U kojem si tjednu ljubilice?
Jer meni je moja dr rekla da sam u ranoj fazi trudnoce da mi ne bi dala ni lokalnu terapiju, osim u ekstremnim slucajevima (da dolazi do gusenja i slicno)
Srecom, ja sam oba puta bila iza 20.tjedna
Grlim i suosjecam
U kojem si tjednu ljubilice?
Jer meni je moja dr rekla da sam u ranoj fazi trudnoce da mi ne bi dala ni lokalnu terapiju, osim u ekstremnim slucajevima (da dolazi do gusenja i slicno)
Srecom, ja sam oba puta bila iza 20.tjedna
Grlim i suosjecam
Sjećam se da sam prije dosta vremena zapazila ovu pjesmicu od ljubilice i baš sam se raznježila i poželjela joj da joj se što prije želja ostvari..
Sad dođem tu vidjet šta ima, vidim poznatu pjesmicu i srce junačko.. hihi![]()
I dalje sam zastopana. Kad izadjem van - koma![]()
Mazem se eukaliptusovom masti po prsima i oko nosa. Moram si itekako napraviti zraka u sobi, skoro pa da cirkulira blagi propuh, ali nisam na udaru. Idem sad u ljekarnu po neki sprej. Ovo je mucenje.
Ovo je sad 6tt
I nema nikakvog hematoma, samo se primili skroz na dnu maternice..
Odi sutra dr.op prakse
Znam kako je patiti od alergije u trudnoci
Suosjecam![]()
Pozz svima, evo da vam javim da sam obavila prvi uzv. Bebolina se dobro smjestila, imaI velicina odgovara po zm. Sljedeci pregled za 4 tjedna ..
Nadam se da ce bit sve ok pa da se opet javim s dobrim vijestima..
Lorelai - bravo za bebolinu!! I samo neka tako ostane!
I ja sam bila danas na pregledu. Bebač je dobro. Ima 1180 g (28+3 tt) i čak mu se trbušić malo udebljao (do sada je uvijek trbuh imao najmanju mjeru, a sada je najveći). Šav je još uvijek postojan. Ko trovremenski taft.
![]()
Posljednje uređivanje od TinaB : 11.08.2014. at 14:18
Sad je 6tt a doktorica ne vidi nikakav hematom
Mi bile jucer, ima 1kg i divnaaaa je. Nalazi mi se tocno glavom na pubicnoj kosti i mjehuru, nije ugodno niti malo.
Stigao i moj secer
O min 4.7mmol/L < 5.1
60min 7.5mmol/L < 10.0
120min 5.3mmol/L < 8.5
Hvala Bogu da je uredno, idem mrknuti nesto masno i slatko![]()
bila na pregledu,danas sam 37+2
moja gin. je na GO pa sam bila kod zamjene i
sve je ok,osim mojih kila,dr.nije zadovoljna
tražila me nalaz OGTT testa,koji je uredan
Ne znam ni koliko je beba teška,imam samo mjere BPD 97.5 i FL 72.6
Protoci i plodna voda su ok.
Položaj dobar,glavica dole,ušće zatvoreno.
Oh mravak šta da mene vidi,pitala bi ja nju o kakvim kilama mi pričamo,ko da je nama lako nositi kile.
Ima li ovdje netko da leži, strogo miruje...?
Ja sam 23+3 tt i kaze dr.više nema dizanja do daljnjega
Sto nam je s Crvenkapicom,jel bila na UZV,jel se malena ubucila???Kada je dan D?
Blurone1,nasa Cvenkapica je cijelu trudnocu prelezala,i to uglavnom u bolnici,a za kojidan ce ljubiti svoju bebicu <3....i ja uglavnom mirujem,ev.ponekad skuham nesto brzinski,iako za sad nemam indikacija strogog mirovanja,ali kada se opeces 5 puta,izgubis 5 tesko stecenih trudnoca,pusem i u ledeno,ne samo hladno...
ja sam mirovala od jedno 25tt, bila sam uloživa do prvog članka na prstu. Onda sam u 33tt završila u bonici tek toliko da me prate jer sam bila uloživa prst-dva. Bila sam u bolnici tjedan dana pa onda doma. Imala sam filing da ću roditi na dan pregleda kod doktorice, išla sam si napraviti pedikuru (savijanje i saginjanje) i stvarno, otvorena 4 centimetra. Pravac rađaona, u 36tt i 3 dana. Rodila čudovištarca bez po muke, bili u bolnici 4 dana. Izašao van skoro sa kilažom s kojom je rođen. Ne moraš izdržati do "kraja". Sad je još jakoo rano i miruj. To znači na wc i to je to.
evo i ja prijavljujem alergiju u trudnoći..ambrozija me ubija..kišem bez prestanka, nos zaštopan,..užas...u 14tt sam.
tako me zahvatilo i u prvoj trudnoći, pa onda slijedeće godine nisam isto ništa uzimala jer sam dojila, sad opet trudna, ah!
špricam nos fiziološkom i to je sve..van moram jer stariji ne želi biti u kući i tako..opskrbiti se maramicama i preživjeti!
24+4tt. Ja sebi smanjila za tjedan dana, a svakom preležanom danu se veselomo
Moram ležati zbog skracenog cerviksa.
Zao mi je da ti se to 5 puta dogodilo. Miruj samo!
A za Crvenkapicu-bravo!
Ja lezim doma pa je lakse. Ima li netko nekakav savjet- npr.trebamo li se masirati zbog cirkulacije ili tako nesto?
Znaci nokte da mi reže netko drugi? Ja se legnem na leđa pa si dignem nogu...pa tako
A pranje kose? Stoječki u kadi?
Evo mene
Da tocno 5 mj sam u bolnici
Mirovanje mirovanje
Kad znas zasto nije tesko
Sve se moze
Moja mrvica je dobila 200 gr
Sad smo 2200gr
35+3
Samo nek ona dobiva nema veze koliko .... Trebala sam sad biti kuci i pripremati sve za bebu a ovako opet zaglavi u bolnici i bit cu do kraja, ali nema veze muž ce sve riješit , odlicno se snalazi
Kupuje , cisti , pere, ...
Crvenkapice samo neka raste mrvica! Sretno~~~~~
I ja sam 4 mjeseca provela u bolnici. Sve sam zaboravila čim sam sa svojom srećicom stigla kući. Nešto od opreme smo imali od prije, nešto je mm kupio, nešto baka pripremila a nešto ja kad smo doma došle. Još nam fale neke stvari ali sve stignemo![]()
Crvenkapice hrabro si sve to izdrzala,sad jos malo. Narasti ce i mrvica kroz 2-3 tjedna. I onda stize najveca radost i sreca
crvenkapice, nije bitna kilaža, bitna su pluća!!! Neka ona još malo da razvije pluća, to je koji dan, evo ja sam gore pisala... rodila sam sa 36 tt, derao se ko veliki, doktor je odmah rekao: dobro je, dobra pluća. Nije bitno da ima tri kile. Nije ni moj imao tri kile (2700) . Dobro si izdržala 5 mjeseci... još malo pa doma!!!!!
Sani cestitam na velikom djecaku
Crvenkapice sretno do kraja , bude to mamina njezna vila
Mury koliko si sad trudna? Samo ti miruj i cuvaj bebicu.
Ja vas takodje pratim redovono samo nepisem cesto.
Ja sam na 19+4 i sad su se pojavili neki bolovi cudni u trbuhu, na dodir je tvrd lijevo od pupka a desno je mekan.Mozda su i kod mene pocele te BH kontrakcije ko ce ga znati kad je prvi put.Imam doduse ta nekakva stezanja. Ali ono najcudnije imam osjecaj da mi nesto lupka u podrucju zeludca. A ja bebu nisam osjetila do sada. Imam nekakakav osjecaj tezine i pritiska i naprijed i nazad.
Do sad svaki put na UZV mi je receno da je beba nisko . Idem na kontrolu 19.8 i nemogu ziva docekati.
Aprilili, danas sam 18+3 (mi smo terminuse),guramo dan po dan...i ja idem u pon.na uzv,jedva cekam i nadam se da ce nam beba otkriti spol
![]()
Posljednje uređivanje od Mury : 13.08.2014. at 22:34
Crvenkapica, u kojoj si bolnici? Ma ti si na konju. Sutra da rodiš bilo bi sve ok. Di sam ja od 35.tjedna... Ali hrabro dan po dan![]()
evo i mene sa strahovima.... danas sam počela čistiti ko luda po kući, glancam prozore - počeo me lovit strah od amniocenteze. Sreća pa je počela kiša inače bih išla u vrt a kao na mirovanju sam. Nemam mira i strah me ostat sama ?! Idem na pretragu tek za tjedan dana.... pa onda čekat nalaze tjednima..... ovo će bit jakooo teški tjedni.
Optimisticna, imas li mogucnost otici privatno na AC, jer su onda nalazi znatno brzi?
Samo ne znam rade li i privatno taj dio koji tebi treba...
ma kakvi, ne radi se o genetici već o toxoplasmozi, to rade samo u Fran Mihaljević. U Rijeci ću vadit a u Fran Mihaljević će obradit uzorak.
Da, znam, zato i pitam
Jer ovi privatnici sto salju u sloveniju imaju nalaze za tjedan dana
Al nekako mislim da i oni to rade, jesi pitala mozda?
Ne nagovaram te, samo me zanima
mislim da na toxo ne mogu biti nalazi ranije. A osim toga privatnici samo rade te genetske testove. Doktorica na KBC mi je rekla da ne zna da li bi mi privatno uopće to vadili.
Evo da se vama izjadam...
prosle godine sam u 10.mj imala missed ab u 11.tj... sad sam opet trudna 6tj. u pocetku je sve bilo ok..ali nakon par dana beta se ne dupla pravilno, sa 4433 narasla na 5832 u 2 dana...moja doc isla na godisnji i poslala me u rodiliste na uzv i vadenje bete.. jutros bila, doc mi prvo radio uzv, uspio vidit cak i plod, 3mm. nakon toga nije uopce vadio betu jer kao ako vide plod ona njima vise nije bitna... i sve bi to bilo super ali.... i on je reka, plod se smjestio skroz nisko u maternicida mu dodem na kontrolu za 7 dana da bi plod triba ako bude sve ok narast na 1 cm.... a njegov komentar na smjestaj ploda je bija: a ili će se povuć gore ili će ispast...
![]()
![]()
![]()
jel ko ima ovakav slucaj i sta je bilo???
Slično je i meni doktor rekao..nešto u smislu...ili će rasti ili ništa od tog...u svakom slučaju treba misliti pozitivno!!!I vjeruj da će sve biti dobro, još je rano. Ja sam u početku tri puta dolazila prerano i samo se bezveze opterećivala, jer naravno da je sve bilo dobro.
Da, zbilja grozno, da ijedan doktor može na takav način komunicirati sa svojom pacijenticom..eee, kako sam tankih živaca u zadnje vrijeme bojim se da se meni tako obrati da bi njemu ispao makar jedan zub.
Jopica, baš kako kaže kris, sada ti preostaje čekati, eventualno ako ćeš biti jako nestrpljiva da odeš na uzv kod drugog doktora koji će nadajmo se ako ništa imati bolji pristup svojim pacijentima..vjerujem da ćeš nam sa sljedećeg pregleda doći sretna, sa najboljim mogućim vjestima..
Jopica
Ja da sam na tvom mjestu ne bi više išla nigdje. Legla bi i što više mirovala. Bit će šta je suđeno. Prerano je sada da ti neki drugi doktor može nešto reći. Kad je vrijeme za slj. Pregled otišla bi prof. ivanišević na utzv (300 kn), ona je vrlo stručna dr.sa iskustvom. Znam da bi ti sada htjela biti mirna, ali vrijeme će pokazati. Zahebi sve te doktore! Meni je u Petrovoj jedan rekao da će prije on zatrudniti nego ja!!! Njemu na dušu, a ja ako budem u prilici ću mu doći s trbuhom i reći mu da bi bilo dobro da pripazi na rijecnik jer da radi s ljudima koji imaju osjećaje i koji vjeruju doktorima, no da je on očito fulao u izboru profesije što sa ljudske strane što sa stručne.
Umiri se i vrijeme će ti sve pokazati.
Posljednje uređivanje od Blueone1 : 18.08.2014. at 14:03 Razlog: Greška
Ma mirujem ja i sve, jos radim u svojom firmi pa tako rec ne moran ni radit, dodem ujutro dok nije vruce 2 ure i bizim kuci. Samo danas sam se cula sa svojom doc, naljutila se na ovog sta mi nije izvadija betu, jer ka po beti se vidi ako raste da posteljica ide prema gore i onda moze sve bit ok sa trudnocom, a ako stoji ili pada onda se posteljica spusta![]()
Zadnjih tjedan dana ne mogu živiti od žgaravice..preko dana donekle, ali kad legnem horor..pijem donat mg, grickam bademe prije spavanja, gastal također koristim ali ništa, baš ništa ne pomaže...u prijašnjim trudnoćama sam imala žgaravice, ali ne ovako jake, par badema, nekoliko gutljaja donat mg ili jedan gastal i nestajala je..sad ne pomaže ništa..
Pozdrav cure! Smije li se u trudnoći koristiti faktu mast kod problema s hemoroidima? Naime u zadnje vrijeme me malo muče ali kad sam pročitala upute ne znam više. Kako se vi borite s tim?
piki, pokusaj s hemopropinom, njega ja znam koristiti u postupcima jer je siguran za koristenje u trudnoci.