Stranica 86 od 383 PrviPrvi ... 3676848586878896136186 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,251 do 4,300 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da ih nema jer Ministarstvo nije niti trazilo da se razradi okvir za vise razredne osnovne i srednje skole.
    Ostalo uopce necu komentirati , totalno mi je bez veze.
    Pogotovo jer sam odradivala posao u direktnom kontaktu u bonici u prvom zakljucavanju kad je psiholoski pritisak bio strasan i bez ikakvih pozdanih informacija. Uz ispiranje mozga "ostani doma" i nabrajanje rizicnih skupina u kojoj mi je kcer od 11 godina s kojom sam nakon posla provodila sate u bliskom kontaktu iznad skolskih knjiga.

Tako da bih rado vidjela pouzdane informacije o rizicima iz najnovijih studija koje obuhvacaju ciljanu populaciju, bez nametanja griznje savjesti jer netko zeli da mu djecu poucavaju na adekvatan( adekvatniji ) nacin od onog sto se nudilo na brzinu.
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.07.2020. at 13:16

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Tako da bih rado vidjela pouzdane informacije o rizicima iz najnovijih studija koje obuhvacaju ciljanu populaciju, bez nametanja griznje savjesti jer netko zeli da mu djecu poucavaju na adekvatan( adekvatniji ) nacin od onog sto se nudilo na brzinu.
    I ja bih rado videla informacije o rizicima, ali za državu sa zdravstvenim sistemom na nivou našeg, ne Britaniju i Dansku, nego npr. Čile i neku afričku državicu.
    Zaista mi nije namera da namećem grižu savesti. Ljudi umiru od korone, za mene je to činjenica, ako za tebe nije ne znam šta bih rekla. E sad, možemo se pogađati koji broj umrlih je moralan ili opravdan, a koji nije, i ne moramo se složiti naravno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Srbija je stvarno na zdravstvenom nivou ko Čile ili Liberija? Kaj to stvarno tako?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih rado videla informacije o rizicima, ali za državu sa zdravstvenim sistemom na nivou našeg, ne Britaniju i Dansku, nego npr. Čile i neku afričku državicu.
    Zaista mi nije namera da namećem grižu savesti. Ljudi umiru od korone, za mene je to činjenica, ako za tebe nije ne znam šta bih rekla. E sad, možemo se pogađati koji broj umrlih je moralan ili opravdan, a koji nije, i ne moramo se složiti naravno.
    Kako mislis koji je moralan i opravdan? Mislis da ne vjerujem da virus postoji ili sto? Mene zanima sto je moralno i opravdano. Jer u sustavu kojem sve radi i sve je vec otvoreno zelim vidjeti da li su i pod kojim uvjetima skole posebno epidemioloski opasna mjesta. Jer ima zemalja gdje skole rade pod raznim uvjetima pa se moze vidjeti kakvo je stanje.
    Sto se tice broja umrlih njih ce posve sigurni biti. Nema nacina da se potpuno zaustavi ulazak virusa u sustave s rizicnim populacijom. Ne , sad kad je sve otvoreno . Dugorocno i tako ne moze sve biti godinu dana zatvoreno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Srbija je stvarno na zdravstvenom nivou ko Čile ili Liberija? Kaj to stvarno tako?
    Tamo ti je malo rasulo. Prilicno gore nego kod nas .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok gore je ali ni u primisli mi nije da je to na rangu Čilea

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo nešto friško na temu škole i zaraze: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ndex_tid=32266

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne vidim drugog načina nego imati kameru u razredu i snimati nastavu da oni kojih nema mogu pogledati ako ne već uživo, a onda popodne. Tako bi se izbjegao dvostruki nastavnikov rad.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nešto friško na temu škole i zaraze: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ndex_tid=32266
    Pa zar Švedska nije imala zatvorene škole, osim za niže razrede? Potražit ću!

