stambeni kredit ulazi u olakšice
Printable View
hocete vi taj podatak o prihodima svih članova kućanstva umanjen za porez i prirez ispunjavat sami, za sve (mislim, upuštat ćete se u te operacije ili samo prikeljiti potvrde iz računovodstva o primanjima iz firme pa nek oni u računovodstvu vrtića računaju)?
imas i tu stavku na izjavi. odi na link koji je gore stavljen i pogledaj dopis i izjavu.
i s papirima su ljudi muljali (osim nas i jos dvoje-troje svi imali besplatan vrtic; a baka, uzdrzavanih sviju vrsta...): a sad im je dovoljna izjava...
ne znam kako vama s dugom iz proslog razdoblja: ja uredno placala 400 kn (bez obzira na iznos na uplatnici) ali mi kcer ispisali bez problema. sad imam malenog al kod njega ne pise sekin dug :)
sad će na sljemenu emisija o vrtićima
A zašto vam treba potvrda od HZZO-a kad komlikacije i rodiljna naknada nisu oporezive i neće se ni prikazati na IP obrascu?
sa linka koji je stavljen gore ali evo jos jednom: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
na pravu za olaksice imas napisano i ovo:
- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),
što je na kraju s HZZO-em, treba li ići po potvrde i treba li čekati isplatu sada u siječnju za 12. mj?
Da li povrat poreza ulazi u prihode?
Pretpostavljam da da, ne znam samo da li se to vidi na potvrdi od porezne?
Nama firma na kraju godine to sama izracunava i ako postoji povrat ona nam ga isplaćuje zajedno s placom tako da će se to meni tretira kao placa ali ne znam kako je kod drugih...
Ja sam prošli put morala donjeti potvrdu od HZZO-a o porodiljskom i to kao nezaposlena u tom trenutku, tj moj se status promjenio na gore.
Jel trebaju biti nove potrvde o prebivalištu ili mogu one stare??
citam i ne kuzim...sta ako u cijeloj godini nisi primila placu jer si bila na komplikacijama i porodiljnom? di, kome i sta onda?
u hzzo i trazit potvrdu o primanjima porodiljne naknade za 2012.
ok, a komplikacije?
i to sto sam u 2013. u drugih 6 mj. porodiljnog i naknada je upola manja?
das papire sa HZZO-a pogledaj moj zadnji post gore.
u hzzo ce ti dat i za komplikacije,to je sve kod iste osobe
vidla sam to, tnx, al ne kuzim jel mi treba SAMO sa hzzoa (jer u 12. nisam primila ni jednu placu) ili trebam i od poslodavca (samo ne znam sta s obzirom da mi nije nista isplatio), a od hzzoa dajem uz izjavu o olaksici.
osjecam se tako glupo loveci konce :(
tnx deaedi.
ako si cijelu godinu bila na komplikacijama i porodiljnom onda samo sa hzzo.
ja bi prilozila samo papire s bolovanja (HZZO), papire s porodiljnog (HZZO) i papirom s porezne, iz kojeg ce se jasno vidjeti da nisi imala druge prihode.
a ovo sto predlaze Deaedi mi se cini isto OK.
Neka izjava ovog tipa bi valjda trebala biti ok:
Sukladno članku 18. Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga, a s obzirom da je nastupila promjenea koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice, zahtjevam da se prilikom određivanja mjesečnog iznosa sudjelovanja u cijeni redovitog vrtićkog programa uzme u obzir slijedeće:
Da su prihodi roditelja XX (majka djeteta YX) u 2012. iznosili xxxx, te da su ostvareni temeljem npr. porodilje naknade u iznosu od xxxx kn mjesečno, odnosno ukupno xxxx kn u 2012.
Sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, visina rodiljne naknade majke XY iznositi će u 2013. iznositi će xxx kn, što je za xxx kn manje nego u 2012. Sukladno navedenom, zahtjevam da se visina mjesečnog iznosa sudjelovanja u cijeni redovitog vrtićkog programa odredi temeljem nastale promjene.
tako nešto, pišem na brzinu...provjeri kako se točno naknada zove porodiljna, rodiljna ili kako već....
Ne znam zašto je Jeleni.O žena u HZZO-u rekla da joj treba potvrda o naknadi za prosinac koja se isplaćuje u siječnju 2013., nema logike, a i meni su sad u računovodstvu našeg vrtića rekli da ne treba - treba im samo potvrda o onome što je uplaćeno u 2012. Ja ću tako predati.
Na brojeve od grada ne mogu nikoga dobiti.
I još pitanje...a što ako smo uz redovne prihode zaradili i koji honorarčić? Šta i to moram prijavljivati??
rafi&gabi, spajalice, deaedi, puno vam hvala, narocito za izjavu!
piše da moraš prijaviti prihode temeljem ugovora o djelu, autorske honorare ne spominju. ali, zvala sam poreznu i kažu da će se na poreznoj potvrdi vidjeti SVI prihodi, uključivo i autorske honorare.
iako, kad smo prošle godine to predavali, autorske honorare mi nisu uključili. žena kaže, greškom
Opet pitam jel trebaju biti novi papiri sa MUPa tj prebivalište ili mogu stari!?
DA potpišem,ali meni ej gospa u računovodstvu rekla da oni ne mogu do tih podataka i da nek donesem a ne zna ona koliko moraju biti stare pa sam mislila da je tako kod svih.
Ista stvar je bila kada sam malu upisivala u vrtić rekli su da potpišem da će oni sve ishoditi a onda sam na kraju sve ja morala jer nisu umreženi!