Realno 8 odraslih ljudi jedva stane, gdi bi ugurali 10 komada.
Koliko se sjećam djeca su mi negdje pročitala da je kabina namjenjena za 8 osoba.
buba klara mislim da se ne trebaš bojati tako velikih gužvi osim ako ne planiraš ići baš u sub ili ned ujutro.
Možete otići i popodne a tad je sigurno manja gužva.
Na stranicama žičare piše da je kabina za 10 osoba.
Piše, ali realno ne stane više od 8 normalnih ljudi
Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.03.2022. at 14:34
Negdje u kabini pise da je za 8 osoba ili na postajama,znam da su mi djeca procitala a i ja provjerila, pitala na blagajni.
Rekla mi zena da su gondole za 8 ljudi.
Kad smo se vracali, a tad je bilo guzvovito (no brzo je islo), ni u jednu gondolu nisu stavili vise od 8 ljudi.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/%C5%BDi%C4%8Dara_Sljeme
Piše 10
Broj gondola: 84
Broj putnika po gondoli: 10
Nosivost gondole: 800 kg
Visinska razlika: 763 m
Brzina: 20 km/h
Trajanje vožnje: 15 minuta
Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.03.2022. at 14:52
Jelena.o ja ti kazem sta mi je rekla zena na blagajni, a i vidjela sam uzivo. Ni po guzvi ne stavljaju vise od 8 ljudi unutra.
Iako ne znam zasto je to toliko bitna informacija.
Neka jave i drugi koji su bili gore, jel itko vidio taj famozni broj od 10 osoba unutra,ako je tolikooo bitno.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.03.2022. at 15:13
Ma bitno je da 10 ni u ludilu ne stane, a piše da može ići
A sad ne znam sta rec..mozda su racunali da 2 stoji hahaha
Al zaista nikad ne stavljaju vise od 8.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.03.2022. at 19:19
Putovanja u vrijeme globalnih izazova: jedna prijateljica je na putu u Njemačkoj, ide na neki koncert, nema maski, ali za ući u koncert je obavezan test (ona je 3x cijepljena) - režim 2G plus.
Znaci, svi se moraju testirat bez obz cijepljen il ne, , prebolio il ne, stranci placaju 14 eur, domaci 0. Berlin.
Posljednje uređivanje od ina33 : 26.03.2022. at 12:58
Zanimljivo, a može možda tu napraviti test prije polaska?
Za koncert traze test. Ne za ulaz u zemlju.
A gdje se i kako testiraju? Rade im brzi antigenski na ulazu u koncertnu dvoranu?
Kad to rade pri našim kulturnim dvoranama, treba doći sat i pol - dva ranije i sa strane se napravi test i dobi potvrda,ali to je manji broj testova, s potvrdom ulazi se u dvoranu.
A ovo kad treba par tisuća odjednom srediti mora da je neka druga šema
Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.03.2022. at 20:17
Do kada vrijede promotivne cijene žičare?
Do pred neki dan!
Sad bi trebalo bit bez žičare nekih 10 i više dana dok sve poštelaju
Promo period cijena karte traje zaključno sa 3. Travnja. Nakon toga uslijedit će radovi. Još se ne zna početak i duljina trajanja. Obavijestit ćemo vas po dobivanju te informacije.
s njihove stranice
Je baš sam htjela ispravak napisati
Promo period cijena karte traje zaključno sa 3. Travnja.
Nevezano za koncerte, cijeli grad je nacickan s mogucnostima testiranja koji su ocito protocna.
Je, stvarno je divno...
Mi smo Samoborsko gorje odgodili za neki drugi posjet sjeveru. Ja sam dva dana poslom svrljala po Zagrebu, a osim toga smo uglavnom obilazili rodbinual i ta rodbina zivi u lijepim zelenim krajevima tako da su se djeca ipak nauzivala zelenila
![]()
Sljedeći tjedan je Promotivni tjedan na Plitvičkim jezerima, snižene su cijene ulaznica. https://np-plitvicka-jezera.hr/promo...ckim-jezerima/
Plitvice su divne. Uvijek. I bili smo tri-četiri puta ceć u razna doba godine, ali ja sam baš ljuta na te njihove cijene. Redovne, mislim. Prilično su ga pretjerali, pa onda svi navale u tih 2x5 dana godišnje i od gužve ubiju sav gušt...
Meni je to koma, te guzve kad svi navale zbog snizenih cijena, iako mi je shvatljivo, ja jednostavno ne mogu uzivat u toj gomili, redovima, cekanju, buci, vici..Radije odemo van sezone, u proljece/jesen dok cijene nisu one ljetne paprene.
Planiramo putovanje, a korona smo nevini. Najvažnije mi je da dijete ne peška tako da joj ne zezne put, za nas ostale - a ono, nema veze, već smo na destinaciji bili. Drž'te palčeve! Ja isto ne volim gužve, sve mi upropaste.
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.04.2022. at 12:03
Naišla sam na ovo, pa ako je točno, nije loše znati
https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/p...---717750.html
Ulaznica za zidine u Dubrovniku po 100kn.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 03.04.2022. at 08:02
Kako mi je sad ova vijest opet digla tlak![]()
Pa i malko skuplja
https://tzdubrovnik.hr/get/gradski_v...ke_zidine.html
Ali postupak ko voli nek izvoli
Zato što sam alergična na te napuhane cijene u kojima ne dobiješ ama baš ništa. I sad su ih kao velikodušno spustili, ali i dalje ne dobiješ ništa. I još samo eto, dok ne zahukta sezona, onda opet u nebo. Svaka ovakva kvazi akcija me sjeti kolikim svjetlosnim godinama smo mi udaljeni od pravog turizma.
Posljednje uređivanje od babyboys : 03.04.2022. at 13:25
Pretpostavljam da je ovo stara cijena dubrovačke karte
https://dubrovnikcard.com/product/dn...vacka-kartica/
Je li bio netko u Sofiji? Ako je, molim iskustva, hvala.
Inače, kome se putuje oko Uskrsa, Ryanair ima jeftinih karata iz Zagreba za Bratislavu, Brindisi, Milano... U Bratislavu se može za 10 eura povratno ...
I ja sam vidjela ponudu za Sofijuali za sad čekamo da se realizira Portugal. I imam jedno žensko putovanje krajem ljeta u planu. A mozda nagovorim mm da umjesto na Jadran odemo u Pugliu bar tjedan dana. Karte za Brindisi du jeftine za proljeće, a možda se nađe i u sezoni.
Nas djeca nagovaraju na Sofiju, vidjela su da ima Muzej socijalističke umjetnosti (i propagande), pa im valjda egzotičnoNemamo puno slobodnih dana, samo ovih par oko Uskrsa, pa nam to sužava manevarski prostor. Ja sam sad navijala za Brindisi, ali me preglasali
, a i bolje nam zapravo odgovaraju letovi za Sofiju. A i mi razmišljamo o Brindisiju i Pugliji kad bude dovoljno toplo za kupanje (rano ljeto ili kasna jesen). Pričala mi je frendica koja je bila u Pugliji (Apuliji) na ljetovanju prije par godina da je dosta jeftinije nego u nekim drugim talijanskim destinacijama, a da ima prekrasnih mjesta i genijalne hrane...
Ja sanjam Alberobello.
A i do Matere nije daleko. Bari, Taranto... Divotica.
Mm je ispalio da bi mogli do tamo road trip iz ZG, ali to je podvig za čitav g.o., barem 3 tjedna da ima smisla. Možda dogodine.
Bila sam više puta u tom dijelu Italije, Bari, Barletta,Taranto.
Za moj je ukus prevruće, prebučno, pregužvasto.
Bila sam prije korone, no ne vjerujem da su se južni Talijani puno promijenili. Svi viču, auti trube stalno...ali, ja sam introvert. Muž je tamo putovao poslovno, brodom, a ja i djeca kao pratnja, pa možda drugačije gledam na sve.
Italija ima ljepših dijelova. Ispod Ancone, Livorna, pa Savona. No naravno, de gustibus...
Ne viču, Beti, talijani pjevaju dok govore . Meni su talijanski i portugalski najljepši jezici na svijetu . A ovaj krajnji jug.. ja sm odrasla u obitelji koja je bučna , temperamentna i brojna. Meni je to normalno stanje.![]()
Nema kod nas taj nivo buke. Probaj, pa ćeš vidjeti :D
Ma, va fan c**lo, truuu, truuU, TRUUUUUU!!!! I onaj mot rukom cijelo vrijeme.
Prešla sam Italiju uzduž i poprijeko, živjela u dva grada, obožavam Italiju, pričam talijanski, ali jug im je ipak nešto drugo. Doživljaj, u svakom slučaju.
Ma meni je cijela Italija predivna. Ja bih gdjegod.
Ali vjerujem da je u sezoni prevruće, a ni ja ne volim razgledavati na 300 stupnjeva, pa bi idealno bilo tamo negdje deveti mjesec ili početak desetog. More još toplo, a nije prevruće.
To ja sad malo sanjarim
Inače, Elba nam je bila predivna, a može se spojiti s Toskanom, to je isto divno putovanje i želim ga ponoviti.
Ima li tko što za reći o Sofiji?