Stranica 9 od 34 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1670

Tema: Strajk nastavnika

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mene taj gubitak nastave uopce ne muci. Izgubili su koliko? 3 dana dosad?
    Nes ti gubitka.
    I nadam se da nece odustati i da ce se izboriti. Stvarno je dosta bilo.
    potpisujem
    jednom treba reci “dosta!”
    ja ih kao roditelj podrzavam

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U ponedjeljak opet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš me zanima oće li klinka iću u kazalište

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj i moj sin ima izlet kojem sej ako radovao.
    Jelena_O javi šta kažu u školi?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nasi ce ici na izlet sljedeci tjedan, cak i ako bude strajk taj dan

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nes ti gubitka.
    X

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nes ti gubitka.
    Ha čuj, tebe ne, mene da.

I kaj ćemo sad?

Ok, zasad nije prestrašno.

Ionako mi nema druge nego čekati. Nije da imam izbora.

A ja se nadam da će se sporazum postići brzo i da će škole nastaviti normalno raditi.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koje su opcije, po vama,nakon ponedjeljka najizglednije:

- nasilno prekidanje strajka od strane vlade i uvođenje radne obveze nastavnicima

-prepustanje Ustavnom sudu da preispita legalnost strajka i posljedicno moguce neplacanje dana provedenih u strajku

-pozivanje sindikata za stol s ponudom na pol puta, npr. povecanje koeficijenta za cca 3 umjesto trazenih 6,11%

- povlacenje izjave o horizontalnom povecanju osnovice svima ( za sto bi se krivica prebacila na leđa nastavnika) i konacno pozivanje predstavnika sindikata na razgovor

-brzinska revizija opravdanosti koeficijenata i prijedlog klasa razlicitih koeficijenata (npr.slozenost posla prema predmetu, broju izvođenih programa, deficitarnosti struke itd.) gdje bi se nekima koeficijent povecao, a nekima bitno i smanjio (opet shema divide et impera)

-priznanje da nema razloga za tolikim zaostajanjem nastavnika u koeficijentima i prihvacanje trazenog povecanja koef. plus podizanje osnovice svima gdje bi nastavnici dobili povecanje po dvije stavke, slicno kao med.sestre i lijecnici ako prođe ovo s povecanjem osnovice svima

-nesto potpuno deseto?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    -nesto potpuno deseto?
    Bojim se da će se desiti ono što se dešavalo i s prošlim štrajkovima, a to je tzv. urušavanje štrajka. Drugim riječima, da će nastavnicima dojaditi i da će se malo-pomalo vraćati u nastavu uz načelno i dalje podržavanje štrajka, ali samo načelno. I da na kraju neće biti ništa osim packi zbog izgubljenih sati zbog vremena provedenog u štrajku

Zbilja bih voljela da nisam u pravu, ali ovakav scenarij odigrao se više puta.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Lola, svaka školska godina ima tri, četiri nenastavna dana predviđena unaprijed. I zasad je strajka u okviru tih dana, tako da realne potrebe za odradom još uvijek nema. Meni je žao da djeca nemaju nastavu, i vjerujem da je svima žao. Kao što vjerujem i da je svima žao što kao nastavnik možeš zaraditi manje nego kao vss u bilo kojem javnom ili privatnom sektoru. Zapravo, baš me zanima ima li sektora s manjom prosječnom plaćom i vss od javnog školstva...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam ok i sa duzim strajkom kada bi on urodio plodom, kada bi nastavnici izronili iz dna uredbe o koeficijentima i napokon dobili status koji zaslužuju.
    Ok, nastava subotom. Big deal...
    Al nemam baš previše vjere u to.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se iskreno nadam da ce ovaj put izdrzati i odrzati strajk do kraja, jer voditelj ureda dobrodoslice, ljudi, halo!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne idu

