Stranica 90 od 112 PrviPrvi ... 40808889909192100 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,451 do 4,500 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi danas dobili izjavu o prihodima zajedničkog kućanstva za 2012 umanjen za iznos poreza i prireza, izjavu o članovima zajedničkog kućanstva i zahtjev za sufinanciranje

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    otiđeš u hzzo prema mjestu stanovanja, treba taj neko imat tvoj ili jmbg ili Oib ili zdrastvenu knjižicu, i nek moli Boga kad dođe tam da imaju struje na sustavu.

Vidim imaš dobra iskustva!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

cure ak uzmem to iz hzzo o primanjima na porodiljnom onda mi netreba nikaj od poslodavca ili?

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ulazi u placu!! I regres i dar za dijete i meni auto zbog kojeg mi je veci brutto a oduzima mi se iz neta, tj firma mi ga placa, ali ispada da mi je zbog njega placa visa
    Otkud ova informacija da sve ulazi u plaću pa tako i regres i dar za dijete, kao prava iz kolektivnog ugovora?
    Po toj logici bi ulazila i naknada za prijevoz...? Koja se ne isplaćuje dok si na godišnjem, jer to nije prihod nego naknada troškova prijevoza.

Nemojte mi samo odgovoriti da nema logike jer znam da ovo sve skupa nema logike, ali ako netko ima provjerenu informaciju bila bi zahvalna.
    Mi smo danas u DV dobili isprintane obavijesti i izjave, sutra ću pitati u računovodstvu sve što nije dovoljno jasno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ovo kopiram s MUP-ove stranice, i sad mi niš nije jasno:

''Da li je uvjerenje o prebivalištu jedini dokaz o prebivalištu neke osobe? Ne, jer je prema odredbi članka 1. Zakona o osobnoj iskaznici osobna iskaznica javna isprava kojom državljanin Republike Hrvatske, između ostalog, dokazuje prebivalište i adresu stanovanja. Dakle, osobna iskaznica je dokaz o prebivalištu.''

zašto onda moramo vaditi potvrdu o prebivalištu, kad je u biti osobna iskaznica dokaz toga???????

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi smo isto dobili izjavi i rekli su nam da donesemo iz firme, samo nama je plaća oko 15. za predhodni mj. a i pk kartice a samim time i kompletne potvrde o primanjima za predhodnu godinu nisu gotove. Rečeno nam je da ulazi sve što se oporezuje.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo isto dobili izjavi i rekli su nam da donesemo iz firme, samo nama je plaća oko 15. za predhodni mj. a i pk kartice a samim time i kompletne potvrde o primanjima za predhodnu godinu nisu gotove. Rečeno nam je da ulazi sve što se oporezuje.
    Onda ne ulaze regresi, božićnice i slično do 2.500,00 kn (mislim da je taj iznos neoporeziv) godišnje.
    S druge strane, izričito piše da ulaze rodiljne i roditeljske potpore, a to isto nisu primici koji se oporezuju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zubic vila ovisi kako se isplacuju neke naknade i ko ima kakav ugovor. u javnim i drzavnim sluzbama koliko ja znam prijevoz ne ulazi u prihod. sad za bozicnice i regresenisam sigurna, ali bozicnicu isti nisu ni dobili ove godine pa eto bar jedan problem manje.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Naravno, sve skupa pod uvjetom da su te naknade isplaćene kao naknade za ovo ili ono i pravilno iskazane na obračunu plaće pa se stoga na njih i ne obračunava porez kao ni doprinosi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
    mi danas dobili izjavu o prihodima zajedničkog kućanstva za 2012 umanjen za iznos poreza i prireza, izjavu o članovima zajedničkog kućanstva i zahtjev za sufinanciranje
    Oprostite što opet drvim, ali zbilja mi nije jasno :plavuša: (htjela bih unaprijed izračunati da znam na čemu smo)
    što točno znači prihod umanjen za porez i prirez? je li to neto koji dobijem na račun? ili je to neto kojeg dobijem na račun i od kojeg naknadno odbijem porez i prirez?
    Posljednje uređivanje od čokolada : 07.01.2013. at 20:35

