A kakva je sad prehrana, jeste radili kakve testove?
Inace moj je dobio neku osip po guzici bas u dane kad mu je muz ispirao usta s Listerine,kad sam dala zabranu na to nestali osipa
Ocito svakome nesto drugo pase
Printable View
A kakva je sad prehrana, jeste radili kakve testove?
Inace moj je dobio neku osip po guzici bas u dane kad mu je muz ispirao usta s Listerine,kad sam dala zabranu na to nestali osipa
Ocito svakome nesto drugo pase
J. je inače atopijski koji je imala po cijelim nogama i guzi i pregibima laktova nestao... koža joj je suha ali nema dermatitisa.
Prošle zime se pojavilo to da joj ruke (gornji dio dlanova, između prstiju i oko zgloba) u zimi ispucaju do krvi, budu jako crvene, suhe, hrapave i onako kao izdignuti lišajevi, meni izgleda kao dermatitis. To ju naravno jako peče.
Prošle zime sam to pokazala pedijatrici koja kaže da to nije dermatitis nego suha koža.
Ne znam s čime bih joj mazala, probala sam sve moguće kreme, sad joj već 10 dana mažem kokosovim uljem i bude joj lakše ali ne rješava problem.
Ajesi probalaa eucerin?
NIsam...probala sam adermu, bepanthen, neku kremu od nevena i sl. Eucerin smo prije koristili za noge i nisam primjetila nešto posebno.
Nije mi jasno da je to samo suha koža...imam i ja suhe ruke ali mi se ne otvore krvave ranice. Meni to baš izgleda kao dermatitis, nagledala sam ga se a dr. tvrdi da nije.
Kad mažem s kremama onda svaki dan vrišti i skače po kući koliko ju peče, sad kad mažem kokosovim bar ju ne peče.
Aderma je i mojim smetala, a da pitaš da ideš kod dermatologa, ak hoćeš mogu ti navečer poslat mejl od pustiš pa joj pustiš slike, kad je meni bilo frka odgovarala bi jako brzo
poslala sam ti
probaj
osobno iskustvo s ad: dok vlaži ulja i masti... kad se ranice zatvore onda masne hidratantne kreme.
kupovne kreme na ranice stvarno PEKU užasno, diy krema galenovog tipa ne bi pekla, ali koža vlaži ispod sloja kreme i daje neugodan osjećaj dok su ranice. ja sam se preporodila kad sam izbacila sve s mineralnim uljima ikoje vrste, dakle samo prirodne masnoće. kokosovo ulje je super, ali je malo "suho" - pomiješati ga s malo shea maslaca, kakao maslaca, nekog hranjivog protuupalnog ulja tipa tamanu, ulje koštica divlje ruže, pasjeg trna, crne ribizle...macerat nevena, macerat mrkve...) moglo bi biti korisno.
svakako treba pogledati iskusan dermatolog, razlike među dermatitisima su suptilne.
Mitovski, jesi joj probala vlažne obloge stavljati?
Da meni se isto kokosovo čini malo suho...jako brzo koža to popije. Uglavnom sjetila sam se prijateljice koja radi te kremice pa je rekla nešto složiti na bazi shea maslaca.
Inače to svaki dan sve gore izgleda. Ujutro se smiri, kroz dan podivlja, navečer je najgore. Mene podsjeća na dermatitis koj je imala po nogama dr tvrdi suha koža.
Suosjećam... To je baš gadno. MM se s tim pati, ali njemu valja Linola Fett (to ne smiju koristiti ljudi koji su osjetljivi na kikiriki i orašaste plodove).
Jesi li probala kupati dijete u maslinovom ulju (ili još bolje - bademovom, na badem su izuzetno rijetke alergije): u vodu staviš 1 dl nekakvog mlijeka (ako je alergična na kravlje, uzmeš sojino ili bilo koje biljno, jer mlijeko omogućuje da se ulje dobro rasprši u vodi) i dodaš jušnu žlicu ulja. Možeš još malo ukapati lavande ako podnosi. Ulje raspršeno u vodi dat će tanak sloj masnoće na cijelom tijelu.
nisi bila u školi atopije?
http://klokanica.24sata.hr/beba/zdra...najvaznija-840
moj je to dao da mu se stavi tek s 5.5 godine, uglavnom mi smo uzeli iz dm one deblje tuftere( onaj za brisanje), namazali kremom dio, stavili tufter u vodu mlaku i stavili na kremu, prerk toga zavoj, tak možeš raditi ako baš nisu rane, kod slučaja da su rane, mora ići sterilna ispod tuftera, zamotali zavojem, to je znalo držati par sati pa skoro i cijelu noć.
za kupke je najbolje zobeno mlijeko - u staru čarapicu šaka zobi i u mlaku vodu, čarapa se stišće i ispušta mlijeko, može se čarapom i tapkati po koži - ugodno je. može se u vodu dodati i ulja i et. ulja, ali zob je i sama dovoljna.
dermatitis je samo upala kože, može biti bilo koji uzrok, tipično za atopijski dermatitis, između ostalog, jest nesposobnost kože da sama proizvodi dovoljno masnoće, tako da suha koža znači da nije ad...ne znam...
sada po hladnoći ima smisla kod izlaska van nanijeti na najosjetljivije dijelove zaštitnu kremu, ali opet bez mineral. ulja. recept je jednostavan (zapravo je riječ o pločici): jednaki dijelovi maslinovog ulja, kakao maslaca i pčelinjeg voska rastope se , promiješaju i uliju kalup. frendica to sigurno može napraviti za 1 minutu :D
s tim da svako ulje, pa i maslinovo može izazvati alergiju jer možemo na bilo što biti alergični, pa treba po potrebi mijenjati sastojke, npr. suncokretovo isto djeluje protuupalno i dobro se podnosi. manje je viskozno (više suho kao kokosovo), ali u ovom receptu je i kakao maslac, pa ne bi trebao biti problem.
a inače, dugoročno, rješenje za sve dermatitise je u probavi, prehrani i emocijama. ovo su sve samo štake...
Da, mi smo alergene koje smo otkrili uklonili, osim grinja koje su njoj veliki problem, a prije 2,5g je krenula psihologu. Od tada se stanje s nogama koje su znale biti katastrofalne, potpuno riješilo.
Kad smo na prvom razgovoru psihologici rekli da ima atopijski, rekla je da nije ni sumnjala. Zapravo nas je ona i pitala ima li kakve dermatitise.
nisam skužila jelste li kaj složili kod psihologa, moram priznati da mi nismo, njen savjet je bio da mora spavati sam, u toj dobi se drapao dan i noć, ak ga nisi kontrolirao ujutro bi bio krvav
Ona je već 2g na radionicama kod Sever. Od prošle g problem s atopijskim više nemamo. Ne mogu ja uprijeti prstom i reći je to je zbog toga. Istina je da je ona emocionalno sad nebo i zemlja od onoga kakva je bila prije. Ja sam prezadovoljna.
Sad nam se javio taj problem s rukama, liči mi jako na atopijski ali ne mogu sa sigurnošću reći. Ne znam može li to biti baš samo od preosjetljivosti na hladnoću. Možda i može jer taj problem smo imali prošlu zimu iako ne u ovom obujmu.
kak je rutvica rekla treba potencijalnog alergena tražiti u hrani, nama je to bila domaća piletina koju je povremeno dobijao, usput test na nju nam je negativan
inače pogoršanja mogu bit od hladnoće, moj se osipal i zacrvenil pred 3 godine jedne noći u rujnu, kad se naglo spustila temperatura, trebalo je godinu dana da se povrati status prije
ne mora čak ni biti alergija, dovoljno je da crijevna fauna ne funkcionira dobro (a emocije utječu) - tu je zapravo centar imunog sustava na odr. način, a ad je autoimuna bolest... može biti iritabilno crijevo, pa se upali i onda cijeli org. lakše djeluje upalom, a ako postoji sklonost u koži ona će prva reagirati... dakle treba maziti i paziti debelo crijevo :D
a nije svaki psiholog dobar psiholog ili bolje, nije svaki dobar za svakoga. (i ja sam psiholog, pa znam o čemu pričam). često treba tražiti da nađeš terapeuta koji će te razumjeti i biti ti koristan. mogu nanijeti i štetu, svakako, pogotovo ako se sve što kažu uzima kao zakon...
Mitovski svakak se javi kak je bilo u gradu mladih, ako će ipak ici
Ide svakako ako bude sve ok sa zdravljem preko vikenda...puj puj puj
je si li tražila nekaj posebno, kaj s posteljinom?
Nisam tražila ništa posebno, dovoljno da ide s adrenalinskom inekcijom, babyhalerom, flixotideom i ventolinom, a danas će mi frendica donijeti neku kremicu koju je napravila za nju pa sam tetama rekla da ću joj i to staviti.
Uglavnom, zaključila sam da to ipak ne bi bio atopijski jer sam zanemarila jednu bitnu činjenicu a to je da ju ruke ne svrbe. Kad je imala po nogama to je strašno svrbilo.
Koža je zadebljana, izrazito crvena, hrapava i s ranicama. Probala sam ovih dana i Eucerin i još neke kreme, pomognu trenutno ali ništa ne rješava problem.
Zna da mora obavezno nositi rukavice kad je vani i mazati nekoliko puta. Za sljedeći tjedan predviđaju dosta niske temperature, pa ako je stvarno od hladnoće moglo bi se pogoršati, ali me tješi da se ona i s tim kao i s dermatitisom prošlih godina jako dobro nosi.
ali za prehranu si rekla kaj ne, ipak s time moraju biti upoznati, napose kod doručka, koji je pod obavezno nutelasti
dobila si i usaglasila meni?
Meni sam dobila, a zdravstvena je išla u Grad mladih na dogovor sa zdravstvenom dokumentacijom sve djece alergičara ili ostalih kod kojih je potreban bilo kakav poseban režim i dogovorila upute i meni za svako takvo dijete.
Javi se za tjedan dana, zanima me sve, moj bi trebao ići tam za 1.maj
Moze..javim.
Uglavnom...cim sam se pohvalila da smo rijesili prosle godine atopijski po nogama veceras se pojavio. Nije jako ali me ne veseli sad pred Grad mladih. Ovo na rukama je definitivno jako suha koza a noge su atopijski.
Probaj dok je još doma s vlažnim povojima, ali sa debljim slojem masnije kreme i debljim slojem tuftera više puta dnevno, može stvarno čudo napraviti
Probati cu..koza na nogama je kao šmirgl papir.
Slozila mi je prijateljica jučer kremu..shea maslac, ulje boražine i par kapi ulja rimske kamilice...jutros je koza na rukama za 30% bolja.
Ja sad ko padobranac upadam na temu ,ali čitam već neko vreme pa ne zamerite -mislim da mojoj sve kreće od creva,a niko od lekara to ne uzima u obzir.Doduše do alergologa još nismo stigli,čeka nas pregled 29.decembra zakazan pre dva meseca.
Interesuju me ovi vlažni povoji jer već par dana razmišljam o tome kako da joj zaštitim noću vene na rukama da se ne bi češala.Čime bi to moglo da se fiksira? MOžda elastični zavoj? Sa Klokanice mi nije najjasnije ovaj deo: Potom se sterilna gaza ili, primjerice, prokuhana i prepeglana pidžamica natopi fiziološkom otopinom i zamota preko namazanog područja.
Da li to znači da ide krema(običan il deblji sloj?),pa ko što neko spomenu tufer(jer nisu rane) natopljen fiziološkim i na kraju nešto što će sve to da drži (ali šta jer u uzrastu od dve i po godine ruke su im poprilično tanane) ?
Ima li neko ideju kako funkcionišu ti povoji kada je u pitanju vrat ? Za noge i ruke mi zvuči izvodljivo,možda i kada zaspi ako neće da saradjuje ali za oko vrata nekako mi ne ide..
Nama se shea maslac pokazao super jer kada izgrebe kožu jedino je on ne peče za razliku od kupovnih krema.
I samo još jedno pitanje: Koliko beše vremenski sirupe pre alergo testa ne bi trebalo da uzimaju(meni se čini da m je pedijatar rekao 3 nedelje ali nisam sigurna) ?
Da li to važi samo za sirupe ili i za kortiko kreme? (mislim da će joj raditi prick test)
Antihistamin ne bi smjela uzimati najmanje tjedan dana pred ispitivanje. Pitaj još jednom koliko je kod vas praksa.
Kottikosteroidi mislim,, 3-4 dana ne smije prije
Sloj kreme je malo deblji, ima za kupiti tuber mrežasti zavoj u crijevu, ali to bi njoj možda bilo je prevelika ali ako se ispod stavi sloj zavoja možda ne bi, nama je s tuftera na onim pravokutnim to super pasalo, fiksirali smo s običnim zavojem, moj je imao pidamu s okrenutom zaštitom za ruke, to se moglo preko noći samo okrene niti, ali brzo je služio i baš nije bio suradljiv.
Ja sam do 5.5godina spavala s njim držeći ga za ruke, ali on je znal izaći iz klinca s rukama i mimo toga
Teško je to, na kaj sumnjas? Možda da počneš davati neki probiotik
Tako je. Na Srebrnjaku traže da je dijete minimalno tjedan dana bez terapije prije alergoloških testiranja.
Ovo sa Astma.rs se uklapa u ono što sam ja zapamtila,tako da ne bih da rizikujem(za kremu hvala):
UKOLIKO UZMETE BILO KOJI ANTIHISTAMINIK, TESTIRANJE NEĆE MOĆI DA BUDE OBAVLJENO U ZAKAZANOM TERMINU, VEĆ ĆE MORATI DA BUDE ODLOŽENO.ANTIHISTAMINICI MOGU DA DAJU LAŽNU SLIKU, NEKAD I 21 DAN POSLE UPOTREBE.
Preksinoć sam joj stavila obloge kada je zaspala (uz elastičan zavoj) i izdražala je na nogama jedno 3 sata max-počela je da plače u snu i sve dok joj nisam skinula nije mogla da se smiri(mislim da je nerviralo što ne može lepo da savije noge u kolenima).Ruke su duže izdržale(vene kod šaka),ali opet u sred noći morala sam jednu da odvijem.Sinoć smo zavili ruke dok je bila budna,ona oduševljena,interesantno joj,sve lepo zavili,legli i onda je počela da se nervira-prvo je gurnula prst unutra i umazala kremom pa sve redom tako da sam morala da joj skinem a sa njom i ja zaspala pa ništa od naknadnog montiranja.Možda uz nešto tanje kao što su ovi mrežasti zavoji bi mogla da spava i da joj ne smeta,ali to moram da pogledam u Beogradu jer kod nas u gradu nema.
Probiotik je pila mesec i po uz i posle Nistatina (zbog kandide),od tada sam joj davala još dve puta-jedanput 2 nedelje,sad sam opet počela da joj dajem ali opet sve na svoju ruku i muka mi je više da se igram lekara (ovaj tekst mi je bio vrlo informativan o probioticima).
Ta dva kožna kod kojih smo bili -prva joj je prepisivala didermal (kortiko i gentamicin) na dve nedelje,a sa drugom se nisam lepo razumela oko Elidel kreme i toga da bi trebalo da je mažem i ako je koža ok posle kortiko kreme(a nije postojao način da pitam).Njih je interesovalo samo koža i to je to,a to što njoj sedam do deset dana posle terapije opet izlazi crvenilo to nikom ništa.
Sad (čuj mene sad,za 2o dana) nas čeka alergolog pa ćemo dalje da vidimo.Sve mi je to još uvek novo i ne snalazim se još uvek najbolje,od septembra se makljamo,u stvari počelo je neposredno po prestanku sisanja i traje,traje,nikako da se smiri...
A na stomak i creva sumnjam zbog njenih kašastih i meni smrdljivih stolica(kandida se uklapa ovde skroz,jedna dr. mi je rekla da ona može da bude okidač ekcema) -nije imala problem sa stolicama,redovne,nema grčeva i sl. ali sad kada premotam film nije imala ni formirano govance i to mi je uvek bilo malko čudno,ali nisam se udubljivala jer je sve ostalo bilo po ps-u.Inače zdravo dete od dve i po godine sa par temperatura od 3 dana,par stomačnih virusa i bez popijenog antibiotika.
ps.malo sam konfuzna,pisala ceo dan po malo jer nisam stigla odjedanput:roll:
Ja malome dajem Fenistil kapi navečer, zbog AD-a. Za malo više od mjesec dana idemo na kontrolu kod dermatologa, žicala sam ju da napravi dodatnu obradu. Kad trebam onda stati, ovako kako kažu na Srebrnjaku, tjedan dana prije? Ili netko je napisao - 3 tjedna.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk