Imam ja prijedlog... Nije nešto ozbiljan, pa nemoj to tako ni tretirati, ali to mi je prozujalo kroz glavu: mislim da tebi ne bi bio nikakav problem naći posao u Zg sa strukom koja je očito deficitarna. Obzirom na to kakve muke ima moj mlađi sin (mjesec dana škg je prošlo, a oni su imali 2 školska sata mat) to bi išlo brzo i lako.
Moj stariji sin bi istog trenutka pristao na takvu kombinaciju - uskladiti smjene, pa se može voziti s mamom svaki dan u školu i doma. Jest da bi tu bilo puno načekavanja i praznih hodova, ali tako je to... Nemaju svi jednosmjensku nastavu i radno vrijeme od 8 do 4.
S druge strane, moj mlađi bi dobio noru pamet da se mora sa mnom voziti u školu svaki dan. Taj bi se radije odselio na Grenland, hehehe... Za njega bi najbolja opcija bila dom. Za mene, autobus.
Kako god bilo, nadam se da ćete naći najbolje rješenje... Ja sam nekako očekivala da će moj stariji u tehničku školu, a odlučio se za mat gimnaziju i baš mu je dobro tamo. Još je izabrao smjer sa hrpom stranih jezika. Nakon toga sam svom snagom gurala mlađeg sina u opću gimnaziju, ali mi je uvalio dvojku i otišao u tehničku školu. Baš gledam - koristi iste knjige iz matematike i fizike kao stariji brat. Dobro mu je u tehničkoj školi (iako ja uvijek nalazim zamjerke, ali nisam ja etalon objektivnosti). Dodatna prednost je blizina - 10 minuta s noge na nogu od doma do škole. Njemu je to raj. Tako da ... kako god bilo, vjerujem da će tvoje dijete isto imati zadnju riječ.
Sretno!