barbyRI mislim na tebe i šaljem ti pozitivne vibrice! Fige sam napravila i na stopalima! :)))
Printable View
barbyRI mislim na tebe i šaljem ti pozitivne vibrice! Fige sam napravila i na stopalima! :)))
:love2:
BarbyRI mislim na tebe i navijam da sve bude ok.
Cure sorry što sam načela nešto što večini ne odgovara. Da sad ne objašnjavam sve , Vojvođanka je napisala točno onako kako ja razmišljam.
Očito sam suprotnog mišljenja od večine vas, ali mene je naučilo 13 godina borbe sa neplodnošču , 7 godina boravka u KBC na 13 IVF-a , 4 trudnoče bez da sam dočekala onaj najljepši dio ROĐENJE DJETETA, vanmaternične , kiretaže..... Nama ne treba psiholog mi smo si sami svoji psiholozi ali meni i MM je pasalo 2-satno druženje sa Kuljanićkom i taj meni ne bezveze test o kojem smo pričali još par dana, i bili sretni da nam je i na taj način dokazano da smo jedno za drugo i ustrajni u želji za djetetom.
A što se tiče petog kata punog beba to mi je dalo još veću snagu i uopće mi nije smetalo dapaće godilo mi je čuti plač malih slatkica i priču dvoje mladih tata koji su sjedili do nas u hodniku, čekali posjetu ženi i bebi i izmjenjivali svoja nova iskustva.
Još jednom sorry , svi smo mi različiti mene ovo veseli i podiže i gura ka cilju.
Barby ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Giga :love2:
giga, zaista se nemaš razloga ispričavati zbog drugačijeg mišljenja, ni niko drugi, sigurno svatko od nas povremeno osjeti potrebu za razgovorom s psihologom, pogotovo neki kojima bi se nakon tragedija ili padova ili stresova u MPO-u trebala ponuditi pomoć, jer kad je najviše trebaš ne znaš kome bi se i kako obratio, a psiholozi su neophodno potrebni. Ja razmišljam o psihologu da mi pomogne s Izlaznom strategijom jer ne vjerujem da ću moći sama. Jedini razlog zašto je većina nas protiv psihološkog savjetovanje je to što je zakonski nametnuto i obavezno, a ne dobrovoljno. Izrazito je ponižavajuće i diskriminirajuće da se vrši obavezno savjetovanje za liječenje bolesti kao što je neplodnost, (i kad samo želiš biti roditelj), a kod bilo kakvih drugih bolesti se to ne traži. Vjerujem da se ni psihozi ne snalaze u njima novom području MPO-a. Ispričavam se na upadu na vaš pdf.
innu, barbyRI kako je?
Mislila sam na vojvođanku i barbyRI.
innu :love2:nije da ne mislim na tebe, ali vojvođanka danas starta
skandy užasno je što si to prošla. Zaista ne ponovilo se nikome. Moje se iskustvo ne može mjeriti s tvojim, ali mene je moja gine naručila da dođem po uputnicu za Rijeku za prve konzultacije iza 5 sati tj, u vrijeme kad njoj dolaze trudnice na uzv. Čekala sam 15 min da joj sestra da moje nalaze da bi napisala uputnicu, a cure su se oko mene gurale trbusima, pričale kako se neke nisu ni nadale da su trudne, nisu planirale, nekima nije odgovarao tajming jer imaju problema na poslu i tako. Kad sam izašla, jednostavno sam počela plakati i dok sam stigla mužu u auto ridala sam kao djete. Dva sata se nisam mogla smiriti.
Kada sam slijedeći put išla kod nje otvoreno sam joj rekla šta se dogodilo i molila je da se to ne ponovi jer ću završiti na psihijatriji.
Poslušala me i još se izvinula. Nikad više nisam došla u "trudničko vrijeme".
A vezano za savjetovanja, pravno mi je bilo čista sprdačina, ali moram priznati da mi psihološko nije bilo problem. I ja i MM spadamo u grupu kojoj je bilo ugodno, Kuljanička je prva liga i rekla je da joj se možemo obratiti kad god, zajedno ili pojedinačno i vezano za bilo šta, ne samo mpo.
Međutim i ja sam mišljenja da je apsolutno diskriminirajuće. Neka uvedu psihološko testiranje za oboljele od raka, prije propisivanja kemoterapije. Kao, ako ste psihički stabilni ćemo vas liječiti, ako niste, nećemo!
Ja sam za to da se uvede psihološko testiranje za sve saborske zastupnike i ministre i ostalu svitu. I naravno, da se rezultati javno objave.
barbyRI želim sreću do neba!
ovo debelo potpisujem :)
ja sam ležala 5 dana u sobi s trudnicama nakon spontanog i 5 dana plakala, i bilo mi je teško sjediti s trudnicama u čekaonici kod ginićke.......... ALI VIŠE NIJE......jednostavno sam odlučila iskoristiti svaku situaciju u životu da nešto naučim......ako sam u blizini trudnice započenem razgovor, pitam je i upijam sve što mi govori ....jer jednog dana će mi možda njeno iskustvo pomoći.......a da kojim slučajem opet doživim spontani sigurno bi se vratila na početak priče.... ali bi se i brže vratila na pravi put, ne bi prošle godine.....iskustvo me čini pametnijom :)
počela s klomifenima - sklanjajte mi se s puta!!!!!!! jadan MM :)
barbyRy šta ima inovoga?
cure da vam samo javim,zurim sa dragim kod dr...
tek sad ih dobila,nisu se javljali.
2 nisu uspjeli odmrznut,jednu jesu i da je kao bila kavalitetna ali se jutros stala razvijat...glas mi tako podrhtavao da sam jedva rekla doviđenja biologici.uzas,bas se bjedno osjecam iako sam sumnjala da nece bit nis od toga.zvala samiru moram u ponedjeljak doc na razgovor kod vlastelica...to bi bilo to...
pusa,zurim sad,javim se popodne...
Barby žao mi je :love2:
Vojvođanka sretno ti bilo :)
Tigrical puno ~~~~~~~~~~~~~~ za tebe
Innu drži se, glavu gore!
Darkica ja slabo kopčam, tek sad sam skužila da smo nas dvije +- tu negdje sa dijagnozom + napretkom. Šta ti je dr. dao, koje preglede. Može i na PP
Dani82 i sve ostale curke :heart: za vas....super je što nas ima toliko.
I na kraju, opet ja sa svojim biser pitanjima : Čemu mjerenje sedimentacije krvi i zašto 2-3 dana prije M? Meni je M postala totalno neuredna, od 25 do 31 dan, pa se sad pitam kako da trefim baš dva dana prije M? Ako idem u ponedjeljak, a M mi dođe tek u petak, hoće li nalaz biti svejedno OK? Ili ako idem u ponedjeljak i dobijem isti dan, hoće li tada bit OK? Čemu ta sedimentacija????
a jooo BarbiRi, baš mi je žao, cjela ta tvoja situacija ovaj mjesec...hrabro naprijed i izbori se za novi postupak što prije :heart:
barbyry
htjela sam napisati da mi je žao što se ovaj mjesec tako završio za tebe BarbyRy
BarbyRI baš mi je žao, pratila sam tvoju priču i nadala se pozitivnom rezultatu.
Hrabro naprijed i želim ti da čim prije kreneš u novi postupak
Tigrical ~~~~~~~~~~~~ za sutrašnji tranfer
Vojvođanka sretno u postupku
Svim ostalim curama šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~za sve što vam treba.
BarbyRIkisss.:heart:
Tigricel za sutra ujutro :klap::klap::klap:
Svim drugim curama velika pusa, a posebno Innu :heart:
BarbyRI :love2: žao mi je jako.
Cure, hoće li mi se više itko pridružiti?????...stvarno sam Pale sam na svijetu....to su tako poražavajući podaci za MPO općenito....samo nas 2 od početka godine je stvarno malo.....statistika nam je očajna:roll:!
tigrical sretno sutra, mislim cijelo vrijeme na tebe:-D
vojvođanka mislim i vibram za tebe:-D
Diabolice, pa mi se pratimo. Da bog da te ja pratila u trudnoći. Za tebe i tvoju mrvu :heart:
BarbyRi baš mi je žao :love2:
Vojvođanka ;-) ja preživjela klomiće (i MNS) sad je na tebe red.
Tigrical ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~x100000000 za sutra
Evo mene nakon uzv-a. Folikulići fino rastu, ima ih 6 većih, pa ćemo vidjet šta će dozrijet. Endo mi je za sad 6mm (10dc), ali tako mi je i prošli put bio pa je na kraju bio trolinijski :klap: u nedjelju opet na uzv, vjerojatno onda i štoperica pa akcija u ponedjeljak.
Puse svima
Koliko nas ima u zadnje vrijeme gotovo ni ne stignem pohvatati sve....
BarbyRi žao mi je što nije uspjelo... to je nažalost realnost ovog zakona, ma da koliko god bile toga svjesne nada je uvijek tu.... drži se.
Tigrical šaljem ti puno sretnih vibrica za sutra !
Vojvođanka želim ti dobar start koji će završiti jednom malom slatkom bebolinom :)
Cranky di si nam ti, kako je prošla folikulometrija danas?? Kada je aih??
Innu draga nadam se da nam se držiš :*
Diabolica nadam se da će ti se ubrzo pridužiti što više nas... evo sada se ponovno situacija nekako zahuktala pa se nadam da će biti puuuuno velikih ß.
Svim curama :*
bravo cranky 6 je lijepa brojka!
Cranky pretekla si me u postu :) ... super vijesti, nekako mi se čini da bi mogla biti treća sreća!
:heart: :heart: :heart:
Cranky bravo za tebe. Velika pusa. Onda u poned. ni tebi nema dr. Vlaste?
Jako dobro mi je poznat taj osjecaj, jer isto sam prozivljavala kada smo saznali da nece nista biti od naseg FETa. :-(
Iako se tada radilo o odmrzavanja embrija, a ne jajnih stanica, koje je daleko uspjesnije od ovog drugog, znala sam da su u Rijeci tek bili poceli s time i bojala sam se da zbog neiskustva taj postupak nece biti uspjesan.
Sada kada iz vlastitog iskustva znam koliko nade se polaze u kriotransfer, bez obzira na svijest o njegovoj uspjesnosti i koliko boli kada do njega ne dodje, ne mogu u miru da gledam kako nas jedan Milinovic i njegovo Zakon o medicinskoj oplodnji unistava uvjeravajuci nas da je ogranicenje oplodnje na samo 3 jajne stanice i zamrzavanje preostalih jajnih stanica dobro rijesenje. To je katastrofalna odredba zakona i to se mora promijeniti!
barbyRI baš mi je žao..gore glavu
- 21.4 bila na punkciji, od tri stanice jedna dobra ali se ispostavilo da je toliko loša da se nije uspjela oploditi - danas dobila odgovor. Idem u petak na dogovor kod docentice, za sad sam predviđena za 7.mjesec nadam se da će biti prije...
crancky...ti znaš kakva sam ja sa pisanjem, evo potrudila sam se
Nemam pojma, nije mi niš rekao. A jesam ja dobro vidjela da je Barbz rekla da ide kod njega u ponedjeljak na razgovor?? Ma... tko god samo nek mu ruka bude sretna ;-)
:love2: doć će brzo 7. mjesec
Tako i treba, moraš pisat, lakše će ti bit, vidjet ćeš ;-)
skandy pročitala sam tvoju priču i razmijem te skroz. prošla sam isto kad sam radila hsg
barbyRI žao mi je
cranky želim ti sreću dalje
okidoki nadam se da će ti vrijeme brzo proći
sumskovoce očisti inbox
Aurora imš pp
diabolica evo ja sam odlučila, pridružit ću ti se tamo negdi krajem 6. :-)
vojvođanka puno sreće
igolinica di si ti?
i svim ostalima pusaaaa
Inbox čist....
sumskovoce tvoj inbox ne želi primati moje poruke :cry:
Evo mene od mog soc.gin. Napokon dobila nalaz papa testa koji sam radila u 11. mjesecu :roll: - uredan i nalaze briseva koje sam radila samoinicijativno - također uredni :-D, dobila sve uputnice i recepte za klomifene i utriće i sada čekam stvari i startam :klap:.
Pozz!!
Loks, ni ja tebi ne mogu poslat PP, kaže inbox ti je pun. Probaj ti neke izbrisati :)
Dani - super vijesti, ovaj put će bit uspješno, vidjet ćeš
Za sve ostale naše drage suborke, puno pusa i dobrih vibri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~