Moj isto žarko želi psa, ali nama gazda ne dozvoljava.
Tako da konstantno slušam monologe kako bude imao psa kada bude odrastao i živio sam.:-(
Javim se za bubu u petak.
Printable View
Ni ja nisam kompletno odbacila ideju - a ako ne bude za Bozic, bit ce vjerojatno za zavrsnu svjedodzbu - pa pratim, a ako cujem za koji, dojavim. :)
Nego, imam pitanje za prakticare: za visednevne skolske izlete, je li jednostavnije da fotkaju mobitelom, ili da si nose (uz mobitel) i fotic?
E. ima prozoomer (ex moj) kojeg jako voli i nosi sa sobom kad putujemo, ali je u argumentaciji "zelim smarphone za Bozic" navela i taj visednevni skolski izlet na koji idu u ozujku, da bi joj bilo jednostavnije imati jedan aparat sa vise funkcija (smartphone), nego dva aparata (mobitel + fotic)...
ljetos smo bili na putu i BC je fotografirao sve mojim mobitelom, a ne foticem jer mu je bilo lakse. to je jedan od faktora koji je bio + na strani pametnog mobitela.
E, jel ga dobro zeznula :lol:
Za utjehu, i moj je tako prije "odustajao" od dodatne, a ove godine prvi put vidim da mu se baš sviđa i da uživa u njoj. Možda je razlog tome i što napokon nešto konkretno rade na tom satu. Ipak, ne uživa toliko da bih mu za blagdane poklonila zbirku zadataka :mrgreen:
Jucer sam malo proucavala UniEuro (ovdje u Italiji), u trenutnoj eventualnoj opciji su mi ovi:
- Wiko Iggy, 89,90 € - ovaj radi cijene
- Arcos Platinum 50c, 125,90 € - ovaj ima dobru fotokameru i cini mi se bolji po svim kriterijima od ovog ispod LG-a
- LG L Fino D290N, 148 € - ovaj je bolji od Arcosa jedino zbog malcice naprednijeg Androida.
Ne zelim nista vezano za providera, samo bih prebacila karticu i nastavila s istim planom.
Jedino me malo muci sto ne poznajem brandove Wigo i Arcos...
No npr. frendica je uzela NGM Young, takodjer nepoznati brand, pa je ispalo da imaju tvornicu u Toskani i da je to novi talijanski brand, u rangu Samsunga (a nudi bolje opcije za manje novce... Sad npr. ima hrpa snizenih Samsunga sa losom fotokamerom... privuce te cijenom, a opcije lose).
BTW, ako nekoga zanima, u UniEuro se moze rezervirati online bez placanja unaprijed u odabranom ducanu (ima ih i u Trstu), dobijes mail kad te ceka, dodjes, platis pa pokupis.
ove godine sam totalno bezidejna :neznam:
Stariji (3. r.) jedini u razredu nema mobitel, ali meni je još uvijek prerano za njega, fakat je da mu ne treba osim za igrice, a za to ima tablet od prošlog Božića.
Mlađi bi laptop ili kompjuter (1. razred), ali to mi je preskupo...
uf!
Računaj i da će pas za tri dana biti isključivo, samo i jedino tvoja briga.
Mi smo nabavili psa iz nekoliko razloga i ne kao poklon za Božić, a mala je obećavala da će se ustajati u 6 ujutro da ga prošeta prije škole.
Da, moš mislit.
Šeta ga tata, a sve drugo obavljam ja.
Nije mi to problem jer sam s tim računala, ali samo kažem.
I pas je popriličan trošak.
Uvijek nekaj treba, a ako hoćeš kvalitetniju hranu, kozmetiku, izložbe...to puno, puno košta.
I da, Cathy, imaš pp.
Moje cure jako vole robu :mrgreen: kao i majka im i to ih veseli. Tako da cu svakoj pokloniti jedan komad robe- vesticu ili haljinu. Za HNK :mrgreen:
Starija je poludjela za HP sagom pa joj moDa na Interliberu uzmem knjigu i sakrijem.
I dalje se dosta igraju s igrackama, sto mi je super pa cu i to vjerojatno :mrgreen:
Nesto od Schleicha, Playmobilea ili neku drustvenu igru.
Kakav je Scrable? Nisam to nikad igrala.
kak ste vi sve dobre :heart:
nema te slatkoće pod kojom bih ja popustila
zato se ja ni ne zavaravam, a na tu foru nisam pala ni kad je MD obecavao da ce sve on, kad je pocelo skripati ja se odselila :-P
Jao pas nije poklon za Božić, to je živo biće, i morate ga svi htjeti. Moja kći je isto godinama žicala psa, i kako po filmovima i slikovnicama djeca znaju naći psa ispod bora, ja sam joj jasno rekla da se ne nada nečemu takvome.
Ja ne bi malog kućnog psa, nego velikog koji bi boravio vani, psa-čuvara. To mi je plan za mirovinu - odseliti u pusto selo i imati psa s kojim bum šetala po brdima i šumama. Uz trenutne obaveze nikakav mi nije u planu i nema te sile i te slatkoće djeteta koja bi me mogla natjerati da ga nabavim. Osim toga, furt bi mi rovao po vrtu i uništaval biljke. :-(
Jučer sam u DM-u nabavila ljubičasto srce Swarovski za 100 bodova. To bum uz ostalo dodala svojoj princezi pod bor.
Scrable mi se čini dobra ideja za princa, na njemačkom, koji je silom htio učiti i sad je očajan jer niš ne kuži, a mi ga ne znamo pa mu niš ne mremo pomoći. Zanimljivo bi to bilo igrati!:lol:
Za kiticu i nacicanku i dalje planiram na Interliberu naći neke knjige + blagajna iz Ikee.
Za susjede sam naručila drvene kutije. Psssssttttt, susjeda. Bit će iste kao i škrinjice pa da si oboje kompletiraju. Moram doći poslikati balerininu jer se ne sjećamo ni majstorica ni ja kak je izgledala. :lol: BC je dobio s gusarom, to je dovoljno unikatno da smo obje zapamtile. :-D
Ne bi rovao po vrtu, ni uništavao biljke. Samo ga trebaš naučiti, a vjeruj mi, psi poslušnost uče puno brže i jednostavnije, nego djeca :lol:. Iako, djeca i ne trebaju biti poslušna, nego pristojna.
Naravno, ovo pišem kao veliki ljubitelj pasa i ne znam kako bih živjela bez psa. I sad spava kraj mojih nogu.
Trošak je, priznajem. Sve veći, jer sve poskupljuje. 2 kg hrane ( RC adult) 100 kuna. Ampula protiv krpelja i nametnika 86 kn. To je ono bez čega ne može, a sve ostalo. Imam sreću pa je zdrava svih ovih 9 godina sa nama.
Ali, koja je to sreća kad te ugleda! Odmah mi tlak padne na normalu, bez obzira na sve :)
znaš gdje?
tamo gdje si ti. najjednostavnije rečeno.
samo, nema načina da ti to itko približi na ijedan način ako negdje u tebi ipak ne tinja makar mala mogućnost.
ja samo kažem: šteta! šteta za sve one koji bi se u budućnosti (zasigurno!) zaljubili u tog dlakavca, a ne daju si niti priliku da malo razmisle o tome.
ali to je tako i znam da se neće mijenjat. možda :-)
Am ja sam svjesna da bi se zaljubila u tog psa, ja sam svjesna da bi mu ja najbolja frendica bila, kod mene doma su uvijek dobro dosli i pseci ukucani mojih prijatelja, ali ja ne mogu miris psa.
neki dan sam bila kod mamtizi i njen Kros je skocio na mene, sve mi je bilo OK, sem mirisa. to mi je zbilja strasno. govorili su mi da cu se naviknuti, da mi poslije nece smetati, ali me smeta, jednostavno mi smeta.
Kakav miris ?! Moj pas prefino miriši, osim kad je zmazan i smrdi, a tada ga treba oprati.
vjerujem ti! i to ti kaže ona koja se navikla na pseći miris.
moja sestra je dobila psa u 6. mjesecu ove godine i najveća fobija joj je bila ta.
i dan danas nije sigurna "osjeti" li joj se kuća na psa, jer ona više ne osjeti.
sad joj je detektor naša mama kad joj dođe (koja bi rado torpedirala kujicu iz njene kuće da može) ali ni ona joj ne može naći zamjerku osim da joj smeta pas ko pas.
nadam se da će se uskoro prestat opterećivat s tom glupošću. mislim moja sestra.
Definitivno nemaju sve pasmine miris.
to ne znam, ali znam da kad pas počne dundit treba ga okupat. ako i nakon kupanja misliš da "ima miris" a imaš ga i ti lool
ne ti nego svi. osim magriz i cvijete, one pere kosu svaki dan :D
da ti netko dođe blizu tjemena sutradan nakon što si oprala kosu eto ti psećeg mirisa :D
zato se ja depiliram sem na glavi, pa mi je povrsina dlakama pokrivena ipak manja.
meni je taj miris i u glavi, ne na glavi, tako da bi pored psa morala organizirati i vrijeme kod psihijatra, sto bi mi jos dodatno diglo cijenu odrzavanja psa.
I ja perem kosu svaki dan :mrgreen:
btw. psi znaju jako "mirišati" tj. smrdekati kad se boje. Mi smo jednom prigodom čuvali jednog psa za vikend, i on je toliko smrdio da sam se i ja pitala kako ću podnijeti svog psa.
A inače, ništa, taj pas ima taj fini topli miris mošusa, ili suhog drveta, kao i moj. Ja svog psa mirišem iz gušta.
mi nemamo psa nego macu a sve zato jer je moja mama bila kao većina vas ovdje i ja sam cijeli život patila kaj nemam životinju. klinci su brzo počeli tražiti kućnog ljubimca i iako je MM bio protiv, nekak smmo ga udobrovoljili i on je skoro (iza mene, naravno) bio najtužniji kada je prvi kućni ljubimac 8hrčak) nuginuo. onda smo uzeli macu, ali to je ipak bio najviše moj izborjer sam znala da će sve pasti na mene. Psa ne stignem šetati, ali si sve češće mislim kako je imanje psa dobra rekreacija - barem se natjeraš izvući iz kuće i prošetati
Apsolutno, to je jedna od brojnih dobrobiti imanja psa - izvuče te iz kuće po bilo kojem vremenu, i koliko god da si umoran.
Hm, ovo je tema o BiNG darovima, a ne o nagovaranju na nabavku psa :mrgreen:
Jako volim životinje, ali pas bi unio razdor u našu obitelj, pa ne dolazi u obzir. Možda kad A. bude stariji, iako sumnjam. I u potpunosti se slažem s Mimom da pas ne može biti božićni dar.
kad smo već kod darova, tanja, možeš psu kupiti recimo zdjelicu za hranu na plutona ili gumenu igračku :D
Naš je recimo lani dobio plišanog soba (pseću igračku) za BING - prigodno :mrgreen:
(ali sorry to nije za ovu dobnu skupinu)
da se vratimo na temu:
jel među vašima ima još 9-10 godišnjaka koji JOŠ UVIJEK žele legiće za poklon??? Ili je moj sinko jedini :-)
Mislim, jučer sam jednog čokca skoro zdinstala, a nekidan sam se probudila sa par kaciga ispod jastuka... imamo ih toliko da nema kutka stana di ih mlađa ne raznese... I on bi (stariji) opet za poklon - legiće!
Buba klara, pa da, ima.
Ok, moje bas nisu lude za Legom, ali ista stvar su druge igracke, npr. Playmobile stale, vocarne i sl.
Moja je 10.5 i voli to. O mladjoj da ne govorim.
I moj još voli legiće, a meni je srce ko kuća zbog toga :heart:
zato što mi je to još uvijek bezbrižna (a kreativna) dječja igra, za razliku od svih video i kompjuterskih igara.
no svejedno, nisam sigurna da će djeda mrazu pisati da mu donese legiće :-/
Onda uživaj dok je tako!