Ali Beti!? Imaš loše mišljenje o HPV cjepivu? Sad možeš slobodno očekivati poštara s kartonskom kutijom...
Iritantan način je posljedica ophođenja s iritantnom pro ekipom. Iako ne znaju baš ništa o meni, dovoljno su drski lijepiti mi epitete s lijeva i s desna. Meni je recimo fantastično iritantno da ćeš lakše od žednog čovjeka dobiti čašu vode, nego izvući korisnu informaciju od te ekipe. Ali epiteti svejedno frcaju.
Ja do sada apsolutno nikome nikada, čak ni privatno, nisam rekao da se ne cijepi. Koliko je meni poznato antivaxxeri u Hrvatskoj nikada nisu imali nekakvo strukturirano udruženje pa prema tome ni vođu. Kada pro ekipa proziva nekakve vođe antivaxxera to znači dvije stvari:
1. ne znaju baš ništa o antivaxxerima i talambasaju bez veze da zabave sebi slične, ili da opravdaju svoj redoviti neuspjeh,
2. projiciraju svoje idolopoklonstvo bezgrješnim vođama koji znaju sve jer onda lakše skrivaju ponor svojeg neznanja.
Reality check: veliki znalci popili su svu pamet o imunologiji, a ne znaju baš ništa o autoimunim bolestima.
Ospice? Prije cjepiva je mortalitet na godišnjoj razini bio oko 0,3 na 100 000 stanovnika, a preko 95% je preboljelo ospice prije 15 godina života. Ja među njima. To znači da je u ta vremena oko 80% populacije bilo imuno jer su ospice odgulili u mladosti. Mortalitet u Srbiji je otprilike na tom broju, ali se događa poglavito među cijepljenima i maloj djeci prije cijepljenja, uz manji morbiditet. Moj zaključak je da nisu problem antivaxxeri, nego pro ekipa koja širi lažne vijesti da su generacije od cca. 20 do 45 godina starosti zaštićene jer su cijepljene.