Strike, ja bi čekala još koji dan. Ako se ne pojača ok. Nemoj pojačavati kontracepciju. Ipak ti ona stanjuje endometrij. Ako krene jače, probaj kontaktirati sa sestrom u Mb, ako ju ne uspiješ dobiti uzmi dvije. Ja bi tako učinila.
Printable View
Strike, ja bi čekala još koji dan. Ako se ne pojača ok. Nemoj pojačavati kontracepciju. Ipak ti ona stanjuje endometrij. Ako krene jače, probaj kontaktirati sa sestrom u Mb, ako ju ne uspiješ dobiti uzmi dvije. Ja bi tako učinila.
Ne čini ništa na svoju ruku. Najbolje se javi u Maribor (na mobitel) ili potraži savjet od svog ginekologa iz primarne zdravstvene zaštite. Ne brini se previše jer to može biti nuspojava. Sretno!
Tako nekako i piše u protokolu,ako se pojavi slabo krvarenje ili taman krvav iscjedak da se uzmu dvije tablete.
Budem ih sada zvala,nadam se da će se neko javiti. Bojim se da ne dobijem menstruaciju,ipak mi je to već 31.dc
Super za dogovor, ovo mi se čini stvarno elegantno!Citiraj:
Pinky prvotno napisa
kada su ti poslali protokol otprilike-nakon što si im poslala potrebitu dokumentaciju-ono friški brisevi ili???Da svaki dan ne virkam u mail sandučić.Malo sam nestrpljiva-priznajem :oops:Citiraj:
Strike prvotno napisa
pčelice, ja sam svu dokumentaciju poslala sredinom 5.mj.,a protokol dobila početkom 9.mj.
Ti bi mogla dobiti protokol u 12.mj.
Citiraj:
Strike prvotno napisa
ups,tek sad vidla da si u postupku u 3.mj.-znači onda negdje u 1.mj.dobivaš protokol
Ja sam u postupku u 02/2010 i sestra Jasna mi je rekla da ih zovem oko 20.11. i ja se nadam protokolu početkom nadalje do 10.12. da ću ga dobiti a za tebe mislim da je to tek u 01/2010, pa se ti sada samo opusti i laganinini čekaj. moj savjet ti je da ti ipak njih negdje krajem 11 mjeseca zvrcneš da ih podsjetiš da si tu a onda će ti reći kada da ih zovneš.Citiraj:
pčelica2009 prvotno napisa
ma zivot mi je olaksalo :mrgreen:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
pinka, pretpostavljam da ides priv na uzv kod naseg mpoovca, a daj reci da li dr res onda to odbije od cijene sto nisi kod njega na uzv? jer je bi to onda bila savrsena opcija, a ak mi isto naplati, malo mi bed jos 400 kn puta 4 za uzv :/ kakva su vasa iskustva s tim?
pinka :lol: misla sam pinky
Zašto bi ti išta dodatno odbijao kada ti uzv koji obaviš kod njega posebno naplaćuje, odnosno u ovom slučaju ti ga naravno neće naplatiti kada ga nećeš obaviti kod njega ?! Jedno je uzv, a drugo je punkcija/transfer. Naravno i drastično su različite cijene.Citiraj:
marta26 prvotno napisa
hvala cure za informaciju :*Citiraj:
rozalija prvotno napisa
da, posebno se naplacujeCitiraj:
lezanka prvotno napisa
punkcija/transfer je 1100 eura
svaki uzv je u resa 35 eura, a kod nas u privatnika je 250 kn, sto znaci da mi dodje na isto. razllika je u dodatnih 7 sati voznje do resa na uzv ili u eventualnom ostajanju u ljubljani zbog uzv-ova.
moj dogovor mi jako pase.
ma super, zato pitam, lezanka nisam znala, nisam bila kod njega. a meni u viliju je 400 kn uzv, ajme, di da idem za 250?? pinky daj pp di ti ides ak nije bed!ak si iz zg? definitivno je ovo mrak opcija, to mi sad puno bolje sve zvuci, jos da mi je anestezija, divota, al ajd, ne moze sve
Bojim se da nigdje jer su to razlike ST-ZG cijene općenito, pa preslikano i na providere med. usluga, Pinky je u Cito-u u Splitu, u ZG-u se UZV-ovi za foliklometriju vrte oko 400 kn.Citiraj:
marta26 prvotno napisa
:shock: 400 kn?!? ja u Rijeci u Medicu plaćala 50kn pred možda godinu dana..a oni su inače poprilično skupi (beta im je 195 kn)Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Medica su neki riječki specijalisti baš za MPO? To je fakat jeftino, ali ja nisam čula ni za koje Riječane da bi bili specijalisti za MPO, osim ekipe s KB Rijeka. Znači - bolji UZV, bolji know-how, skuplje tržište = veća cijena. Folikulometriju za IVF bih osobno išla samo MPO specijalistima, jer je to pepav rad, drugo je folikulometrija da se utvrdi ono ima li ovulacije, drugo je folikulometrija i tempiranje štoperice itd. u IVF-u ili inseminaciji, tako mi se barem čini.Citiraj:
coolerica prvotno napisa
naravno ina, nisam razmišljala..ovo moje je bila obična ginićka, izmjeri folokul i endometrij ali ni ja se u postupku ne bi usudila njoj ići (ni ja ne znam za nekog MPO specijalistu osim ekipe u KBC RI)
ma da, tak sam si i mislila, kod nas jesu oko 400 kn, mamicu im zagrebacku :mrgreen: a nista, opet mi dodje na isto zbog benzina, opet mi je lakse zbog dizanja, ak ce mi pristat doc na to u viliju, hm, hm... ajde vidjeti cemo, puno vam hvala curke
A to ti je to, koliko para, toliko muzike, tj. know how se mora platit.Citiraj:
coolerica prvotno napisa
Jeste sigurne da će MPO-ovci u Zg naplatiti folikulometriju jednako kao i UZV?
sad cu ispast glupa ali zar folikulometrija nije uzv? pa mjeri se uzv-omCitiraj:
Jelena prvotno napisa
Nisam, mislim da su folikulometrije uključene u postupak, ako se postupak radi kod njih.Citiraj:
Jelena prvotno napisa
Jedino, mislim da je UZV koji se radi za postupak vani nije cjenovno labeliran kao folikulometrija, nego kao UZV.
Ma nije glupo, ali mislim da kad se pita za cijenu treba pitati za folikulometriju, a ne UZV. Realno pregled traje kraće, a čest je pa neki sigurno ne naplaćuju jednako.Citiraj:
Pinky prvotno napisa
Bila sam dva puta privatno na folikulometriji kod MPO-ovca, u klomifenskom ciklusu, prvi put mi je sestra naplatila 200 kn, a 2 mjeseca nakon toga 300 kn, nisam uspjela saznati po kojoj logici, u drugim običnim privatnim ginekološkim ordinacijama sam plaćala od 200-550 kn za folikulometrije, vidi se šarolikost cijena (taj UZV traje doslovno 5 minuta).
5 minuta je previše, traje možda minutu...kad je više folikula onda možda traje 5 minuta.
mare41, šaljem ti pp al mi se poruka ne miče iz outboxa. malo sam :? oko tih stvari. molim pomoć :oops:
Poruka ostane u outboxu dok je ja ne otvorim, a nisam bila za kompom do sad, pročitala sam je i thanks, želim vam sutra puno lipih folikulića i ugodan put.
Cure koje ste išle kod dr. Reša, imam jedno pitanje.
Kakav protokol ste imale? Prihvaćam kratak odgovor. Da li je ikoja bila na stimuliranom, a da je pila mjesec ili dva kontracepciju, pa supresiju i onda inekcije ili ste sve imale u tom ciklusu u kojem ste dogovorili postupak samo inekcije hormona i supresiju.
I ako mi netko može poslati na pp kod kojeg bi ja dr privatnika mogla ići na folikujometriju, jer mislim da nije to tako jednostavno, ipak se dr mora kužiti u MPO (hoću reći da se moj opći ginekolog baš ne kuži u to, mislim zna on šta je to, al onak općenito), da bi znao koju dozu hormona trebam, da li pojačati ili smanjiti...
HVALA!
ja sam tjedan prije menge počela sa supresijom, i za stim dobila puregon...
sretno na putu prema tvom :saint: !
imaš topic o protokolima:Citiraj:
vinalina prvotno napisa
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...5e98fb13dd75eb
Ne bih preporučila da ideš kod bilo kojeg ginekologa, već kod MPO-ovca. Osobno se ne bih usudila ići na folikulometrije kod nekoga drugoga na f-metrije u stimuliranom postupku, nego baš tamo gdje se liječim. Druga stvar su FET-ovi gdje nema terapije, već se samo prati ovulacija.
ni ja ne bi isla na folikulometriju u nikoga drugoga vec provjerenog mpoovca jer je to najosjetljiviji dio postupka - doziranje. u zadnjem stimuliranom sam krenila sa decapeptylima 21.dc pa gonalima 2.dc i fakat me je trebalo ushemljivati, dodavati, oduzimati, uvoditi gonale...Citiraj:
vinalina prvotno napisa
to obicni ginic ne bi mogao.
ja sam na menopur/cetrotide protokolu (kratkom). nema supresije ni gonala jer zadnji put nisam dobro reagirala pa nema smisla da ponavljam klasicni dugi protokol
edit: uvoditi menopure...
vidi se da sam umorna..
cure, sori što upadam ko padobranac, al ne znam di da pitam...
di je sad potpomognuta u privatnim klinikama, ali u rh?
stara tema je zaključana, a druge zemlje su zasebno... di su privatne u rh?
nije me par dana pa se pogubih :/
malo niže :mrgreen:
evo, da malo osvježim svoj status. bili kod dr. Reša, zadovoljan je s 9 folikula i endometrijem 10 mm. u subotu dobivam štopericu, a u pon punkcija.
u sub ću mu sjesti za vrat sa žicanjem anestezije.... možda upali!
:* svima!
to je zaključanoCitiraj:
milivoj73 prvotno napisa
Jeja2 ~~~~~~~~~~~~~ :D :D :D :D ~~~~~~~~~ za subotu!
baš bezveze,treba otvorit novi: privatne klinike u HRCitiraj:
Ginger prvotno napisa