Lilly tnx...pao mi je kamen sa srca....:-)
Printable View
Lilly tnx...pao mi je kamen sa srca....:-)
Ma i ja sam sigurna da su nešto krivo smućkali oni u tom labu... inače Sara38 nisam radila nalaz u Rijeci nego tu kod mene, a hemoglobin mi je 148 g/L, što je u referentnim vrijednostima, a i da je niži, kako kaže Mojca, a i moja doktorica, bilo bi ok.
Malo me je to scimalo jutros kad sam vidjela, ali sam se brzo ohladila i uopće me ne brine 8-)
Pozdrav svima,
Da vam se pridružim, iako ni sama još ne vjerujem da pišem na "ovoj" temi :oops: Vidim da je večina vas već u poodmakloj trudnoči pa se nadam da ste pune savjeta i riječi ohrabrenja za nas koje smo na početku.
Naime trudna sam 6+1 i u petak sam naručena na prvi UZV. Nevjerojatno je koliko me je strah. Ustvari moj problem je taj što se ja ne osjećam trudno, odnosno ja nemam niti jedan simptom trudnoče i to me brine. Bojim se da ne dođem na UZV i da me žena ne pita jel ja nju zezam ili kaj... Od terapije pijem Estrofem +Utrogestan (bili smo na FET-u u Pragu i to je njima standardni protokol kod FET-a) i navodno se od te terapije nemože prokrvarit, tako da mi niti to nemože biti jedan od pokazatelja da nešto nije u redu. Nalazi bete i testovi za trudnoču su jedini dokaz da sam trudna.
Please help ima li vas još koje ste prolazile isto ???
Kia ni ja nisam imala bogznakakvih simptoma,tako da ne brini,bit će ti teško isčekivat do uzv-a,tada se smiriš na tjedan dana i onda opet isto do slijedećeg,tako će nam biti dok nam se mrva ne počne javljat sama,ja se nadam da će se meni to uskoro dogodit jer smo sada 15 tjedana,ali realno ti je i očekivat da će ti se sada možda i pojaviti kakve tegobe specifične za početak trudnoće,tipa mučnina,povraćanja itd.u svakom slučaju sretno i uživaj u trudnoći bez tegoba
Draga Kia, dobro nam došla. :)
Tvoja beta je najpouzdaniji znak da si trudna, a uskoro ćeš i srčeko vidjeti, možda već i u petak, pa će ti polako sve postati stvarnije. Ne brini... sve što osjećaš je posve uobičajeno... i strah i nevjerica, pa i to da nemaš nikakvih simptoma. Samo polako, biti će sve ok. Grlim tebe i tvoju mrvu. :heart:
Mojca već par dana želim ti poželjeti što bezbolniji porod; vidim da sitno brojiš....samo da sve bude ok...kao da si mi jučer poslala filmić, a to je bilo nekako kako mi se čini ubrzo nakon poz.bete...eh što vrijeme kod drugih brzo leti...nikako ti taj filmić ne mogu zaboraviti...mislim da je on napravio veliki pozitivni pomak u mom MPO svijetu...svakako još jednom puno, puno sreće želimo nas dvije vama dvjema :-)
Kia...draga dobro došla...i normalno ti je da još uvijek nemaš nikakvih simptoma; polako vidjet ćeš kad krene "blažene" mučnine...pih; samo čekam da za koji tjedan počneš pisati o njima :-)
kia tebi je samo još nepojmljivo da si napokon dočekala +, tako je i meni bilo i nebrini se, uskoro bi te mogle počet zamarat mučnine :-)
Cure mene uz sve moje te nalaze povišeni leukociti, pa leukociti u urinu i eritrociti i na blago povišen crp, na to uglavnom moj doktor kaže da to nije ništa, ali me najviše muće bolovi dole nisko u leđima i to od četvrta neprestano samo se preko noći malo smiri i onda opet s buđenjem počinje ta bol i nije baš blaga, da li je to normalno i d ali koja od vas tak to imala te boleve dole nisko u leđima da su tako trajali.Sada mi je 8tt.
Kia nemam ni ja nikakve simptome, ni mučnine ni bolne grudi ni ništa.
Hvala vam na dobrodošlici i na riječima podrške :heart: Klara dobro kažeš prošli smo trnovit put u zadnjih 6 godina tako da nam sve ovo izgleda nevjerovatno i kao san, a valjda ću se naviknut :mrgreen:
Hop mene boli dolje u leđima konstantno od 4 DNT, i to dolje nisko odmah iznad guze. Bol se zna širit lijevo i desno, ponekad gore među lopatice (ali rijetko). NIje to jaka bol ali je dosadna i traje... Ustvari čak mi se čini da me sad boli manje nego prije, u početku me bolilo i dok sam ležala (osjećaj kao kad dugo ležiš pa te bole leđa). Od čega mi je to neznam, a počelo je nakon što smo se vratili iz Praga pa sam prvo sam mislila da mi je to od dugog sjedenja u autu, ali očito nije.
Nego imam još jedno pitanje, mene znaju bolit jajnici i to onak fest jako, kao pred ovulaciju, jel to normalo ili...
Iva Mia, hvala ti... :zaljubljen:
Film sam ilegalno pržila za vrijeme čekanja bete i to je bila moja svojevrsna "misija"... tu na forumu sam puno toga naučila, pa sam se htjela odužiti. :) Ono... zbog ravnoteže među zvijezdama. Drago mi je da je film napravio pomak u tvom MPO svijetu, kako kažeš. Pomak je bio ogroman! :klap:
Drage cure
evo mi smo se vratili sa ultrazvuka i sve je super:-D
Marija(ime dobila po Gospi) super napreduje i jako smo sretni:-D
kia je i mene su bolili jajnici od 4tt do 6tt,baš kao pred ovulac. bockalo me u jajjnicima,rekao gin da je to jer sam imala više folikula a i jajnici još uvijek rade,još nisu registrirali trudnoću
kia dobrodosla! Bol je normalna, mene je isto mucila,a jajnici su bili otekli od stimulacije i utrica. Sve ce bit ok!
kia dobrodošla, cure su ti već sve napisale, svaka umjerena bol je normalna.
Mojca i ja se često sjetim tvoje porukice koja je stigla zajedno sa filmom i emocija koje su me prevladale dok sam film gledala i ponekad, kao i Iva Mia. pomislim da je taj film bio svojevrstan znak da je i našim bitkama stigao kraj. ... Nekoliko dana kasnije imali smo pozitivnu betu :)
kia dobrodošla ,, čitam tvoj post i smješkam se ,tako je i meni bilo kad sam išla i na prvi i na drugi uz,,idem i mislim sigurno će dr mislit šta ja ovdje radim,,jednostavno teško je povjerovat da smo uspjeli i da je to konačno to;-) iako sam ja imala i blage mučnine i umor i pluseve na testovima al strah je veći od svega,ja sam sada 10tt i nemam nikakve simptome osim bolnih i povečanih grudi tako da jedva čekam da trbuh počne rasti pa da više nema sumnje da sam trudna :-)) nego htjela sam vas pitati vadila sam krv i krvna slika je u redu koliko vidim sve je u granicama normale,,ali urin mislim da nevalja a tek za 2tj idem na kontrolu pa ako mi možete malo to protumačiti- leukociti dosta ref interval 0-2,eritrociti3-5 ref.int 0-2, stanice pločastog epitela dosta ref int.od 0-2,, bakterije mnogo ref.int 0 ,sluz nešto ref.int 0.. oprostite što sam odužila
I moj savijet ti je čaj od brusnice, meni je jedino to pomoglo, i sad kad je sve ok popijem bar dvije šalice čaja i tu i tamo pojedem i sušene brusnice, nije loša malo kisela al bakterije mrze kiselo!!
i više tekućine to će bit više mokrenja a time i manje bakterija!
draga karolajn....samo pij što cure vele puno tekućine,kiselo pa papaj brusnice..i sve bu vredu..i naravno pošto imaš mnogo bakterija obavezbo moraš napraviti urinokulturu i to nemoj čekati jer kod trudnica se liječi i kad je bakterija manje nego u netrudnica i iako nemaš simptoma....puno sreće pusa
beti3..molim te isprazni mailbox
ejj draga..ja sam blizu kao i ti ..danas ravno 6tjedana...i zaista nemam nikakve simptome da si postavim ponekad .a da li je beba uopće tu?...fakat fascinantno....od 4dnt do cca 15dnt sam imala nesnosne grčeve za jedva stajati na nogama,a sada blaženstvo..osim čestih mučnina,da.sad već jako malo toga mogu jesti i jedem ko miš.ali mora se šta ćeš.
Ja sam u 20 tjednu trudnoće, trbuh ogroman, pa se i sad pitam je li beba tu... vidjet ćemo popodne na UZV-u :-)
potpisujem :) ja sam skoro u 30tom pa mi je još uvijek nevjerojatno. I premda se rita kao beba kita i znam da je tu još uvijek ne vjerujem. MIslim da sebi ni ne dozvoljavam potpunu sreću već čekam da ju vidim ... a onda ... TULUM :)
Andream sretno na uzv :* mi smo u petak i jedva čekam :)
Bas se pitam koliko ce moja busha jos rasti:raspa: Prosli tjedan (u 27. tt) sam u jednom ducanu djecje opreme pitala kada ce dobivati novu posiljku robe, a meni zena odgovori da ne zna tocno ali sigurno ne prije nego ja rodim:-o A ja si mislim pa ja imam jos puna 3 mjeseca do termina, onda skuzim da je vidjela kolika sam pa je procijenila da cu ja uskoro na porod:lol:
Bugaboo sretno i javi nam kako je prošlo :*
A po pitanju trbuščića moj je sada 88 cm ... i tek su mi sada ljudi počeli primječivati ga i kontati da sam trudna a ne prejedena graha.
A tako sam se tila šepurit s drobčićem :) sad imam fore još 2 i pol mjeseca za gegati se i baš se radujem tome :)
bugaboo meni se dešava identična stvar - svi me pitaju onako napeto "I kad je termin" a ja skulirano - Ma imamo mi vremena, još neka 3 mjeseca, a njihova reakcija je :o A najbolje mi je kad kažu "šta još malo???" a ja ono da, do Nove Godine :mrgreen:
nea pa ti si prava mršavica - meni je obim struka 104 cm a iza tebe sam nekoliko tjedana....
I meni se ponekad čini sve nestvarnim, svako se jutro budim i rukama tražim trbuh da se uvjerim da je još tu i da nisam odsanjala proteklih 6 mjeseci. Ali ritanje beba, pa moja slabija pokretljivost, a najviše činjenica da mi skoro ništa od moje stare odjeće više ne paše me uspije uvjeriti da je sve prema planu i da živimo san... Zaista su duboki ti ožiljci koje MPO borba ostavi u ženi...i nije to stalno, već nas svaku pojedinačno neke male sitnice izdaju...
Sad sa uzv,joj kad se sjetim rukica i nogica osmjeh mi ne salazi sa lica :D Savršena je kaže Šparac,sve sam vidila kralježnicu,rukice,prstiće,noge :-D Nema hematoma,mogu u šetnju,dobila 2 kg,valjda će sad malo sporije kad mogu šetat.
Nema više utrogestana!!! Nema ni seksa :) to mužu neće bit drago,ali mene baš briga.
Samo je bebica malo velika,12tt+3 7.7cm,to je na gornjoj granici,ništa kaže Šparac,nema veze :)
Sad šta mi savjetujete da pijem Pregnital,Prenatal ili nešto drugo.
evo da vam se javim detaljnije s novostima, moj muž ( prag_mm ) me je preduhitrio sinoć i već javio da je sve ok i da je curica.
dakle, jučer ( 20+4) smo bili na 4D. dr je detaljno sve pregledao i bebica je za 5! čini mi se da nisam disala dok je to sve provjeravao :) a kad je završio obični uzv i upalio 3D suze mi na oči, ono vidiš kako zjeva, maše rukicama, čak identično spava kao mama, nevjerojatno! i sad znamo sigurno- cura je. već ima i ime, Marija po mom zavjetu Gospi! muž je već davno sanjao da je curica i od tada nam je stalno govorio '' vas dvije'' a i ja sam imala predosjećaj i priželjkivala sam curicu.
međutim najbitnije od svega je da je zdrava i da se sve razvija po planu. ja nisam puno dobila na kilaži, sad imam 59 što je 3 kg za 20 tt. dr je zadovoljan.
kako sam sva bila uzbuđena, zbunjena nisam dr napomenila da želim da mi snimi dvd pa sam samo dobila slikice. dvd sam sjetila kad sam već izašla iz ordinacije ali onda je bilo kasno. baš mi je žao! mislila sam da se podrazumjeva da to dobiješ, ali eto izgleda da sam trebala dr napomeniti da želim. ovako ne znam hoće li mi više biti prilike za dvd tj 4D. iako koliko sam shvatila on se radi do 28 tt.
Nea pa ti si stvarno elegantna trudnica:-* Ja si ne mjerim obujam bushe da se ne prestrasim jer sam zatrudnila sa dosta kg viska. Strah me stati na vagu da ne padnem u nesvjest, kad mrva dođe onda cu se brinuti o kilama, vec imam plan mala u kolica, a ja na role:mrgreen: Nadam se da cu uspjeti dojiti i da cu biti jedna od onih mama koje od dojenja izgube visak;-)
prag meni suze na oči dok čitam :-)
bravo za curicu :-D
jeste to u cito bili na 4D,koliko košta i koliko traje,da znam koliko muž mora izostat s posla, nekako me ovi uzv dopadnu samo ujutro,a muž danas na putu poslovnom nije ništa vidio do sada,jel taj uzv bude skupa sa onim klasičnim?
klara ja sam isto iz splita ali me vodi dr Mimica ( poliklinika Gynenova ) i on isto kao i Cito ima 4D. Sve skupa traje oko pola sata, a koštalo je 500 kn. inače je 2D uzv 300 kn. najbolje da ideš od 20-25 tt.
ja se uvijek naručim popodne jer muž neda da idem bez njega. on svaki put uđe sa mnom u ordinaciju, iako vidim da to nije uobičajno da muževi ulaze ali dr je već navikao. :)) a ja kažem, zašto i ne bi i on uživao gledati bebača na uzv. neopisiv je to osjećaj :)
Pa naravno da idem!!!! jos najbolje da neidem,za tu lovu :lol: Inace sam šaljivđija pa i doktoru uveselim dan. Moja poznata "gleda mi ženu dolje,kaže da ja nesmijem niti blizu nje (misli na nocne aktivnosti) i sve mi to masno naplati":lol:
Slažem se za izjavu moje dvije cure "neopisivi osjecaj"
Inace sam malo tužan danas pitao sam medicinsku sestrui kad ce moja zena imati veci stomak od mene? Ona me pogleda i kaže da cisto sumlja de ce se to desiti i u devetom mjesecu trudnoce.
prag-mm reko bi MM i ti čekaš curicu!!!
Od kad je meni trbuh narastao, MM kometira svakog muškarca s trbuščićem i pita a jel i on čeka curicu??!! :mrgreen:
Šumskice ti ih imas dvoje :*
Bugaboo ma nisam ni ja prije nego sam ovdi vidila da netko izmjerio pa ja po onom Kud svi Turci tu i mali Mujo :))) ali curke ja sam AIHom ostala trudna tako da nisam imala takve stimulacije od kojih se kilogrami dobiju. A koliki su nam trbuščiću je nebitno dok god su nam mališani zdravi i veseli :)
Klara bas mi je drago da je sve super! Meni je dr preporucio od (kršitelj koda)a i taj sokic pijem i sada.
Prag i Prag mm bas mi je drago da ste vidili svoj curetak :)
Da li je kasno 30. Tjedan za 4d kako ga dr nije predlagao ja nisam pitala jer mi je neugodno...
Baš ste slatke sa vašim trbusima :zaljubljen: Jedva čekam da moj naraste iako se ponekad uplašim kako ću ja s njim tako velikim 8-)
Prag i Prag mm čestitam na maloj Mariji.