moja je zacudo , al ja ti uvijek sve provjerim kad nesto trazim, iskopam sve zakone i slicno :lol profesionalna deformacija ;) uvijek idem full pripremljena ko neka sajko :lol:
Printable View
moja je zacudo , al ja ti uvijek sve provjerim kad nesto trazim, iskopam sve zakone i slicno :lol profesionalna deformacija ;) uvijek idem full pripremljena ko neka sajko :lol:
Samo da prijavim - uredno sam uspjela naručiti termin za kontrolu na Srebrnjaku za travanj 2014. Lunahor, hvala!
Mi sutra idemo na kontrolu na Rebro, dr. RIchter nas naručio još na prošlom pregledu.
Neugodno sam se iznenadila kod naše pedice, koja je do sad bila sasvim ok - jedva s dušom nam je dala uputnicu :-( Ona, naime, misli da dijete uopće nema dijagnozu astme, bez obzira što to lijepo crno na bijelo piše na specijalističkom nalazu iz bolnice, zato jer nije pokazana nikakva alergija??? I da čemu svi ti pregledi po bolnicama??? Da ona vjerojatno ima bronhitise koji će ionako kad-tad proći. Ko je ovdje lud?
I nama je pulmologinja rekla: To je onda nešto prolazno - kad se nije pokazala nikakva alergija, ali svejedno mu misli dati stalnu terapiju i idemo na preglede. Ponavljajući opstruktivni bronhitisi su u pitanju.
Spominje se i u nas astma, ali više usmeno.
A svejedno mi je koja je dijagnoza, terapija je ista.
ma ni mene ne brine naziv, samo me brine stav nase pedice, koja drzi da je svo ovo natezanje po bolnicama i pregledima bespotrebno (da je jedva napisala uputnicu)
Što kažete na ono naše - da je ukupan IgE visok (391), a nije se pokazala nijedna konkretna alergija?
Opstruktivni bronhitisi koji se ponavljaju.
ni mi nemamo alergije a imamo vec 11 g. pa se vodimo ko astma. jer po nekim teorijama ne postoje ponavljajuci opstruktivni bronhitisi vec cim se ponovi to je astma i potrebno je pratiti stanje.
jurana pa na taj ige se vidi alergija iz aviona. mi cak imamo ige 14 , dakle normalan pa svi misle da je ipak alergija u pitanju.
možda nisu dobro ciljali, a možda je i alergična na nekaj kaj nema testera
tak je bila jedna emisija o alergijama, i veli čovo kak je alergičan na topolu, veli mu voditeljica emisije da ne može bit alergilčn na nju, i tako se oni natežu 2-3 minute, i veli ona ne može jer mi nemamo testere
moji klinci imaju jaaako visoke ige
evo i ja isprobala narucivanje na srebrnjak. narucila cure za 26.3. u pol 8 navecer :) otkazala ovaj termin 24.10 i uzela novi na proljece. kaj cu sad na kontrolu bezveze jer smo mi sada ok. mi cemo bit lose od 3 mj. uglavnom putem obrasca odmah dobila termin po izboru tocno kako sam htjela ( popodne -zadnji termin u danu ).
Lunahor a sumnjate na kakvu alergiju ako ste do 3mj ok, a da controloc ne uzimate isto bi bili ok?
Mi nismo cijelu godinu ok, a od 10-3mj je k o m a. Treći mj smo već dvije godine zaredom svi bolesni i zatvoreni unutar 4 zida.
ak je od 10-3 mjeseca onda je vjerovatno grinje u pitanju, ili možda još koja kombinacija s ljeskom
Ne znam oka sad ga pijemo prvi put. I to samo l. I ok je hdb. Treba ga pit do 1.11.
Izluduje me cekanje nalaza . Z. Kaslje pa je na flixotidu.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Hvala svima na odgovorima!
Tražim, pa ne mogu naći kako se vodi taj dnevnik... Tu sam samo našla opis: http://www.adiva.hr/peludne-alergije.aspx
Moji nemaju prehrambene nego dišne alergije, pa nismo to striktno vodili jer se odmah vidjelo: cvate breza - naglo se pogorša, cvate lipa - isto... Za hranu nije tak jednostavno.
ja imam žutu bilježnicu u koju pišem od rođenja 2 djeteta, upisujem sve prehlade, temperature, kašljanja, obstrukcije , terapije, uvođenje prehrane, komentare vezane i za druge članove obitelji ako se nešto podudara u isto vrijeme, važne brojeve koje pišem na korice, hospitalizacije.......
