Stranica 81 od 101 PrviPrvi ... 3171798081828391 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,001 do 4,050 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Razumiješ, to je klasifikacija na temelju koji spol jesi, i koji preferiraš.
    Homo - voliš osobe istog spola
    Hetero - voliš osobe suprotnog spola
    Bi - voliš oba spola jednako
    A ako se uzdigneš iznad te klasifikacije, voliš osobu, i ako je tome tako i uopće možeš razmišljati na taj način (iako bih možda radije rekla osjećaš tako, jer to je puno više osjećaj nego odluka), spol te osobe više nije odlučujuća komponenta.
    jesi pratila onu raspravu na zgpride forumu? tamo neki nisu bili oduševljeni tom kvir teorijom. smatrali su da se time zatire gay indentitet.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne mogu zamisliti da se seksam sa najboljom frendicom, ali mogu zamisliti da živim s njom. Ona bi nam kuhala, a mi bismo danima vodile zanimljive razgovore i smišljale akcije. Ah... :čeznutljivo:
    joj da! i ja to mogu zamisliti! i ne bih morala objašnjavati da se stvari odmah trebaju spremiti i otkud dolazi toalet papir... eh.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    joj da! i ja to mogu zamisliti! i ne bih morala objašnjavati da se stvari odmah trebaju spremiti i otkud dolazi toalet papir... eh.
    Da, zaboravila sam na i taj važan element!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jesi pratila onu raspravu na zgpride forumu? tamo neki nisu bili oduševljeni tom kvir teorijom. smatrali su da se time zatire gay indentitet.
    Ne možeš svima ugoditi Ako brišeš rodne i spolne granice, brišeš i gay identitet, štasad :kez:
    Na stranu šala, jasno mi je da homoseksualci žele biti prihvaćeni i da njima (uvjetno rečeno) brisanje onoga što još nisu u potpunosti afirmirali nije baš ugodna ideja. Međutim, mislim da panta nije u brisanju, poništavanju, već u apsolutnoj prihvaćenosti različitosti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod nas MM bolje zna da se stvari moraju spremati. Ja znam samo da se mora cistiti, spremanje mi je dosadno, osim kuhinjskog. Oboje znamo gdje stoji wc papir

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Eeeee, no znate li koji je najbolji? (Imali smo topic na kojem smo ozbiljno raspravljali o wc papiru)

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Eeeee, no znate li koji je najbolji? (Imali smo topic na kojem smo ozbiljno raspravljali o wc papiru)
    Emsa, sori na kupusarenju topica, al zbilja me zanima, jer otkad zivim u RH nisam nasla blazeni wc papir na kakvog smo navikli

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja i dalje ne shvacam stormine postove. znaci, jasni su mi pojmovi hetero, homo i bi (u raznim gradacijama), ali ne shvacam je li ovaj/ova sto mu pitanje spola ne igra nikakvu ulogu (spolni agnostik :D) neka 4. kategorija ili nesto sto (spontano ili svjesno) moze proizaci iz bilo koje od ove tri? ili sam skroz na krivom tragu?

ajde, crtajte

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajoj, jel to ona emsina judith?
    nije mi ta tema toliko zanimljiva da ulazim dublje u nju, komplicirano mi to jako, ja sam što se te teme tiče na razini leptirića il ih imaš il ih nemaš pri pogledu na isti/suprotni spol.
    ako se queer odnosi na sve različitosti, na to 4. kako kaže kanga, onda kužim.

a u ovo da 4. može proizaći iz bilo koje od ove tri kategorije...e to ne vjerujem. ni judith.

u svakom slučaju to su teorije, teoretičari. evo, stormi zanimljivo, meni recimo nije toliko. najzanimljivije je vjerojatno željki markić i ekipi, koji maliciozno, krivo interpretiraju teoriju i plaše s njom, kako ono, šutljivu većinu. al s našom današnjom situacijom te teorije nemaju u principu nikakve veze.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e ja sam se sada pogubila.

i jedino kad ne bi mogla zivjeti sa frendicama bio bi pms, ako bi ga imale istovremeno, poklale bi se. iovako se pokoljem, a druga strana ga nema :D

