pulinka prvotno napisa
Sa ovim se potpuno slažem.
Samo, vidi dokle je takav setting doveo našu državu. I ne samo našu, koliko vidim masa njih je opet trenutak pred novi lockdown.
Što se tiče medicine, žao mi je, ja sa medicinom imam jednako odvratna iskustva kao sirius sa prosvetarima. Masu puta sam čekala sa visokofebrilnim detetom kod pedijatra na zakazani (!) termin po dva sata dok gospoja pojede burek, ispuši cigaretu, popije čaj i olaje sa pet sestara sve što je zamislila pa posveti mom detetu deset minuta, minut pregledu a devet minuta kucanju isveštaja sa tri prsta. Masu puta sam dala novce privatniku jer taj isti lekar u bolnici "nema termina" za moje dete. Masa ljudi je umrla kod nas jer ih leče mamini i tatini sinovi i ćeri, partijski članovi koji su diplome i radna mesta nabavili na raznorazne načine. Između ostalih ni moj svekar nije živ dočekao hitnu.
I naravno da se osećaš povređeno kada napišem da prema takvim medicinarima ne osećam ni najmanju mrvu empatije, naprotiv, osećam bes i želim osvetu za sve koje su unesrećili. Jer ti nisi taj medicinar, kao što ni ja nisam prosvetar kakve sirius sa pravom prezire. I ako ja kao savesna osoba pokušavam da uvidim mane i prednosti ovakvog ili onakvog modela "novog normalnog", jako mi je bezveze da me neko ubeđuje da ja samo neću da radim, jednako kao što je bezveze da napišem da prema medicinarima ni ne treba osećati empatiju jer ih 90% nije zaslužilo.