citala sam ovdje o tome http://forum.roda.hr/threads/53633-U...kod-PCOS/page4 , Tina 2701 je postavila link.
Printable View
citala sam ovdje o tome http://forum.roda.hr/threads/53633-U...kod-PCOS/page4 , Tina 2701 je postavila link.
Draga Klara, kada sam dosla 5 dan na UZV vec je bio veliki folikul (ne sjecam se koliko, postoje na forumu stari moji postovi od priije godinu - klub 39+). Slijedeci dan sam dobila stopericu i za dva dana je bila punkcija - mislim 8. ili 9. dan. Dr je mislio da nista od toga, a ispalo je da smo dobili jako kvalitetan embrio, cak se dr zacudio neg. beti. Nadam se da sam te malo oraspolozila ;)
pa i jesi,hvala :-)
do sada sam imala kvalitetnih embrija pa ništa, pa me strah da ovaj šta je ludo izrasta nije dozreo...
KLARA31, meni se tvoj strah čini opravdan, samo bi ja rekla da je prazan, odnosno nema JS. Nažalost, mislim da se tu ne može ništa napraviti, jer čak da i jest prazan u trenutku njegovog prskanja propadaju i ostali folikuli, zbog toga se ne može čekati da ostali narastu. Ja isto ne bi riskirala na doktorovom mjestu nego bi se odlučila na štopericu i punkciju jer zapravo nemaš alternativu.
Nadam se da griješim i da će ipak biti JS.
sildad zašto misliš da nije moguće da ovaj brzoizrasli fol. prsne a ostali narastu za koji dan i imam više folikula normalnog rasta?
Najgora mi je opcija da sada ide štoperica radi tog velikog, a on bude cista. Nije mi jasno zašto je rekao da mi ostali sporo rastu a narasli su 2-3mm u 2 dana,ipak mi je 7dc,čine mi se dobre veličine za taj dan 12 i 13mm.
Zato što jednostavno to tako funkcionira. Kad jedan prsne, ostali propadaju, ovulacija se dogodila, ciklus ide dalje. Nadam se da kužiš.
Meni je na 1.IVF-u bila identična situacija, taj vodeći je bio prazan, ostala dva nezrela.
E sad, medicina ti nije matematika, ja samo pretpostavljam da bi taj najveći mogao biti prazan jer mi je malo sumnjivo da je tako brzo narastao. Obično se to događa kod praznih folikula.
Daj mi malo pojasni koji dan ciklusa su ti folikuli bili 9,10 i 12 mm, a nakon koliko dana se dogodio taj porast na 18,12 i 13 mm? Ako sam ja dobro shvatila to je bilo 2 dana poslije. Zbog čega si toliko sigurna da je ovaj od 9 narastao na 18, a ne ovaj od 12 mm šta bi onda bilo u granicama normalnog rasta?
sildad hvala!!! :-)
Moram bit kratka,idem na CITO sada,javit ću se šta je bilo. Da sildad dobro si razumila 5dan i 7 dan su ove veličine folikula,i jedan je na lijevom jajniku od 9mm bio i sad je taj jedan na lijevom bio od 18mm,nije mi napisao to na papir,ne znam zašto nije,vidila sam kad je na svom protokolu napisa. Javim se uskoro.
Neće ti ni pisati na papir kad je IVF u pitanju nego samo na tvoj protokol. Javi obavezno šta je bilo.
Sve ok prošlo,samo me jučer isprepadao bezveze. Jutros taj od 18mm je isti,imam još jedan od 18mm, i dva od 16mm. odmah je rekao ovo već bolje izgleda,ovi drugi su ipak narasli. Kažem ja al ne luduju kao jučer i on se nasmija. Sve ok,večeras štoperica.
Hvala na pomoći!
a ovo što mi je ispisao na papirić kad koje injekcije i kada je punkcija,valjda će mi priznat doktorica opće prakse za bolovanje,mogla bi reć da sam sama ispisala to na papirić
Super. Baš mi je drago zbog tebe. Sad će valjda biti sve u redu, jer ako je i taj od 18 mm prazan imaš druga dva. Obavezno javi šta je bilo na punkciji i sretno.
Punkcija prošla ok,očekivala sam više boli ali nije dugo trajalo pa sam pretrpila to badanje unutra. Da me ošamutilo toliko da ne znam ništa i nije,totalno svjesna svega. Mogu reć da je ona anestezija u kbc firule u 3mj bila bolja,apsolutno ništa ne boli,mrvicu samo. A ovdje Poljak čini mi se nimalo nježno to nije izvodio,ali je hvala Bogu stvarno kratko trajalo. Očekujem večeras bolove kada pospusti voltaren. Imam 3 jajne stanice.
sildad šta je ona crveno siva kapsulica šta mi je sestra dala i rekla sutra da će me nazvat i reć u koju uru da je popijem?!?!
Klara, to su super vijesti. Po ovome šta si napisala pretpostavljam da su ti ipak dali manje anestetika jer su računali da imaš samo 3 JS.
Ne bi te trebalo večeras bolit, ali i ako bude popij nešto protiv bolova.
Ta tabletica se popije sat vremena prije transfera, znam da sam jedanput guglala čemu ona služi, ali nisam ništa pametno naišla, pa se sad više ni ne sjećam šta sam pročitala.
imam pitanje za cure koje putuju radi postupka,koliko traje sve skupa? Dali putujete za svaki dio postupka ili stojite u St dok sve ne obavite? Koliko bi to dana bilo?
Bas sam neznalica:)
Klara sretno!
Ja ne putujem jer sam iz Splita ali ti mogu reći kako to izgleda. Prvi UZV ti bude 7.dc. i nakon toga imaš još 1 ili 2 UZV. Moraš biti tu i za punkciju i transfer. Punkcija ti obično bude između 11. i 13.DC. a transfer 3 ili 5 dana nakon punkcije. Trebaš izračunati šta ti se više isplati, putovati ili biti ovdje. U svakom slučaju moraš voditi računa o tome i da si na inekcijama, ali to možeš sama ili zamoliti nekog u tvom gradu da ti daje ako ćeš putovati, jer inekcija primaš od 2.DC pa sve do punkcije. Muž ti treba biti ovdje samo za punkciju.
Klara, "Lubor", tako se zove ispravite me ako napišem krivo, služi da opusti maternicu ili smanji mogućnost grčeva, jer uvjerena sam da je ključno u postupku ono što se dogodi dok si još na ginekološkom stolu, u ordinaciji dok odmaraš onih sat vremena nakon postupka poslije "možeš i igrati košarku". Koliko vidim ti si kod doc. P. pa vjerojatno neće nedostajati šala i smijeha na transferu, a što isto tako pospješuje implantaciju. Kad se sjetim svog dobitnog postupka, a vjeruj mi znam sve napamet do u detalje, vjerujem da je meni taj smijeh najviše pomogao, a pratio me je od punkcije (kad prođeš par punkcija onda se na posljednjoj smiješ to je malo nezgodno jer se tada tijelo pomjera pa može biti boc. boc.). Lubor se pije sat vremena prije transfera, većina tada popije i utrogestane, no ja sam imala malo zbrčkano jutro pa sam ih stavila umjesto da ih popijem;-), želim ti sreću.
hvala na pojašnjenjima 8-)
matto čitala sam to o smijehu u američkim istraživanjima,u privatnim klinikama su dovodili klaune!! ja bi da mi Milinović žonglira a ja da ga gađam jajima :lol:
ajde vidit ćemo,pisat ću vam kakav je transfer bio
Abys i ja sam iz Splita,sildad ti je sve objasnila,samo što je meni sada u cito prvi uzv bio 5.dan,a punkcija vidiš već 10.dan,stvarno sve brzo išlo,šta je ispalo dobro,jer manje injekcija morala kupit.
klara nek bude sretan kraj :) sretno
Pinky nasa, cestitam od srca i ovdje
Pinky čestitam i ljubim vas sve tri :*
Pinky, moram i tu čestitati da se nam ova "domicilna" tema malo zavibra dobrim vibrama. :)
Pinky čestitam!!!!
Pinky :-D:-D:-D
pinky :zaljubljen: :-D :heart:
Evo i mene da još jednom čestitam Pinky i izljubm vas sve po redu! :heart:
Pinky draga sretno do neba i nazad, uživaj svake sekunde sa svojim napokon dočekanim curicama! :-D:-D:-D
p.s. neće bit lako, al' će bit slatko! :yes:
Denny, šta je lipo vidit tvoj avatar. Nadam se da guštate.
Guštamo, guštamo! :-)
Nikad nisam bila umornija u životu, smršala sam 10 kila, jedva stignem i jesti od njih dvije, šta smo sve prošli bolje da ni ne pričam... ali kad ih sad vidim kako spavaju u krevetiću, osjećam se tako ispunjeno i sretno. I nije mi ni najmanji problem ujutro sve ispočetka... A pod "ujutro" mislim od 4 pa dalje... :mrgreen:
Pinky draga od srca ti čestitam i uživaj sada u slatkim brigama to si i zaslužila.
Deny cure su ti prekrasne , ma preslatke su neka samo rastu i mami zadavaju slatke brige.
Matto moja mi se uskoro vidimo i popijemo kavicu.
Ja sam super osjetim svoga dečka kako me češka i super se osjećam.
Ostalim curama veliki pozdrav i čujemo se.;-)
Denny, puse curkama!
Pinky :klap::zaljubljen:
stvarno lijepa slikica Denny! Od srca čestitam tebi i Pinky! :-D
Pinky, jednostavno moram za svoju seku poskočiti i na ovom dijelu foruma:-D:-D
znam da se moderatorice neće ljutiti.
Denny, tebi i tvojim curicama :*, koliko vidim i doc. P. i ja smo bili u pravu jer smo već po UZV znali na koga će cure sličiti, cijelo jutro ih gledam i ne mogu se nagledati, čak i razmišljam koja se to meni javljala na onoj kavici u Virusa (ah ti trudnički hormoni i ideje).
Klara kad je transfer? Sretno, i želim da što prije poskočimo zbog tvoje bete.
Znam ovo nije informativan post, ali je post sreće, a tko bi se zbog toga mogao ljutiti ;-) .
Denny prekrasan avatar, a za Pinky skacem od srece.....trudnicke muke su gotove, sad pocinju one sto roditeljske koje nikad nece zavrsiti..
Sretno vam curke, i vama sto ste rodile i sto tek trebate i svima koje jos niste uspjele, da sto prije dodjete u rodiliste!!
Veliki pozzzz iz Zadra!
Transfer obavljen,jedan embrij je vraćen,kaže embriolog da graniči sa blastocistom,da se jako dobro i brzo razvio (kao da je star 4 dana a ne 3) i da se on puno nada jer je kvalitetan. Vidjet ćemo,nadat ću se i ja :-)
Šparac radio ET, dobila injekciju Choragon i još jednu ću za 5 dana.
....Pinky, čestitam od srca....., Klara, drzim fige.....:klap:
potpisujem sildad
Pinky, čestitam od :heart:
Klara,sretno :zaljubljen:
matto, tebi i tvom dječaku puuuuuuuuuuuuno poljubaca:zaljubljen: :zaljubljen:
Klara, sretno.
Klara, da bude veeeliki plus! :)