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa neke škole već imaju nastavu subotom... Mislim nije ni to svjetlo čudo. Nadam se da do toga neće doći. A djeca sad već toliko gube ovakvim položajem nastavnika.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Podržavam štrajk. Nadam se da neće odustati. Važno je da djeca nauče da se za sebe treba boriti i da je ta borba opravdana.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Lola, svaka školska godina ima tri, četiri nenastavna dana predviđena unaprijed. I zasad je strajka u okviru tih dana, tako da realne potrebe za odradom još uvijek nema.
    Hvala, Casa.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Podržavam štrajk i da bi imao smisla ne treba ništa nadoknađivati.
    Mislim da nastavnik treba djeci dan ranije reći ili poslat naslov nastavne jedinice planirane za taj dan i jasno im dat do znanja da to gradivo danas nije obrađeno i da je taj sat propušten. Ak hoće neka odrade sami (s roditeljima, prijateljima, instrukcijama) ili prođu život bez te lekcije. Nadoknada subotom nema smisla, a nekima je to i radni dan (slobodne aktivnosti, natjecanja) - trebaju li djeca to propustiti radi škole? Mislim da ne i moje sigurno neće, a ne želim ispucavat ona tri dana koja roditelj ima pravo opravdat, na opravdanje štrajka na dane kada je u školu mogla doći.

Štrajkate, ok. Borite se za svoja prava, preuzmite odgovornost da nešto niste odradili ali ste se za nešto dobro izborili.
    Nema nadoknada.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Podržavam štrajk i nadam se da će izdržati do ispunjenja zahtjeva. Stvarno je sramotno koliko su učitelji podcijenjeni i potpuno mi je sulud premijerov prijedlog o povećanju svima u javnom sektoru (iako, točnosti radi, to ne uključuje njega i dužnosnike što je netko naveo, oni idu po posebnim propisima). Toliko prozirno, toliko jadno... Iako bih i sama dobila to povećanje, jako sam protiv, razlika između moje plaće i plaća onih koji mi uče djecu u meni izaziva veliku nelagodu, toliku da svojoj djeci ne želim reći kolika je moja (ovaj štrajk je povod njihova interesa, do sada ih to uopće nije zanimalo).
    Ne razumijem izjave ja podržavam štrajk, ali ne želim da djeca nemaju nastavu... Tako i premijer i ekipa računa, hajde dobro, do sada nije tako strašno, računa da neće preći kritičan broj dana a i ako se to desi, lako će usmjeriti bijes mase koja ne razlikuje osnovicu i koeficijent i misli da su učitelji 3 mjeseca na godišnjem itd. na učitelje.
    u ova moderna google vremena ljudi ionako sve bolje znaju od struke, trebaju se sami liječiti, sami svoju djecu podučavati, usluge javnog sektora im zapravo ne trebaju.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Podržavam štrajk. Nadam se da neće odustati. Važno je da djeca nauče da se za sebe treba boriti i da je ta borba opravdana.
    Potpisujem

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vladu može biti sram.
    Profesor fizike je lani djeci ispričao da ima plaću 4500 kn.
    Prof je moj vršnjak. Dakle ima pedeset godina.
    Čistaćica u mojoj firmi ima 5000 kn.
    Pametnom dosta.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ne idu
    Ista skola, moj sin ide na.izlet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod klinca obavijest da u cetvrtak ako slucajno bude strajk da planirani izlazak s nastave odraduju izvan sk.klupa.
    Ocito je do uciteljica
    Necakinja ima distematski u pon.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.10.2019. at 20:26

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    baš me zanima oće li klinka iću u kazalište
    moj je išao na izlet ovaj tjedan na dan kad je bio štrajk.

podržavam štrajk nastavnika, kao i medicinskih sestara i liječnika. ima li još štrajkaša? ako ima i njih podržavam.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Vladu može biti sram.
    Profesor fizike je lani djeci ispričao da ima plaću 4500 kn.
    Prof je moj vršnjak. Dakle ima pedeset godina.
    Čistaćica u mojoj firmi ima 5000 kn.
    Pametnom dosta.
    Vjerujem da je ovo tipfeler ili da prof. nema punu satnicu jer profesor početnik bez stručnog ima cca 5000kn.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je toliko nerazumno stavljati svoje sebicne interese ispred interesa cijelog skolskog sustava, da sam se zapravo zacudila da netko misli da je strajk neopravdan. U mom mikrokozmosu svi podrzavaju strajk. Ovo mi je bas iznenađenje da je nekome vaznije imati 3 dana nastavu, nego imati uopce kvalificiranog nastavnika matematike, fizike i sl.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da će profesori ustrajati, podržavam ih u potpunosti

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem je i što nisu sve škole i svi nastavnici jednako u štrajku
    ja podržavam štrajk
    ali ne toliko da ću pustiti dijete doma ako na stranicama škole piše da će se nastava održati prema
    prilagođenom rasporedu i ako razrednici šalju djeci raspored
    kod moje ih je u srijedu bilo 27/30

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa to nije problem, rekla bih da je odlično da ne moraju ili svi ili nitko. Često ne štrajkaju svi oni koji se drže kršćanskih vrijednosti, to ne znači da su zadovoljni, već da im štrajk nije način otpora.
    Ja svoju djecu ne šaljem u škole neovisno o organizaciji nastave ili ne. Čvrstog stava da i njihov najmlađi brat zaslužuje imati matematičara i fizičara za nastavnika.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je jednostavnije, jer u potpunosti štrajkaju i osnovna i srednja škola.

Veliki je problem u nedostatku matematičara i fizičara već sada; djeca su u mnogim školama tijekom nekoliko godina izgubila puno veću satnicu matematike i fizike (čula sam i za slučaj jedne jake općeZG gimnazije), nego što je ukupna satnica u ovih nekoliko dana štrajka.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da je ovo tipfeler ili da prof. nema punu satnicu jer profesor početnik bez stručnog ima cca 5000kn.
    Ja znam da moja mama prof fizike nakon 33 godine staza u skoli ima 6000kn.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislim da je s matematicarima i fizicarima dodatni problem sto sve manje studenata upisuje profesorski smjer. U Splitu ih se ove godine na taj smjer, ako se ne varam, upisalo troje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, sebična sam. I još se ovdje usudim napisati svoje mišljenje.

Nisam sebična, nego hrabra .

Na Dnevniku HTV-a, kad je počinjao štrajk, je profa fizike iz jedne srednje škole (mislim Vrbovec) rekla da s 20 i nešto godina staža ima 7.000 Kn plaću, s mentorstvom 7.500.

I ne, ne mislim da su profesori preplaćeni za svoj posao i ne želim ih razvlačiti po forumu, samo citiram ono što sam čula.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stednjoskolski imaju vise place, koliko je meni poznato.
    Jos si i sama napisala mentorstvo.
    Koeficijenti u javnim sluzbama su lako.dostupna stvar kao i osnovuca. Lako se moze izracunati placa za svakog.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Stednjoskolski imaju vise place, koliko je meni poznato.
    Jos si i sama napisala mentorstvo.
    Koeficijenti u javnim sluzbama su lako.dostupna stvar kao i osnovuca. Lako se moze izracunati placa za svakog.
    Thanks, Spajalica.

Ma ne znam ja računati te koeficijente. To je meni viša matematika .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se tu malo pogubila, kakve veze imaju kršćanske vrijednosti?
    i što su uopće kršćanske vrijednosti u kontekstu štrajka?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku

Nisam sebična, nego hrabra [emoji38].

Na Dnevniku HTV-a, kad je počinjao štrajk, je profa fizike iz jedne srednje škole (mislim Vrbovec) rekla da s 20 i nešto godina staža ima 7.000 Kn plaću, s mentorstvom 7.500.

I ne, ne mislim da su profesori preplaćeni za svoj posao i ne želim ih razvlačiti po forumu, samo citiram ono što sam čula.
    cekaj, ti mislis da je placa od 7000 nakon 20 godina staza dobra i velika placa?
    pa fakat, sto se bune oni na minimalcu, nit skole nit zanata :rolleyes:

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    cekaj, ti mislis da je placa od 7000 nakon 20 godina staza dobra i velika placa?
    Ne, ne. Fakat ne znam koja bi bila primjerena plaća... Velim, tako sam čula, pa sam to navela...

Očito - glupo od mene .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je s matematicarima i fizicarima dodatni problem sto sve manje studenata upisuje profesorski smjer. U Splitu ih se ove godine na taj smjer, ako se ne varam, upisalo troje.
    Pa naravno. Ne znam kako je u Splitu no u Zagrebu je integrirani 5-godisnji studij za profesora fizike.
    Tko će 5-6 godina studirati i položiti sve ove predmete da se na kraju zaposli za 5000kn u OS i još ne u Zagrebu?
    Tko ovo završi može dobiti bez problema duplu plaću u IT/Telco/financijski sektor

Tako da nije samo problem plaća, realno za osnovnoškolski matematiku, fiziku i informatiku pola ovog ne treba. Trebalo bi uvesti kombinirani trogodišnji studij mat/fiz/informatike s nivoom znanja potrebnim za nastavu u OS i SS pa bi bilo više nastavnika
    Uz naravno veće plaće

https://www.pmf.unizg.hr/phy/nastava...ti/prof_fizike

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku

Nisam sebična, nego hrabra .

Ima 7000 kn nakon 20god samo ako ima uzdrzavanog clana na PK. I to tek sad s placom za rujan. Ako nema dijete na sebi prijavljeno, ima oko 6500kn. Ludilo od place.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tko misli da je 6500kn profesorima dosta, jer masa radi za minimalac, nek samo sve te place preracuna u euro.
    Vecina ljudi u Hr radi za, u europskim mjerilima, sirotinjsku placu. A kao, EU smo.

Dok god se ne promijeni svijest svih nas, nema nam napretka.
    A vladajucima itekako odgovara da su ljudi jalni, razjedinjeni i apaticni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno. Ne znam kako je u Splitu no u Zagrebu je integrirani 5-godisnji studij za profesora fizike.
    Tko će 5-6 godina studirati i položiti sve ove predmete da se na kraju zaposli za 5000kn u OS i još ne u Zagrebu?
    Tko ovo završi može dobiti bez problema duplu plaću u IT/Telco/financijski sektor

Tako da nije samo problem plaća, realno za osnovnoškolski matematiku, fiziku i informatiku pola ovog ne treba. Trebalo bi uvesti kombinirani trogodišnji studij mat/fiz/informatike s nivoom znanja potrebnim za nastavu u OS i SS pa bi bilo više nastavnika
    Uz naravno veće plaće

https://www.pmf.unizg.hr/phy/nastava...ti/prof_fizike
    a s druge strane masa klinaca ide na inžinjersku matematiku, jer ne želi raditi koprofač

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

29 godina staža, odgojila niz generacija, VSS, 6500 kuna.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa i jezičari osamdeset posto znanja stečenog na faksu ne mogu primijeniti u nastavi. Što će mi književnost 15. stoljeća u osnovnoj školi? Ili lingvističke škole? Tako je sa gotovo svim predmetima... Taj problem sigurno treba riješiti. Ministrica je davno govorila o prekvalifikacijama. Osobno sam se raspitivao o novom studiju. I gle čuda, čak mi ni predbolonjska didaktika s FFZG, ne bi bila priznata na fesb- u. Hrvatska birokracija je uvijek jača. Ja sam zasad odustala, jer novaca za novi petogodišnji studij nemam.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nije tipfeler, ne znam kolku je imao satnicu, ali tako je rekao pred cijelim razredom.
    Profesor fizike u Miocu je radio za 4500 kn.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nije imao punu satnicu.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja podržavam pravo ljudi na štrajk i krivo mi je što neke škole rade prilagođene rasporede ili nadoknađuju subotom.
    Pa to samo vodi ka urusavanju strajka.
    Strajkati u srijedu, a nadoknađivati u subotu...suludo idu sebi na stetu.
    Ovi gore ce im se smijati i naravno da im nece udovoljiti.
    Ako ima novaca za horizontalno povećanje svima, onda ima i za povećanje po koef. samo
    se naravno nikome neda s time baktati.
    Štrajkaje lijepo ljudi, nadoknađivat će se do srpnja i dobro...ne vidim problem
    U većini zemalja ionako imaju puno kraće ljetne praznike nego mi
    A sada treba pokazati zube....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi imamo kratke oktoberfest praznike. Petak županija, sutra svi.
    I ništa nam ne fali nastava. Neka profesori štrajkaju, ako je to jedini način da budu realno plaćeni. U nekoj uređenoj zemlji bi plaće bile uređene i ne bi trebalo štrajkati.
    Tko zna, možda ćemo jednom živjeti u uređenoj zemljihihihihi
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 20.10.2019. at 09:23

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo su učiteljice iz naše škole https://www.index.hr/magazin/clanak/...o/2124953.aspx
    Sad su mi još draže

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj meni idu na živce ti pjesmuljci, i oni bećarci

ima li tu onih čije škole organiziraju nastavu, a oni samoinicijativno ne šalju djecu?

Stranica 9 od 34 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •