
Vjerojatno je tako, pod uvjetom da se mažeš s nečim neopterećenim kemijom. Obrati pažnju i probaj usvojiti neke ključne riječi: http://www.natural-health-informatio...xybenzone.html
Sretna35, hvala ti na odgovoru :) !
Budući da baš ne poznajem taj dio grada - jel lako naći taj dućančić?
Na njihovim stranicama ima popis prodajnih mjesta: http://www.mvg.hr/mama_voli_gabi-2008-06.swf
Mi smo kupili šeširić sasvim slučajno naletili u Importanne centru.
Kremicu sam kupila nivea s faktorom 50, ali sam čula za daylong da ima neku posebnu zaštitu i da je dovoljno namazati jednom dnevno i da je na bazi minerala tako nešto ,ne kužim se baš u to:zbunj:
vrlo lako, treba sići na pretposljednjoj bus stanici (linije 115 i 136) i doći na trg između 2 velika nebodera, malkice se samo vratiš, trg je by the way prepun djece, majki i trudnica i neki ga zovu "dječji trg", dućančić se nalazi na kraju lijevog nebodera (kada gledaš prema Sljemenu)
sretno ako kreneš prema Španskom (imaju stvarno velik izbor modela i veličina šeširića te zaštitnu odjeću i prekrivače)
i ja tako nekako razmišljam
ne znam, prošle godine mi je bilo muka kad bi ju namuljala svom tom masnom kremom
imala sam osjećaj da ta jadna mala koža nije uopće disala
naravno, nisam za izlaganje suncu po najvećoj vrućini, ali omakne nam se da kasno izađemo (do kasno spavamo) pa onda žurimo sa sunca u hlad
Ja jucer skidam malu za kupanje - a rukice crvene i tocno se vidi crta dokle su rukavi od majice. A znam da su isli van vec u 9 znaci prije uzine... Opet sam grozna majka, vec mjesec dana kupujem kremu za suncanje i na kraju kasnim... tako da idem kupiti danas nesto, i to je sigurno bolje od mjesec dana razmisljanja bez nekog rezultata :lol:
Vecinom sto citam, bilo kakva tkanina preko koze predstavlja zastitu od sunca pa me malo zbunjuju sesirici, majice i kupaci kostimi s SPF zastitom.
Radi li se o zastiti koja je potrebna ako je dijete/osoba vani u podne ili je to vise marketinski trik nego potreba? Ja sam nekako uvijek racunala da tanka obicna pamucna odjeca dugih rukava i nogavica, i obican sesiric, stite dovoljno. Sad sam :zbunj:
Koje kreme uopće mogu koristiti skroz male bebe? Moj T je sad 3,5 mjeseca star, a za mjesec dana ćemo na more i ne znam što da nabavim.
I po mogućnosti da krema ne košta baš neku suludu cifru :-o
Pa ja bi za tako malu bebu samo hlad i zaštita sa tetra pelenama...ali kad mora na sunce vjerovatno neku
kremu samo na mineralnoj bazi, mislim da ima u apotekama prema godinama. Ili ove na prirodnoj bazi od Lavere.
Mene zanima da li je Laverina 20 faktor preslaba?
Imali smo prošle godine i osim što smo muku mučili jer im je nefinog mirisa
stalno me mučilo da li je ipak preslaba...:unsure:
Mi smo nakraju kupili Lavera SPF 20. veci faktor nemaju...
Na mineralnoj je bazi.
Pise za djecu od 6 mj pa nadalje.
I nema veze, nek sunce sija
Njegova energija nam prija :)
Dok je moja bila dva mjeseca znam da sam na moru kupila mustelinu za velike pare i na kraju ju iskoristila par puta
jer mislim da na svima piše od 6 mjeseci, ali nisam sigurna. I ipak na kraju najviše prekrivali sa tetrama...
A Lavere ima u terraorganica na webu i u ne znam točno u kojim trgovinama zdrave prehrane
Ripcord, ja ne bi tako malu bebu mazala kremom. Isla bi s njom na more do 10h max i nakon 17h ponovo. Ako bi bas zeljela biti na moru u druga vremena, onda bi izabrala mjesto s debelim hladom i bebu ne bi micala iz njega.
Mi Laveru nabavljamo iz Terra organica web shopa, ali znam da je ima i u bio&bio i Garden ducanu.
I moja starija kuka da joj svi Laverini proizvodi smrde jednako :roll: pa sam razmisljala da uzmem, ako budem kupovala gotovu kremu za suncanje, ono djecje mlijeko koje ima oznaku Neutral, ali mi se cini da je SPF 20 prevelik za vrijeme kad smo mi na otvorenom. Jos uvijek razmisljam o ulju maline pomijesanom sa shea maslacom. Moram samo odluciti prtlja li mi se s time ili cu posegnuti za brzim rjesenjem i uzeti Laverinu kremu.
Ja sam uredno izgorila kroz laganu bijelu pamučnu majicu.
Bitna je gustoća tkanine, ako je onako prozračna ona obično ne štiti dovoljno... Ako je gusto tkana onda bi trebala dovoljno štiti jer se sunce ne probija kroz nju. Npr ako maloj obučem tajice ili pamučnu majicu od normalnog tkanja onda je mažem samo po otvorenim dijelovima, ali da joj obučem neku laganu pamučnu haljinicu ispod bi je svakako namazala...
Nikad nam se nije dogodilo da itko pocrveni ili izgori kroz odjecu, zato i pitam. :)
Ja izgorim i ispod odjece :(
Meni Lavera ne smrdi... Meni bas blago mirise, nema intezivan miris...
I mislim da je 20 dovoljno, jer mislim da nije faktor 50 "jaci" vec da samo dulje produzuje vlastitu zastitu.... Ali su te kremice sa visokim faktorom uglavnom sve kemijske. Zato smo mi uzeli manji fakttor, a ako bude potrebe mazat cemo se cesce.
Ovako sam i ja pročitala negdje. Faktor nije oznaka 'snage', već duljine zaštite. Znači, faktor 20 treba češće nanositi, ali jednako štiti kao faktor 50. Lavera ne proizvodi faktor veći od 20 jer im je nemoguće proizvesti s većim faktorom, a da ne upotrijebe kemiju koju ne žele.
Laveru imate u Kemigu u bauerovoj, mislim da su oni zastupnici pa bi trebali biti i najjeftiniji
meni njihova za sunce neopisivo smrdi po ribljem ulju i prošle godine je nismo uspjeli potrošiti koliko nam je bila grozna!
ova malina u shea maslacu mi se čini primamljiva :mljac:
Navodno ovo ulje maline isto smrducka, ne mirise na maline, svakako. :mrgreen:
Sto se tice dobivanja boje unatoc odjeci.. ne znam, kcer i ja smo svjetlopute, malac je par nijansi tamnije puti - nitko ne dobije boju ispod odjece. A osobito ne izgorimo. Mozda je do nacina na koji se hranimo (jako puno svjezeg voca i povrca koje mozda doprinese boljoj pripremi koze na sunce, jer unesemo puno beta karotena i likopena, ne znam, mozda lupetam).
Ako se drzite preporuka i ne izlazete suncu u vrijeme kad je to zabranjeno/nepreporucljivo, nema razloga da dobijete opekotine cak ni ako nista ne koristite.Citiraj:
ja nekako izmedu opeklina i kemije rade biram kemiju
Mislim da je velika zabluda da je kemija (dakle, kemijski faktori, kreme pune parabena i sl.) manje stetna od sunca (pri tom ne mislim na sunce u podne). Ali to je nekako moj zakljucak i filozofija prema kojoj postupam u svojoj obitelji.
mislim da je stara lavera imala taj malo jaci miris. ova nova formula koju sad vidim po ducanima je vrlo blagog mirisa. i ne smrdi.
kako vi mijesate to ulje od malina sa shea maslacem? da li je puno masno? mislim za plazu je ok, ali u gradu, skoli?
da li je neko od vas isprobao tu mjesavinu?
ovdje je postalo jako vruce, sunce przi, cura je u skoli jako puno u njihovom parku. i mora se zastititi. dala sam joj i siltericu, ali nisam bas sigurna koliko je nosi.
dosada sam uvijek uzimala za dijete nesto s mineralnim faktorom, ali ona se sad (11 god) buni, da su joj preteski i nerazmazivi. problem je sto joj je lice pocelo pomalo "raditi" (citaj, pristici na nosu), pa te teske kreme joj na licu ne cine nikako dobro, a lice joj je zaista osjetljivo, lako porumeni. sad sam u ocaju kupila onaj daylong, jer je jako lagan, i kazu da je dovoljno jedno mazanje.
imate kakav savjet?
Tua, jucer sam pitala tetu iz vrtica.
Vani su odmah poslije dorucka i vracaju se u vrtic u 10h. (meni je samo taj dio vazan jer malca skupljam iz vrtica poslije rucka)
Popodne su vani u 15.30 (ovo jest malo skakljivo, ali eto, valjda ce ih drzati unutra kad zapice ljetne vrucine).
Svima su obavezna pokrivala za glavu (imaju i viska u vrticu, ako nekome roditelji zaborave donijeti) + namazu svu djecu zastitnom kremom (nisam sitnicarila i pitala kojom, samo sam rekla da mog ne treba mazati jer ga mi namazemo pred polazak u vrtic).
Seni, ne znam ti reci jer je moja koza dosta suha pa bez problema mogu namazati ulje i upit ce se do izlaska van. Meni je problem s licem. Kad zatopli, ne trpim na licu ama bas nista jer se pod kremom, uljem, bilo cime, znojim uzasno. Mozda bi joj za lice bila bolja neka blaga (mozda cak i Laverina) krema za lice s SPF-om, a ne krema za suncanje? Ja ovu mjesavinu jos nisam probala, ali cak i ako bi uzela samo ulje maline, ako se ujutro tusira pa da se samo ovlas obrise i onda namaze ulje, mozda bi joj tako pasalo.
Pa naravno da se ne moras sloziti. Ja pisem kako mi zivimo i sto prakticiramo, na temelju nasih saznanja i iskustava. :)
Zacrvenila su ti se ramena ili si izgorila i dobila opekotine?
Moja koza tamni tako da se zarumeni pa tijekom par dana potamni. Tako da radim razliku izmedju toga i situacije u kojoj izgorim (to mi se nije dogodilo otkad sam bila tinejdzerka) i koza mi je osjetljiva na dodir ili, jos gore, pocne se ljustiti.