To se boduje i za strukovne škole.
Printable View
Zato ja savjetujem dječici da se potrude imati 5 iz HJ :mrgreen:
Pa eto, to je onda automatski dva boda manje na upisima u svaku školu, zato i kažem da savjetujem nekim djevojčicama koje znam da se potrude oko tog predmeta. HJ ima jako puno elemenata koji se ocjenjuju, pa ako nekome ne ide gramatika, može dobiti dobre ocjene iz drugih elemenata .
zašto samo djevojčicama????
Ne volim dečke :štrika:
a dječake?
Ja o petoj mogu nadugacko, ali ne sad, navecer. Uglavnom, to je teska skola u kojoj se strasno puno uci.
I fama o njoj je jako rasirena I cini mi se da nije bez razloga.
A ovih 79,92- to je sa jednom cetvorkom u 5. Razredu, iz prirode. Kod mog u razredu zadnji upisani je imao 78,89 mislim. To je jedna cetvorka u 7 ili 8 razredu.
Inace, ne znam jesam li pisala vec, razredni prosjek im je u prvom razredu bio oko 4,2. U generaciji nitko nije prosao s 5,0, zbog latinskog
Kod mojeg ima dosta petica iz latinskog, samo jedna iz fizike. Prosjek im je dosta visok ali ga ne znam su
To i nije loš prosjek za razred, i zaista ne bih očekivala od djeteta da u srednjoj prolazi s 5,0, ali ipak - ovo što pišeš znači da nitko u razredu nije imao 5 iz latinskog?? To više govori o profesorici nego o učenicima. I čini mi se da se još postrožila u odnosu na "dobra stara vremena" - doduše, dotična nije predavala meni nego mojem bratu, ali ne sjećam se da se ikad žalio na latinski i da ga je nešto posebno puno učio (a imao je 5, i nije bio jedini u razredu).
Kaze mi sad da je jedan decko imao 5, ali taj je isao u klasicnu os. Da, nitko nije prosao s 5,0 u razredu.
Doticna prof je trenutno na duzem bolovanju, imaju zamjenu I ocjene su svima osjetno bolje, ne samo iz tog predmeta, jer im je kolicina stresa vezana za latinski puuuno manja.
Sto se tice razumjevanja za vanskolske aktivnosti, nema ga bas. On je donio onu potvrdu za dogovaranje I nisu bas bili sretni s njom. Pa se on ne dogovara, nego se vise trudi :)
Iz kemije, fizike, biologije rade neke prezentacije non stop. Lektira je svaka dva tjedna, iz svake se pise test,pa se svako toliko daje zbirna ocjena.
Ima 7 sati matematike tjedno ( jedan je umjesto sata razrednika). Srecom, tu je I prof iz geo za relaksaciju I frustraciju ( I vjecnom izazivanju mog cudjenja da takvi profesori postoje)
Sto se njega tice, ima svega, ali u globalu, ja sam zadovoljna,a on sretan.
Ovo da nitko nije 5,0, vise sam napisala u smislu da su iz os dosli kao velika vecina superodlikasa. I spomi jalo se ranije u temi, kod njega ih je 5 iz drugih gradova, od 27 ucenika u razredu
He he babyboys, drago mi je da ste oboje zadovoljni. A i sad mi je jasnije zašto moja djeca ne žele u V.tu iako im je blizu.
Latinski se spominje godinama po gradu. I bas to kaj velis, mnoga djeca su imala traume od njega. To je sad vec gradska legenda
Inače, nedavno mi je prijateljica, čija kći ide u srednju glazbenu i paralelno u opću gimnaziju, rekla da je jednosmjenska nastava u takvim kombinacijama ogromna prednost, jer kad je škola popodne, ne stigne napraviti gotovo ništa.
I koja opća je jednosmjenska? Kolko ja znam ni jedna.
Inače nećak krenul u jednosmjenska tehničku srednju, drago mu je jel stigne na trening navečer, ali mu nije baš bajne kad se ujutro mora dići, uostalom kome je
Mioc je jednosmjenski.
Mom starijem je. Taj je izraziti jutarnji tip, a njemu je koma ostati budan navečer - danas idu u kazalište i tko zna kak bude to izdržal, predstava traje do iza 11 sati. On je odabrao mioc upravo zato jer je to jednosmjenska škola, a V gimnazija nije.
Mlađi je pak jedva dočekao da ima povremeno nastavu i popodne. Ljudi su različiti.
Pa i puno OŠ ima jednosmjensku nastavu, neka djeca niti ne znaju za drugu mogućnost.
Pa nisi ni pitala koja je opća gimnazija jednosmjenska, a da je blizu glazbene škole :-)
Srednje glazbene škole većinom su locirane u širem centru grada (osim, koliko znam, Balokovića), i prilično je komplicirano birati gimnaziju po tome da je jednosmjenska i da je još blizu glazbene škole. Od takvih kombinacija relativno je blizu samo gimnazija u Habdelićevoj u odnosu na Elly Bašić. Znam da srednjoškolci iz GŠ Pavla Markovca često biraju gimnazije u Križanićevoj (2., 7., 16.) - ne zbog jednosmjenske nastave (jer tamo toga nema), nego zbog blizine glazbene i gimnazije, pa im se lakše organizirati.
ima li tko dijete u prvoj, matematički smjer?
osim mioca, pete i lucijanke, koje su još matematičke?
prelog, deseta i prva?
lucijanka je predaleko
ima li insajdera iz ovih drugih matematičkih?
Desetak bivših iz OŠ razrednih kolega moje kćeri ide u desetu.
Koliko čujem, jako su zadovoljni.
ali opći smjer u miocu nije opća gimnazija
Nego kaj je?
Jesmo, pisali smo o tome, evo ponovit ću
"Opći" smjer u MIOCu nije opća gimnazija, nego prirodoslovno-matematička gimnazija s dva strana jezika.
Usporedi satnicu opće gimnazije, npr. ovdje: http://www.gimnazija-druga-zg.skole.hr/program.html
I satnice pojedinih smjerova u MIOCu: https://www.mioc.hr/wp/?page_id=681
Opća gimnazija u 3. i 4. razredu ima 3 sata matematike tjedno, "opći" smjer u prirodoslovno-matematičkim gimnazijama (MIOC, V., X., III., Lucijanka, XIII., itd.) ima u 3. i 4. razredu 5 sati matematike, smjerovi s pojačanom matematikom ili informatikom imaju u 3. i 4. razredu 7 odnosno 6 sati matematike.
I treća gimnazija ima matematički razred
a Prelog nije matematička
Ma da.
Nije šija, neg' je vrat!
A osim u satnici matematike, razlikuju se i satnice fizike, likovne i glazbene umjetnosti, i informatike. To u razlikama općih gimnazija i "općeg" smjera u MIOCu koji uopće nije opći i ne bi ga tako trebalo zvati jer navodi na krivi zaključak.
A kako bi ga trebalo zvati?