Office Shoes ima puno tih casual bijelih, recimo Lacoste Lerond. Meni su divne i Puma sa satenskim vezicama, super izgledaju. :)
Printable View
Thanx :kiss:
meni ni jedna od ovih kombinacija nije zaa HNK
a obje su mi super. i prošle bi za neka druga kazališta
i baš kad sam bila zimus u HNK razočarala sam se da ljudi nisu svečanije obučeni
mislim, nije da me previše briga što drugi nose, nego je to meni bila prilika za ljepše se obuči (jer sam inače traperice/tenisice/ravne cipele obučena), pa sam se osjećala overdressed
al dobro, znam za drugi put da se vrijeme promijenilo, a i očito predugo nisam bila u HNK
Ako se mene ovako doživjelo, ja uopće nisam ta. Ja ne kršim pravila. Ja ta pravila uopće ne vidim. Vidim samo hrpu ljudi koji su si nešto umislili :lol:.
Zbilja, nije to nikakav bunt. Nego ne vidim tu potrebu koju vi toliko ističete da je ono nešto vau - vi hu hu - sad ćemo svi ne znam što ako nije baš tako nego drugačije...
Evo, nije li upravo dokaz ovo da se rahela osjećala overdressed u HNK dokaz da su ta pravila postala labava, i da će se Sirius obuci tako jer baš ona tako želi.
I ne mogu odoljeti napisati... Hrvatskoj bi bilo bolje da ju vani, umjesto prikladno obučenih ljudi, predstavaljaju neki pametni tekstovi/zaključci/rezultati/analize/promjene/uspjesi, a ne hrpa smeća koju često isporučuje i predstavlja se zapravo s nečim s čime bi se trebala sakriti.
Hehehe, točno...
Ali batina ima dva kraja - postoje zanimanja/radna mjesta na kojima je važno privući pažnju izgledom, odjećom, koječime.
Nisam stara, ali dugo pamtim - kad sam 1997 došla na radno mjesto blizu vrha koncerna, tamo se smatralo neprikladnim ako ženska osoba dođe na posao u hlačama. Nosila sam kostime i suknje neko vrijeme, a onda smo kolegica i ja povremeno znale doći u hlačama... To je bilo prije više od 20 godina. Danas nikome ondje ne pada na pamet spominjati dress code. Ne dolaze u trenirkama, nema golih ramena (vjerojatnije zbog klime nego dress code regula) ali ostalo je sve višemanje dozvoljeno.
Kad dolaze poslovni partneri koji su najavljeni, ljudi obično paze da se odjenu prikladno (ne baš poderane traperice, ali ni odjeća za kazalište, nešto svakodnevno i uredno) bez pretjerivanja.
Na stručnim skupovima obično se vide dvije strane medalje - na predavanjima i studijskim odborima ljudi dođu u odijelima i tako, a navečer ovisi - ako se karta, onda traperice i tenisice, a ako se ide van na večeru - malo se bolje dotjeraju.
predsjednica je (meni osobno) odličan primjer ovoga - "fino" obučena, zadovoljava kriterije "finoće oblačenja", ima odličan engleski i lijepa je, dakle na papiru je savršen predstavnik RH, a praksi nešto sasvim drugo :mrgeen: niti ima stila niti sadržajno doprinosi funkciji koju obavlja
Ma samo ti daj :)
Meni je taj dress code neprimjenjiv. Pa sva sreća da je nepostojeći.
Btw, kad smo već kod HNK, puno sam boljih predstava pogledala u masu drugih kazališta nego što sam ih u HNK.
Kome onda iskazujem poštovanje haljinom i štiklama? Zgradi?
Ako je umjetnost da se glumica gola tušira na pozornici HNK, onda su i moje traperice prigodna odjeća.
Mislim, sve je to relativno.
ništa, sirius, od sad u HKN idemo skupa, pa ćemo se zajedno osjećat overdressed, al baš nas briga :lol:
je, pa nisam ja znala da bu ona gola u kadi kad sam išla to gledati :mrgreen:
al dobro, štikle sam htjela za sebe i radi sebe, ne samo zbog toga što konačno idem u HNK
jer stalno imam osjećaj da sam obučena bez veze i htjela bih imati neki stil, a nemam ga i ne ide mi nikako ni uz sav moj trud
Pa šta je vama onda za HNK? Ne rugam se, stvarno vas pitam. Jer mi nije jasno koje su to kombinacije u kojima vi idete tamo pa se osjećate overdressed? Ja sam išla milijun puta u HNK, ali u Osijeku. Možda je Zagreb drugačiji, ali u Osijeku se nikad nisam osjećala ni overdressed ni underdressed jer baš ima milijun različitih tipova ljudi i nisam primjetila ni da je drugima nešto baš bitan taj dress code. U Zagrebu sam bila par puta nam baš svečanim stvarima pa sam htjela nositi haljinu i štikle i izgledati kao na crvenom tepihu. :mrgreen:
Ali ovako na običnoj predstavi u Zagrebu sam bila čini mi se dvaput samo i nisam uopće doživljavala jesam se prihvatljivo obukla, meni se činilo da jesam i nije me nitko čudno gledao iako sam imala tenisice oba puta. Ili ja nisam skontala. Bila sam tad još student, dolazila na jedan dan u Zagreb i sad ću tu nosati po vlaku haljinu i štikle da bih pogledala predstavu, da baš.
Ja sam u šali napisala da sam se u HNK osjećala overdressed, jer se nikako i ni za koju priliku ne uređujem, pa je moj pojam finog oblačenja crne hlače i bijela bluza.
Htjela sam reći da sam i tako obučena "svečanije" obučena od većine ljudi u publici, jer se ljudi za HNK zaista UOPĆE više ne oblače svečano.
Ja se sjećam da mi je mama govorila da se svečanije treba obući za opere i za premijere, sjećam se recimo i toga da su na koncerte u Lisinski ljudi nekad dolazili u večernjim toaletama, posebno za Božić i NG - ali ni to više nije tako.
Moram priznati da ja jesam ispočetka.Ono baš kao buntovnika koji ide protiv pravila :).Kasnije sam isčitala i više puta si napisala da paziš šta oblačiš i to kombinuješ po svom stilu.Meni je to o.k.Mislim da se ipak svi slažemo oko toga,samo što ispada da se ne slažemo:)...
I ne moraju to biti marame ili hlače na crtu (i ja ih ne volim) ,ali postoji milion kombinacija koje lijepo izgledaju i za poslovni look,a uključuju i tenisice,martinke,traperice ili šta ja znam.Eno,Riri je dala super primjere.oko toga se svi slažemo.
Pa nećeš obuti nike air max kričave boje i trenerku na važan poslovni sastanak,valjda se svi slažemo oko toga.
I nećeš se obući kao kraljica kad ideš na razgovor za posao u roštiljnici.Valjda je jasno da se tada možeš obući ležernije.
Ako ideš ganjati donatore za neki važan projekat,valjda hoćeš ostaviti dojam ozbiljnosti,nećeš se obući kao Pipi Duga Čarapa...itd...
Zar se nekad oblačilo lijepo za doktora? Znam samo za posebni veš :mrgreen:
Meni je HNK baš ono :heart: stara garda, bečka škola. Doduše i wc u HNK je također stara garda. :lool:
Divno mi je kad vidim bakice i dedeke sa štapovima u hodalicama kako dođu u odijelima i svečanim haljinama na predstavu. :heart:
Nema nekog pravog suvislog razloga ali baš mi je to lijepo. Na neki način je to svečano odijevanje odavanje počasti instituciji, njezinoj dugovječnosti i kulturnoj baštini. Uvijek ću se fino obući za HNK.
U EXIT npr. mi je sasvim legitimno ići u trapericama, pa i u tenisicama. Baš kao i u kino.
Ove dvije kombinacije koje je Riri stavila su baš moj stil. Ovu prvu bi obukla u smart casual prigodama ili u labavoj poslovnoj varijanti ali ipak uz niske cipele a ne tenisice. Ova druga mi je dosta redovita s varijacijama štikle/ čizme hlače/ suknja. I jako volim haljine uz čizme.
(kuda ode ovaj topic :lool:)
Ja sam na Orašaru lani prije NG vidjela dedeka koji je bio obučen kao Laponac, u jako šarenoj vesti i kapi. Možda je bio turist (ali to doduše ne objašnjava zašto nije skinuo kapu).
Iskreno, uopće mi se ne sviđa kad se uz kazalište veže takav image stare škole, volim moderno i napredno kazalište koje radi provokativne predstave.
Ali normalno, tko se voli urediti za kazalište, samo naprijed. To jest izlazak, svečanost, sasvim mi je jasno da je sređivanje dio cijele priče. Jedino bi bilo žalosno da netko ne ode u kazalište jer misli da nema što obući.
Ajme sad sam se sjetila kako sam prije 10ak godina nekako krivo zakljucila da je jedna vecera na koju idemo osobito svecana i obukla sam se iznimno svecano i dramaticno u haljinu sa slepom i tokicu s crnom mrezom preko lica, a onda je ispalo da je to barbicue party:mrgreen:
ahahahaha to je definitivno bilo neprikladno i neprakticno, batak u jednoj ruci a mrezica u drugoj, samo su mi rukavvice falile. :mrgreen::mrgreen: To je bio pravi overdressed:lol: