Iva83 čestitam! nek bude lijepa beta :-):heart:
Printable View
Iva83 čestitam! nek bude lijepa beta :-):heart:
Iva83 cestitam.Beta ce biti sigurno odlicna❤
Iva srecno❤
Hvala vam cure puno ❤
Jaoooooo, koliko beba iz Makedonije sljedeće godine ♥️
Bravo cure, čestitam. Ekipi iz Sistine naklon do poda. Ne mogu ih nahvaliti koliko dobar posao rade, svakome pristupaju individualno i to jako puno znači i jako dobro su upućeni u kliničke slike svake pacijentice posebno. Samo neka tako i ostane.
Prošla godina je bila zbunjujuća za sve, ali ove rasturaju!
Ja znam još dvije cure iz postupka u MK koje čekaju bebu sljedeće godine, nisu na forumu.
Cure beta je 3485,44
LaraLana hvala ti od ❤,dvije blastice su
Pozdrav svima,
već dugo pratim ovu temu ali nikad se nisam javljala...molim Vas pomoć, planiramo ići u postupak s doniranim js preko HZZO-a. Mora li se čekati rjesnje i onda tek dogovarati onaj prvi odlazak ili se prvi odlazak moze obaviti dok se ceka rjesenje?
Iva83, čestitam od :heart:!!! Suuuuper beta!! :rock:
Hvala puno LaraLana.
Mi ćemo ići u MK u sledećem ciklusu, pa ću vam pisati.
hej Eszter, čekaš rješenje i čim ga dobiješ dogovaraš prvi odlazak na konzultacije... ne brini, u odnosu na prije sad sve ide puno brže - HZZO ti rješava rješenje vrlo brzo nakon što im doneseš mišljenje referentnog centra (unutar tjedan dana), a termin za konzultacije također dobivaš vrlo brzo, često već idući tjedan od kontaktiranja klinike
Pozdrav,
također sam nova ovdje, nadovezala bih se na pitanje od Eszter, odnosno prethodni post. Kakva su iskustva s dobivanjem mišljenja referentnog centra? Konkretno, imam izrazito nizak AMH (0,7 pmol/L uz visok FSH), pretpostavljam da bi to trebalo biti dovoljno za upućivanje na donaciju j.s. Sa suprugovim nalazima je, doduše, sve u redu. Razmišljamo o Makedoniji isto preko HZZO-a.
Hvala
Pozdrav svim curama, takodjer sam u postupku u MK.
Za sve one koje se dvoume ok MK; ne znam kako da vam opisem taj odnos tih nevjerovatnih lijecnika.
Bila sam u drugim zemljama, nailazila samo na bjesomucnu potragu za parama od tih klinika, samim tim im je i u interesu da to traje sto duze.
Nevjerovatan dvojac Lazarovaki i Boban su prvi doktori kojima vjerujem
Senka 43,hvala...evo da kazem da sam isla na ultrazvuk i imaju dvije gestacijske vrecice
Drage djevojke, pomagajte
Hvaala ti ❤
Jaoo cure, nešto mi je mobitel zaštekao pa sam poslala nepotpnu poruku...ako mi kako možete pomoći sa tim špricanjem. Dr. mi je poslao poruku za špricanje, dakle triptofem 1x dnevno 20 dana i fostimon 3 kom dnevno od 04.11.-12.11. sad je moje pitanje kako se fostimon uzima? Sve tri ampule u 1 šprici ili? Pošto sam tamo kupila 24kom fostimona, to mi neće bit dovoljno za tih 9 dana, dali ih ima u RH za kupiti i koja im je cijena? Dali ih se mora dugo čekat ako ih u ljekarnoj naručim u slučaju da ih nemaju na stanju? Nemojte mi zamjeriti na ovim pitanjima, prvi put ću se špricat pa imam 100 pitanja :)
Iva83 cestitam ti puuuunoo :-D:ghug:
Ide ti jedna tekućina na tri praha. Znači u špricu navuci s velikom iglom tekućinu i ubrizgaj u prah fostimon, brzo se rastopi. Zatim povuci nazad tu tekućinu u špricu i ubrizgaj u drugi prah, tako ponovi i u treći. Skini veliku iglu i stavi malu i možeš se piknuti.
A kad trebaš kod njih na uzv? Možda uopće me trebaš naručivati jer ćeš biti dole.
Nekome stimulacija traje 9 a nekome 11 dana, ti imaš za 8.
Sretno!
P.S. ljekarna filipović u zagorskoj za naručivanje lijekova!
Pozdrav svima, pratim vas vec jedno vrijeme al se nisam imala hrabrosti ukljucit. Ukratko, mi smo par koji pokusava do donacije sjemena u Makedoniju. Poslali smo zahtjev za IVF u HZZO koji je odbijen uz objasnjenje da trazimo inseminaciju uz donaciju. Malo nas je to obeshrabrilo zbog % uspjesnosti al drugacije ocito neide. Nazalost sve traje dugo. Ponude iz Makedonije cekam i po 3 tjedna i vise. Jel i vama tako? Imam osjecaj da jedino na moje mailove nitko neodgovara.
Nasa dijagnoza je azzospermia kod supruga, ja sam (za sada) ok.
Isprika na dugom postu al neznam odakle bi pocela.
Joj koliko dobrih vijesti.
Čestitam svima na lijepim betama i nadam se da će nas ubrzo biti još više :-)
Mene danas zvao Boban da je stigao materijal i da se javim dr.L.
On mi je vratio mail sa protokolom koji glasi:
- ako su 2.dan ciklusa estradiol i progesteron dobri onda treći dan počinjem sa tabletama letrozol, svako 12 sati jednu
- 6.dan c. UVZ i počet sa ampulama Gonale fom150i.i
- od 7. dana Cetrotide 0.25mg
To je to za sad. E sad... za to kupit, jel meni trebaju recepti?
U kakvom su pakovanju Gonale i Cetrotide... idu na komad ili... To su injekcije?
Ne znam koliko tog kupiti.
Počela sam ponovo isčitavati forum, ali pošto trebam sutra dobiti nemam vremena, pa sam malo u panici sa svime ovime, a ne bih htjela čekati idući ciklus ako bih mogla odmah sad.
POMAGAJTE!!
Od puste strke ne znam više ni ono što sam znala. :zbunj::zbunj:
Napisala sam već gore....ljekarna Filipović u Zagorskoj za sve lijekove pa ih sutra zovi!
Gonal f imaš u Penu kao olovka a imaš I tekućinu i prah pa sama mućkaš i trebaju ti igle i šprice. Gonal f pen ti je pripremljen i samo okreneš na 150 i.j. i pikneš se. Ne treba biti u frižideru jer nakon otvaranja 40 dana čini mi se da može biti van frižidera. Pogledaj film za korištenje na YouTube.
Dole kod njih u moje vrijeme nije bilo Gonal pena pa pitaj da ti provjere ako će ti trebati da ne kupuješ viška. Ali I nakon pen možeš nastaviti i s običnim tekućinom i prahom samo što je više zafrkancije.
Ja ti preporučujem da do drugog uzv kupiš Gonal pa ćeš za kasnije vidjeti.
U Filipoviću Gonal većinom imaju na stanju.
Od 300 i.j. od 600 i od 900. Ova od 300 ti je znači za dva dana.
I Cetrotide uvijek imaju. Jedino za Letrozol moraš pitati.
Tamo ti većina žena kupuje jer su povoljniji pa i imaju uvijek.
Isprintaj mail i idi u ljekarnu najbližu bolnici koja radi IVF (ako nisi iz ZG) i tamo to pokaži najstarijoj apotekarici.
Cure, da li se placa cuvanje doniranih spermatozoida nakon prve godine?
Branca koliko sam ja razumila prva godina je besplatna.
Hvala cure na brzom odgovoru.
Znam za ljek.Filipovic, al i ST mi je udaljen 100km, a tek ZG. Ugl danas idem u ST pa cu valjda sve naci. A i hercegovina mi je blizu.
Hvala jos jednom
Filipović šalje i poštom. Ne znam dal točna ta poslovnica pošto ih ima više al su cure nekad davno i tu opciju pisale da ima.
Branca nakon prve godine za dalje se plaća svakako, zaboravila sam sad točno koliko. Zvat će te netko iz klinike. Dok te ne zovu ne brigaj ;)
A za prvu godinu je Iva npr morala odmah pratiti što nije u biti trebala a ja nisam....pa de ti sad znaj njima njihovu politiku :/
Drzim fige curama koje idu u postupak.Bit ce ovo lijepi kraj godine sa betama.Cure koje zive blize bosni tamo mozete kupiti ljekove povoljniji su.Ljekarna Filipovic daje 5% na gotovinu tako da se i kod njih isplati ako se kupuje vise toga.Samo da javim da nosim decka,jucer saznala
❤
Danas mi je prvi dan ciklusa, tako da bih u sub trebala početi pit tablete. Pošta mi nije bas pouzdana, a i posto je vikend ne bi to došlo do ponedjeljka.
Ginekologa mi nema, dakle ni recepta, a ni uputnice...ma divota. Sveta Hercegovina. Tamo će mi dat bez recepta valjda