Inače ima tu svakakvih situacija i slučajeva, dosta se sad raspravlja o otvaranju škola, naravno radi Amerike, pa vidim da se poznati koronaši na Twitteru razilaze po tom pitanju. Na primjer, izgleda da Izrael baš pripisuje ponovno razbuktavanje epidemije tome što su otvorene škole.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja inače stvarno najviše razmišljam o toj logistici. Ako se nastave ovako kao sad epidemiološki pratiti slučajevi i stavljati u izolaciju, kako bi to funkcioniralo sa otvorenim školama. Zaraženo dijete, bum cijeli razred u izolaciju 14 dana. Zaražen nastavnik, bum 10 razreda u izolaciju. Ja stvarno ne znam koliko je to održivo, da ne kažem izdrživo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ima hrpa modela po kojima bi se djeca mogla rotirati u skoli bez da itko radi uduplo. Onak na prvu mi pada napamet da se podijele razredi na npr 3 dijela, pa idu u skolu tipa svaki treci dan. Oni koji taj dan ne idu u skolu imaju online nastavu. I kroz 3 tjedna ce svi proci kroz cijeli raspored. Nastavnici nece izgubiti kontakt s njima i sve ce ih vidjeti. Tu nastavnici ionako drze sat, pa nije problem snimiti sat, mada vecinu sati nije potrebno snimati u cijelosti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ima hrpa modela po kojima bi se djeca mogla rotirati u skoli bez da itko radi uduplo. Onak na prvu mi pada napamet da se podijele razredi na npr 3 dijela, pa idu u skolu tipa svaki treci dan. Oni koji taj dan ne idu u skolu imaju online nastavu. I kroz 3 tjedna ce svi proci kroz cijeli raspored. Nastavnici nece izgubiti kontakt s njima i sve ce ih vidjeti. Tu nastavnici ionako drze sat, pa nije problem snimiti sat, mada vecinu sati nije potrebno snimati u cijelosti.
    negdje sam čitala ili čula da je jedan od scenarija koji razmatraju (za srednje škole): po pola razreda jedan tjedan u školi, drugi doma on line nastava

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar Švedska nije imala zatvorene škole, osim za niže razrede?
    Znači, osnovne škole su bile otvorene.

