Aprilili, danas sam 18+3 (mi smo terminuse),guramo dan po dan :-)...i ja idem u pon.na uzv,jedva cekam i nadam se da ce nam beba otkriti spol :heart:
Printable View
Aprilili, danas sam 18+3 (mi smo terminuse),guramo dan po dan :-)...i ja idem u pon.na uzv,jedva cekam i nadam se da ce nam beba otkriti spol :heart:
Crvenkapica, u kojoj si bolnici? Ma ti si na konju. Sutra da rodiš bilo bi sve ok. Di sam ja od 35.tjedna... Ali hrabro dan po dan :)
Ja sam 17 tt pa već razmišljam kako ću žicati seku da mi ona sređuje nokte. Sve mi je teže i teže... Ja zbog hematoma ne smijem gotovo ništa pa kosu perem isključivo stoječki... Zbog ležanja mi je i loša cirkulacija pa dragi zna, čim mi se približi, da će mi masirati noge... ;-)
evo i mene sa strahovima.... danas sam počela čistiti ko luda po kući, glancam prozore - počeo me lovit strah od amniocenteze. Sreća pa je počela kiša inače bih išla u vrt a kao na mirovanju sam. Nemam mira i strah me ostat sama ?! Idem na pretragu tek za tjedan dana.... pa onda čekat nalaze tjednima..... ovo će bit jakooo teški tjedni.
Optimisticna, imas li mogucnost otici privatno na AC, jer su onda nalazi znatno brzi?
Samo ne znam rade li i privatno taj dio koji tebi treba...
ma kakvi, ne radi se o genetici već o toxoplasmozi, to rade samo u Fran Mihaljević. U Rijeci ću vadit a u Fran Mihaljević će obradit uzorak.
Da, znam, zato i pitam
Jer ovi privatnici sto salju u sloveniju imaju nalaze za tjedan dana
Al nekako mislim da i oni to rade, jesi pitala mozda?
Ne nagovaram te, samo me zanima
mislim da na toxo ne mogu biti nalazi ranije. A osim toga privatnici samo rade te genetske testove. Doktorica na KBC mi je rekla da ne zna da li bi mi privatno uopće to vadili.
Evo da se vama izjadam...
prosle godine sam u 10.mj imala missed ab u 11.tj... sad sam opet trudna 6tj. u pocetku je sve bilo ok..ali nakon par dana beta se ne dupla pravilno, sa 4433 narasla na 5832 u 2 dana...moja doc isla na godisnji i poslala me u rodiliste na uzv i vadenje bete.. jutros bila, doc mi prvo radio uzv, uspio vidit cak i plod, 3mm. nakon toga nije uopce vadio betu jer kao ako vide plod ona njima vise nije bitna... i sve bi to bilo super ali.... i on je reka, plod se smjestio skroz nisko u maternici :-( da mu dodem na kontrolu za 7 dana da bi plod triba ako bude sve ok narast na 1 cm.... a njegov komentar na smjestaj ploda je bija: a ili će se povuć gore ili će ispast... :-( :-( :-(
jel ko ima ovakav slucaj i sta je bilo???
Slično je i meni doktor rekao..nešto u smislu...ili će rasti ili ništa od tog...u svakom slučaju treba misliti pozitivno!!! :love2:I vjeruj da će sve biti dobro, još je rano. Ja sam u početku tri puta dolazila prerano i samo se bezveze opterećivala, jer naravno da je sve bilo dobro.
Da, zbilja grozno, da ijedan doktor može na takav način komunicirati sa svojom pacijenticom..eee, kako sam tankih živaca u zadnje vrijeme bojim se da se meni tako obrati da bi njemu ispao makar jedan zub.
Jopica, baš kako kaže kris, sada ti preostaje čekati, eventualno ako ćeš biti jako nestrpljiva da odeš na uzv kod drugog doktora koji će nadajmo se ako ništa imati bolji pristup svojim pacijentima..vjerujem da ćeš nam sa sljedećeg pregleda doći sretna, sa najboljim mogućim vjestima..
Jopica
Ja da sam na tvom mjestu ne bi više išla nigdje. Legla bi i što više mirovala. Bit će šta je suđeno. Prerano je sada da ti neki drugi doktor može nešto reći. Kad je vrijeme za slj. Pregled otišla bi prof. ivanišević na utzv (300 kn), ona je vrlo stručna dr.sa iskustvom. Znam da bi ti sada htjela biti mirna, ali vrijeme će pokazati. Zahebi sve te doktore! Meni je u Petrovoj jedan rekao da će prije on zatrudniti nego ja!!! Njemu na dušu, a ja ako budem u prilici ću mu doći s trbuhom i reći mu da bi bilo dobro da pripazi na rijecnik jer da radi s ljudima koji imaju osjećaje i koji vjeruju doktorima, no da je on očito fulao u izboru profesije što sa ljudske strane što sa stručne.
Umiri se i vrijeme će ti sve pokazati.
Ma mirujem ja i sve, jos radim u svojom firmi pa tako rec ne moran ni radit, dodem ujutro dok nije vruce 2 ure i bizim kuci. Samo danas sam se cula sa svojom doc, naljutila se na ovog sta mi nije izvadija betu, jer ka po beti se vidi ako raste da posteljica ide prema gore i onda moze sve bit ok sa trudnocom, a ako stoji ili pada onda se posteljica spusta :-/
Zadnjih tjedan dana ne mogu živiti od žgaravice..preko dana donekle, ali kad legnem horor..pijem donat mg, grickam bademe prije spavanja, gastal također koristim ali ništa, baš ništa ne pomaže...u prijašnjim trudnoćama sam imala žgaravice, ali ne ovako jake, par badema, nekoliko gutljaja donat mg ili jedan gastal i nestajala je..sad ne pomaže ništa..
Pozdrav cure! Smije li se u trudnoći koristiti faktu mast kod problema s hemoroidima? Naime u zadnje vrijeme me malo muče ali kad sam pročitala upute ne znam više. Kako se vi borite s tim?
piki, pokusaj s hemopropinom, njega ja znam koristiti u postupcima jer je siguran za koristenje u trudnoci.
Evo mene s pregleda danas navečer koji sam čekala ko ozebli sunce i sad sam u još većoj panici. Molim vas cure ako je itko imao slično iskustvo da me savjetujete. Ultrazvučno sve u najboljem redu,posteljica ok smještena,plodne vode dovoljno,beba 765 gr na 25+1tt. Veli dr. ne može bolje. Nakon toga pregled i dr. mi rekao da je ušće maternice skroz sprijeda i omekšano,ali da sam skroz zatvorena i zbog bh kontrakcija koje osjećam ponekad da će mi dati normabel,ali da nema razloga za brigu niti strogo mirovanje nego da samo usporim. Ne znam ni sama što sad da mislim...što to sve znači? Hoću li se uskoro početi otvarati ili to ne mora to značiti? Da pijem normabel jer sam čula da on može izazvati oštećenja ploda i srčane mane...ajme sad sam u sto briga,iako se dr. nije činio nešto previše zabrinut...čak mi je rekao da mogu na plažu se rashladiti u moru pa ležati na plaži i u lagane kratke šetnja,kuhati ručak na brzinu...Jel imao netko slično iskustvo?
Ajde polako. Zatvorena si i tu nemas brige. To sto je malo smeksano usce nije toliko strasno, ja sam pola trudnoce otvorena za prst. Normabel pijem svakodnevno skupa s pola drugih trudnica u drzavi. Samo se nemoj naprezati, polagano raduckaj, nista tesko, i popij tabletu ako osjetis bolove tj.ako te te kontrakcije bole, da ti opusti misice malo.
Kakva ostecenja ploda, onda ne bi bilo zdravog djeteta u Hrvatskoj.
Smeksano usce u odnosu na sta? Pacijenticu prije tebe ili tvoje usce kakvo je bilo na proslom pregledu? Sorry, malo karikiram da ti pokazem nelogicnosti koje meni prve iskacu iz te izjave. ;-)
Btw. Moja gin gleda samo uzv, nema nikakvih pregleda, kao i puno drugih ginekologa danas. Mozda je i meni smeksano usce a ja nemam pojma o tome... nit mislim da je bitno. Dok sam zatvorena i duljina cervixa ok.
Pijes magnezij? Probaj od twinlaba, ne one sumece. Puno je kvalitetniji i bolje se apsorbira + vit c. To ti govorim za kontrakcije.
Nisam ni ja imala pregled dva mjeseca,ali sad kao radi prevencije jer sam pije dva dana imala jaku crijevnu virozu i strasne grčeve pa eto. Objašnjenje za ušće je da je ono inace smjesteno skroz iza i tvrdo,a kod mene je naprijed i mekano što znaci da se tijelo priprema za porod i da bi se mogla poceti otvarati,ali ne mora znaciti. Mg pijem od početka trudnoce 300+ od Biorona kupljen u ljekarni,a od Twinlaba pijem prenatal.
Ako te bas frka odi po drugo misljenje. Ali meni je to sve nekako puno upitnika. Svako tijelo je drugacije i ako je tvoje usce mekse od prosjeka to ne mora nista znaciti... kazem, ja ni u prosloj trudnoci ni sad nisam imala niti jedan pregled, samo uzv. A preko uzva se sigurno ne vidi tvrdoca... ako te frka, odi po drugo misljenje negdje gdje vjerujes da su strucni.
Kris jel imas kakvu terapiju zbog toga? Ne znam dal pit taj normabel íli ne? Problem je sto sam preko ljeta na moru i ovdje odlazim privatno na preglede,a doma se vracam u 9. mj.
Ne,pila sam utrice do prije mjesec.Uzimam magnezij direkt i to je to.Ako nemas stezanja u jednakim razmacima,nemas brige.
Nisam fan normica ali nemoj se izludivati i popi jedan po potrebi,nece ti nista biti.
Omekšano ušće može dovesti do skraćivanja cerviksa, a kad se cerviks skroz skrati onda kreće otvaranje. Dakle, ti imaš za sada samo omekšani cerviks pa se moraš čuvati kako to ne bi išlo dalje. To znači- nikakva dizanja teškoga ( više od 2-3 kg), sagibanja i dizanja (npr. veš iz mašine) što manje stajanja, sjedenja, a što više ležanja, a sve kako ne bi krenulo na skraćivanje cerviksa.
Meni (25+2 tt.)je počelo kao tebi pa sam i dalje laganini sve radila, ali očito previše pa su mi na sljedećem pregledu rekli da se cerviks skratio i da više uopće nema hodanja osim do wc. Sada ležim. Znači, nemoj to što ti je dr. savjetovao olako shvatiti, beba je još premala.
Pij magnezij 300,direkt, od Hermesa. On je najučinkovitiji magnezij pa ti neće trebati normabeli. :)
Blueone, jedna lasta ne čini proljeće pa ni tvoj slučaj ne predstavlja presedan.
Arianm, jesi li već bila kod tog dr na pregledu ili ti je prvi put?
Pitam jer ukoliko je on primijetio razliku u mekoći i položaju cerviksa u odnosu na zadnji pregled, onda to vjerojatno nešto i znači i trebala bi malo usporiti.
Ako te sad prvi put pregledao i to ti rekao, ja bih na tvom mjestu ponovila pregled za dva tjedna da vidimo kakvo je stanje cerviksa.
Jesu li ti se BH počele češće javljati ili i dalje par dnevno?
Ja sam u prošloj trudnoći imala bolove u 20 i nekom tjednu i zabrinuta otišla na izvanredni pregled. Bila sam uloživa za vršak prsta što ne mora značiti ništa, ali u kombinaciji sa bolovima i time da je to bilo novo dr mi je savjetovao da usporim i dođem za 2 tjedna. Na idućem pregledu nije bilo nikakve promjene i nije mi savjetovao nikakvo daljnje mirovanje.
Bila sam kod njega prije 4 tjedna ali samo na uzv. Ovaj put mi je uz uzv radio i pregled znaci u biti prvi put.
A kontrakcije su ko i prije , par puta na dan.
Onda ga poslušaj i malo uspori,otiđi na pregled ranije da provjeri da li se doista cerviks skraćuje ili je to kod tebe tako.
Ovo što Bluone opisuje graniči sa strogim mirovanjem, a to ti dr nije savjetovao, prema tome nema potrebe da se zalijepiš za krevet.
Za normiće sama procijeni trebaju li ti. Naškoditi neće ni tebi ni bebi, a hoćeš li ih piti ovisi o tebi i tome kako se osjećaš, boli li te...
Ako je nešto omekšalo znači da više ne može dovoljno dobro držati ono što bi trebalo držati- dijete koje će biti sve teže, plodnu vodu koje će biti sve više. Prosto ko pasulj! Iz tog razloga se mora paziti jer joj cerviks daje znakove-nisam dovoljno jak, nemoj me dodatno i ti opterećivati. Ne znači da će se pogoršavati, ali tijelo joj je reklo svoje. Pametnome dosta ;)
Da je to bas tako onda bi i preporuka lijecnika bila strogo mirovanje, a ne ova koju je Arianm dobila.
Meni je rekao da mogu i na kupanje čak?! Ne plivati,samo uci u more,rashladiti se i lezati na plazi. Zvala sam ga danas jer nisam imala mira pa smo se dogovorili da sutra dodem na briseve da iskljucimo mogucnost neke bakterije koja bi izazvala otvaranje,kontrola za 14 dana svakako kod njega.
Danas beta 13377, valjda ce sve bit ok :-)