Jelena prvotno napisa
Ja ne kužim pitanje. Pa kako bih sve stigla?! Gdje je limit što je to "sve". Stoljećima nisam imala djece i znam što se sve super može bez djece. Nemam bake na raspolaganju, nemam kuću s dvorištem, dijete nije oduševljeno da ga netko drugi čuva. Nedostaje mi ples, MM i ja smo išli plesati dvaput tjedno, oblačili se u smiješnu odjeću, putovali, ulazili u muzeje, galerije, hodali kilometrima, zajedno se bavili sportom, čitali puno više, često smo dobivali neke ulaznice, jer su svi znali da se mi u roku pola sata možemo nacrtati ispred bilo kojeg ZG kazališta...
Sad imamo veličanstvenog princa i stignem pospremit koliko mi je dovoljno, dati jesti, otići na posao, dvaput tjedno na rekreaciju, otići kupiti čizme u Av. Mall s navlakačkim kuponom od Glorije za ciciban. Povremeno se naći s prijateljicama. Čitam njemu, on ima karticu od knjižnice, ja nemam. I tako. Kao da ću sutra umrijeti i moram sve pametno i glupo prenijeti tom djetetu da me zapamti i ne gubim vrijeme na sebe. Kad se maknem nekamo, često imam osjećaj da ću nešto bitno propustiti. Al većinom stignem dvaput tjedno na rekreaciju, uz malu grižnju savjesti, ispraćanje do lifta, i kad se vraćaš, i....