donatela,super za js!! :-D držim :fige: da se oplodi i za transfer!!
normalno je da malo sukrvica,ma neće više bit..ajde sretno!!
možda se i vidimo u subotu ako budem morala ići na folikumetriju :-)
Printable View
donatela,super za js!! :-D držim :fige: da se oplodi i za transfer!!
normalno je da malo sukrvica,ma neće više bit..ajde sretno!!
možda se i vidimo u subotu ako budem morala ići na folikumetriju :-)
hvala kiki 30 a mozda se i vidimo samo kako cu te prepoznat...ja cu doc tamo oko 08.30 imam duguuu kosu do pola leđa...smeđu kosu..ugl.i cvit na glavi hehehe ma nemozes fulat da me ne prepoznaš...visoka skoro 2m..hehehe..
eh nadam se da ce bit u subotu transfera...razmisljam pozitivno i imam neki osjecaj da ce sve proci ok...
i još onaj san sto sam sanjala o pozitivnom testu...nisam praznovjerna ali nije li to neki znak...nisam dosad takve snove sanjala....
mislim spremna sam na svakakve ishode ali opet...nadam se....
o cemu ovisi dali ce se js i spermij oploditi i kakve ce kvalitete biti te koliko ce stanica imati i kako ce se djeliti...???inace ja imam 27god a mm 34.....ovo mi je prvi postupak uopce...
super da su uhvatili js,ja sam bila par puta ali nisu tako da je to super
ovisi kakve je kvalitete js,ali nemoj razbijat glavu s time,oni su to smiksali i sad će se lijepo dijeliti :-)
prije si mogla zvat i pitat kako napreduje a sad ništa nego bit pozitivna i čekati subotu !!
ja idem u petak dole na folikumetriju pa ako budem i u subotu javim ti se..
ali cula sam da u Rijeci nema toga da se zove da kazu kako napreduje i jeli se oplodilo..ili ipak mogu sutra ujutro zvati...???bas sam znatizeljna zanima me dali je doslo do oplodnje...
eeeejjjj, mi idemo za 10 dana u Split.Našla sam na forumu adresu i preporuku sa brojem tel. i adresom pa sam probala nazvati i mogu reči da su jako ljubazne i bez problema me naručila, ali moramo napraviti oboje da se vidi kako se naši geni,kromosomi ili šta već podudaraju i dali ima smisla ići na postupke.
Šta tebe nisu poslali, ne kužim zašto samo on!
butterfly, neznam, ali ići ću i ja..moram do moje gin nisam stigla, ovaj tjedan mi je ludnica,
znaš i sama, sekundarni- svaki dan uzv
šta je to u splitu je privatno ili preko uputnice? šta nema ništa bliže!?!
donatela sretno u subotu!!!kiki 30 da ih bude .......za tulum u labu!!!
moj folikul postojan i raste, nadam se da će do petka puknutii!!! :-)
ako ne, onda u subotu najkasnije! :lol:
ma ima u zg,ali se čeka jako dugo jer nemaju reagensa,čini mi se da se čekaju nalazi oko 3 mj. a meni je tada već kasno jer sam ja u 8-9 mj već u postupku.
nije privatno sve ide na uputnicu,osim kariograma moramo još nešto dodatno napraviti.
sretno svima u postupcima, navijam da sad ostaneš trudna i zaboraviš na sve te nalaze:sing:
I puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za cure u postupku:-D
Cure, sorry što se nisam javljala, ali MaliMimi je sve napisala umjesto mene :kiss:
Nakon neuspješnog postupka još nisam došla na konzultacije za dalje, termin koji sam imala krajem 5mj. sam morala preskočiti, pa nisu imali još raspored, pa kad sam konačno došla do sestre nakon 2 dana, cijeli mjesec je već bio popunjem. Ja sam se nadala da ću uspjeti doći na red i da me dr. sa slijedećom M stavi u prirodnjak. Tako da nisam ništa još dogovarala sa docom. A i sad se mislim da u 7.mj odradim samo konzultacije i onda tek u 9mj. prirodnjak ili stimulaciju (ovisno o popunjenosti), a ljeto ostavim za psiho-fizički odmor :alexis:
donatela, super za js!!!
olivera, svejedno hvala ti!!! :kiss:
Snekica mislim da ću i ja isto tako ostaviti na žalost ljeto za odmor
Mali Mimi uputio me dr.M. Razlog je jer mi se sve stanice lijepo oplode i napreduju super do 3. dana, a onda se nešto s njima desi da ne prelaze u bastocistu, makar sam jednu uspjela i dobit. Valjda je to razlog a napomenuo je i to što imam 6 pokušaja iza sebe i jedan spontani - prirodna trudnoća.Stvarno neznam! Nadam se samo da nisam neki izrod pa da me zato šalje!:facepalm:
Sneki napuniš baterije preko ljeta, "na vrijeme" se upišeš za 9.mj pa smo skupa u postupku!
Hej curke, eto ja imala danas punkciju i dobili 2 jajne stanice s desnog jajnika, lijevi pun endometričnih lezija i nije dao ni jednu:-(. Međutim kako od jučer imam krvarenje danas na punkciji dogovorili da je najbolje da ostavimo stanice na ledu do 7 ili 9 mjeseca da vidimo što s ovim krvarenjem (jer je od bolesnog jajnika) tako da opet pauziram-šmrc. A tako sam i mislila da će bit jer je cijeli ovaj postupak od početka nekako išao naopako.
Vibram za sve cure.
magi, žao mi je što je tako ispalo!
Jesen mora biti uspješna kako god okreneš!!! :)
Magi zao mi je...:( nadam se da ce u novom pokusaju isti bit i dobitan....
joj sto se to događa u Ri...sve neke lose vijesti cujem....nadam se da ce biti uskoro konacno neki pozitivan i dobar ishod....meni bi u subotu trebao biti embriotransfer i jako sam nervozna...neznam sto se događa...i dali se js oplodila i dali se dobro razvija...jutros sam probala zvati biologicu ali nije mi smjela nista reci preko telefona..nazalost do subote bas nista necu znati nadam se da me u subotu nece docekati hladan tuš....i da ce mi vratit mrvu...
magi,žao mi je..
donatela,ne davaju nikakve informacije iz lab.rekla sam ti da se moraš malo strpiti :-) naravno da će bit sve ok.mrva će te čekati...
evo ja sutra na 1.folikumetriju.. :-)
magi7 žao mi je, držim fige da te ove dvije mrve na kraju jako razvesele:yes:
kiki30 nadam se da je folikulom. prošla bolje nego si očekivala i da su folikulići lijepi
ej,cure..pa gdje ste,dole krcata čekaona a tu nijedna :-/
evo danas bio samo dr.V.pregled ocjenio odličan :yes:
imam po 4-5 kom. sa svake strane,endometrij ok.nisam pitala koliki je,to ću u ned.kad idem opet dole,onda će bit 9dc pa bi već trebao bit malo deblji :-)
donatela,evo sutra se ne vidimo ali držim :fige: za transfer
a kiki mogla si pitati doktora V. za moju js jel se oplodila i kakva je hahahhhaa kad si ga vec vidila danas...hahahhaaa.... šalim se naravno.... Ajme kako sam znatizeljna ubija me ova neizvjesnost i to što neznam na cemu sam...idem na transfer sutra a mozda i ne...neznam kakvo je stanje...sto se događa...nemam pojma ništa...joj još malo moram izdrzati i onda cu znati ali bojim se i da ce me docekati hladan tus i da ce mi reci da se js nije oplodila ili da se oplodila ali da je stala s razvojem da embrij nije dobrostanicni i da nema transfera......ali nadam se da cu ipak cuti dobre vijesti...i da ce mi mrvu vratit Daj Boze!!!!cula sam da je najbolje da je osmostanicni jel?al i ako je sestostanicni onda isto rade transfer...
i još me nesto zanima...sto se na transfer mora doc punog mokracnog mjehura jer se navodno onda sve bolje vidi???ili sam ja nesto pobrkala???? nije mi o tom dr nist govorio ali sam procitala....jeli to istina????
donatela rade transfer i kad je dvostanični a kamo li neće ako je šestostanični...na dan transfer preporuča se pun mjehur, a za ostala pitanja ti nitko ne može dati odgovor, sve nas to isto muči prije transfera ali izdržavamo, ti ćeš do bete sve živce izgubiti ako nastaviš toliko brinuti, probaj malo neke metode opuštanja, evo nekih prijedloga he,he :pivo::štrika::psiholog::joggler: (baš su mi cool ovi smajlići pa sam morala malo)
Mali mimi...ma nisam ovakva stalno...sad su mi mali i mm otisli đir u shopping a ja ostala doma i mozgam sama sa sobom...jutros sam eto cilo jutro šetala sa malim po prirodi...nije da cilo vrime razmisljam samo o tome...nego eto samo kad sam sama....a i prvi mi je postupak pa ni sama neznam sto da ocekujem mada mi dr daje odlicne prognoze za uspjeh...ali vidicemo sve sad korak po korak....a sad bolje da mucim i prihvatim neke od prjedloga opuštanja...:D
mali mimi,ova prva metoda opuštanja mi se sviđa :-) mogla bi ju brzo prihvatiti hehe
donatela,bit će sve super....:yes:
:love2: magi 7, i da sljedeći put bude uspješan do kraja!! :-)
donatela sretno sa et-om!!
kiki super za folikule...ima ih!! :-D
ja sam isto sutra dole, pa se možda vidimo!! :-)
pozdravi svima i sretno!!!!!!!!!!! :-)
Hvala curke na potpori:kiss:
Evo barem je stalo krvarenje pa krećem drugim ciklusom sa estrofemom i duphastonom pa će se to valjda smiriti i ako dobijem prije kraja 7.mjeseca još će me ugurati u sekundarni pa se nadam da će tako biti-
u taj neću polagati puno nade jer imam samo 2 zamrznute js. Ali nadam se da ako ništa ne bude da će mi jesen biti bolja.
Donatela kako je prošao ET?
Evo me cure sve je super.....bila sam na Et i danas mi je vracena moja mrva...kad sam dosla u ordinaciju dr mi je rekao imate najbolji moguci embrij koji moze bit...u tom trenu suze su mi krenule...i on me zagrlio...a joooj....
i eto vracen mi je osmostanicni embrij 3dana nakon punkcije i dobila sam slikicu..ali do oplodnje je doslo Icsi metodom sto me prvotno iznenadilo jer je sa spermiogramom mm sve bilo super a i sad je normozoooali nema veze kako je samo da se primi...biologica mi je objasnila da su u inseminiranju izdvojeni malo sporiji spermiji koji vjerojatno nebi bilo sposobni oploditi js pa su se odlucili na metodu mikroinekcijom icsi...i eto do oplodnje je tako doslo i embrij je najbolje moguce kvalitete na 3dan.....sad samo mogu cekati betu koja je 27.6 tek i nadat se da ce biti barem dvoznamenkasta....uzimam utrice 3x2 ali primjetim da mi pola iscuri(nesto bjelo kao iscjedak) jeli to ok:D :) ? ?.....
ma najprije mi je dr stavio odmah poslije transfera dva ustrogestana...potom sam odšetala samo do sobe(bolnićke) u kojoj sam lezala nesto više od sat i pol (a društvo mi je pravila još jedna cura sa transfera)....bio mi je pun pun mjehur i jedva sam izdrzavala da ne odem na wc se popiškit ali je dr V.rekao da moramo izdrzat sto je duze moguce....i izdrzala sam..od transvera do prvog piškenja je proslo nekih 3 sata...tako da sam izdrzala ali na tom prvom piškenju sam primjetila bijele mrvice u wc skoljci....znaci da je ispalo ipak malo utrica...a kad sam ih ja sama stavila popodne sad ostala sam lezati pola sata,i vise i samo je malo izaslo tog bjelog kao iscjetka...
uglavnom ja sam zadovoljna danasnjim ishodomj i sto sam uopce zavrsila na transferu i sto imam kvalitetan embrio...mozda se i primi:) a sad dali moram jako pazit i mirovat ili sve normalno??mogu prati suđe,kuhat,cistit po kuci ova prva tri dana isto??? inace danas su za transfer bile na humanoj cini mi se ukupno 4 ili 5 žena (ukljucujuci mene)od njih 4ili 5 su 2 su bile na stimuliranom cini mi se i samo smo ja i još jedna stvarno i išle na transfer... oba dvije u prirodnom ivf-u tako da mi se cini da taj prirodni ivf i nije toliko los..
Možeš prati suđe, kuhat, čistit i ponašati se kao i uvijek...jedino se ne preporučuje dizanje nekih teških stvari. Ponašaj se normalno i ajde pliz budi opuštena, budeš li gledala mrvice po wc-u...samo ćeš izludit. Embrij ti ne može ispast. Dapače, preporučuje se šetnja i kretanje radi cirkulacije, a ne ležanje.
a ne ležim cili dan...i nisam mislila da mi embrij moze ispast lol...a i da ispadne nevirujem da bi ga uspila vidit...eh....još je ona slikica koju sam dobila pod mikroskopom..što ne?
ma odmarala sam samo popodne kad sam dosla iz Rijeke..tad sam baš ležala jer sam bila umorna od puta cak sam malo i odspavala ali onda sam se pocela kretati po kuci....sad neznam jeli smeta sto idem stalno iz sobe u dnevni ...a soba je na katu...pa idem stalno gore dolje....jel to moze sto smetati? ima nekih 10-ak stepenica...malo su strme ali ak nije da se umoris ....i da odlucila sam sve do bete biti opuštena skroz i uopce ne razmisljat o datumu bete...ima još dotad ohoho....uzivat cu,razmisljat pozitivno biti opustena pa na kraju što bude....a nadat se najboljem....