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam shvatila stormu u paraleli s butlericom kao da je seksualnost performativna
    pa logično je da se nekim gayevima to ne sviđa
    isto kao što se nekim transrodnim osobama butlerica ne sviđa jer misle da "negira" njihov osjećaj za rod
    ja nekako razumijem i jedne i druge
    jer storma i butlerica u tom pogledu teoretiziraju izvan paradigme, jedna koncentrična kružnica dalje

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    ja i dalje ne shvacam stormine postove. znaci, jasni su mi pojmovi hetero, homo i bi (u raznim gradacijama), ali ne shvacam je li ovaj/ova sto mu pitanje spola ne igra nikakvu ulogu (spolni agnostik :D) neka 4. kategorija ili nesto sto (spontano ili svjesno) moze proizaci iz bilo koje od ove tri? ili sam skroz na krivom tragu?

ajde, crtajte
    nacrtano, i jedno i drugo. iako je i jedno i drugo nevažno

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam shvatila stormu u paraleli s butlericom kao da je seksualnost performativna
    pa logično je da se nekim gayevima to ne sviđa
    isto kao što se nekim transrodnim osobama butlerica ne sviđa jer misle da "negira" njihov osjećaj za rod
    ja nekako razumijem i jedne i druge
    jer storma i butlerica u tom pogledu teoretiziraju izvan paradigme, jedna koncentrična kružnica dalje
    Točno to, jennifer

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a blago vama, meni kao da fali dio mozga za ta teoretiziranja. od one price o homicu u hetero braku pa nadalje pohvatala sam jedino postove o wc-papiru i pms-u

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    a blago vama, meni kao da fali dio mozga za ta teoretiziranja. od one price o homicu u hetero braku pa nadalje pohvatala sam jedino postove o wc-papiru i pms-u
    hehehhehhehhe

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj FrancescaF prvotno napisa Vidi poruku
    Zato želim na kraju reći da sam sretna ako je Josh iz ovog članka doista uspio pomiriti svoja čuvstva, emocije, snove i biti u potpunosti sretan u braku sa ženom. Ali ako je ova priča stavljena tu kao neko rješenje "problema", kao lijek za sve homoseksualce koji se ne mogu suočiti sa svojom seksualnošću.... onda sam tužna. Iz osobnog iskustva mogu reći da je sretan onaj tko prepozna sebe na vrijeme i nađe načina i hrabrosti da živi to što osjeća, naravno, i osobu s kojom će podijeliti te emocije.
    Meni je isto zanimljiva ova priča gay mormona

ok mi je to što on kaže da je našao rješenje za sebe
    i da ga ostalima ne treba nametati, čak na kraju kaže kako svaku homoseksualnu osobu treba prihvatiti kakvu jest i ne pokušavati je promjeniti
    ako netko poželi uskladiti se na takav način sa svojom vjerom mora sam to htjeti

istina, premda nije baš tako rekao, ipak je očito da je za njega seksualni odnos s osobom istog spola grijeh
    i to je ok, dok on to uvjerenje ne pokuša nametnuti drugima
    bilo bi fino kad bi svi vjernici tako razmišljali, uostalom u Bibliji im sve o tome piše

e sad, zašto takve pričice rado objavljuju na svojim stranicama grupacije koje se bore za to da se homoseksualne osobe mijenjaju ili zatvaraju između 4 zida
    to je poruka - pa nije da mi ne volimo homiće! volimo ih! samo bi trebali slijediti naša pravila, a ovdje se vidi kako je to moguće. Onda će sve biti u redu.

Bila je i jedna slična priča o gay svećeniku, isto negdje u Americi, i isto je rekao kako svuda izjavljuje da je gay
    i nitko od vjernika nema s tim problema, čak naprotiv, sve sama podrška
    naravno, jer on živi u celibatu (tak kaže )

Naravno, ako se heteroseksualac može zavjetovati na celibat, može i homoseksualac

ali samo i ako to želi.

