Pcelica Mara prvotno napisa
" I vrlo često majke će imati smrtan, paralizirajući strah od liječnika i bolnica zbog kojeg neće moći spavati. To vam se beba obraća...to beba govori svojoj majci da se boji da će biti ozlijeđena na svom porodu." (:roll:)
"No, razmislite o tome što je to dijete izgubilo kroz medicinski porod - privatnost, dostojanstvo, mir, sigurnost. Razmislite o tome što je ono željelo...i što je dobilo. Beba može izgledati zdravo izvana, ali što je sa onime iznutra? Izgubila je svoj nježni, sveti porod...njezin duh je zauvijek okaljan. Sad, je li to razlog zašto je većina ljudi toliko nesretna i puna patnje i nesigurnosti u svom životu?" (Ma da?)
"Međutim, kad žena pokuša roditi u drugom okruženju, kao npr. u bolnici, ovaj proces možda neće funkcionirati kako treba. Iako žena razmišlja racionalno o bolnici kao o "sigurnijem" mjestu za porod, njezina podsvijest zna da to nije slučaj i ona se osjeća nesigurnom." (Očito moju podsvijest poznajete bolje od mene same)
"Mnoge bolnice, a u Hrvatskoj sve, još uvijek odbijaju ženama u trudovima dati hranu i piće, iako sva istraživanja pokazuju da je takva zabrana više štetna nego korisna. Dakle, žene dehidriraju i pada im energija upravo onda kada bi je trebale imati najviše." (Apsolutno netočno, čak je i mom mužu ponuđena voda tijekom mog poroda, u bolnici)
Itd. itd.
Ovo je brzinski. Nije mi se dalje dalo čitati, ali mogu ako hoćete još.
Jest da je zabavno, ali je i pomalo iritantno jer vrijeđa moju inteligenciju.