a s druge strane masa klinaca ide na inžinjersku matematiku, jer ne želi raditi koprofač
Printable View
danas sam ovo čitala:
https://www.telegram.hr/zivot/otisla...sto-strajkaju/
29 godina staža, odgojila niz generacija, VSS, 6500 kuna.
Pa i jezičari osamdeset posto znanja stečenog na faksu ne mogu primijeniti u nastavi. Što će mi književnost 15. stoljeća u osnovnoj školi? Ili lingvističke škole? Tako je sa gotovo svim predmetima... Taj problem sigurno treba riješiti. Ministrica je davno govorila o prekvalifikacijama. Osobno sam se raspitivao o novom studiju. I gle čuda, čak mi ni predbolonjska didaktika s FFZG, ne bi bila priznata na fesb- u. Hrvatska birokracija je uvijek jača. Ja sam zasad odustala, jer novaca za novi petogodišnji studij nemam.
Nije imao punu satnicu.
Ja podržavam pravo ljudi na štrajk i krivo mi je što neke škole rade prilagođene rasporede ili nadoknađuju subotom.
Pa to samo vodi ka urusavanju strajka.
Strajkati u srijedu, a nadoknađivati u subotu...suludo idu sebi na stetu.
Ovi gore ce im se smijati i naravno da im nece udovoljiti.
Ako ima novaca za horizontalno povećanje svima, onda ima i za povećanje po koef. samo
se naravno nikome neda s time baktati.
Štrajkaje lijepo ljudi, nadoknađivat će se do srpnja i dobro...ne vidim problem
U većini zemalja ionako imaju puno kraće ljetne praznike nego mi
A sada treba pokazati zube....
Mi imamo kratke oktoberfest :) praznike. Petak županija, sutra svi.
I ništa nam ne fali nastava. Neka profesori štrajkaju, ako je to jedini način da budu realno plaćeni. U nekoj uređenoj zemlji bi plaće bile uređene i ne bi trebalo štrajkati.
Tko zna, možda ćemo jednom živjeti u uređenoj zemljihihihihi
Ovo su učiteljice iz naše škole :mrgreen: https://www.index.hr/magazin/clanak/...o/2124953.aspx
Sad su mi još draže :heart:
joj meni idu na živce ti pjesmuljci, i oni bećarci :oops:
ima li tu onih čije škole organiziraju nastavu, a oni samoinicijativno ne šalju djecu?
Moji ne idu. Srednja ima nešto sati nastave, ali nije išla, neće ni sutra.
Ni meni te pjesme nisu sjele.
Meni su pjesme baš simpatične. :lool:
Ali dobro ajd, ja sam se rodila i odrasla na bećarcima. :lool:
Učenici iz MIOCa požalili su mi se da njihovi profesori slabo štrajkaju i da bi ih oni u štrajku rado podržali :mrgreen:.
Ma kužim vas. Vjerojatno i jeste neozbiljno, ali djeluje mi kao da su našli neku sreću u nesreći pa mi je zato simpatično. :)
Meni je isto baš simpa, pogotovo što ih inače znam kao jako ozbiljne :)
Eh, a da tako štrajkaju liječnici i medicinske sestre? Bi li i njih nazvala štrajkolomcima da moraš štajaznam ići roditi, a oni u štrajku???
Vjerujem da su svi potpisali da podržavaju štrajk, a rade samo toliko da učenici dugoročno nisu na šteti. Ne znam jesam li u pravu, ali da sam u toj vreći - ja bih tako.
Ne bih rekla da si u pravu, u mnogim školama štrajkaju svi nastavnici, kao što u tim školama u kojima neki nastavnici rade možda štrajkaju svi nastavnici npr. matematike, pa djeca nemaju nastavu matematike, a imaju, ne znam, povijesti.
A inače, mislim da svatko ima pravo i ne štrajkati.
apsolutno da imaju pravo ne štrajkati, ali meni osobno ta motivacija nije jasna, osobito uzevši u obzir odaziv i nastavnog osoblja i prevladavajuću podršku roditelja. Ne znam kako tumačiti nesudjelovanje u štrajku?
Peterlin, usporedba sa štrajkom medicinskog osoblja mi ne stoji, a i štrajkovi u bolnicama se provode na drugačije načine (nije moguće da sudjeluju svi)
Možda ne štrajkaju iz odgovornosti prema nastavi, možda iz vjerskih razloga, možda su na zamjeni, a možda su u šumi. Svakako, ne znam kako bih pored prava na štrajk nekome mogla osporiti pravo na rad. Ljudi koji ne štrajkaju iz mog iskustva nisu zadovoljni, već imaju neku višu vrijednost ili interes od osobnog nezadovoljstva.
sutra vukovarsko-srijemska, zagrebačka i karlovačka županija.
Nekakva posebna najava je za srijedu.kad to objave?
Dan prije do 12h
Imaju. Ta visa vrijednost ili interes se zove STRAH.
Nitko od nas nije sretan zbog ovog sto se događa, jako nelagodno se osjecam dok strajkam i da, moram priznati, osjecam strah : od odmazde vladajucih.
Ono sto nam svima JAKO PUNO ZNACI je podrska javnosti, ponajprije roditelja i medija.
Nikad do sad nismo imali takvu podrsku i kao da se svijest ipak mijenja.
Ne smijem izostaviti ni ministricu. Po prvi put prva osoba resora daje podrsku svojim ljudima. Pa ako je i politikanstvo, neka je. Nadam se da nece posustati.
U školi u kojoj sam radila do petka znam kolegu koji nije bio u štrajku zbog vjere. I mislim da je normalno da barem mi nastavnici poštujemo jedni druge i kad se ne slažemo. Strah ja nisam ni u koga vidjela.
Dajte molim vas, u ratu po pola godine nije bilo nastave i sve se stiglo , sad je već kuknjava zbog 3 dana.
Što se mene tiče nek ukinu one glupe praznike u veljači i produlje šk godinu do petka i evo 7 dana.
A od kolega i koelgica koji sade cvijeće u gumamama i glumataju žrtve mi se da ne kažem što.
Uredno će i oni uzeti sve što izborimo.
Ne znam kako vaša djeca, ali moja za vrijeme štrajka doma uče. Ne, naravno, nove lekcije unaprijed, nego ponavljaju i utvrđuju ono što su dosad radili, u miru pišu lektire itd...svakako ne gledaju očajno u zid.
Lani zbog bolesti učitelja i nestručnih zamjena velika je izgubila najmanje 10 sati kemije i bar 15 sati matematike. Od toga su 3 sata otpala na bolovanje zbog napada jednog učenika-divljaka na prof. matematike. I to dobru, odgovornu i radišnu profu!
Moji su danas imali testove (oboje)
I mene je zanimalo, pa sam našla ovo:
Ivan Pavao II. naglašavao je da je prvi temelj vrednovanja rada sam čovjek. Čovjek je subjekt rada: „Iz toga odmah slijedi vrlo važan zaključak etičke naravi: koliko god je točno da je čovjek određen i pozvan raditi, rad postoji 'radi čovjeka', a ne čovjek 'radi rada'.“ Crkva, još od Lava XIII. govori o pravu radnika na udruživanje. Iako tada, krajem XIX. stoljeća nije bilo govora o štrajku u smislu njegove dopuštenosti, kasnije nailazimo na drugačije gledanje.
Prema Ivanu Pavlu II., „sindikati se služe također i metodom štrajka kao nekom vrstom ultimatuma upućenog nadležnim tijelima i, u prvom redu, poslodavcima. Katolički društveni nauk priznaje tu metodu kao zakonitu, uz dužne uvjete i u pravednim granicama. Što se toga tiče, radnici bi već morali sebi osigurati pravo na štrajk, a da ne budu osobno kažnjavani što u njemu sudjeluju.“ No, papa ne propušta naglasili da je štrajk krajnje sredstvo i nikada se ne smije zloupotrebljavati, a osobito ne za „političke igre.“ Dodajmo ovome i napomenu iz Katekizma Katoličke Crkve o štrajku: „Štrajk je moralno opravdan kad se pokaze kao neizbježn ili barem nužno sredstvo, u vidu srazmjerne koristi. Postaje moralno neprihvatljiv kad je praćen nasiljem, ili ako mu se pridaju ciljevi koji nisu izravno povezani s uvjetima rada ili su protivni općem dobru.“