ah, leo, eto bar znamo da nismo same:mrgreen:
ma proć će i ovo!:love2:
Printable View
ah, leo, eto bar znamo da nismo same:mrgreen:
ma proć će i ovo!:love2:
Ja sam napunila 34 tj i dobila 15 kg...
Najvise od svih trudnoca do sada. Ali za to mogu kriviti samo sebe, stalno bi nesto jedna,mada uglavnom nisam uopce gladna. Pogotovo slatko...
Ali zadnjih par tjedana taj prirast se malo smanjio, najvise sam dobila oko 24 do 30 tj. Nadam se da do kraja necu dobiti jos vise od 3 kg...
32. tjedan na + 10 sam. Doktorica je rekla da je moglo manje ali da je ok samo neka pripazim ove zadnje tjedne. Veličina mog trbuha je pak nešto drugo, izgledam kao da sam dobila 30 kg. U pon idem na OGTT drugi put.
Cure koje puno dobivate, kakav vam je ogtt? Mozda imate intoleranciju glukoze. Kod mene je u prvoj trudnoci bila neprepoznata i dobivala sam kilu tjedno, sad imam protokol kako i sta jedem zbog malo poremecenog nalaza ogtt-a, nije dijabetes, ali pazim i ne gladujem, bas ono osjecam da radim dobro i osjecam se dobro, a kile skoro pa stoje, dobivam manje od kilu na mjesec jos od 24 tj. Do tad su sibale nesmiljeno.
nisam nikad radila tu pretragu
ali kao što sam i prije napisala ja sam i prije trudnoće jela 6-7 obroka dnevno i dosta kruha i inače tijesta, ali se nikad nisam debljala, ali zato u trudnoći metabolizam poludio!
U trudnoci je gusteraci teze probaviti ugljikohidrate. Zato moze doci do debljanja. Vazno je raditi opterecenje glukozom i mjeriti nakon 60 i 120 minuta. Meni je na taste i nakon 120 min potpuno uredno, a na 60 minimalno poviseno pa sam dobila upute i idem na kontrole svaka 4 tjedna. Jedem 5-6 obroka, slatkisi i bijeli secer strogo zabranjeni. Ugljikohidrati strogo ograniceni. Ostalo po zelji.
ja je imam, al mi je profil ok.
i u prvoj sam dobila 20kg, a lezala sam u petrovoj na odjelu za dijabeticare od 25.tt i bila iskljucivo na njihovoj prehrani i njihovom rasporedu.
btw, ogtt s 2 vadjenja ne priznajem ko ogtt i u zivotu mi nisu radili ogtt s 2 vadjenja.
radili su na taste, pojedem obrok, pa nakon 2h ko maloj. al to nije ogtt i bitno je i ono sto se dogadadja unutar ta 2h.
ma nas kila jednostavno vole :lol:
ja imam hipertireozu koja se u trudnoći gotovo smirila, ali u početku tj. do 15 tjedna sam isto dobila 5 kg i zgrozila se. u prošloj trudnoći do tad nisam dobila ni kg, a do kraja sam dobila 14. iako, nije da baš pazim što jedem iako u početku sam bila stravično gladna sad se to smiruje. sad i dalje ne pazim, a zadnja tri tjedna ni grama gore. mislim da to sve baš i ne ovisi toliko hrani nego je jednostavno metabolizam, a i sve drukčije u trudnoći.
najbolje je ne uzrujavat se oko kila nego ih prihvatiti kako jesu.
ja sam uvijek bila deblja nego što treba biti i bojala sam se tih trudničkih kila, a kile od prošle trudnoće su doslovno otišle same čak i još više tako da očigledno pravila nema... debljanje je, mislim, najmanji problem oko kojeg treba razbijati glavu. osim naravno ako se radi o šećeru
a kad smo tašte i živimo u takvom društvu da je izgled jako bitan... ja mislim da neke trudnice najradije ne bi dobile ništa. ili tipa do 5 kg, ako baš moraju. jedan njemački website za trudnice kaže: prvo što morate prihvatiti jest činjenica da ćete se neminovno udebljati. :mrgreen:
evo recimo meni ne smeta debljina, čak sam sama sebi smišna ovako bucmasta (iako me nekad možeš čuti kako "grintam" ajme kolika sam) ali me leđa ubijaju, misilm da ova napaćena kralježnica jedva nosi ovu težinu
Evo, da podvučem crtu i kažem zaokružujući prema gore da sam dobila sve skupa 20 kg. I ne mogu vjerovati jer nisam ništa specijalno više jela, možda malo više slatkiša, upali su tu blagdani i predblagdansko raspoloženje, a i mirovala sam strogo. Na porodu sam izgubila 8 kg, što mi se čini malo. Trbuh mi je kao da nisam rodila, sada sedam dana nakon. Sve ostalo malo popunjenije i zaista se pitam di je tih 12 kg viška. A vaga ne laže.
Dobivala sam kg tijekom cijele trudnoce, što je više odmicala to sam dobivala više tjedno, dakle nije se usporilo pred kraj. Rodila sam na 39+1.
Kate76, znam da su negdje drugdje čestitke, ali ČESTITAM! :-)
a onda sam ja tašta. već sad ne mogu gledati te celulitaste noge :roll:
plaćam zdjelicu (auuu) i podižem za križa...(uf majko moja mila):lol:
a inače, ko god me vidi ( evo sad maloprije u apoteci) svi komentiraju kako izgledam kao da sam stavila loptu ispod majice, baš ono nekako špicasti i školski trbuh:lol: (al ne znaju oni koliko meni piše da sam u plusu)
i da svi su uvjereni da je dečko:mrgreen:
placam kriza i dizem za stopala :lol:
i ja se pridruzujem, Kate76 cestitam! :heart:
uf pratim i placam i hemeroide i dizem za otecenost- po cijelom tijelu. ukljuceno i lice) :mrgreen: :lupaglavomozid:
betty blue, ne kuzim zasto? i to dvostruko zasto- kilaza ti je skolska, a nikako da shvatim ogtt na kraju trudnoce...
16 tj +3 zadovoljna sam
:-)
leo, pratim te u stopu. leđa, križa, zdjelica, otečenost u nogama, rukama, licu....
sve imam8-)
al još mogu prekrižit noge:-D
i u prošloj T sam radila OGTT na kraju trudnoće, jer je beba bila velika
ovaj put mi je rečeno da mi je posteljica "zadebljana" (ja se zezam da mi je čak i posteljica DEBELA :mrgreen: ) pa da bi bilo dobro napraviti OGTT
sad me nekako više muči mogućnost da beba bude baš velika i kakve odluke to povlači za sobom što se poroda tiče...jer mi je ginić na zadnjem pregledu pri ulasku u ordinaciju odmah na vratima komentirao veličinu trbuha :škartoc: i rekao da mi ne gine opet carski ako beba bude velika
al to ću znati tek kad krenem na preglede u bolnicu
i ja i ja :-D iako se pomazem rukama da bi digla lijevu nogu :lol:
jedino cekam da me operu hormoni srece i bezbriznosti. nije bas da hodam okolo s blazenim osmijehom. nervozna sam s osjecajem da sam u zaostatku, da sa svime kasnim i da nista necu stici. :rolleyes:
joj betty, nadam se da nece i da ce bit sve ok :hug:
ja mogu desnu preko lijeve, al lijevu preko desne nikako :unsure:
inače, imam osjećaj da su mi svi ti ligamenti što drže noge pričvršćene za dupe otkazali suradnju :roll: pa tako sad kad trebam dignuti lijevu nogu ipak malo povučem i za trenirku :škartoc: da joj pomognem
:-D
i to ću potpisat jer me čeka nekakva adaptacija stančića a to za sobom povlači i puno čišćenja i slaganja, a meni se ne da ništa! ( iako volim čistit i svaki dan nešto glancam)
ovo se odnosilo na leonisin post
e ta zen faza...nju cekam...onak ko black jack :lol:
mi smo sad u adaptaciji. ovaj vikend se krecilo, sljedeci se montiraju ormari...nije ni cudo da sam zena-slonica :otecena: :lol:
i ja bi zen fazu!
za zen fazu treba ranije biti izložen maksimalnoj količini stresa :mrgreen: kroz dulje vrijeme :mrgreen:
i onda u jednom trenu samo doživiš prosvjetljenje i poželiš šivati jastučnice :lol: imam predivan materijal iz ikee, bacam se na posao :-D
ja sam i sad mrknula mikado s rižom...i ne smetaju me toliko ni noge ni dupe, al ja čim dobijem meni se lice zaokruži...obrazi, podbradak na sve strane...ih
Žene, čokolada npr ne čini ništa dobrog vašem tijelu... probajte svaku namirnicu koju planirate pojesti vidjeti što ona vašem tijelu čini (pa i djetetu), jel će mu koristiti jer je zdrava i dobra ili štetiti jer opterećuje organizam nepotrebno. Probajte promjeniti odnos prema hrani - nije svrha hrane da nam bude fino u ustima, poanta je da tijelo dobije ono što mu je potrebno.
A često kada idemo za tim što nam je fino.. onda niti činimo uslulgu tijelu niti se dobro osjećamo a niti kg nam nisu baš najbolji prijatelj.
anchie76, Ameri kažu: "A moment on the lips, forever on the hips" ;-)
Ali nije lako oteti se toj... pa ovisnosti, pogotovo o šećeru. Ja smatram da je to ovisnost, odnosno, kako kod koga, može postati. Kad sam svojevremeno bila zabrijala o tome što jedem, otišla sam u neku drugu krajnost, na rub anoreksije...
no naravno, slažem se - izgraditi ZDRAV odnos prema hrani. Onda mi u kući ne bi bilo bar pola od "namirnica" koje trenutno imam.
pa ja ne jedem čokoladu, nije mi napeta ali zato volim čokoladne kolače, inače nisam ljubitelj ni kolača.
volim namazati nutelu na kruh, ali meni je malo jedna feta ja bi tri, četiri...u tome je problem...ali ja sam o tome već pisala i rješavam taj problem malo po malo
Slažem se :)
Šećer je ovisnost - doslovce! I pod tim količinama šećera i ugljikohidrata često se desi da recimo gljivice budu oduševljene, pa se ne možemo riješiti kandide itd.
I onda kad imamo te recimo gljivice, one traže nastavak konzumacije šećera. Tako da to što nam tijelo traži, nije nužno uopće realno.
A kada vam traži slatko, to vam je često znak da ste u zadnjem obroku jele previše ugljikohidrata. Vaše tijelo je nije trenutno samo vaše, ono je hram za vaše dijete, skrbite se za njega :)
Slažem se..I samo neka nas ne nutkaju tim "porocima"..Mene u subotu muž ponudio kruh s nutelom..odbijem..on opet ponudi uz komentar "ma samo malo.."..odbijem..."no pa griz jedan mali, baš je fino.."popuštam i zagriznem...a on u čudu gleda i skomentira "pa rekao sam MALO" i brzinski strpa sva preostalo u usta - kako ne bi ja došla u napast!! :-D hoću reći - lakše mi je kad nisam niti blizu tih "napasnih" namirnica, jer teško odolijevam..p.s. preo vikenda sam natukla kilu..sa 20 tjedana smo 3 u plusu, od početka..