Uopće ne sumnjam u to.
Printable View
zaboravih napisati da je meni sasvim ok da se pišu i dobre i manje dobre stvari o liječniku, zašto uostalom jedne ili druge i prešutjeti?
Lučingeru hvala za sve učinjeno i sretno u novoj privatnoj poliklinici, no gorki ukus - bar za mene - ostaje i to uglavnom zbog popuštanja i podržavanja ministra i njegovih nebuloza. Svako ima pravo na svoj izbor ali se ja ne moram složiti sa svakim izborom kao što se ne moraju svi složiti s mojim osobnim.
Evo i ja s tugom čitam ove postove i žao mi je zbog mnogo toga što su neki napisali...
Pa ako su i mnogi ogorčeni odlaskom drL (razumljivo jer su sad u teškoj situaciji što i gdje dalje) , nemože taj jedan njegov postupak zasjeniti i uništiti ono što on jeste..a to je prije svega čovjek pun razumijevanja i strpljenja za druge, izvrstan psiholog i onda izvrastan ginekolog ! Iako nemam dugogodišnji staž na VV kao mnogi , u 2 godine obavila sam 8 postupaka (kod njega 6) i zaista mogu reći da nije bilo njega davno bih odustala..Vjerojatno već nakon prvog neuspješnog IVF-a kod drA kad mi je iznerviran mojim brojnim pitanjima na kraju rekao da sam ja možda u onoj statistici koja nikada neće biti trudna...i time mi uništio i ono malo snage što mi je bilo preostalo i ubio i zadnji tračak nade. Na nagovor mm smo prešli kod drL i kao prvo je bio izvrstan psiholog..uvijek je strpljivo odgovarao na svako pitanje,iznova objašnjavao, hrabrio, izvlačio iz crnih misli,uvjeravao me da ću biti trudna.. Nikad nije dozvolio da izađem iz ordinacije dok nisam obrisala i zadnju suzu (nakon negativne bete) i skupila hrabrosti za dalje. Nikad nisam doživjela da ga nisam mogla dobiti na mob., da nije odgovorio na sms ili me nazvao kroz neko vrijeme,ako se trenutno nije javljao.. a sve to besplatno ! Ne znam ni jednog privatnog dr-a koji je tako bio dostupan i na usluzi svojim pacjentima kao on.( Prijateljica mi je promijenila tri dr-a na Petrovoj-tamo to ne postoji, pa i u Pragu i Mariboru gdje se masno plača kad vam je nešto hitno nekad nemožete dobiti na tel. ni sestru,a kamoli dr-a). I ono što mu neću nikada zaboraviti je kada mi je prije godinu i pol usred postupka poginuo brat i ja sam preko noći otputovala u Njem. Ujutro ga je mm samo nazvao da pita trebam li nešto primiti,popiti..da se nešto ne zakomplicira..rekao je da ne..i onda je nakon 15 min on nas zvao sa svog mob. na fiksni u Njem. i 20-ak min nagovarao da ipak nastavimo,da kupimo tamo lijekove..jer ćemo se do punkcije ionako vratiti u Zg(na sprovod).. i da ćemo zamrznuti embrije(tada se još moglo) i čekati dok meni ne bude bolje..i tako nekoliko puta dok nam nije točno objasnio koje lijekove (tamo su drugačiji nazivi) i sve to da nam eto ne propadne postupak koji je naravno bio besplatan..Zaista neznam koji privatnik bi se tako potrudio i bacio u trošak zbog pacijenta kojeg prije nije poznavao (poslije sam skroz zaboravila ga pitati da mu bar to nadoknadim). I zaista ne osjećam se povlašteno jer znam mnoge pacijentice s kojim je imao ovakav odnos i nikada u čekaoni se nije čulo ništa drugo osim hvale za njega.. Žao mi je što mnoge od vas koje su možda bile kod njega par puta(ili nisu uopće) ga nisu stigle upoznati i same se uvjeriti kako je to zaista bio poseban čovjek koji je tamo dolazio prvi i odlazio posljednji i rintao cijeli dan bez pauze (jeo bi u letu i trčao na wc).. I pravo svakog čovjeka je da izabere bolji posao za sebe (tko i od nas to ne bi učinio) sa boljim uvjetima rada i boljim primanjima...U svoj ovoj situaciji je najviše kriva uprava bolnice koja nije osigurala zamjenu za njega i biologicu pa da bolnica nastavi s radom..
Iako će mnogi sad reći da imam ovakvo mišljenje jer sam napokon zatrudnila tamo.. ja sam ionako planirala otići s VV nakon ovog zadnjeg postupka baš zbog te čudne situacije gore nakon novog zakona i prvenstveno zbog neizdrživo bolnih punkcija...negdje gdje je moguća anestezija.. teška srca bi se pozdravila s njim..ali to je naše pravo da si biramo bolje uvjete... pa dozvolimo to i njemu..
I oprostite na dužini posta...
Ja sad zvala sestre da pitam da dođem 27.09. ili ne rekla mi da moram nazvat i pitati doktora Alebića da ona ne zna....
Sad ni sama ne znam što da radim već imam i uputnicu i putni nalog.
Sad sam zvala Alebića na mobitel znate što mi je rekao dobro da ste nazvali nema potrebe da dolazite 27.09.nazovite me u 11.mjesecu i onda će te znati di sam i hoćete ići za mnom :( :(
Znači da i on odlazi :( :(
raspad sistema na VV očito :(
Evo, tko ne prati forum i prevali 400 km radi razgovora i dogovora, baš će se razveseliti. Žalosno da je u tako važnoj stvari, kao što je prestanak rada jednog MPO odjela, forum jedini izvor informacija za pacijentice.
Slažem se s tobom mogli su oni nas kontaktirati i obavijestiti jer kako bi drukčije saznala da nije foruma.Baš sam tužna tamo sam skoro dvije godine i u biti nisam imala ni jedan postupak jer u 1.2010.nisam ni došla do transfera :(
I sad čekamo 11.mjesec onda će brzo blagdani i opet ništa a tako mi se ne da mjenjati kliniku da sam ja bar kopirala sve nalaze nego ja ništa nemam kod sebe ....
prestrašno...no comment..
Ubijte me, ali ja nikad neću shvatiti status božanstva koji se dodijeli bilo kojem čovjeku.
Moj lesson learned u komunikaciji s većinom institucija - uvijek zovi i provjeri. Kao mjera štenje u državnim institucijama koji put je ograničenje budžeta za telekomunikacije - odlazne pozive ili za slanje pošte - a događalo se to i s velikim međunarodnim firmama - službenik ne nazove jer ne može zvati u inozemstvo...
A propos svega, najbolja je, po meni - racionalna distanca - pa ljudi neće smještat nikoga u kategorije na gore, niti na dolje.
Meni je isto tako jako žao što se sve to događa na VV, nisam tamo bila dugo svega par mjeseci i sve što je Angel 1 rekla za dr. L, ja ponavljam, ali za dr. A, .....nisam iz Zg. i uvijek mi je izlazio u susret, bio dostupan, jednostavan, ljubazan, jasan i konkretan, bila sam sretna jer su mi svi savjetovali "razvikana" imena liječnika i klinika, a mi smo sve to pronašli u tako mladom i prespektivnom liječniku, .....a kao što je Angel 1 rekla sve besplatno...naravno da svatko ima pravo tražiti bolju poslovnu priliku za sebe, ali mi je jako žao što puno žena koje si ne mogu omogućiti plaćanje privatnih klinika, ako i on ode raditi privatno, ostaju zakinute za tako dobrog liječnika ... i za priliku da dočekaju svoju bebicu, a na kojoj smo mu mi "do neba" zahvalni...
angel neizmjerno sam sretna zbog tvoje sreće :heart:, ali ovo što si napisala ne mogu vjerovati. Je li mi pričamo o istom doktoru i istoj klinici?Citiraj:
Iako nemam dugogodišnji staž na VV kao mnogi , u 2 godine obavila sam 8 postupaka (kod njega 6)
Slažem se da je doktor stručan, radoholičar i šarmantan, ali i majstor u zavlačenju ljudi sa postupcima i sad kad ovo pročitam u meni se javlja bijes, ali ne zbog tebe angel nego zbog sustava koji je vladao na VV i što su postojala dvostruka mjerila i što su neki svako malo išli u postupak, a neke se zavlačilo po godinu dana i duže između postupaka.
Hvala Bogu da sam se maknula od tamo, a bilo bi mi i bolje da ovo više ne čitam jer mi sada treba mira, a kad ovako nešto pročitam dođe mi da vrištim :evil:
Doktoru svako dobro želim i puno uspjeha u daljnjem radu, a svim curama sa ovog pdf-a da pronađu svoju sreću :heart:
Htjela bih samo napomenuti da naše zdravstvo nije BESPLATNO kao što neke od vas u hvalospjevima spominjete kako su naši dr.-i "bili ljubazni i izlazili u susret, a sve besplatno". Mi koji radimo svaki dan izdvajamo iz svoje plaće za to zdravstvo tako da nema tu ničeg BESPLATNOG i želim kvalitetu usluge na nekom normalnom nivou za svoje novce. Osim toga ti dr-i primaju plaću za to, kao i ja - pa zar bi se trebalo tolerirati da su neljubazni samo zato jer rade u državnoj službi?!?
I ja sam u 2 godine bila na samo 3 postupka, tako da mi stvarno nije jasno zašto i mi nismo mogli ići ćešće...glavno da sam svaki mjesec morala dolaziti tamo na neke dogovore pa pretrage...što kaže Tibi bili su majstori u zavlačenju za dobar dio nas.
Sve u svemu i ja želim cijeloj ekipi s VV sreću gdje god da krenuli dalje:heart:
Da Marnie slažem se s tobom da zdravstvo nije besplatno, i da bi svi trebali biti uslužni i ljubazni (barem to ) jer za to dobivaju plaću,ali u našoj državi to nažalost nije tako. Kad sam pisala besplatno mislila sam usporedno s privatnicima kojima sam plaćala za neke usluge,a nisam dobila toliko susretljivosti i podrške kao od njega.Pa ni od dr opće prakse kod kojeg sam 20g i slično. A da ne pričam o drugim djelatnostima počevši od banke kojima godinama palćamo razne usluge (i ogromne kamate),a kad dođeš tamo i nešto trebaš ponašaju se prema tebi kao prem zadnjem jadniku iako od tebe žive već godinama..
Tibi zaista mi je žao zbog tvog iskustva, neznam po kojem principu i redu se išlo u postupak (i godine igraju ulogu),ali znam da sam dosta cura viđala iz mjeseca u mjesec na prirodnjacima..
Da u prirodnjake i poluprirodnjake se moglo ici cesce tako sam i ja u 2 i pol godine imala 1 stimulirani 3 polustimulirana.
ja se neslazem sa zatvaranjem PDF-a jer mislim da će ipak na VV doći netko bar kao ispomoć ili zamjena.ja osobno nebih imala nista protiv dr Čanić koji je vodio nasu Dariju (nadam se da sam napisala ispravno prezime) iz Merkura.nije samo dr L i Lana VV niti MPO pa ima liječnika entuzijasta jos.
Ja ipak ostajem na VV i čekam ,istina u mozda boljoj situaciji nego dosta cura jer imam curicu i smrzlice ....
To za zavlačenje s postupcima kako nazivate ili činjenica da su neki česće bili mi nestoji ...normalna stvar da zena sa +38 godina ide česće ili da prirodnjaci idu česće tako je uostalom svuda
ja sam na VV dosla 2006 a u postupku bila 11/2008 čekala sam prikupljanje nalaza na preporuku dr L odradila laparo i histero i na kraju dobila princezu.
Nisam osoba koja nikoga dize u zvijezde ali sama činjenica a postoje doktori kojima na vratima pise radno vrijeme 08.00-16.00 sati a dolaze u 06.15 dosta govori,Koja od nas dolazi sat i 45 minuta na posao prije radnog vremena.
A po pitanju godišnjeg odmora od 15.7 do 1.9 sto su neki spomenuli...samo da zbrojimo svaki dan bar po 2-2.5 sata viska vidili bi da čovjek nije iskoristio ni dio tih sati.
u svakom slučaju sva sreća i Lani i Lučingeru u novoj klinici a i curama koje su odlučile potraziti sreću negdje drugdje (sto je normalno obzirom da VV neradi postupke do 1.1.2011 ) ali mislim da trba ipak priznati da je jedan od rijetkih dr koji je sebe dao i u drzavnoj bolnici
O dr.L mislim sve najbolje i nije u redu da ga mu se zamjera šo si je stvorio bolje radne uvjete.
Svi smo mi sami sebi na prvom mjestu, zašto bi on morao biti iznimka?
Želim mu puno sreće u privatnom i poslovnom životu, za mene je bio i ostao najbolji dr. na svijetu.
Citam ovo i ne mogu vjerovat.....Na VV-u sam dvije godine i za to vrijeme nisam ni dosla do postupka, dok smo prikupili sve nalaze,....i cjelo to vrijeme sam mislila kako mi nije sudeno da imam djete jer uvjek je nesto znalo iskrsnut...i sad citam ove vase postove i jos vise sam uvjerena da mi definitivno nije sudjeno da imam bebu....
Strasno :(((
Zna se dogodit da se stvari kompliciraju i odužuju, sad kad razmislim i mi smo skoro 2 i pol godine bili zavlačeni, brojne upale, antibiotici, kontrole, čekanje spermiograma mjesec i pol, pa operacija varikokele koja ništa nije promjenila i sl., ali nikad nisam pomislila da mi nije suđeno, već sam iz prve stimulacije dobila svoju curu.
Zato glavu gore i ne odustaj!
Trenutni najbolji primjer je naša Denny, koja je hvala Bogu trudna iz prve stimulacije, nakon brojnih komplikacija sa tlakom i operacijama oka.
A šta se tiče VV moje iskustvo je negativno, bila sam jedan put, došli smo u 7 sati obavit pregled i neki test sa sluzi.
čekali do 10 lijevo za muža, da bi nas nakon bezveznog razgovora uputio da ja idem čekat desno kod dr.L gdje sam čekala do 14 sati i nakon običnog pregleda i UZV-a, dr. me poziva da s ejavim u 9 mj.
a kad sam pitala za taj test odgovorio mi je : Sad je kasno, to se radi ranije ujutro! (a mi gore od 7 sati, javili se sestri)
Uglavnom više tamo nisam kročila i ne mislim.
Moja ginićka me uputila na SD i dr.B i tamo sam se od prvog puta osjećala ugodno, tamo sam našla svoju sreću.
Sad čekamo drugu bebicu, ovaj put je bila DR.T i druga biologica tako da mogu reći da oni imaju dva uspješna tima.
Mislim da nema ništa loše u mjenjanju klinika, jer negdje se osjećamo bolje a negdje ne tako dobro.
Mene nitko nije mogao natjerat ponovno na VV iako sam znala da je to možda bio samo takav dan.
Želim svima da pronađu svoju sreću!
Nisam se dugo javljala na forumu ali vas redovito pratim i ne mogu da vjerujem u ovo sto citam o VV. Stvarno mi je zao sto dr. L. odlazi jer sam zahaljujuci njegovoj pomoci ostala trudna nakon 1IVF i sada sam majka dvogodisnjeg djecaka. Uistinu sam mu zahvala na podrsci, lijepi rijecima i sto je uvijek bio dostupan na mob. za svako moje pitanje, sto se zajedno radovao sa mnom kada se rodio moj sin i rekao mi jos cemo se mi vidjeti... Naime imamo smrzlice na VV po koje smo misli ici kada sin napuni tri godine (rujan 2011. FET), ali s obzirom na sve sto citam bojim se kako ce se sve odvijati na VV, postoji li mogucnost prijenosa smrzlica u privatnu kliniku dr. L.? Hoce li dr. A. preuzeti FET-ove cura koje su bile kod dr. L.?
Molim Laky da isprazni inbox jer bi joj poslala pp.
Mala_aria, gore su napisali da će se smrzlići moći prebaciti u privat kliniku dr. L-a (to je usluga koja i inače postoji po privatnim klinikama), a da se zasad ne zna što će biti s pacijenticama dr. L-a i hoće li i dr. A ostati na VV-u, neko će ga vjerojatno zamijeniti, pitanje je samo kada (nešto se govori da se ništa neće raspetljati prije 01/2011). SRetno u bebi br. 2 :!)
Čitam ovdje u nekoliko navrata riječ "ZAVLAČITI"...zar vi stvarno mislite da vas netko namjerno zavlači ili koči iz nekog razloga ........????????
Cure, budimo konstruktivne, koja je sad izlazna strategija? Petrova, Sv. Duh il Vinogradska? Znam da je na Vinogradskoj biologica koja je prija radila na VV. Meni inozemstvo još nije opcija zbog love.
Čim sam vidjela da dr.L i Lana idu odmah mi je Alebićev odlazak pao na pamet.. Nažalost čini mi se da je to bio logičan slijed događaja.. Raspad VV..
Okolo se i dalje priča da MPO VV-a se ipak seli na Merkur.. (priče dolaze s Merkura od doktora)
Danima smišljam što napraviti..
Mislim da se sve bavimo istim mislima gdje i kud dalje?
I nisam došla do nikakvog pametnog zaključka.. Naručena sam 29.9. kod dr.A -( onaj 8dc) pa ću vidjeti što dalje .. ako slučajno dr.ostaje u državnoj bolnici idem za njim.. ak ide u privatnike onda se razilazimo jer novaca nemam..
Koja bi državna klinika došla u obzir ne znam.. trenutno mi je sve svejedno jer svi su oni prodane duše..(samo neki su odmah stali uz minista, a neke je trebalo malo više nagovarati, ali SVI SU PALI NA TESTU) - tak da mi je sad ravna njiva..
eto cure ja sam mišljenja da dr. A neće ići nigdi, mislim da nema uvjete za ići bilo gdje, još nije dovršio specijalizaciju, a uz to ako mu je slučajno vv financira, e onda je tek vezan ostati di i jeste
samo se trebamo malo smiriti i čekati da se situacija smiri, pa ćemo vidjeti što dalje u roku mj. dana, a valjda nisu ni drugi dr. loši, iako i mene ovo sve strašno pogađa, i nadam se da će se u kratkom roku situacija rješiti
kiša mislim da ak je čovjek najavio da ide - onda ide...Trebamo se prestati zavaravati i brijati pozitivu..
Od toga nema kruha..
VV MPO više ne postoji..to je okrutna stvarnost..I ŽENE POMIRITE SE S TIM..
pozdrav cure! evo da se i ja pridružim ovoj temi i problemima na VV. i ja sam zvala dr. A. i iako sam trebala doći na pripremu za postupak 01.10., rekao mi je da mu se javim u 10. mjesecu pa ćemo vidjeti gdje će biti i da samo nastavim piti kontracepcijske pilule. najviše me muči dok kad ću morati piti pilule jer pitanje je da li će i u 10. ili 11. mjesecu on išta znati. želim dijete, a moram piti kontracepcijske pilule i to pitanje je do kad :(
dr.A je završio je završio specijalizaciju i položio ispit iz subspecijalitičke
bilo bi šteta da ne iskoristi tu subspecijalizaciju - nema ih puno u hrvastkoj - nadam se da će se nastaviti baviti tim, pa gdje god to bilo...još je mlad, možda još bude imao prilike iskoristiti svoje znanje kako treba, a ne ovako mizerno propisano lošim zakonom
inače, nemam ni ja love - skupljam...i skupljat ću još dugo :-(
... ali kako napisah naprijed, kad već plaćam onda idem negdje gdje će mi moći oploditi više od 3 js i zamrznuti ostatak embrija ako ih bude bilo...bez obzira na naklonos prema liječniku ili nekim sentimentima
potpis na zadnju šiškicinu rečenicu