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne to je ono što dobiješ na račun, tvoj neto iznos za isplati, ne ulazi prijevoz i ne ulazi ono što je neoporezivo npr regresi do 2500.
    To ću im i ja donjeti jer ako budem brojila i ove dodatke.
    ili se ravnaj po onome za što dobivaš obračunski listić. ja dobijem dva za prihode i za putne troškove.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim zakaj bi trajalo, do pred dvije godine takve su potvrde slali svima koji su plačali kredit za nekretnine, zakaj ne bi i sad.

svee te potvrde je netko pripremio i primili smo ih krajem 1 mjeseca, a ovako ide po zahtjevu, a zahtjeva je puno
    Posljednje uređivanje od willow_tree : 07.01.2013. at 21:02

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bruto - 20 % MIO - porez i prirez = neto

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo danas dobili neka dva papira u vrtiću
    Stajalo je na ormariću i onda je teta reka da si uzmem ali sam se ja sama poslužila.
    iskreno nisam čitala nisam imala vremena

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Oprostite što opet drvim, ali zbilja mi nije jasno :plavuša: (htjela bih unaprijed izračunati da znam na čemu smo)
    što točno znači prihod umanjen za porez i prirez? je li to neto koji dobijem na račun? ili je to neto kojeg dobijem na račun i od kojeg naknadno odbijem porez i prirez?
    cokolada nisi jedina koje ovo buni. dakle ono sto nama u HR nije uobicajno u nasem govoru je da se pirihod izrazava zapravo u bruttu, pa se zato govori prihod umanjen za porez i prirez.
    zapravo zdravo narodski u hrvata prihod koji oni traze je netto koji ti dobijas na placi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ok, fala svima , sad mi je jasno. dakle, od tog neta trebam samo onda odbiti stambeni kredit.

regres i jubilarna nagrada (koji me prvi put u životu nekim čudom zakačila) ne ulaze u prihode?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovisi dal je uplačeno u plači ili sa strane,ak je sa strane onda ne ide, ono kaj je u plači ide.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    cokolada nisi jedina koje ovo buni. dakle ono sto nama u HR nije uobicajno u nasem govoru je da se pirihod izrazava zapravo u bruttu, pa se zato govori prihod umanjen za porez i prirez.
    zapravo zdravo narodski u hrvata prihod koji oni traze je netto koji ti dobijas na placi.
    i mene je ovo bunilo, hvala na odgovoru

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    ...zašto onda moramo vaditi potvrdu o prebivalištu, kad je u biti osobna iskaznica dokaz toga???????
    za djecu treba potvrda o prebivalištu, za odrasle kopija osobne

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jel za prihod pišem ukupnu cifru ili se podjeli na 12mj. pa se piše mjesečni prihod koji nam je po članu

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa zasto se mucite s neto placama, zatrazite u firmi IP obrazac i prepisite i s obzirom da su neki jos zbunjeni radi se o primicma u 2012, znaci ono sto je isplaceno u 2013 za 12 mj je primitak u 2013.
    Regres i ostale naknade nisu prihod do zakonom propisanog neoporezivog iznosa.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    za djecu treba potvrda o prebivalištu, za odrasle kopija osobne
    ok, hvala.

a da li za djecu trebam ponovno vaditi potvrdu ili mi vrijedi stara, koju sam vadila kad sam ih prijavljivala (i koju sam isto predala u vrtić i prošli put iako je btw bila starija od 6 mjeseci)

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ma meni su rekli da potvrda nesmije biti starija od 6mj.al tu svako teše svoje pa ti znaj.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne treba ti ni potvrda, dovoljno je da im daš pismenu privolu da sami provjere.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    ok, hvala.

a da li za djecu trebam ponovno vaditi potvrdu ili mi vrijedi stara, koju sam vadila kad sam ih prijavljivala (i koju sam isto predala u vrtić i prošli put iako je btw bila starija od 6 mjeseci)
    ja sam i prošli put, a i sada ću predati stare potvrde (isto ove kada sam prijavljivala djecu)...

po meni trebaju nove, ako ekipa ne živi na istom mjestu pa je onda drugačiji obračun...
    a mi smo svi na istoj adresi pa je svejedno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
    U Poreznoj upravi?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    U Poreznoj upravi?
    u vrtiću, papire za popuniti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo, stavili Izjavu na web stranicu Grada:

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po popratnom tekstu uz ovu izjavu ispada da se ne treba nista donositi do 18.1.2013. vec samo ta izjava. naravno ja osobno to ne bi uzela da je tako, no zbilja oni misle svaki dan mijenjati pravila. i jos nesto trebala su im puna 4 dana da to stave na net. stvarno su hitri.

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nije mi jasno zašto traže potvrde o kreditima ako to ne ulazi u olakšicu?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj anika2 prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi jasno zašto traže potvrde o kreditima ako to ne ulazi u olakšicu?
    stambeni kredit ulazi u olakšice

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

po popratnom tekstu uz ovu izjavu ispada da se ne treba nista donositi do 18.1.2013. vec samo ta izjava. naravno ja osobno to ne bi uzela da je tako, no zbilja oni misle svaki dan mijenjati pravila.
    Nama su u vrtići rekli upravo tako: da samo izjavu trebamo predati do 18.1., a SVE drugo do kraja ožujka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hocete vi taj podatak o prihodima svih članova kućanstva umanjen za porez i prirez ispunjavat sami, za sve (mislim, upuštat ćete se u te operacije ili samo prikeljiti potvrde iz računovodstva o primanjima iz firme pa nek oni u računovodstvu vrtića računaju)?

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    stambeni kredit ulazi u olakšice
    ja imam najam,,,,,a gdje to piše?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imas i tu stavku na izjavi. odi na link koji je gore stavljen i pogledaj dopis i izjavu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    hocete vi taj podatak o prihodima svih članova kućanstva umanjen za porez i prirez ispunjavat sami, za sve (mislim, upuštat ćete se u te operacije ili samo prikeljiti potvrde iz računovodstva o primanjima iz firme pa nek oni u računovodstvu vrtića računaju)?

U izjavi ću napisati broj koji je zbroj mojih i muževih netto plaća isplaćenih u 2012.godini, i drugi broj - zbroj svih rata stambenog kredita uplaćenih za isti period.

Objasnila je spajalica:

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i s papirima su ljudi muljali (osim nas i jos dvoje-troje svi imali besplatan vrtic; a baka, uzdrzavanih sviju vrsta...): a sad im je dovoljna izjava...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne znam kako vama s dugom iz proslog razdoblja: ja uredno placala 400 kn (bez obzira na iznos na uplatnici) ali mi kcer ispisali bez problema. sad imam malenog al kod njega ne pise sekin dug

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad će na sljemenu emisija o vrtićima

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    i s papirima su ljudi muljali (osim nas i jos dvoje-troje svi imali besplatan vrtic; a baka, uzdrzavanih sviju vrsta...): a sad im je dovoljna izjava...

I kod nas je bilo hrpa takvih...a svi s puno više love od nas.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A zašto vam treba potvrda od HZZO-a kad komlikacije i rodiljna naknada nisu oporezive i neće se ni prikazati na IP obrascu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj KateLo prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto vam treba potvrda od HZZO-a kad komlikacije i rodiljna naknada nisu oporezive i neće se ni prikazati na IP obrascu?

zato što tako traži Bandić, piše da se ti papiri moraju dostaviti
    zato

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sa linka koji je stavljen gore ali evo jos jednom: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
    na pravu za olaksice imas napisano i ovo:

- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

što je na kraju s HZZO-em, treba li ići po potvrde i treba li čekati isplatu sada u siječnju za 12. mj?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tom logikom, onda u prihode ulaze i regres, i božićnica (oboje zajedno do mislim 2000, koliko je neoporezivo) i dar za djecu...

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da li povrat poreza ulazi u prihode?
    Pretpostavljam da da, ne znam samo da li se to vidi na potvrdi od porezne?
    Nama firma na kraju godine to sama izracunava i ako postoji povrat ona nam ga isplaćuje zajedno s placom tako da će se to meni tretira kao placa ali ne znam kako je kod drugih...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam prošli put morala donjeti potvrdu od HZZO-a o porodiljskom i to kao nezaposlena u tom trenutku, tj moj se status promjenio na gore.
    Jel trebaju biti nove potrvde o prebivalištu ili mogu one stare??

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

citam i ne kuzim...sta ako u cijeloj godini nisi primila placu jer si bila na komplikacijama i porodiljnom? di, kome i sta onda?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

u hzzo i trazit potvrdu o primanjima porodiljne naknade za 2012.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, a komplikacije?
    i to sto sam u 2013. u drugih 6 mj. porodiljnog i naknada je upola manja?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •