Dugo se već piše o tome, neke od vas su htjele slušati - dok su druge samo odmahivale na to da se na VV-u spremaju promjene.
Lučinger sad ipak odlazi u privatnike što je vjerojatno rezultat spajanja Merkura i VV-a, to je i sam govorio nekim pacijenticama da će otići u privatnike ako se bolnice budu spojile.
Ako se spoje bolnice, ja sam opet pak čula, da dr. Alebić to jedva čeka i otići će gore na Merkur. Što će biti s pacijenticama Lučingera? VJerojatno će i ta spojena varijanta na Merkuru imati dodatnog liječnika koji će preuzeti dio pacijentica. Kako se zove liječnik na Merkuru koji je radio također među ostalim IVF?
I po meni ima apsolutno mjesta panici, jer ne vjerujem da Alebić koji je inače imao manje pacijentica nego Lučinger preuzeti sve Lučingerove jer to fizički jednostavno ne može.
Ono što također treba provjerit i što će imati još većih posljedica je da li i Lana odlazi, u što ja iskreno apsolutno vjerujem, a ako i Lana biologica odlazi u privatnike, to će tek biti veća šteta jer će početi raditi neki no name početnici embriolozi.
nezavidna situaija bas. mi imamo smrzliće gore i opet planiramo ići a da polazim od početka odlučila bih se kod L privatno ići.
i Lana odlazi sa dr.L...
a navodno se ne sele u Merkur nego ostaju gdje su i sada,ali tko će radit i kako to se još ne zna...
Cure, upravo sam procitala sve postove vezane uz odlazak dr L.Nije me bilo par dana i maby mi je javila situaciju, pa sam brze-bolje otisla na Rodu sve na miru procitati.Ja sam paciejntica dr L.Bila sam na VV 9.9. i narucili su me 25.10., par dana pred mengu da napravimo ultrazvuk i odredimo protokol.Jos mi je dr L rekao da idem u postupak u 11 mjesecu. Bila sam sva sretna i dolebdjela sam do Rijeke.Ovo sada me je sokiralo.Iskreno, i ja cisto sumnjam da ce dr A preuzeti pacijentice dr L, jer je nas jako puno i on to ne bi mogao ni fizicki podnijeti.Opcije su, po meni, da ce dr L doci mijenjati neki drugi dr na VV ili ce nas, pacijentice dr L, prevaciti k nekom drugom dr na Merkur.Ne znam kome bi nas mogli 'dati', ali dr L je jedini i iskljucivi razlog moga odlaska u Zagreb.On me vodi od prvoga dana, u njega imam povjerenja i odgovara mi i kao osoba i kao lijecnik.Ne zelim drugoga.Jos me vise muci hoce li i biloginja otici s njime u privatnike buduci da vec ionako rade u istom IVF centru.Ona je, po rijecima dr L, najbolja...a i ona je jedina koja je mm detaljno objasnila rezultat njegovoga spermiograma...nitko to ranije nije ucinio.Opcija je i ici k dr L privatno...ali to kosta...zna li mozda itko koliko tocno?Ili cca?Mislim...imam pravo na 6 besplatnih postupaka, nisam jos iskoristila nijedan, taj u 11 mj bi mi bio prvi...pa mi se ne placa ako jos nisam iskoristila ono na sto imam pravo..s dr pak strane zelim nastaviti s dr L, ne zelim mijenjati lijecnike...ni biologinju...nikada ne znas tko ce ih zamijeniti, a nisam voljna ni spremna biti pokusnim kunicem nekome pocetniku...svaka cast, svi moraju poceti od pocetka, ali ja ne zelim biti niciji pocetak![]()
Joj cure...ja se od proljeća spremam na VV i nikako da se poklopimo - prvo kongres, godišnji i sad kad sam se namjerila... ta daaammm... Strašno!!!! A glavni razlog zašto sam htjela otići na VV je da muž napravi 'pošteni' spremiogram da vidimo na čemu smo ali...
Sad mi nije jasno. Ako Dr. L i biologica odlaze u privatnike ne vjerujem da će imati tako kvalitetan aparat, ono mozgovi na jednu stranu a tehologija ostaje u VV....Sad već si svašta vrtim u glavi![]()
EVO VAM PODACI O FIRMI, PODACI IZ SUDSKOG REGISTRA...
IVF CENTAR d.o.o.
Članovi uprave - likvidatori
Lana Krile
Funkcija - direktor
Ovlaštenje - zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Dražen Lučinger
Funkcija - direktor
Ovlaštenje - zastupa društvo pojedinačno i samostalno
ovo bi značilo da i lana odlazi jer sumnjam da bi ona isto radila na dva mjesta...a to su osnovali još 2008 god.
ovo je moj kraj sa VV...
Cure, ja imam adresu IVF centra, i broj i email, jer smo mm i ja tamo privatno radili s-gram, pa ako kojoj još treba, neka mi se slobodno javi pp.Jer ne znam smijem li to ovdje napisati, da ne ispadne da reklamiram.
Pozz svima
O ovom da dr. L odlazi u privatnike se priča već 2 godine i ne kužim zašto nije pacijentima na vrijeme rekao istinu, prije ili kasnije sve se sazna ali ovo je puno gora situacija koliko je pacijenata čekalo obećane postupke sada najesen i što sad? Tko ima novaca za privatno ok ali tko nema dolazi u ruke novog dr. o kojem se još uvijek ne zna ništa.
Stvarno situacija za pop. od muke
može adresa javno
i na topicu o privatnim klinikama su objavljene adrese i podaci
i na temu
i moja je to bila matična klinika
bilo je jasno da je i to jedna od opcija, nažalost najgori scenarij za nas pacijentice...ali se baš taj obistinio
BHany kaze da moze adresa, pa evo:
IVF CENTAR za ginekologiju, opstetriciju i reprodukcijsku medicinu d.o.o.
Metalčeva 5/IV
Zagreb
tel. 095/ 561 6132
e-mail: drazenlucinger@gmail.com
Da, nazalost oboje odlaze s VV i nemam pojma kako ce to sada tamo izgledati.
Web stranica Lucijeve privatne poliklinike je u izradi pa cemo vjerojatno imati na uvid i kompletan cijenik, za sada znam da ce najskuplja metoda kostati cca 10 000 kuna dakle od prilike kao i u ostalim privatnim klinikama kod nas.Radit ce se svi oblici MPO pa i TESA a postoji i mogucnost zamrzavanja i odmrzavanja js i embrija tako da ce njegove pacijentice koje imaju zamrznute embrije na VV moci ih prebaciti tamo na odmrzavanje.Mogucnosti anestezije kod punkcije nema i nece je ni biti.Ako bude kakvih novosti javim vam naravno.
I sam kaze da vec nekoliko godina radi na dvije strane paralelno, da mu je zbog toga naruseno zdravlje i da su razlozi njegovog odlaska iskljucivo privatne prirode.
bok Ružiceja sam nova na Rodi iako već dosta dugo čitam... zanima me.. pošto vidim da znaš... da li će Luči početi raditi postupke privatno do kraja ove godine? pitam zato jer inače planiram u Cito u 11-om mjesecu iako sam iz Zagreba... ali s Lučijem u privatnicima po meni to više neće biti potrebno...puno hvala na odgovoru
![]()
Moje emicije oko odlaska su podjeljene:
-bio je moj doktor par godine i kao njegov pacijent smatram da smo u realnim rokovim trebali imati informaciju da je gotovo (bar u 6 mj. o.g. jer dr. nije jučer počeo razmišljati o privatnim vodama već taj plan traje par godina)
-da, većina nas je očekivala ovaj scenarij, ali tako grub rez, ja ipak nisam
-bila sam dovoljno "plitka" pa si nisam osigurala dodatnu kliniku u HR ili bar MB
-dr. je svojim pacijentima uskratio prilagodbu na nove uvjete (kako zamjenskog doktora na VV-u tako i odabir neke druge klinike)
-bez obzira na izgovor o zdravlju, osobno smatram ovaj čin previše sebičnim od strane dr. kojeg su pacijenti iznimno cijenili.
Svim pacijentima dr.A također neće biti lako jer odlazi i Lana.
Svima koji su gajili nadu da će spajanje sa Merkurom donijeti bolje uvjete za pacijente, neka ovaj čin dr. L bude poticaj da konačno povjeruju kako boljih uvjeta sa ovim spajanjem nema niti će biti.
Pretpostavljam da se sve i dogodilo iznenada jer i sama ne mogu vjerovati da nam ne bi ranije rekao.Slazem se u potpunosti sa tvojim zadnjim pasusom, i ja mislim da je Lanin odlazak veliki gubitak za VV.Koliko god zeljela biti optimisticna u ovom trenutku to ne mogu biti u vezi opstanka MPO na VV, na moju veliku zalost.U kategoriji sam onih koje je cjelokupna situacija itekako tesko pogodila pocev od zakona pa nadalje.
Ok,šok je tu mada nisam dugo na VV,kod dr L. sam bila na 2 pregleda i ove jeseni sam trebala u prvi postupak. Sada ću možda glupost pitati,ali zanima me što to znači "privatno"? Tih 10000 kuna pokriva što? HZZO ništa ne pokriva ili bar nešta(ljekove?)? Mislim koštalo bi me svakako samim tim što nisam iz Zg i nemam kod koga biti,ali ne znam na koji iznos bi se trebala pripremiti.
privatno se liječiti podrazumijeva sve platiti iz svog džepa - postupak, lijekove + putni troškovi, smještaj - računaj na cca 15-17 tis kn
Da,tako nekako sam i mislila,hvala na odgovoru....
pa ima tamo još koja biologinja koja je radila uz Lanu?' !? valda je nešto naučila?!
Bila je Romina ali je otišla u Vinogradsku kako sam pročitala (ne sjećam se točno te ženice).
Tko je onda uopće ostao??
?!!
Možda ukuni kompletan odjel, helouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu?! ide li neko sutra tamo, ja sam naručena za 30.09. kod dr A, mislim, jel da to jutro ustanem il da odustanem?!
fucking..
neko relevantan sigurno čita ova naša nagađanja sa VV, pa dajte nam malo pomozite!!!!!!!!!!!!!!!
A, kako bi nam to netko sa VV-a mogao pomoći?
- Odsjek za reprodukcijsku ginekologiju se spaja sa Merkurom (pa se samim tim na neki način i ukida) i ostaje bez voditelja dr. L
- Laboratorij za biologiju humane reprodukcije se spaja sa Odjelom Merkura i ostaje bez voditeljice Lane
- pacijenti dr. L trenutno ostaju bez doktora
- pacijenti dr. A. ostaju bez dosadašnje kvalitetne podrške labosa
- dio pacijenata dr. L. vjerojatno će htjeti preći kod dr. A, što će njegovim pacijentima produžiti listu čekanja
Nama nam tko pomoć... Tražimo druge mogućnosti...
Evo i ja sam nova na forumu, ali već upoznata sa postupkom, bila na VV kod dr. L lani u 2 mj., oplođeno 9js, 7 loših, 2 dobre.....dijagnoza i danas nepoznata (navodno nekakvo sljepljivanje...koga?, čega?...još pod ?, ali kao niš posebno, niš što se ne može rješiti), vraćeno mi 5js (3 loše, 2 vrlo dobre, 0 zamrznuto), 3 dan nakon punkcije. Rezultat, pozitivna beta (svi u šoku, čak i biologinja i dr.L), još 3 bete pozitivne. Peta beta....padanje...razočaranje, suze, ali glava gore, tek je prvi put! Onda veeeeelika pauza, kao što vidite, to je moj prvi i jedini (zasad) postupak. Jedino što mi preostaje još je napuniti si džepove i naravno dobra volja, ponovo se zaputiti u Zagreb na 20ak dana, ostaviti posao, (suprug i ja), jer očito je da nas naš dr. L napušta, a ja sam stvarno od prvog kontakta s njim prezadovoljna, nažalost to znači adio VV. No, ostaje nam ipak nadati se da će možda naš dr. L raditi bar nešto preko HZZO-a. Nada umire zadnja!!!!)
Iskreno, sumnjam da će dr L uskoro dobiti dozvolu da u privatnoj klinici obavlja postupke preko uputnica. Za to je ipak potrebno malo više guzice... no da će se i to u konačnici dogoditi, ne sumnjam, jer ..... dosad se dokazao kao "doktor vjeran sistemu" za što je i nagrađen...
dr A. (bez obzira na emocije koje pojedine od vas gaje prema njemu) nije dovoljno dobar da bi vukao sam, pogotovo bez biologice Lane, tako da mislim da ispisujemo posljednje trzaje na topicu pod nazivom "Potpomognuta na Vuk Vrhovcu"
Pacijentica sam dr. L preko 3 godine i nikad, baš nikad iz njegovih usta nisam čula da rzamišlja o odlasku ili čak da radi privatno (to sam tu saznala). No, s druge strane u zadnjih godinu dana čak 2 privatna ginekologa su mi otvoreno rekli da dr. L odlazi s VV-a. Ljudi za koje nikad ne bih rekla da imaju veze s njim su znali ono što mnoge od nas sad šokira. Ja im (glupača) nisam vjerovala...
Anyway uzrujana u petka sam zvala Ministarstvo zdravstva i zahtjevala neki službeni odgovor za sve nas L-ove pacijentice. Trabala bi ga danas dobiti. Javim se čim se to dogodi
ksena u svemu ovom crnilu si me nasmijala s ovim komentarom "malo više guzice"..
Mislim da sve pacijentice s VV razmišljaju dal da ostanu gore sad kad nema ni Lane.
Nažalost ni dr.A ne može puno napraviti bez dobrog biologa..
Beskrajno mi je žao ovog rasprleta, ali to je ličkom medevedu i bio cilj uništiti VV do kraja.
(nebi se čudila da i dr.A digne sidra uskoro)
evo i ja sam narucena za sutra. Bezuspjesno zovem cijelo jutro u nadi da ce mi se ITKO javiti na telefon. Da li se iz Zadra uputiti na "dogovor" a ne znam ni sta cu dogovarati vise ako on odlazi, jedino da vidim opciju privatno, i koliko bi to kostalo..majko mila.
Sve bolje od boljeg. Sada napokon kada sam se odlućila u te vode zaći ono se raspada, barem na VV. Kamo dalje jer i da imam 15-17 tisuća sigurno bi bila vani. U koju sad da se ide. Ajde vi koje ste ipak malo duže i sigurno da ste upoznale i sa drugih klinika molim odgovor. Hvala u naprijed.
Posljednje uređivanje od nana1976 : 20.09.2010. at 10:50
Vinogradska, oni idu niz dlaku ministru pa su u milosti.
Pa i Petrova je u ministrovoj milosti. A i tamo ima više MPO liječnika nego u Vinogradskoj.
cure koje idu ovih dana valjda nesto saznaju.A okudianju odjela MPO na VV mislilm da nema sanse uostalom udavila bih nekog da ostanem bez smrzlića koji su mi tamo
možda da malo prestanemo s kuknjavom i crnim mislima i sačekamo neke konkretne odgovore koje nam mogu dati ili doktori ili sestre, ja više ovo ne mogu čitat!
znam, ne moram, ali ovo je moja stranica i mogu reći šta mislim!
svi smo isfrustrirani samim tim što nam je MPO potrebna, ovo je dodatno, ajd nemojmo još više opterećivat jedni druge s nečim u što još nismo ni sigurni!
s ovakvim raspoloženjem ni jedna maternica neće biti sposobna prihvatit embrij!
da, hajmo se praviti da dr L ne ide u privatnike.
i još bolje, hajmo se praviti da zakon uopće nije donesen.
e ja to više NE MOGU ČITATI!!!!!!
Žao mi je zbog svih problema koji će nastati odlaskom Lučija i Lane.... ali očito tamo više nisu mogli funkcionirati. Ja iskreno ne bi mogla već odavno raditi tako sofisticirani posao u tako lošim uvjetima.
Možda se ova nova klinika tako ustroji da će biti moguće raditi postupke kao i preko državnih klinika!?.
Ja samo tražim pozitivu u svemu ovome.... drugo mi je preteško za svhatiti. Što će me/nas još odalamiti...![]()
Kada treba doći gore ako sam dogovorila samo razgovor sa doktorom? Sestra mi je samo rekla datum ali ne i sat. :/
Ljudi moji, znam da je nekima tako lakše, i svak ima neku svoju furku, ali tvrdnja da "maternica koja negativno razmišlja" neće primit embrij jednostavno - ne stoji. To nije niko dokazao, nalaze se istraživanja na jednu i na drugu stranu, imam osobno iskustvo da mi je uspjelo kad sam mislila negativno, i ovo pišem zbog svih žena koje će se grist jer su se nervirale tijekom postupka i mislit da je tu kriva njihova glava. Dokaz - isto već izlizan - onda u ratovima, u silovanjima žene ne bi ostajale trudne. Nije - da citiram glavnog aktera ovih sada natpisa - dr. L-a, čija poputbina na ovom topicu neka bude "sve je na embriju", može glava mislit ovako ili onako, to je... onako... u domeni uvjerenja, nema dokaza.
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.09.2010. at 13:45
a sad si ti fatalista!!
naravno da se sve dešava, ali nije sve tako strašno katastrofično i bezizlazno, ja kad sam prvi put počinjala MPO imala sam na raspolaganju jednu dr. kliniku! čekala sam na pregled i psotupak 1,5 godinu!
sad bar imamo mogućnost izbora, u pitanju je imati sreće, doktori su malo bolji ili malo lošiji, bilozi također...
ja sam imala iskustvo sa super doktorom i ne tako dobrim bilogom, tj. sa ne preterano puno isksutva, ne znam bi li bilo bolje da je bilo obrnuto?!
u moje vrijeme mislilo se da neko kao dr Jukić više se neće rodti, ispostavilo se da ihz sad ima puna tako dobrih kao on..
trebamo se preorijenitati , okrenit list i krenit dalje, možda je ovo prst sudbine?!
možda se ovo trebalo dogodit?
možda će bit bolje i dr Alebiću? možda mu stvore bolje uvjete?
a opet....možda sve ode u nepovrat![]()
I misli negativno i misli pozitivno je legitiman pogled na svijet, i to nema veze sa zatrudnjivanjem.
A, za one koje žele znati više, ima jedna knjiga, sad jako popularna, nekako ide "opasnost mišljenja pozitivno" (valjda hoće reći gledanja svijeta u prerozim naočalama).
Dakle - svakom na izbor, ali jednoznačne tvrdnje da psiha ima veze - ne stoje (nema znan. dokaza da stres u IVF-u išta radi za rezultat implantacije). Ja sam duboko uvjerena da ima više veze dobar labos, dobri uvjeti rada i pogođena stimulacija, od svega toga.
Upravo sam zvala sestru da ju pitam ima li smisla dolaziti sada u četvrtak, bila sam naručena za lijekove i znate što mi je rekla (jadna sva nasekirana): "ukoliko se ne želite dogovoriti s dr. L. za postupak privatno - nema smisla dolaziti. Žao mi je, probajte biti strpljivi i zovite nas 1 mjesečno da vidite ima li kakve promjene"....baš sam tužna
Drage moje,
ja sam zvala gore prije pola sata i kaže sestra da L. definitivno odlazi, da A. ne prima njegove pacijentice jer je pun do 01.2011. i za tada naručuje postupke. Zamjenskog doktora nema. Da li će doći - ne zna se. Što će biti sa odjelom - ne zna se. Njezina preporuka je da se ode u neku drugu bolnicu pa stat u red. Zovem od tada L. u njegovu privatnu ordinaciju, ali se nitko ne javlja.
Btw, trebala sam za tjedan dana krenuti u postupak. Godinu dana prikupljanja nalaza i pretraga i razgovora otišlo u nepovrat. I što sad?