Super vijesti donatela, ništa ne brini i ja sam piškila momentalno nakon transfera :-) jer nisam mogla izdržat. Nemoj ništa teško dizat i to je to.
evo mene s folikumetrije,dole je danas bilo jakoo živo,cca 40-tak žena:-o
sve je ok. folikulići rastu u utorak opet na folik. i mislim da bi u četvrtak trebala bit punkcija :-)
kameleon,jesi bila dole?
jesam, i :-D
moji folikuli puknuli, sad navijam za tulum u lab-u!!!:-)
i u srijedu je et, piše na nalazu da dodjem u 10!
do tada neizvjesnost,ali pravim se 8-)
hura za tvoje folikule kiki!!!!
sretno svima s odjela, da budu sve punkcije uspješne, da dođe do transfera i sve same visoke bete!!!!:-D
pozdravi i svim pikalicama, hrabricama,čekalicama bete, a posebno čekalicama plodne jeseni!!:heart:
Hej cure, eto mene iz pepela no nisam vas zaboravila..uredno sve čitam, pratim,radujem se i tugujem s vama. Došla sam samo da malo "sredim" Donatelu-hej ti ludo jedna, opusti se, za sada ti je scenarij fantastičan, uživaj u svakom danu i u svakom trenutku, ne razmišljaj puno o onome što bi bilo kad bi bilo. Evo za tvoje umirenje - ja sam kao i nina70 direkt piškila nakon transfera( štoviše zapovijedila mi doktorica da odem na wc da se ne patim bezveze) i svaki dan sam pješačila do 5 kata i to po nekoliko puta dnevno (a i sad to činim jer mi nema druge), a moj kućevlasnik/ica (još ne znam spol) danas slavi svojih 18 tjedana. Jednostavno pravila nema. Ipak nekako sam sklona mišljenju ako je kvalitetan embrij u pitanju da su šanse veće, ali i to nije pravilo jer znamo cure s foruma koje su i s četerostaničnim embrijem ostajala trudne ,a one s blasticama nisu. Pa ti budi pametan.
Svih vas puno pozdravljam i radujem se nekom skorašnjem druženju!
kameleon,super:-D !! držim:fige: za transfer..
donatela ma čestitam za lijep embrij, meni dr. nikad nije rekao da lijepši ne može biti, i ja bi počela plakat od sreče... držim fige za uspijeh:klap:
kiki~~~~~~~~~~
kameleon neka se tulumari punom parom....i molim te za taj sekundarni, molim te da uspije i daš nam nade, plizzzzzz
ej,cure ja se danas probudila s bolovima mjehura,na wc-u svaki 10min. :-( joj baš mi je sad i to trebalo !! baš sam tužna...
Cure, konačno sam dobila (uvijek kad ju čekaš nema je, a kada ne treba dođe točno). Počela sam 3 dc s klomifenima i u srijedu sam na 1. folikulometriji. Ima još koja od vas da je u srijedu tamo?
donatela, baš mi je drago da je sve dobro prošlo i samo neka se tako i nastavi :)
kameleon, držim :klap: za transfer!
kiki30, nadam se da se je mjehur smirio, čini mi se da je brusnica dobra za to.
evo sad bila kod dr.opće ,popiškila se i kaže da ima bakterija kolko ćeš :-( ma neznam dođe mi da od svega stvarno dignem ruke.nije mi ništa dala nego da vidim sa svojim mpo doktorom.
uvijek nešto bude,baš sam tužna i ljuta i neznam čak da mislim da se više danas i ne bocnem,da sve pustim... :-(
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa 20 dan nakon transfera + + + + + sutra idem vaditi betu
Kiki30 meni je zadnji postupak odgođen zbog bakterije ovisi šta je,zovi dr. on će ti reć ipak si već u stimulaciji meni nije ni počela stimulacija pa mi je odgodio....