mi danas dobili izjavu o prihodima zajedničkog kućanstva za 2012 umanjen za iznos poreza i prireza, izjavu o članovima zajedničkog kućanstva i zahtjev za sufinanciranje
mi danas dobili izjavu o prihodima zajedničkog kućanstva za 2012 umanjen za iznos poreza i prireza, izjavu o članovima zajedničkog kućanstva i zahtjev za sufinanciranje
cure ak uzmem to iz hzzo o primanjima na porodiljnom onda mi netreba nikaj od poslodavca ili?
Otkud ova informacija da sve ulazi u plaću pa tako i regres i dar za dijete, kao prava iz kolektivnog ugovora?
Po toj logici bi ulazila i naknada za prijevoz...? Koja se ne isplaćuje dok si na godišnjem, jer to nije prihod nego naknada troškova prijevoza.
Nemojte mi samo odgovoriti da nema logike jer znam da ovo sve skupa nema logike, ali ako netko ima provjerenu informaciju bila bi zahvalna.
Mi smo danas u DV dobili isprintane obavijesti i izjave, sutra ću pitati u računovodstvu sve što nije dovoljno jasno.
ovo kopiram s MUP-ove stranice, i sad mi niš nije jasno:
''Da li je uvjerenje o prebivalištu jedini dokaz o prebivalištu neke osobe? Ne, jer je prema odredbi članka 1. Zakona o osobnoj iskaznici osobna iskaznica javna isprava kojom državljanin Republike Hrvatske, između ostalog, dokazuje prebivalište i adresu stanovanja. Dakle, osobna iskaznica je dokaz o prebivalištu.''
zašto onda moramo vaditi potvrdu o prebivalištu, kad je u biti osobna iskaznica dokaz toga???????
mi smo isto dobili izjavi i rekli su nam da donesemo iz firme, samo nama je plaća oko 15. za predhodni mj. a i pk kartice a samim time i kompletne potvrde o primanjima za predhodnu godinu nisu gotove. Rečeno nam je da ulazi sve što se oporezuje.
zubic vila ovisi kako se isplacuju neke naknade i ko ima kakav ugovor. u javnim i drzavnim sluzbama koliko ja znam prijevoz ne ulazi u prihod. sad za bozicnice i regresenisam sigurna, ali bozicnicu isti nisu ni dobili ove godine pa eto bar jedan problem manje.
Naravno, sve skupa pod uvjetom da su te naknade isplaćene kao naknade za ovo ili ono i pravilno iskazane na obračunu plaće pa se stoga na njih i ne obračunava porez kao ni doprinosi.
Oprostite što opet drvim, ali zbilja mi nije jasno :plavuša: (htjela bih unaprijed izračunati da znam na čemu smo)
što točno znači prihod umanjen za porez i prirez? je li to neto koji dobijem na račun? ili je to neto kojeg dobijem na račun i od kojeg naknadno odbijem porez i prirez?![]()
Posljednje uređivanje od čokolada : 07.01.2013. at 20:35
Ne to je ono što dobiješ na račun, tvoj neto iznos za isplati, ne ulazi prijevoz i ne ulazi ono što je neoporezivo npr regresi do 2500.
To ću im i ja donjeti jer ako budem brojila i ove dodatke.
ili se ravnaj po onome za što dobivaš obračunski listić. ja dobijem dva za prihode i za putne troškove.
mi smo danas dobili neka dva papira u vrtiću
Stajalo je na ormariću i onda je teta reka da si uzmem ali sam se ja sama poslužila.
iskreno nisam čitala nisam imala vremena
ok, fala svima , sad mi je jasno. dakle, od tog neta trebam samo onda odbiti stambeni kredit.
regres i jubilarna nagrada (koji me prvi put u životu nekim čudom zakačila) ne ulaze u prihode?
ovisi dal je uplačeno u plači ili sa strane,ak je sa strane onda ne ide, ono kaj je u plači ide.
jel za prihod pišem ukupnu cifru ili se podjeli na 12mj. pa se piše mjesečni prihod koji nam je po članu
Pa zasto se mucite s neto placama, zatrazite u firmi IP obrazac i prepisite i s obzirom da su neki jos zbunjeni radi se o primicma u 2012, znaci ono sto je isplaceno u 2013 za 12 mj je primitak u 2013.
Regres i ostale naknade nisu prihod do zakonom propisanog neoporezivog iznosa.
ma meni su rekli da potvrda nesmije biti starija od 6mj.al tu svako teše svoje pa ti znaj.
Ne treba ti ni potvrda, dovoljno je da im daš pismenu privolu da sami provjere.
Evo, stavili Izjavu na web stranicu Grada:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
po popratnom tekstu uz ovu izjavu ispada da se ne treba nista donositi do 18.1.2013. vec samo ta izjava. naravno ja osobno to ne bi uzela da je tako, no zbilja oni misle svaki dan mijenjati pravila. i jos nesto trebala su im puna 4 dana da to stave na net. stvarno su hitri.
nije mi jasno zašto traže potvrde o kreditima ako to ne ulazi u olakšicu?
hocete vi taj podatak o prihodima svih članova kućanstva umanjen za porez i prirez ispunjavat sami, za sve (mislim, upuštat ćete se u te operacije ili samo prikeljiti potvrde iz računovodstva o primanjima iz firme pa nek oni u računovodstvu vrtića računaju)?
imas i tu stavku na izjavi. odi na link koji je gore stavljen i pogledaj dopis i izjavu.
i s papirima su ljudi muljali (osim nas i jos dvoje-troje svi imali besplatan vrtic; a baka, uzdrzavanih sviju vrsta...): a sad im je dovoljna izjava...
ne znam kako vama s dugom iz proslog razdoblja: ja uredno placala 400 kn (bez obzira na iznos na uplatnici) ali mi kcer ispisali bez problema. sad imam malenog al kod njega ne pise sekin dug![]()
sad će na sljemenu emisija o vrtićima
A zašto vam treba potvrda od HZZO-a kad komlikacije i rodiljna naknada nisu oporezive i neće se ni prikazati na IP obrascu?
sa linka koji je stavljen gore ali evo jos jednom: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
na pravu za olaksice imas napisano i ovo:
- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),
što je na kraju s HZZO-em, treba li ići po potvrde i treba li čekati isplatu sada u siječnju za 12. mj?
Da li povrat poreza ulazi u prihode?
Pretpostavljam da da, ne znam samo da li se to vidi na potvrdi od porezne?
Nama firma na kraju godine to sama izracunava i ako postoji povrat ona nam ga isplaćuje zajedno s placom tako da će se to meni tretira kao placa ali ne znam kako je kod drugih...
Ja sam prošli put morala donjeti potvrdu od HZZO-a o porodiljskom i to kao nezaposlena u tom trenutku, tj moj se status promjenio na gore.
Jel trebaju biti nove potrvde o prebivalištu ili mogu one stare??
citam i ne kuzim...sta ako u cijeloj godini nisi primila placu jer si bila na komplikacijama i porodiljnom? di, kome i sta onda?
u hzzo i trazit potvrdu o primanjima porodiljne naknade za 2012.
ok, a komplikacije?
i to sto sam u 2013. u drugih 6 mj. porodiljnog i naknada je upola manja?