:love2:. Kad smo MM i ja išli na 4-dnevni put ostavili smo čitavu isprintanu čitabu za slučaj panike - dijagnoze, terapije itd. - ono.... ako hitna uleti da se ne gubi vrijeme. Budemo se i mi opustili, kod mene to već lagano ide... Plešemo s tom astmom neki valcer - malo mi se čini da ja nju, malo da ona mene, živimo nekako u suživotu.
Nego, curke, zna li ko jel' Srebrenjak u štrajku? Bliži nam se termin kontrole pa se pitam "should I stay or should I go". Ako što neovisno čeknem, napišem tu povratnu info.
Evo mene odmah s povratnom - današnji telefonski info je da nisu u štrajku.
kad idemo na put uzmem alergijski list za klinca i klinku( popis hrane koju jedu i ne jedu) ako se slučajno desi da se mora nekud, uzmem žutu bilježnicu ( ko mali rječnik take je dimenzije, tak da stane u džep), zadnje nalaze klinaca.
doslo nam je otpusno pismo ; l. je naden ipak blaze upaljen jednjak u donjoj trecini, i povecan broj eozinofila pa se savjetuje atopy patch test na kravlje mlijeko, soju, kikiriki, gluten i jaja, i nastavak terapije controlocom, kontrola za 2 mj. gdje da sada to obavim . srebrnjak moze ali nakon pregleda kod dr a taman sam otkazala termin u 10 mj:roll: a novi sam uzela u 3 mj. mislim..
nalaz bioptata zeluca pokazuje preosjetljivost.
kod z. pak preporuca visekanalnu intraluminalnu impendancu jednjaka kako bi se procijenio ukupni refuks a ne samo kiseli te pokusala odrediti granica refluksa. kontrola za 2 mj.
gdje rade taj atopy test , jel tko bio , kako se to radi ? gdje se najmanje ceka ?
koje komplikacije.
nazivala sve bolnice i svi nas odkantaali redom. na srebrnjaku sam imala termin 24.10 i posteno ga otkazala na vrijeme da ne propadne jer nisam planirala ici. nenadano je nalaz takav da treba prije 11 mj obaviti testiranje na alergije.i molim ih kumim da me ubace i objasnjavam kako sam posteno otkazala termin i fucka se njima., hladno me odkantaju. kazu svi im otkazuju isti dan. ok ja kazem zapisite me pa me ubacite , ja mogu bilo kad doci. nece, kao sori.
u klaicevu bi mogla al mi obiteljska neda uputnicu jer smatra da moze napisat samo uputrnicu za ono sto je gastricka napisala tj za atopy pathc test a dr alergologica smatra da je to najlosiji test i da taj tek nis ne pokazuje, i da taj nis ne bu pokazao i da treba rist napraviti, a rist je skup i za njega moja ne da uputnicu na nenapisano. i tak. vrtili se u krug , i na kraju sam uspjela 30.10 dobiti termin na srebrnjaku gdje cemo onda na testiranje i kompletnu obradu. nista nemozes redovnim putem obaviti nista :( tuga i jad od zdravstva. uglavnom treba mi c1 uputnica jer na nju na sreb. onda mogu sve pretrage raditi.
ta c1 to je za dnevnu bolnicu?
Ne to ti je pregled i obrada, na temelju nje imas 1 kontrolu poslije a dijagnosticke mogu koje hocu ti pisat na pregledu( spirro, feno testirsnje rtg i sl .. )
Jelena tvoji su bas jako alergicni, kako je moguce da prick i vama bude nikakav? A rist vam znaci pokazuje veliku alergiju? A kakav vam je ukupni ige? Ja sam se bas iznenadila na otpusno pismo , od kud sad opet eozinofili u zelucu tj i dublje koliko kuzim. Eozinofile imaju pozitivne i u nosu inace , samo ne u krvi. Bas cudno sve to. To nas vraca na alergiju. Ja osobno mislim da je neki E u pitanju , jer vidim kako reagira na neku hranu. Npr na cips od paprike se uvijek osuje po licu oko usta i nosa..
gle kaj vidiš da joj smeta ne daj joj jesti, najbolje bi bilo da jedu samo kaj se napravi doma bez vegeta i sličnih gluposti
moja klinka je imala ravno 6 mjeseci kad se prvi put prickala i prick je bio stvarno ništa jedino histamin je bio prek više od pol ruke, rastevi su jako veliki tad joj je bio 390, pa se za pol godine spustio na 100 , a sad s skoro 8 godina je oko 600, klincu su rastevi oko 2500,a velikom su tek ovo ljeto narasli na nekih 500.
Evo, odradili kontrolu, bio suprug i nije se sjetio ovoga od lunahor iako sam mu isprintala i hajlajtirala i na šalteru je dobio odgovor, ako sam ga skužila, da ga mora pedijatar naručiti. Kako se bojim da imamo novog peda (to bi bio 4.-ti u djetetovom 5,5-godišnjem životu), a ne da mi se više pedijatru pjevat pjesmu (ako ne moram :angel:) "my name is Luka, I live on the 2nd floor", pls hint - kako ste vi ovo izvele?
Za to samostalno internetsko naručivanje treba "nova uputnica" ili samo sken nalaza pedijatra? Oprostite ako ste to već gore napisale.
Sori, cure, evo vidim da može i bez uputnice, probat ću zaobići pedijatra u ovom prvom koraku.
Jednostavno ideš tu (stavljam ovaj link da se lakše snađeš): http://www.bolnica-srebrnjak.hr/hr/lijevo/narucivanje/
Na toj stranici je hiperlink na obrazac za naručivanje, pa ga klikneš i dovede te ovamo: http://www.bolnica-srebrnjak.hr/hr/home/narucivanje/
Dalje samo upišeš podatke za svoje dijete i to je sve. Za nekih 10 minuta nama je stigla potvrda o narudžbi pacijenata na e-mail koji sam navela na obrascu.
S tom potvrdom narudžbe otići ću pedijatru (odnosno obiteljskom liječniku - moji su prerasli pedijatra) po uputnice i to je sve.
Samo da još dodam: meni su na Srebrnjaku rekli da sad više ne možemo kompletnu kontrolu obaviti na jednu uputnicu, nego treba posebna uputnica za feno, posebna za spirometriju, posebna za laboratorij i posebna za pregled, dakle četiri komada (oslobodibog). Zapisala sam točno, ali to se vjerojatno razlikuje ovisno o tome što trebaš. Liječnik u primarnoj trebao bi znati točno koliko i kakvih uputnica, ali nije mu dosta donijeti potvrdu narudžbe, treba i zadnji papir od kontrole jer tam piše koje sve pretrage treba napraviti kod iduće kontrole.
Nisam odgovorila na pitanje - ne trebaš za narudžbu skenirati ništa, samo ispuniš obrazac online.
Samo da još dodam: meni su na Srebrnjaku rekli da sad više ne možemo kompletnu kontrolu obaviti na jednu uputnicu, nego treba posebna uputnica za feno, posebna za spirometriju, posebna za laboratorij i posebna za pregled, dakle četiri komada (oslobodibog). Zapisala sam točno, ali to se vjerojatno razlikuje ovisno o tome što trebaš. Liječnik u primarnoj trebao bi znati točno koliko i kakvih uputnica, ali nije mu dosta donijeti potvrdu narudžbe, treba i zadnji papir od kontrole jer tam piše koje sve pretrage treba napraviti kod iduće kontrole.
Kontrolu ne al trazi uputnicu c1 za pregled i obradu a ne za kontrolu jer za c1 mozes sve zivo obavit na nju i spiro i feno i alergo test i krv ;)
može li pitanje koja je razlika između alergloške i pulmološke ambulante.
pitam zato jer isti ljudi rade u tim ordinacijama
Bemu misha, što stvarno? A jučer sam poslala narudžbenicu na Srebrenjak preko obrasca, još ništa nije stiglo kao feedback, i zaokružila pulmološku ambulantu i ponudilo mi je našu dr. (koja sigurno onda radi i u alergološkoj). Doduše, naša pedijatrica, koja je isto stigla sa Srebrenjaka (tamo je radila... a ja sam uvijek mislila kao "dječja pulmologica", nam je uvijek na uputnicama pisala "pulmologija" - a moja mala ima astmu, vjerojatno bronhijalnu, bez dokazane alergološke podloge (dg J45, a ona ju je, ko srebrenjački insider, uvijek naručivala na "pulmologiju")...