Krenulo je...
Printable View
Krenulo je...
I.....:cekam:
Pratimo liste svaki sat ... za sada je sve OK, dobro kotira na ljestvici. :)
svaki sat?
mi dva puta dnevno, i to pod "mi" sam ja. B je skroz zadovoljan svojim polozajima, uvjeren da je to to
zašto svaki sat, pobogu? :-o
mirakulica baci oko povremeno, premda bespotrebno 8-)
Mi smo bili na putu i tek sad je upisao svoje izbore i pojma nismo imali kojim tempom se to mijenja ... sad znamo da više nema velikih promjena pa se više niti ne gleda. :)
nisam ni ja uspjela pokupiti koliko cesto uopce sustav azurira podatke, prvu vecer je azurirao u 22, a onda tek ujutro opet
Pisite koje bodove ima zadnji u kojoj skoli
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zapisat ću kad zatvore listu!
Ajme.
tko to ima direktan upis?
Ne kuzim jos nista jer se moj upisuje slhedece godine- a tko zna kaj ce tada biti
Ali meni ovo izgleda kao trač ili nagađanje... da je moje dijete prvak u šahu, upisala bih ga u sportsku gimnaziju. Uostalom, za sve postoje razlozi, čak i kad ih široke mase ne znaju...
Ima djece koja mogu imati kojekakve zdravstvene teškoće koje utječu na prosjek, pa opet dobiti preporuku za mat.gimnaziju.
Moj stariji je na listi za XV gimnaziju sa 80 bodova kao i svi drugi iznad crte. Bit će to zanimljivo kad krene školska godina, ali drago mi je da će napokon imati pravu konkurenciju. Nema bolje motivacije za učenje.
Na temelju posebne potrebe.
Hm, stvarno me čudi da netko ne zna kaj je to dijete sa posebnim potrebama. Probaj uguglati.
Tek sam danas skuzila da se sada u MIOC upisuje 50% manje djece nego kada sam ja isla. Nas je bilo 12 razreda po otprilike 38 ucenika. Znaci cca 450 po generaciji. A sada upisuju 250., ak imam dobru informaciju.
Ovaj primjereni oblik skolovanja necu komentirati
Rješenje o primjerenom obliku školovanja je rješenje o individualizaciji, ili rješenje prilagođenom programu, koje dijete sa posebnim potrebama dobije na temelju nalaza komisije (koja uključuje psihijatra, defektologa, logopeda, psihologa, neurologa, već prema potrebi ) u osnovnoj školi. Ne znam detalje, ali mislim da izravan upis u neku školu djeca sa takvim rješenjem mogu dobiti samo na preporuku opet komisije za profesionalnu orijentaciju (dakle, to mislim, ne znam pouzdano).
Dakle, dijete se skoluje po posebnom programu ili uz IP, te na kraju skolovanja ide na komisiju i dobiva preporuku za ( najcesece) tri skole u koje ima pravo direktnog upisa. Ali uz uvijet da ako se javi vise djece sa takvim pravom upisuju odreden broj ( svaka skola propisuje koliko djece po razredu) onih sa najboljim ocjenama.
a tu je smijesno sto?
ako su djeca dobila preporuku za gimnaziju tada je to komisija preporucila sa razlogom.
Najcesece ta djeca imaju tako jako tjelesno ostecenje da u obzir dolaze samo gimnazije koje nemaju arhitektonske barijere , a intelekt im je normalan pa nisu za specijalnu skolu.
Osim toga takva djeca imaju direktan upis ( ako su najteza ostecenja u igri) , i imaju pravo produziti skolovanje za dvije godine ( 4 godine se produzuje na 6).
Gradski ured za obrazovanje na trazenje skole/roditelja/skolskog lijecnika , uz nalaze komisije ( psiholog, defektolog, psihijatar) koja je dala preporuku za odredeni oblik skolovanja. Dijete se po tom programu mora skolovati minimalno jednu godinu prije upisa u srednju, a najcesece se skoluju vise godina prije upisa, ili cak cijelu OS ( ovisno kad se prepozna/otkrije) poteskoca.
Ja nisam imala nikakav zločesti komentar.
Samo me zanimalo što su to i kakve su to posebne potrebe, s obzirom da dobar dio djece s tim potvrdama ima 80 bodova.
Za koje se (barem u školi moga djeteta) nije baš tako lako izboriti.
Ne želim da rasprava na ovom topicu ode u neželjenom smjeru i neću više ovo komentirati.
Ali ono što me zanima uskoro ću saznati iz prve ruke, pa ću možda biti malo pametnija, tak' da Mima više nema potrebu slati me na guglanje.
Sretno svima s upisima! :)
I ne kuzim za kakve se to potvrde treba izboriti.
Potvrde o primjerenom obliku skolovanja se dobivaju od komisije , strucnjaka, vise njih . Ako postoji potreba nakon sto skola posalje roditelje na procjenu, ili roditelji sami odluce traziti od skole da dijete posalje na procjenu jer ima poteskoce.
Takva djeca su u dugotrajnom pracenju, nije to nesto sto se napise na jednom sastanku prije upisa.
sad upadam kao padobranac, ali ako je sposoban imati odličan iz svih predmeta i maksimalan broj bodova, zašto onda dodatni bodovi? a sto se tiče prvaka u šahu, nije mi jasno zašto je to nekom upitno. pa šah je i te kako intelektualno zahtjevan. zašto bi nečije prvo mjesto u nogometu bilo vrijednije od onog u šahu?
Evo da ti ja pojasnim.
npr. dijete sa invaliditetom u kolicima ili sa teskom bolesti srca , moze imati odlicne ocjene i direktan upis.
isto tako moze imati direktan upis sa solidnim ( ali NE super odlicnim) ocjenama jer oni zbog svojih teskoca kao izbor imaju jedino gimnaziju . Fizicka poteskoca im je kontraindicirana za sve ostale skole.