Ovaj mormon me podsjeća na tradiciju ugovorenih brakova - mnogi koji su odrasli u takvoj tradiciji reći će vam kako je ugovoren brak često stabilniji i bolji na mnoge načine (da ne kažem čvršći, naravno da je čvršći) od modernog
    i kako supružnici tijekom vremena često razviju međusobno poštovanje koje traje puno više od zaljubljenosti
    sasvim moguće (premda ne bih rekla da je u svim slučajevima tako)
    Uostalom i danas u našem društvu postoje ljudi koji ostaju s partnerom zbog raznih razloga nakon što zaljubljenost i privlačnost prođe
    što ne mora nužno biti loše

ali budući da mi sebi u pravilu dozvoljavamo zaljubljenost, leptiriće, odabir partnera koji nam je privlačan, pa i razvod (često i vjeri usprkos) kad shvatimo da smo se zeznuli
    onda, kako kaže mujica, svi moramo imati ista prava

je li tako mujice? (gdje nam je mujica? )

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pomikaki, baš ti je lijep post, evo lajkam
    a francescu tek sad vidim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

fala cvijeto

Francesca vjerojatno još nema puno postova pa joj se novi postovi objavljuju nakon provjere admina

pa je zato i kvotam

još malo Francesca, još malo

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sretan nam svjetski dan humanista

proslavite današnji dan sa svojom djecom... objasnite im tko su humanisti i koja su nam moralna načela.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo mi se čini kao posebno bitan dio.

Ali ja sam u svom predavanju takođe rekao da nije u redu da se pojmovi i politički koncepti 20. veka prenose na religiju, nastalu u 7. veku. Ako želimo da pazimo na vremensku razliku, moramo da priznamo da takođe nije u redu da se koncepti i pravila za život muslimanske zajednice u 7. veku smatraju u današnjem vremenu sveopštevažećim i da im se da politički autoritet. Moj cilj je bio da se prihvati misao: Mi ne bi trebalo da sudimo proroku i Kuranu kriterijumima 21. veka, ali prorok i Kuran takođe ne mogu da određuju naš život u 21. veku.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je isto zanimljiva ova priča gay mormona

ok mi je to što on kaže da je našao rješenje za sebe
    i da ga ostalima ne treba nametati, čak na kraju kaže kako svaku homoseksualnu osobu treba prihvatiti kakvu jest i ne pokušavati je promjeniti
    ako netko poželi uskladiti se na takav način sa svojom vjerom mora sam to htjeti

istina, premda nije baš tako rekao, ipak je očito da je za njega seksualni odnos s osobom istog spola grijeh
    i to je ok, dok on to uvjerenje ne pokuša nametnuti drugima
    bilo bi fino kad bi svi vjernici tako razmišljali, uostalom u Bibliji im sve o tome piše

e sad, zašto takve pričice rado objavljuju na svojim stranicama grupacije koje se bore za to da se homoseksualne osobe mijenjaju ili zatvaraju između 4 zida
    to je poruka - pa nije da mi ne volimo homiće! volimo ih! samo bi trebali slijediti naša pravila, a ovdje se vidi kako je to moguće. Onda će sve biti u redu.

Bila je i jedna slična priča o gay svećeniku, isto negdje u Americi, i isto je rekao kako svuda izjavljuje da je gay
    i nitko od vjernika nema s tim problema, čak naprotiv, sve sama podrška
    naravno, jer on živi u celibatu (tak kaže )

Naravno, ako se heteroseksualac može zavjetovati na celibat, može i homoseksualac

ali samo i ako to želi.

Ovaj mormon me podsjeća na tradiciju ugovorenih brakova - mnogi koji su odrasli u takvoj tradiciji reći će vam kako je ugovoren brak često stabilniji i bolji na mnoge načine (da ne kažem čvršći, naravno da je čvršći) od modernog
    i kako supružnici tijekom vremena često razviju međusobno poštovanje koje traje puno više od zaljubljenosti
    sasvim moguće (premda ne bih rekla da je u svim slučajevima tako)
    Uostalom i danas u našem društvu postoje ljudi koji ostaju s partnerom zbog raznih razloga nakon što zaljubljenost i privlačnost prođe
    što ne mora nužno biti loše

ali budući da mi sebi u pravilu dozvoljavamo zaljubljenost, leptiriće, odabir partnera koji nam je privlačan, pa i razvod (često i vjeri usprkos) kad shvatimo da smo se zeznuli
    onda, kako kaže mujica, svi moramo imati ista prava

je li tako mujice? (gdje nam je mujica? )
    slažem se.... vjerske zajednice poput mormona, adventista i ostalih da ne nabrajam (u mom primjeru kolegica iz srednje škole je adventist) brakovi kao da su ugovoreni. ta moja prijateljica se udala za dečka koji je iz fine kršćanske obitelji, zajedno hodali na seminare, sex uzvisuju u neku drugu dimenziju bla bla bla.. ono što hoću reći, ne prihvaćaju drugo već samo svoje, upravo zbog svoje okoline. na svim zajedničkim slikama su tako bolesno nasmijani kao najsretnija obitelj na svijetu a da li je stvarno tako? da li su nasmijani jer su zbilja sretni ili zato što taj njihov propovijednik tako nalaže???
    isto tako, ovaj dečko iz članka; nekako mi je priča za ne povjerovati

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kad netko kuka i zapomaze, svi mu vjeruju jer mora da mu je tesko. Kad netko kaze da je sretan, trazi se dlaka u jajetu.
    Majku mu, ako kaze da je sretan, onda je sretan.

I veci na ljudi se zeni unutar svoje zajednice. Pa zasto ne bi i prosjecan adventista bio sretan ako se ozenio za adventisticu.
    U ovoj drzavi se ne smijes ni smijati.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sreća je relativan pojam, svatko ju poima drugačije. ljudi su sretni zbog razno raznih razloga
    i samo se smij, dapače...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zanimljiv tekst! Nisam imala pojma da su Gospine poruke tako duboke i poticajne.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobar Marinko Čulić: Dolje preferendum

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dežulović: Legenda o BiH caru

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljiv tekst! Nisam imala pojma da su Gospine poruke tako duboke i poticajne.
    mene je oduševila brojka. negdje od 30'000 na dalje... a u lourdesu samo 18.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...1/Default.aspx

Očito je bolje "biti zdrav" na ovakav način

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tebi odličan a meni katastrofalan.Podcjenjivanje nas koji vjerujemo.
    Posljednje uređivanje od bodo : 25.06.2013. at 20:18

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    Obično bude tako.
    A obzirom da vjera ne počiva na racionalnom, dokazivom i priznatom takav tekst pravog vjernika neće smesti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    samo treba shvatiti da ne podcjenjuje glasnik/novinar, nego šarlatan(i) koji iskorištava tuđu vjeru za svoju vlastitu korist.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Nije li oko 1.13 do 1.37 min upravo crkvu opisao?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne, nije strašno. pederi su bolesnici, ateisti su bolesnici. na svu sreću ovakve izjave nikog ne podcjenjuju.

ivančić je izmislio hagioterapiju. to vam je znanost ... koja proučava patologiju duhovne duše.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivančić je izmislio hagioterapiju. to vam je znanost ... koja proučava patologiju duhovne duše.
    Ovo bi moglo potaknuti novu roditeljsku temu - na što ste pomišljali u trudnoći i kako se to odrazilo na dušu djeteta te koliki je utjecaj misli liječnika i ostalog medicinskog osoblja na dušu.

Tko je uopće pisao taj tekst i zašto li se posvadio s interpunkcijom i razmacima?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vezano uz skidanje slika s izlozbe u Kastvu - je li to na kraju izlozbeni prostor ili se tu sluzi misa? Ako je izlozbeni, kako neki mediji izvjestavaju, koliko dugo od zadnje mise se prostor smatra kapelom. Tj. u mojoj zupi nije bilo crkve, nego smo koristili neki adaptirani prostor, garazni. Ostaje li taj prostor zauvijek nedodirljiv, smije li ga netko kupiti i staviti Stihlov kalendar na zid?
    Isto tako mi se cini da svecenik, osudjeni siritelj mrznje, koji se osobno angazirao da se maknu slike, nije nikad pogledao detalje iz sikstinske kapele, inace bi se i tamo zauzeo za uklanjanje spolovila ili barem prekrivanje nogom ili kakvim listom.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tekst vrvi tolikim lazima, neistinama, da nema uopce smisla demantirati ga stavku po stavku.
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 26.06.2013. at 07:31

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Tekst vrvi tolikim lazima, neistinama, da nema uopce smisla demantirati ga stavku po stavku.
    Ajde par stavki najgorih demantiraj bas me zanima da ne moram traziti sama, a ima znalaca na topicu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koji iskorištava tuđu vjeru za svoju vlastitu korist.

i nije baš samo svoju korist da se razumijemo. bome općina čitluk je treća najrazvijenija općina u BiH, iza sarajeva odmah.
    ajd molim te, zašto bi se samo vatikan bogatio. imaju pravo poduzetni franjevci.
    sad tu kao vatikan nešto razmatra jel se gospa ukazala ili se nije ukazala u međugorju. kad bi tako razmatrali svako ukazanje ne bi daleko stigli. jel ovi kažu da su je vidjeli? kažu. jel su zabilježeni razni fenomeni u međugorju? jesu. jel milijuni ljudi vjeruju u međugorje? vjeruju. i sad to kao najednom nije dosta. sad bi oni što, neki dokaz? jer i inače cijela katolička, il bilo koja druga vjera, počiva na čvrstim dokazima.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 26.06.2013. at 10:13

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

O komisijama i ukazanjima, odnosno o tvrdnji da su "tri crkvene komisije odbacile Međugorje kao izmišljotinu":

http://www.medjugorje.hr/hr/medjugor...anja/komisije/
    http://www.medjugorje.hr/hr/medjugor.../individualna/
    http://www.medjugorje.hr/hr/medjugor...darska-izjava/
    http://www.medjugorje.hr/hr/medjugor.../deset-godina/

Dakle, Međugorje je još uvijek pod istragom Vatikana i ne može se priznati i potvrditi istinitost ukazanja, ali ne može se ni odbaciti mogućnost da postoji nešto. Trenutno je opet oformljena komisija koja istražuje Međugorje. Tvrditi da je potpuno odbačeno kao izmišljotina je... izmišljotina

Navodne Gospine poruke o biskupu Žaniću u vezi hercegovačkog slučaja, ovako kako su napisane ovdje u tekstu su obična laž. E sada, jedino što ti mogu ponuditi kao dokaz je svjedočanstvo osoba iz biskupskog ordinarijata iz prve ruke. Dakle, moja riječ (i riječ biskupije) protiv ovog teksta. Ne znam hoće li ti to biti dovoljno za demanti.
    Inače, istina je ovo za fra Ivicu Vegu - da je istupio iz crkve, oženio se, dobio dijete.

Da ne govorim o navodnim Gospinim porukama za izgradnju ovog objekta... samo ću reći da taj u Međugorju nikada nije izgrađen. Ili ovo da su savjetovali djevojci da se ne liječi od raka pa je umrla o bolovima... Mislim, prestrašno. Tko je imalo na tu temu (bolesti, izliječenja) razgovarao sa vidiocima i međugorskim fratrima, zna koliko se pažljivo razmatraju svi slučajevi, koliki je oprez kod njih u pitanju. Nema govora o odbacivanju medicine, naprotiv, inzistira se na medicinskim liječenjima, nalazima, itd., druga je stvar što mnogi hodočasnici to neoprezno odbacuju.

Ovo sve pišem sa stajališta štovateljice Međugorja i nekoga tko je se dosta informirao o tome. Ako želiš moj osobni stav i ono što ja vidim kada sam u Međugorju:

- ne sviđa mi se ta "atmosfera novca" u gradu, kako ja to nazivam, ipak bi to trebalo biti svetište. Puno mi se više sviđa jedan Asiz npr.
    - da sam na mjestu vidioca, sigurno bih živjela skromnije (osim Vicke, ona doista živi u krajnjoj skromnosti). Mislim, te priče o palačama i bogatim bankovnim računima su prenapuhane - žive standardom svih drugih ljudi iz Međugorja, koji su sigurno viši od prosjeka. Meni osobno se više sviđa filozofija današnjeg pape koji poziva na veću skromnost i poniznost, pogotovo onih koji su na poseban način pozvani, a u njih ja ubrajam i vidioce.

Pozitivne stvari su nemjerljive:
    - izrazita duhovnost u crkvi, na brdima, obilje molitve po cijele dane i noći. I to se osjeti, ta energija mira, molitve, duboke duhovnosti. Osobno, kada sam tamo, kao da sam u drugom svijetu. I ta mjesta (crkveno svetište, brda) nemaju veze sa hotelima i suvenirnicama koji su se namnožili u gradu.
    - predani rad franjevaca sa hodočasnicima, sa potrebitima... malo tko piše o izrazitom humanitarnom radu koji provode prije svega franjevci i časne sestre, a potom i župljani Međugorja
    - i na kraju, ono najbitnije, nadahnuće i pomoć koji su mnogi dobili u Međugorju. Osobno su za mene sama ukazanja kao ukazanja sporedna stvar. Puno mi je draže da postoji takvo jedno mjesto kao što je Brdo Ukazanja na koje mogu jednom, dvaput godišnje otići, popeti se, imati to nevjerojatno iskustvo mira, energije, duhovnog ispunjenja. Same poruke koje Gospa daje su vrlo lijepe i nimalo štetne za ikoga - pozivaju na molitvu, mir i ljubav. Da sutra vidioci priznaju da su lagali sve ovo vrijeme, ili da fra Petar Ljubičić umre ne otkrivši tajne i da se ne ispune znakovi koji potom trebaju uslijediti (što bi bio definitivan dokaz lažnosti ukazanja), to ne bi uzdrmalo moju osobnu vjeru i užitak molitve na Podbrdu ili u međugorskoj crkvi, kod križa.
    Naravno da bi mi smetalo takvo laganje i prijevara, ali bilo je takvih kroz povijest u Crkvi i bit će ih još - važna mi je istinitost samog kršćanstva, Isusove smrti na križu. Varalicama i lažljivcima sudit će Bog - eto ih tamo.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jel ovi kažu da su je vidjeli? kažu. jel su zabilježeni razni fenomeni u međugorju? jesu. jel milijuni ljudi vjeruju u međugorje? vjeruju
    Ja bih još dodala - jel super za ljude koji su, što tjelesno, što duhovno, ozdravili tamo i osjećaju se dobro? super je (pa makar bio i placebo).

Ovo i jest otprilike moj stav prema Međugorju i ono što bih ja rekla skepticima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mamica, hvala ti na ovim info.

- izrazita duhovnost u crkvi, na brdima, obilje molitve po cijele dane i noći. I to se osjeti, ta energija mira, molitve, duboke duhovnosti. Osobno, kada sam tamo, kao da sam u drugom svijetu. I ta mjesta (crkveno svetište, brda) nemaju veze sa hotelima i suvenirnicama koji su se namnožili u gradu.
    ovo mi je potpuno jasno. no po meni ta duhovnost ne potiče ni od vidioca ni od crkve (pa ni od gospe), koliko od mase ljudi koji su se skupili tamo i mole/meditiraju. i mogu razumijeti tvoju potrebu za takvim mjestom i mir koji osjetiš na takvom mjestu. taj ljudski mir meni uopće nije sporan. meni je u cijeloj toj priči najveći kamen spoticaja i (ogromne) sumnje ta ogromna brojka ukazanja. to mi graniči sa sf. a i inače sam mišljenja (ok, to mišljenje se ne mora dijeliti) da ne volim prevare, bajke pa ni (čak nezlonamjerne) placebo efekte. odrasli ljudi (pa i djeca) imaju pravo na istinu, koliko god bolna bila. čak mislim da je to prilično neetično prema bolesnicima. ali to je sad već druga priča. na stranu što se s takvim pričama ozdravljenja ljudi drže u nekakvom podređenom položaju spram organizaciji koja takva "čuda" promovira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •