jesi pratila onu raspravu na zgpride forumu? tamo neki nisu bili oduševljeni tom kvir teorijom. :) smatrali su da se time zatire gay indentitet. :)
Printable View
Ne možeš svima ugoditi :P Ako brišeš rodne i spolne granice, brišeš i gay identitet, štasad :kez:
Na stranu šala, jasno mi je da homoseksualci žele biti prihvaćeni i da njima (uvjetno rečeno) brisanje onoga što još nisu u potpunosti afirmirali nije baš ugodna ideja. Međutim, mislim da panta nije u brisanju, poništavanju, već u apsolutnoj prihvaćenosti različitosti.
Eeeee, no znate li koji je najbolji? (Imali smo topic na kojem smo ozbiljno raspravljali o wc papiru)
ja i dalje ne shvacam stormine postove. znaci, jasni su mi pojmovi hetero, homo i bi (u raznim gradacijama), ali ne shvacam je li ovaj/ova sto mu pitanje spola ne igra nikakvu ulogu (spolni agnostik :D) neka 4. kategorija ili nesto sto (spontano ili svjesno) moze proizaci iz bilo koje od ove tri? ili sam skroz na krivom tragu?
ajde, crtajte :mrgreen:
ajoj, jel to ona emsina judith? :mrgreen:
nije mi ta tema toliko zanimljiva da ulazim dublje u nju, komplicirano mi to jako, ja sam što se te teme tiče na razini leptirića :mrgreen: il ih imaš il ih nemaš pri pogledu na isti/suprotni spol.
ako se queer odnosi na sve različitosti, na to 4. kako kaže kanga, onda kužim.
a u ovo da 4. može proizaći iz bilo koje od ove tri kategorije...e to ne vjerujem. ni judith. :mrgreen:
u svakom slučaju to su teorije, teoretičari. evo, stormi zanimljivo, meni recimo nije toliko. najzanimljivije je vjerojatno željki markić i ekipi, koji maliciozno, krivo interpretiraju teoriju i plaše s njom, kako ono, šutljivu većinu. al s našom današnjom situacijom te teorije nemaju u principu nikakve veze. :-/
e ja sam se sada pogubila.
i jedino kad ne bi mogla zivjeti sa frendicama bio bi pms, ako bi ga imale istovremeno, poklale bi se. :mrgreen: iovako se pokoljem, a druga strana ga nema :D
ja sam shvatila stormu u paraleli s butlericom kao da je seksualnost performativna
pa logično je da se nekim gayevima to ne sviđa
isto kao što se nekim transrodnim osobama butlerica ne sviđa jer misle da "negira" njihov osjećaj za rod
ja nekako razumijem i jedne i druge
jer storma i butlerica u tom pogledu teoretiziraju izvan paradigme, jedna koncentrična kružnica dalje
a blago vama, meni kao da fali dio mozga za ta teoretiziranja. od one price o homicu u hetero braku pa nadalje pohvatala sam jedino postove o wc-papiru i pms-u :mrgreen:
Meni je isto zanimljiva ova priča gay mormona :)
ok mi je to što on kaže da je našao rješenje za sebe
i da ga ostalima ne treba nametati, čak na kraju kaže kako svaku homoseksualnu osobu treba prihvatiti kakvu jest i ne pokušavati je promjeniti
ako netko poželi uskladiti se na takav način sa svojom vjerom mora sam to htjeti
istina, premda nije baš tako rekao, ipak je očito da je za njega seksualni odnos s osobom istog spola grijeh
i to je ok, dok on to uvjerenje ne pokuša nametnuti drugima
bilo bi fino kad bi svi vjernici tako razmišljali, uostalom u Bibliji im sve o tome piše
e sad, zašto takve pričice rado objavljuju na svojim stranicama grupacije koje se bore za to da se homoseksualne osobe mijenjaju ili zatvaraju između 4 zida
to je poruka - pa nije da mi ne volimo homiće! volimo ih! samo bi trebali slijediti naša pravila, a ovdje se vidi kako je to moguće. Onda će sve biti u redu.
Bila je i jedna slična priča o gay svećeniku, isto negdje u Americi, i isto je rekao kako svuda izjavljuje da je gay
i nitko od vjernika nema s tim problema, čak naprotiv, sve sama podrška
naravno, jer on živi u celibatu (tak kaže :mrgreen: )
Naravno, ako se heteroseksualac može zavjetovati na celibat, može i homoseksualac
ali samo i ako to želi.
Ovaj mormon me podsjeća na tradiciju ugovorenih brakova - mnogi koji su odrasli u takvoj tradiciji reći će vam kako je ugovoren brak često stabilniji i bolji na mnoge načine (da ne kažem čvršći, naravno da je čvršći) od modernog
i kako supružnici tijekom vremena često razviju međusobno poštovanje koje traje puno više od zaljubljenosti
sasvim moguće (premda ne bih rekla da je u svim slučajevima tako)
Uostalom i danas u našem društvu postoje ljudi koji ostaju s partnerom zbog raznih razloga nakon što zaljubljenost i privlačnost prođe
što ne mora nužno biti loše
ali budući da mi sebi u pravilu dozvoljavamo zaljubljenost, leptiriće, odabir partnera koji nam je privlačan, pa i razvod (često i vjeri usprkos) kad shvatimo da smo se zeznuli
onda, kako kaže mujica, svi moramo imati ista prava
je li tako mujice? (gdje nam je mujica? :mrgreen: )
pomikaki, baš ti je lijep post, evo lajkam :mrgreen:
a francescu tek sad vidim.
fala cvijeto :heart:
Francesca vjerojatno još nema puno postova pa joj se novi postovi objavljuju nakon provjere admina
pa je zato i kvotam
još malo Francesca, još malo 8-)
sretan nam svjetski dan humanista
proslavite današnji dan sa svojom djecom... objasnite im tko su humanisti i koja su nam moralna načela. :)
Razgvor sa Hamedom Abdel-Samadom
Ovo mi se čini kao posebno bitan dio.
Ali ja sam u svom predavanju takođe rekao da nije u redu da se pojmovi i politički koncepti 20. veka prenose na religiju, nastalu u 7. veku. Ako želimo da pazimo na vremensku razliku, moramo da priznamo da takođe nije u redu da se koncepti i pravila za život muslimanske zajednice u 7. veku smatraju u današnjem vremenu sveopštevažećim i da im se da politički autoritet. Moj cilj je bio da se prihvati misao: Mi ne bi trebalo da sudimo proroku i Kuranu kriterijumima 21. veka, ali prorok i Kuran takođe ne mogu da određuju naš život u 21. veku.
http://www.index.hr/black/clanak/kak...ji/684850.aspx
nova dimenzija kiča
slažem se.... vjerske zajednice poput mormona, adventista i ostalih da ne nabrajam (u mom primjeru kolegica iz srednje škole je adventist) brakovi kao da su ugovoreni. ta moja prijateljica se udala za dečka koji je iz fine kršćanske obitelji, zajedno hodali na seminare, sex uzvisuju u neku drugu dimenziju bla bla bla.. ono što hoću reći, ne prihvaćaju drugo već samo svoje, upravo zbog svoje okoline. na svim zajedničkim slikama su tako bolesno nasmijani kao najsretnija obitelj na svijetu a da li je stvarno tako? da li su nasmijani jer su zbilja sretni ili zato što taj njihov propovijednik tako nalaže??? :unsure:
isto tako, ovaj dečko iz članka; nekako mi je priča za ne povjerovati
Kad netko kuka i zapomaze, svi mu vjeruju jer mora da mu je tesko. Kad netko kaze da je sretan, trazi se dlaka u jajetu.
Majku mu, ako kaze da je sretan, onda je sretan.
I veci na ljudi se zeni unutar svoje zajednice. Pa zasto ne bi i prosjecan adventista bio sretan ako se ozenio za adventisticu.
U ovoj drzavi se ne smijes ni smijati.
sreća je relativan pojam, svatko ju poima drugačije. ljudi su sretni zbog razno raznih razloga
i samo se smij, dapače...8-)
Zanimljiv tekst! Nisam imala pojma da su Gospine poruke tako duboke i poticajne.
Dobar Marinko Čulić: Dolje preferendum
Dežulović: Legenda o BiH caru :naklon:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=OsWa45Zb9pI
Ovo je prestrašno!!!
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...1/Default.aspx
Očito je bolje "biti zdrav" na ovakav način :roll:
ma ne, nije strašno. pederi su bolesnici, ateisti su bolesnici. :) na svu sreću ovakve izjave nikog ne podcjenjuju.
ivančić je izmislio hagioterapiju. to vam je znanost :facepalm:... koja proučava patologiju duhovne duše.