Ah čuj, kad god vidim ovako težak topic prvo riknem od smijeha jer ne mogu vjerovati što čitam, a potom odem ljubiti zakonitu - savršena je.
Printable View
Ah čuj, kad god vidim ovako težak topic prvo riknem od smijeha jer ne mogu vjerovati što čitam, a potom odem ljubiti zakonitu - savršena je.
:zbunj: ne kužim u kojem dijelu sam implicirao da je topic loš, samo mi je težak. Meni kad nešto ne sjedne ja se smijem. Kad mi fino sjedne oduševim se. Vjerojatno ću odrasti kad prestanem.
A ja pak ne kužim to sa zubima. Pa dostpnost stomatoloških usluga se u zadnjih dvadeset godina drastično smanjila. Mi živimo tako da svi redovno saniramo sve i preventivno idemo stomatologu s djecom i sa sobom, pa svejedno jedan most koji mogu dobiti preko Hzzo od 7 kg šefildskog čelika čeka da skupim lovu za malo bolji privatno. U potpunosti mi je jasno da netko tko nema primanja ne može niš s tim njihovim limenim plombama i besplatnim vađenjem zuba osim izgledati kako izgleda. Evo ja sam prešla državnom zubaru zbog ekstremne blizine i ok nadoplatim sve što treba i stvarno su ok, ali i dalje me osupne kad mi malo malo sestra predloži i besplatno vađnje zuba. Znam da to mora spomenuti povremeno, ali dajte ljudi.... Ja se ne bih čudila ni da vidim čovjeka s onim plastičnim vampirskim zubima na tv, jer i to valjda HZZO dijeli kao porotezu.
Još od moje srednje škole (a davno je to bilo) mlad, naglašavam mlad čovjek bez zubi je bio ekstrem. Od tada je razina oralne higijene među tim mladim ljudima (koji su sad već sredovječni) izuzetno porasla.
Od tada ima zubara na ugovor na svakom koraku, ni ja ne idem kod privatnika.
Od tada sam viđala ljude koji žive u gradskom socijalnom stanu, ne plaćaju režije, dobiju knjige, pri tom kupuju djeci ogromne količine slatkiša i Cole, puše oboje,
i svakome od njih fali po dva-tri zuba. Kad se snima prilog za TV to je to, uvijek bez zubi.
Oni su mi susjedi iz kvarta. A svako malo to viđam. (Tu ne spominjem brigu za djecu, oni se brinu za djecu, ne propiju novce).
Nisam ovdje da osuđujem ljude u nevolji, dapače, podupirem sve humanitarne akcije, obavezno one gdje je netko bolestan jer kad čovjek nema zdravlja ne može tu ni mladost ni volja pomoći...I nikad ne znaš koga kakva nevolja može snaći.
Razumijem i žene koje će radije biti prijavljene kao nezaposlene na burzi jer će im djeca primati doplatak i socijalnu pomoć, a ona će raditi u fušu po cijeli dan, čistiti i peglati po tuđim kućama jer želi da joj djeca imaju i kompjuter i odu na maturalac, trudi se svojski, i preko svojih granica, znam ih i takve, i znam da to rade jer bi s mizerijom od plaće na nekoj blagajni sve to izgubila, a živi da bi joj djeca živjela bolje.
U svemu tome postoje stvari koje zapaziš ko neko pravilo, većini ljudi potpuno nebitne, no meni je ta krezubost baš iritantna, ne znam kako to nazvati, sigurno ima neki stručan naziv za tu moju opsjednutost, bolest neka, vidim sliku, evo traži se pomoć, sve Ok, al' opet nema zubi.
Ne mogu si pomoći:oops:
Nena, ma ti si jednostavno esteta :), kakva bolest, brate.
Mislim da nema niti potrebe za nekim pojašnjenjem zašto ovo ključam.. kupus nad kupusima. Možemo sarmu napraviti koliko kupusa tu ima :mrgreen: