Vrijeska :lool:
Printable View
Vrijeska :lool:
Sljemenska žičara.
Klinci navalili. Meni se ne ide jer kad vidim one redove i guzve, prođe me volja... Jel bio netko zadnjih dana (prosli vikend), koliko se ceka za uci u zicaru, vidim da su redovi ali koliko to brzo ide?
Btw, planiramo tramvajem, onaj kaos s parkingom bi svakako izbjegla.
Mi smo bili jucer oko 14. Nikog zivog. Preporucam uzeti slobodno popodne i djeci napisati ispricnicu za skolu kroz tjedan.:coffee:
Na povratku oko 17:30 bilo je vise ljudi pa su kabine bile pune, ali se nije cekalo. Kad smo isli gore bili smo sami u kabini.
Koliko ljudi utrpaju u 1 kabinu kad je gužva?
Pa vjerojatno koliko stane :mrgreen: a to je koliko sam čitala 10
Ja se ježim onog reda na fotkama, ne znam koliko to traje, jel ide brzo ili čekaš sat-dva?
Dobro ljudi neće žičara uteći
Da se mene pita, isla bi za pola godine. Ali klinci navalili... Cak se i kod vrticarca u grupi natjecu ko se vozio žičarom.
Moja plan izleta za ovaj vikend bio je kanjon Kamačnik, i to vlakom do Vrbovskog, bas mi se ucinila kao dobra ideja. No onda smo u to ubacili jos i Staru Susicu, Centar za velike zvijeri pa bi ipak isli autom.
Na kraju su me sabotirali i zele na Sljeme. Meni je zapravo super da smo bio gdje u prirodi i da smo skupa, ali opet ne bi pola jutra provela cekajuci u redu.
Nakon što sam čekala 2 sata da kupim karte za obilazak dvorca Schonbrun nemam što reći na temu ispunjavanja glupih dječjih želja :mrgreen:
Mi malo stariji pamtimo i gužve na staroj žičari. Vikend, prva žičara jutro, svi bi na skijanje. I onda čekaš i čekaš. Stave sve kabine, ali ne uspijevaju sve ljude potrpat unutra. I onda u obrnutom smjeru ista takva gužva oko 4 ili 5 popodne.
I to nije sve, gore su bila samo dva sidra i jednosedežnica. Kakve su tek gužve na njoj bile.
I onda smo imali rupu od koliko 14 godina bez žičare i propustili sve čari vikend gužvi na Sljemenu. Ili ne, oni koji bi se uputili autom gore, isto bi znali negdje putem zapet
Realno 8 odraslih ljudi jedva stane, gdi bi ugurali 10 komada.
Koliko se sjećam djeca su mi negdje pročitala da je kabina namjenjena za 8 osoba.
buba klara mislim da se ne trebaš bojati tako velikih gužvi osim ako ne planiraš ići baš u sub ili ned ujutro.
Možete otići i popodne a tad je sigurno manja gužva.
Na stranicama žičare piše da je kabina za 10 osoba.
Piše, ali realno ne stane više od 8 normalnih ljudi
Negdje u kabini pise da je za 8 osoba ili na postajama,znam da su mi djeca procitala a i ja provjerila, pitala na blagajni.
Rekla mi zena da su gondole za 8 ljudi.
Kad smo se vracali, a tad je bilo guzvovito (no brzo je islo), ni u jednu gondolu nisu stavili vise od 8 ljudi.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/%C5%BDi%C4%8Dara_Sljeme
Piše 10
Broj gondola: 84
Broj putnika po gondoli: 10
Nosivost gondole: 800 kg
Visinska razlika: 763 m
Brzina: 20 km/h
Trajanje vožnje: 15 minuta
Jelena.o ja ti kazem sta mi je rekla zena na blagajni, a i vidjela sam uzivo. Ni po guzvi ne stavljaju vise od 8 ljudi unutra.
Iako ne znam zasto je to toliko bitna informacija.
Neka jave i drugi koji su bili gore, jel itko vidio taj famozni broj od 10 osoba unutra,ako je tolikooo bitno.:-)
Ma bitno je da 10 ni u ludilu ne stane, a piše da može ići
A sad ne znam sta rec..mozda su racunali da 2 stoji hahaha
Al zaista nikad ne stavljaju vise od 8.
Putovanja u vrijeme globalnih izazova: jedna prijateljica je na putu u Njemačkoj, ide na neki koncert, nema maski, ali za ući u koncert je obavezan test (ona je 3x cijepljena) - režim 2G plus.
Znaci, svi se moraju testirat bez obz cijepljen il ne, , prebolio il ne, stranci placaju 14 eur, domaci 0. Berlin.
Zanimljivo, a može možda tu napraviti test prije polaska?
Za koncert traze test. Ne za ulaz u zemlju.
A gdje se i kako testiraju? Rade im brzi antigenski na ulazu u koncertnu dvoranu?
Kad to rade pri našim kulturnim dvoranama, treba doći sat i pol - dva ranije i sa strane se napravi test i dobi potvrda,ali to je manji broj testova, s potvrdom ulazi se u dvoranu.
A ovo kad treba par tisuća odjednom srediti mora da je neka druga šema
Do kada vrijede promotivne cijene žičare?
Do pred neki dan!
Sad bi trebalo bit bez žičare nekih 10 i više dana dok sve poštelaju
Promo period cijena karte traje zaključno sa 3. Travnja. Nakon toga uslijedit će radovi. Još se ne zna početak i duljina trajanja. Obavijestit ćemo vas po dobivanju te informacije.
s njihove stranice
Je baš sam htjela ispravak napisati
Promo period cijena karte traje zaključno sa 3. Travnja.
Buba klara jeste biliii?
Nevezano za koncerte, cijeli grad je nacickan s mogucnostima testiranja koji su ocito protocna.
Je, stvarno je divno...
Mi smo Samoborsko gorje odgodili za neki drugi posjet sjeveru. Ja sam dva dana poslom svrljala po Zagrebu, a osim toga smo uglavnom obilazili rodbinu :) al i ta rodbina zivi u lijepim zelenim krajevima tako da su se djeca ipak nauzivala zelenila :)
Sljedeći tjedan je Promotivni tjedan na Plitvičkim jezerima, snižene su cijene ulaznica. https://np-plitvicka-jezera.hr/promo...ckim-jezerima/