Hm, sad se pak pitam što je u Švedskoj osnovna škola.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    negdje sam čitala ili čula da je jedan od scenarija koji razmatraju (za srednje škole): po pola razreda jedan tjedan u školi, drugi doma on line nastava
    Pa da to je valjda taj mješoviti model.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kako mislis koji je moralan i opravdan? Mislis da ne vjerujem da virus postoji ili sto? Mene zanima sto je moralno i opravdano. Jer u sustavu kojem sve radi i sve je vec otvoreno zelim vidjeti da li su i pod kojim uvjetima skole posebno epidemioloski opasna mjesta. Jer ima zemalja gdje skole rade pod raznim uvjetima pa se moze vidjeti kakvo je stanje.
    Sto se tice broja umrlih njih ce posve sigurni biti. Nema nacina da se potpuno zaustavi ulazak virusa u sustave s rizicnim populacijom. Ne , sad kad je sve otvoreno . Dugorocno i tako ne moze sve biti godinu dana zatvoreno.
    Mislim da je moralno izbeći smrti i bolesti ako se one mogu izbeći, ne znam kako da to prostije sročim.
    Obrazovanje je važno i ne treba ga stopirati, to bi bilo najgore. I socijalizacija je važna.
    Ali nije moralno samo baciti ljude i decu u nastavu bez razrađene potpune logistike i ako/onda scenarija, tim pre ako će alternativa opet biti online nastava.
    Kao što nije bilo moralno otvoriti državu na način koji je kod nas to urađeno, stihijski.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vidim drugog načina nego imati kameru u razredu i snimati nastavu da oni kojih nema mogu pogledati ako ne već uživo, a onda popodne. Tako bi se izbjegao dvostruki nastavnikov rad.
    Da, ovo do sada zvuči najbolje, kada bismo samo imali tehničke uslove za to u većini učionica... Ali da, to deluje kao rešiv problem, kada bi bilo volje na nivou države.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Moze se to svakako kombinirat, a da se ne gubi na komunikaciji. Kvaliteta je ionako upitna, ne bih nju uvodila kao kategoriju.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ali opet je to švedski model...da imam na raspolaganju švedsko zdravstvo, verovatno bih i ja drugačije razmišljala.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ok gore je ali ni u primisli mi nije da je to na rangu Čilea
    Pa možda i nije, ne bih da uvredim Čileance, ne znam dovoljno o njihovom zdravstvu zapravo...
    Meni je žao svih naših zdravstvenih radnika koji sada izgaraju na poslu i umiru na respiratorima, ali istina je da se sve raspalo još i pre pandemije, samo se sada pokazuje koliko.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali opet je to švedski model...da imam na raspolaganju švedsko zdravstvo, verovatno bih i ja drugačije razmišljala.
    Koliko vidim, uspoređuju se Finska i Švedska, dvije slične zemlje. U jednoj su škole bile zatvorene, u drugoj otvorene (dobro kaže Mima, nije jasno za koje sve uzraste). Imaju jednak posototak potvrđeno zaražene djece, 0,05%, mali broj težih oboljenja među djecom, i nema umrle djece. Nije uočeno da su nastavnici rizičniji od ostalih skupina.
    Naravno, to je samo jednan izvještaj, dapače samo jedan indexov članak o jednom izvještaju.
    Inače, ne mogu se sjetiti datuma, ali bilo je nakon što je najgore u Italiji bilo prošlo - njima je smrtnost do 29 godina i dalje bila 0%.
    Posljednje uređivanje od vertex : 16.07.2020. at 14:24

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vertex, pročitala sam članak, jedino mi nije jasno šta znači ovo:

"Izvješće, koje nije recenzirano, otkriva da je tijekom razdoblja od 24. veljače do 14. lipnja zabilježeno 1124 potvrđenih slučajeva covida-19 među djecom u Švedskoj, oko 0,05 posto ukupnog broja djece u dobi od jedne do 19 godina."

Da li to znači da nije "peer reviewed" ili nešto drugo?

I dalje stojim pri tome da je i Švedskoj i Finskoj lakše da imaju takve rezultate sa njihovim zdravstvenim i školskim sistemom (a verovatno i sa generalnim mentalitetom i disciplinom nacije), nego jednoj Srbiji.

Nama najmlađi umrli ima 26 godina . Nadam se da će tako i ostati.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 16.07.2020. at 14:56

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znači da nije prošlo peer review, odnosno recenziranje od strane kolega
    Piše se puno znanstvenih radova o koroni, ljudi puno istražuju i ima puno rezultata. Uobičajenim tempom kako se rezultati i rukopisi pišu i objavljuju, sve skupa bi bilo vani puno kasnije, ovo je način da se što više toga servira svima na uvid as soon as possible.
    S druge strane, ako rad nije prošao pravu recenziju, znači da su moguće pogreške u metodologiji, statistici, neki previdi i slično

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Danka, hvala, nisam bila sigurna u hrvatsku terminologiju iako sam pretpostavila da je to to. Znam kako ide proces izrade i objave naučnog rada, prošla ga do kraja samo za par svojih ali nisam dalje nastavila tim putem...

Meni je od svih novih bilo najinteresantnije istraživanje da je ova nova korona možda virus kardiovaskularnog sistema i da izaziva upalu endotela krvnih sudova jer se umnožava u ćelijama endotela, što objašnjava tako neobične i sveobuhvatne simptome, nasuprot ili čak kao dopuna teoriji o citokinskoj oluji. Tada to istraživanje još nije bilo peer reviewed, ne znam da li su ga osporili ili potvrdili u međuvremenu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Malo da ubacim neovisno o tekucoj temi - citam po njemackim medijima kako bez obzira na veliku fleksibilnost tvornica koje su pocele proizvoditi maske, Nijemci nisu uspjeli napraviti konkurentan proizvod i opet uvoze maske iz Kine. Sad se ljute sto se dozvoljava tolika ovisnost o Kini.
    To su neki problemi kojih kod nas nema :/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Mene osobno izluđuje istovremena dozvoljenost okupljanja većeg broja ljudi (svadbe, koncerti, festivali, restorani, kafići, prosvjedi itd) i potencijalna online nastava. Te dvije činjenice su takvoj koliziji da mi dođe da iz kože iskočim. Ako će biti online nastava, onda nema okupljanja nigdje.
    Upravo tako. Žešći nonsens.

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam i ja zbunjena, kad je rečeno da sva djeca do 4. razreda idu u školu, ja sam zaključila da su svi limiti razreda maknuti
    Naših je bilo 25, naravno da su bili svi u jednoj učionici, ali su ih prebacili u veću učionicu da mogu sjediti razdvojeni
    Naših 26 je uredno bilo u jednoj učionici.

Kod moje sestre u Njemačkoj u njihovoj pokrajini, škoal je bila organizirana na ovaj način:
    5. i 6. razred jedan tj u školi, 7. i 8. razred 2. tj, u međuvremenu on line nastava.

"Prebacila" sam razrede na naš sustav da se lakše razumije o čemu pričam jer je kod njih gimnazija već od našeg 5. razreda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Malo da ubacim neovisno o tekucoj temi - citam po njemackim medijima kako bez obzira na veliku fleksibilnost tvornica koje su pocele proizvoditi maske, Nijemci nisu uspjeli napraviti konkurentan proizvod i opet uvoze maske iz Kine. Sad se ljute sto se dozvoljava tolika ovisnost o Kini.
    A neki ljudi onda još tumače ovaj boldani dio kao potvrdu teorije da je to genetski modificiran virus pušten iz laba iz Kine (namjerno ili slučajno) kao biološko oružje koje ide u korist kineskoj ekonomiji (teorije zavjere bla bla i sl.)

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    da, nama nije u domeni realnog ne-ovisiti o nekomu
    a što navode kao razlog? cijena rada, proizvodni kapaciteti tvornica?

ja sam jučer čitala onaj članak na Guardianu koji je lijepo sumirao kronologiju epidemije u Europi (s packom hrvatskom predsjedanju) gdje je pisao da se gomila maski koje su države članice imale na lageru moralo uništiti jer im je prošao rok (ili neki drugi razlog neispravnosti). U svakom slučaju šutnja Europe na molbe i patnju Italije je nešto što se ne može tako lako zaboraviti: https://www.theguardian.com/world/20...virus-response

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nijemci ne mogu cjenovno konkurirati. To dođe kao bio proizvod, nema ih puno koji si mogu priuštiti u većim količinama. A očito ih puno treba.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam nikakve statisticke podatke, vec samo slucajnu informaciju da je u skoli prijateljicine djece bilo zarazenih ucitelja i djece i da je jedan od ucitelja umro. Lokacija, Stockholm. U skoli u kojoj ona predaje nije do sad bilo zrtava.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Fakultet je tesko mjerljiv sa skolom, ako ni zbog cega drugog, onda zbog toga sto se studenti mogu sami cuvati, jel, ako im roditelji rade (a i ocekuje se da su sposobni posve sami svladavati gradivo, uz instrukciju predavaca). No cini mi se da je plan lokalnog state sveucilista (tu u Mankatu) za sljedecu akademsku godinu prilicno uredjen: https://mankato.mnsu.edu/about-the-u...turn-to-learn/

Kod nas se ponavljaju i javljaju prakticki ista pitanja. S obzirom na to sto se sve smatra sigurnim, zbog cega skola nije sigurna po defaultu? S druge strane, dobar broj ljudi ne smatra da je sigurno sve sto je dostupno (tako da vjerojatno onda nisu ni skole). Jucer nam je distrikt poslao mail da ne zna nista do 27.7., ali da ce nam sigurno omoguciti da ostanemo kod kuce, neovisno o tome sto ce odluciti Department of Ed.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel rukovanje sa samim sobom sada zamjena za obično rukovanje?
    ili je taj mot ipak rezerviran za one koji nas oduševe svojim prisustvom?
    evo na što mislim:
    https://www.telegram.hr/zivot/danas-...o-ostati-cool/

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ojoj, nama nije to tako preneto...valjda se suština pogubila kroz prenošenje od usta do usta...a priznajem da nisam čitala dalje od obične štampe, čak mislim da ni nema nikakvog zvaničnog dopisa...
    Ali onda, šta je tu epidemiološki rešeno? Sam razred će onda biti toliki koliki je, ili se razdvaja u dve grupe pa nastavnik drži tako nastavu?
    Ako npr. te sedmice idu petaši i sedmaši, ko sprovodi online nastavu onim drugima, isti taj nastavnik? Kada tačno u toku dana on sve to postigne a da jede pije i spava?
    Nemam pojma, iskreno, ne usudim se ni razmišljati o tome. Sin najesen kreće u srednju školu, ne mogu ni zamisliti tu zbrku...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A epidemiološki nije ništa riješeno, slažem se.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Naš vrtić uveo maske kod roditelja kod dovođenja i odvođenja djece, tek od danas

Dakle doma smo s klincima, ljubimo ih u autu. Stavimo masku, ostavimo ih u vrtić. Klinci cijele dane u vrtiću i u kontaktu jedni s drugim i tetama, slike, šmrklji, suze... i onda opet doma s maskama, skinemo ih i ostatak dana normalan kontakt

Kakave sad to ima veze stvarno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maska ti u tom trenu služi u istoj namjeri kad uđeš u pekaru i za pol minute si vani .a ujedno da ne vidiš i burek koji stoji pored kruha

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Naš vrtić uveo maske kod roditelja kod dovođenja i odvođenja djece, tek od danas

Dakle doma smo s klincima, ljubimo ih u autu. Stavimo masku, ostavimo ih u vrtić. Klinci cijele dane u vrtiću i u kontaktu jedni s drugim i tetama, slike, šmrklji, suze... i onda opet doma s maskama, skinemo ih i ostatak dana normalan kontakt

Kakave sad to ima veze stvarno
    To je politički potez. Isto kao i kad je Plenković neki dan stavio masku i slikao se na televiziji, a prije toga su u izbornoj noći plazili i slinili jedni po drugima ko klinci u vašoj vrtićkoj grupi, uffff....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jadna dječica kakav svijet gledaju... ne može mi biti ni novo normalno da u pekaru ili vrtić ne možeš ući bez maske. To nije nikako normalno, što god pokušavali prodati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi isto nosimo maske, odavno, u vrticu. Meni to nije besmisleno (kao ni pekara). Djece u grupi u vrticu ima 15-20, i to su ista djeca i iste tete, neki manji krug, kao velika obitelj. Ljudi dolaze iz tramvaja, liftova i ok je da ne "oprasuju" cijelo predvorje vrtica. Ako se i dogodi zaraza, ostaje vjerojatno u jednoj grupi.

Za pekaru mi je itekako drago da se moraju nositi maske, iako sam jucer bila u kvartovskom ducanu, cca 50% ljudi nije imalo maske.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da je djeci najlakse prihvatiti stanje, njima je svasta normalno. Meni je veci problem sto ih ucimo da ne smiju dijeliti. Iako ja stalno naglasavam da je lijepo dijeliti, ali da sad ne mogu dijeliti hranu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ali isto ces ti donijeti i svom djetetu koje ce opet ici u vrtić, nije da budeš zarazio samo tamo.
    Nasi klinci odavno nisu odvojene grupe, pogotovo sad sa spajanjima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Jadna dječica kakav svijet gledaju... ne može mi biti ni novo normalno da u pekaru ili vrtić ne možeš ući bez maske. To nije nikako normalno, što god pokušavali prodati
    Razna djecica u razna vremena su razne druge stvari morala gledat, dok su odrasli naivno sami sebe tjesili "nevermore' - djecica u 1. svj ratu, djecica u spanj. gripi nakon 1. svjetskog, djecica u 2. svjestkom, djecica u domovinskom, djecica u aziji za sarsa, svinje itd i sad nasa djecica moraju tako. Jel normalnije d djecica gledaju bergamo i zatocene starce i kapsile i ne mogu ic na sprovode baba i dida? Zapravo zivimo svi skupa u iluziji da nam je sreca, zdravlje, mir i blagostanje default. Sto se odrasli brze prilagode, to ce i djecica. U prilagodbi je kljuc prezivljavanja, oduvijek.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.07.2020. at 13:51

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2198891

Jeste li pročitale ovaj članak ministrice Divjak?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2198891

Jeste li pročitale ovaj članak ministrice Divjak?
    Upravo, hvala za link.
    Lepo je to rečeno i smišljeno, ali praksa?
    Kao što rekoh, MM, tri škole, tri sela, deset razreda.
    U tri radna dana svaki dan je u drugoj školi i drugom mestu.
    Npr. izložen virusu u petak u popodnevnoj smeni znači da do iduće srede prepodne može da bude u kontaktu sa svih 10 razreda.
    I šta sad, da li i razredi idu u izolaciju ili se pretpostavlja da je nastavnik poštovao sve mere?
    Puno kolega radi u bar dve škole, dosta njih u bar dva naselja. Tim tempom kod nas će škole za mesec dana sve opet biti na online nastavi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zasto se nastavnik ne bi pridrzavao svih mjera? Od maske do razmaka?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam točno kakvi su trenutačni propisi, odnosno što je stroga definicija bliskog kontakta. Zapravo, trebalo bi u svakom slučaju definirati hoće li se radi učenika pozitivnog na koronu slati razred u samoizolaciju, i hoće li se to raditi radi pozitivnog nastavnika. Obzirom na ovo što Divjakica piše, meni se čini da je odgovor da.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Otkud sad tih 72 učenika,priča je bila pojedinačna par njih u par škola max.5 da su bila zaražena

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne misli ona na zaražene za vrijeme trajanja škole, jelena, nego općenito na broj zaražene djece školske dobi u ovom razdoblju 'drugog vala' zaraze u Hrvatskoj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Piše od 26.6. priča je išla u to vrijeme samo za Slavoniju i da su i izolaciji ne kao zaraženi,koliko se sjećam

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto se nastavnik ne bi pridrzavao svih mjera? Od maske do razmaka?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mislim da nisi shvatila moje pitanje. Mene interesuje protokol, da li će se kao default smatrati da nema potrebe da čitavi razredi idu u samoizolaciju ako je nastavnik izložen virusu?
    Jer tekst kaže ovako nekako: imamo 72 učenika pozitivna, to bi bilo oko 70 razreda u izolaciji. OK; a zašto se ne pretpostavlja onda da su se učenici pridržavali mera (ili ih neće biti?)?
    Da li se nastavnik zaista pridržavao mera ili ne, ako nema neke centralizovane provere, onda je to svakome pojedinačno na savesti, zar ne?
    Ja ću samo reći da je u tri školska kolektiva od po cca 80 ljudi bilo po troje njih sa maskom na završnim sednicama, i svih troje su bili predmet opšte sprdnje i nelagode. (I gle, niko nije dobio koronu, što valjda znači da su sednice bile dovoljno sigurna mesta).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ili možda nisu testirani pa ni ne znaju da imaju ili nemaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •