Geronimo,zašto si samo stimulirana klomifenom?
Printable View
Geronimo,zašto si samo stimulirana klomifenom?
Geronimo pokušavam se sjetiti jesi li pisla koji je vaš problem, dijagnoza. Klomifen ti se broji kao stimulirani ivf i imamo ih 4 na teret hzzo-a. Naravno svatko si bira, al mislim da ti ne bi bilo loše čuvati ih za pravu stimulaciju. Ja sam isto pomislila na klomifen, al klomifen ne košta ništa, a lijekovi u punoj stimulaciji puno.
Sretnoooo!!!
cure, klomifen nije "prava stimulacija".
u najboljim slučajevima sa klomifenom možete dobiti 2, možda 3 jajne stanice.
optimalan broj jajnih stimuliranom ciklusu pri kojoj se ima najveća šansa za rođenje djeteta, jest 15 jajnih stanica. za dobiti i približno ovoliki broj stanica (kod zdravih i mlađih žena) u stimuliranom ciklusu potrebno je odbrati pravilan način i oblik stimulacije kao individualno prilagoditi dozu i vrstu lijeka za stimulaciju (npr. gonal, puregon, menopur...)
ne uzimajte klimifen kao stimulaciju, osim ako za to postoje stroge medicinske indikacije.
naše zdravstvo nalazi se u očajnoj materijalnoj situaciji, i vjerujem da je to glavni razlog da vam nude klomifen kao "stimulaciju".
za "stimulaciju" klomirenom potrebna je kutija ovih tableta koje u napim ljekarnama koštaju 100-njak kuna, a u ljekarnama u s susjednim zemljama kutija klomifena košta 30-ak kuna.
jedna ampula gonala ili menopura košta koliko? 200-300 ili više kuna?
koliko je amupla potrebno pojedninoj ženi da bi se postigao optimalana odgvor na stimulaciju?
eto, pomnožimo, izračunajmo...
klomifen uzmite samo ako to trai vaše zdravstveno stanje ili možda vaša želja da dobijete što manje jajnih stanica...
Za ljekove sam zapisana tek za 7 mjesec i ne da mi se toliko čekati. Ja dosta dobro reagiram na klomifen i zato sam svjesno pristala na to. Nemamo ni ja ni M nikakvu posebnu dijagnozu (sprmiogram pokazuje malo sporije spermije) i čak sam dva puta prirodno ostala trudna (imam jedno dijete). Svjesna sam da je klomifen slaba stimulacija ali svejedno pristajem na to ovaj put. Imam još dva nakon toga i onda ću se posavjetovati sa doktorom i možda uzmem lijekove prije sedmog mjeseca jednom na svoj trošak. Vidjet ćemo a zasada nadam se da ću ovaj klomifenski uroditi plodom :)
Geronimo držim fige da uskoro bude tvoj testić s plusićem!!!!!!!!!!
ja sam također dobro reagirala na klomifen, lijepe folikule, alse bojim da je kod mene problem malo dublji. Ja se nadam da će mi 7. mjesec biti uspješan. Za ovaj prirodnjak sada u 4. mjesecu ne polažem puno nade.
Geronimo, oprostite što ovako upadam kako to misliš uzeti lijekove na svoj trošak?
To ćeš se liječiti u Vinogradskoj pa uzeti lijekove na svoj trošak ili ćeš se liječiti kod privatnika
pa uzeti lijekove na svoj trošak, što bi i bilo logično?
Ma to sam tako rekla...nadam se da neće do toga doći.
marinab kako je prošla stimulacija klomifenom? Aih odrađen?
Curke,bila sam danas na uzv u vg kod dr.Tomica.Jako sam zadovoljna doktorom.Danas mi je 9.dc,vidio se folikul od 14mm na lijevom jajniku,komentirao je da je sluznica zadebljana,a ja od nervoze zaboravila pitat koliko.Uglavnom,narucio me ponovno za 2 dana na uzv.Ovaj mjesec planira da brobamo sa cljanim odnosima i preporucio da napravim hsg pa ako ovako ne uspijemo idemo na aih.Rekao je da je hsg i dijagnosticka terapijska metoda,mnoge zene ostanu ubrzo nakon toga trudne.Sad mene muci to kaj mi muza nece biti do 10 mj pa ne znam da li je pametnije sad odma radit hsg ili pricekat da se on vrati...mislim si da ako i ima neki ucinak da je bolje da ne prode sto manje vremena od nalaza do aih ili ciljanih.koje je vase misljenje?hvala na odgovorima
Dobrodošla Snelly!
Ja bi na tvom mjestu sve iznijela dr.T,pa neka ti on najbolje kaže HSG sada ili kad ti se muž vrati
Želim ti puno sreće
Hvala...ma i mislila sam pitat dr u cet.samo mi je malo glupo da ne bi mi rekao pa kaj si onda sad dosla....
Ne brini,neće to reći
Pozdrav Snelly i zelim ti svu srecu... Ja sam danas bila na AIH,primio me prim.Tomic i jaaako mi je simpatican...Bila sam gotova za cas. Ugl,dobila duphastone 3x1 i sad cekamo..To je zapravo za ocuvanje ploda ako dodje do trudnoce ili...? Jel mu je primjena zapravi jako siroka pa nisam sigurna. Pozdrav cuuurke!!
Plavušo duphaston u ovom slučaju je potpora, progesteron za trudnoću. Možda ti bude mučno od njega, al samo u početku. Sretnoooo!! Prošla sa aih kod Tomića dva puta, nažalost bez uspjeha. Ti nas razveseli!!!
Hvala plavusa :-) ja se nadam da ce ti uspijet aih :-) i meni je tomic bio simpa,vrlo detaljno odgovara na pitanja,a to mi se svida :-)
Cure na koliko veliku folikulu dr. Tomić odredi štopericu? Računam si kad bi mogla za Zg zbog bolovanja. Bliži se moj prvi ivf. U petak sam 3 dc imala veliku cistu koja je hvala Bogu puknula. Dobila uputnicu za vađenje estradiola. Jako sam uzbuđena i bojim se prevelikog nadanja.
daju štopericu od 19 nadalje...barem tako su meni...kad mi je zadnji put bio 18 i 17 dali su mi je ali da je dam dan poslije
Krtice, i ja se slažem sa Geronimom
Hvala cure!
S obzirom da sam ja u prirodnjaku, a imam 4 folikule, jednu od 12-13mm i tri manje okok 9-10mm (jučer 8dc) hoće mi ih sve punktirati il samo vodeću? Pitao me doktor čime se stiuliram. Pijem svakakve suplemente, al ni jedan ne bi trebao utjecati stimulirajuće.
u prirodnom sam dobila na 18mm, a u stimulirajućima sam dobivala na 20mm, i folikul u prirodnom nije izdržao do punkcije....Sretno Krtice!!!!!
zašto nam brišu postove? par puta sam nešto napisala i izbrisano je a sadržaj nije bio neprimjeren:neznam:
I meni se to dogodilo
Pitala sam Krticu šta pije ,i post mi je izbrisan
Ja se nadam da neće puknuti.
Pijem folacin, 600mg q10, 1000mg l arginina, mg, zn+c vitamin, omega3, andol pro100.sada pijem sok od cikle za deblji endometrij.
Hvala cure na info. Tako mi je dr. Tomić potvrdio. Oko 18mm ide štoperica. Sutra vadim estradioo i vjerojatno i boc boc.
Danas sam bila u Vinogradskoj...nema više sestre Marine:-( da su je preselili u trudničku...valjda nije trajno. Mislim i ova druga sestra Anita mi je super simpa ali Marina mi je naj...
Joj šteta!! Ona mi je jako draga bila. Kad gore dođem nekako se bolje osjećam kad se s njom porazgovara.
Tko je u ponedjeljak u bolnici? Ja imam punkciju. Nadam se da je imam.
Ja sam sutra,isto se nadam da folikul neće puknuti i da imam punkciju:fige:
Dazler :fige::fige:. Neće puknuti!!!!!
Jučer bila štoperica? Jel to bio stimulirani il prirodnjak? Koliki je bio folikul?
Krtica ,došla sam na 8dc da vidim da li su ciste otišle,a kad tamo folikul 18mm,jučer štoperica.Prirodni postupak
Na koliko si ti dobila štopericu? Držim fige tebi za ponedjeljak
Cure drage, ali stvarno... ova tema nije za naše dobre želje. Dobre želje i pozdrave ostavimo za privatne poruke ili za Odbrojavanje.
Zna li neka od vas koliko se čeka na stimulirani i koje lijekove daju za stimulaciju?
Rade li preko ljeta ili su u klovozu zatvoreni radi godišnjih?
O super se kod tebe situacija okrenula. Super!! Brzo ti je folikul narastao. Moj je jučer, 11dc bio 18mm i jučer u 22h si dala pola Ovitrelle štoperice kako je dr. Tomić javio mom doktoru. Pola štoperice mi je čudno, ne znam zašto ne cijela.
Zovem cijelo prije podne sestru da joj javim da sutra dolazimo, al nitko se ne javlja.
Kako je prošla punkcija? U koje vrijeme treba doći? Rekao mi doktor u 8, al se bojim da će sestra već otići na punkcije pa neću na vrijeme biti punkciji.
Ništa,danas na punkciji kažu da su izvukli cistu,a ne folikul
Krtica sretno!!!!!!!!!!!!!!!
vadila sam estradiol prije postupka,na dan dobivanja štoperice...endometrij mi je bio 9mm......i na kraju cista?!?
Geronimo problem je što u Zg sestre ne znaju da ja dolazim. Nisam bila kod njih na fmetrijama nego u Osijeku, a moj ginekolog je kontaktirao sa dr. Tomićem preko moba. Jučer oko 14 h je dr rekao da idem sa štopericom i da budem u 8 u bolnici. On sigurno nije javio sestrama da ja dolazim jer je im nije ni rekao kad sam dolazila na inseminacije pa se sestra začudila što me nema na popisu. Nisam danas uspjela dobiti sestre na telefon da javim da sutra dolazim. Nitko mi se nije javljao na telefon.
Krtica dođi ti radije u pola 8,ja sam danas bila naručena za pola 8. Mogla si probati poslati mail
Sretnooooooooooo
hej cure...nadam se da će mi post biti objavljen jer zadnjih nekoliko nije bilo...ugl, bila na transferu prije par dana i isto veče počela pri mokrenju krvariti, ali samo kod mokrenja-čep zgrušane krvi i krv i nakon mokrenja ništa. i tako od 10 naveče do 2 ujutro.
da li se to ikome dogodilo???? meni nikad prije pa me malo panika lovi....