hvala, mia. ovaj moj ciklus očito je jako dug a nešto se ipak događa, tako da će biti minimalno 5 folikulometrija.
Printable View
hvala, mia. ovaj moj ciklus očito je jako dug a nešto se ipak događa, tako da će biti minimalno 5 folikulometrija.
Ništa ne brini!
Rasti će oni,samo puno strpljenja8-)
Kad ideš opet?U srijedu?
Da, u srijedu, nadam se da je i zadnji UZV (15.dc).
Drage moje, radi se o homeopatiji, dakle alternativna medicina, njihovi načini nisu konvencionalni. Postoji nekakva aparatura kojom oni pregledavaju cijelo tijelo, sve organe-putem meridijana i akupunkturnih točaka. Ranije sam već bila kod jednog poznatog splitskog homeopate i sve što mi je našao potvrdila je i zapadna medicina. Sadiković mi je pregledao sve reproduktivne organe i sve je bilo ok. Nakon toga je uzeo uzorak sperme i ponovno me pregledao dok sam u ruci držala smotuljak sa spermom. Obično se kazaljka na aparatu diže dopola kad nema problema, meni se uz spermu nije uopće pomaknula. Znam da ovo zvuči ko trla baba lan, al Sadiković je na glasu da zaista pomaže svima, njegova obitelj se bavi time već desetljećima...Kod mene placebo efekt ne pali, ne vjerujem u ništa dok se ne dokaže, dok ne ostanem trudna ne želim vas uvjeravat u ništa!!! Pregled je mene i muža zajedno sa čajevima i homeopatski lijekovima izašao 700kn, drugi pregled nam nije ni naplatio. Znači to je cijena jednog suprefacta i štoperice pa vi vidite! Sad sam dobila neko zdravo vino i čaj za bolju plodnost i da se plod bolje uhvati ako dođe do trudnoće. Čak i ako sve to skupa jest trla baba lan, ulilo mi je novu nadu i potaklo me da idem u postupak sa pozitivnim stavom. Nakon svega šta sam prošla, virujte mi da samo to vrijedi više od tih 700kn:-))))
kinki, draga, držim fige da uspije i bravo za pozitivnu energiju :-)!!
Evo cure mene sa punkcije!
Nema js-sad nisu nezrele već ih nema!
No dobro,ipak je to bio prirodnjak!
Idemo dalje...
Mia, :-( Kad ideš opet u stimulirani? U prirodnom ciklusu obično i bude samo 1 stanica. Dakle, folikul nije puknuo, bila je punkcija, ali jajna stanica nije nađena, jel tako bilo?
Da,folikul nije puknuo,bila je punkcija.
E sad ne znam jel to bila cista ili je folikul bio prazan-a bilo ih je više jer me doc piknuo i na lijevoj strani..
A sad ne idem u stimulirani..naprosto sam umorna i malo ću se odmoriti i izgleda promijeniti kliniku-već sam se naručila!!:-)
mia74, u prirodnjaku se zna dogoditi prazni folikuli. I ja sam imala jedan prazan početkom godine. Dobro je da ideš i kod nekog drugog dr.-a kako bi vidjela što će ti reći i kakvu stimulaciju ponuditi. Ja sam uvijek za drugo (ili čak više) mišljenje. ~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje.
Nakon silnog premišljanja i razmišljanja u izboru ZG bolnice odlučila sam se za Vinogradsku naručena sam za 26.10....dolazim sada prvi put imam neke nalaze kaže sestra samo uputnicu trebam dalje će sve reći doktor...čak nisam pitala ni kod kojeg to doktora trebam doći...
Nadam se da nekoj pozitivnoj promijeni bilo čemu samo da se nešto počne događati
curke evo ja danas dobila i krećem sa pikanjem....za informaciju koga zanima, znaći ako dobijete m do 16 sati decapeptil se uzima taj dan (neovisno o vremenu) i onda normalno drugi dan ujutro i nastavlja se ujutro svaki dan do kraja...zvala ja sestru da razjasnim situaciju8-)
i onda kao da sam znala dobim m u 15 i 30:lol:
kinki ajd pošalji neki kontakt za tog homeopata, jako zanimljivo, vrijedi otići malo do njega...nadam se da ti je pomogao i da će uskoro neki plusić kod tebe8-)
Andream nam je jutros na punkciji.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pozdarv cure,
evo ja se spremam u srijedu na prve konzultacije k vama ali mi ta Vinogradska u odnosu na VV gdje je sve na jednom mjestu djeluje pomalo zbunjujuća. Gdje se moram javiti za prvi put, 5. kat na Odjelu za humanu reprodukciju ili negdje drugo?
Anddu, nije ništa komplicirano. Uvijek dolaziš na isto mjesto, a to je 5.kat zgrade u kojoj je i rodilište. Na ulazu u Vinogradsku imaš putokaze, uglavnom, ideš lijevo i s lijeve strane 2.po redu je velika svijetla zgrada (fasada renovirana). U prizemlju je ginekologija i urologija, a ti ideš na 5.kat na kojem su MPO odjel i pedijatrija.
Jedno pitanjce!
Dakle,da li se za spolne hormone treba naručivati u Vinogradskoj kao sada u Petrovoj ili se samo može doći sa uputnicom?
I da,koliko se čeka nalaz?
Thanx:-)
Ja sam vadila hormone u 5 mj ove godine u Vinogradskoj , moraš se naručiti i čeka se više od mjesec dana.Nalazi se čekaju 10 tak dana. Koma
Osim ako se do sada nije nešto promjenilo....
Sutra imam transfer, pa me zanima samo ukratko koliko se ostaje ležati nakon toga na odjelu i kakve vam je preporuke dao doc vezano za aktivnosti?
leži se sat i pol - dva. a dalje je sve proizvoljno (posao). terapija je 1 andol 100 dnevno, normabeli po potrebi i utrogestani 3x2 vaginalno.
Bok svima, ja sam nova u Vinogradskoj, bila sam na VV, isto sam se šokirala kada su me narucili za hormone za više od mjesec dana.
Planiram postupk u 12. mjesecu i nalazi mi ne bi bili gotovi na vrijeme. Ali su me zato na VV u labaratoriju primili odmah, iako i oni narucuju, valjda sam imala sreće.
Zanima me kakav je protokol za punkciju u Vinogradskoj, dobije li se nešto za bolove, i da li doktori preporučaju bolovanje iza transfera.
andream, sretno sutra :-D
Ja idem u 10 gore na dogovor...
andream ...sretno..~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
andream draga ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sutra :-*
Tibi :zaljubljen::zaljubljen: za :heart::heart:
sretno svima
Brigitta, dobrodošla! Za punkciju se dobije ili potpuna anestezija (kratkotrajna, 10 minuta) ili samo nešto za omamljivanje. Ovisi o broju folikula, i tome da li izričito tražiš anesteziju. A na zadnjoj folikulometriji možeš napomenuti da hoćeš putpunu anesteziju.
Nakon transfera ti doktori neće ništa sugerirati za bolovanje. To ovisi o tebi. Možeš ga dobiti od svog primarnog ginekologa i imaš pravo na to, a isto tako, možeš normalno ići raditi, ne dizati teške stvari, malo pripaziti itd...
Hvala Aurori na odgovoru, nisam stigla napisati svoje podatke, inače sam od 2007. na VV,
već sada mi se čini da su neke stvari bolje a neke gore, kada uspoređujem VV i Vin, nadam se da će mi promjena donijeti sreću.
Drage moje, jel ima ijedna od vas iskustvo da je netom pred postupak imala cistu na jajniku??? Ja bila danas na uzv(za 4 dana trebam dobit mengu i krenit sa menopurima) a kad ono na lijevom jajniku nešto za što dr nije siguran jel cista ili žuto tijelo...Pišr endometrij sekrecijski 11mm. lijevo ovalna anehogena tvorba pp 31 mm
Navodno to može biti i rana trudnoća(oMG)
E sad, ako to jest cista, šta mislite imam li šanse ić u postupak uopće? Sutra ću zvat dr Tomića a preksutra sam naručena na CITO da oni koji se bave IVF-om vide o čemu se tu radi. Do srijede ću znati na čemu sam al do tada ću prošvikat!!!
Bojim se da će me Tomić otkantati čim mu kažem C, da me neće ni saslušat dalje...
kinki, kakvu si terapiju uzimala za tu alergiju i kakve si pretrage radila i tko te slao??
Cure, da li je tko vadio betu u Vinogradskoj? Gdje se točno vadi, da li se naručuje i koliko se čeka rezultat? (iako mislim da ću na kraju vadit privatno)
Mia74, bila sam u ponedjeljak u labu naručit se za hormone i budući da mi je m već ovaj mjesec prošla, naručili su me u slijedećem ciklusu, odmah početkom 11.mj. Rekla mi je žena da je navodno netko otkazao termin pa me uspjela ubacit. Iako mi se datum kad sam naručena ne poklapa s danima ciklusa koji moraju bit za vadit hormone, rekla je žena da je bitno da sam u sustavu pa da dođem ovisno o tome kad dobim m.
andream, krv vadiš na endokrini a to je zgrada odmah preko puta ove u kojoj je MPO.kad izađeš van iz zgrade, desno od tebe je zgrada u kojoj trebaš ući,imaš mali lift i mislim da ideš na 2.kat i onda lijevo.trebaš doći do 10. ja sam bila prošli prošli mjesec u pol 10 i uopće nije bilo gužve.sretno!sretno!sretno!
ja sam ju vadila davno.. vadi se u onoj zgradi desno tj. preko puta ginekologije (siva i ružna) i to mislim onaj drugi ulaz(točno nasuprot ginekologije) , pa se popneš mislim na 1. kat.. tad se beta mogla vaditi do 10 sati i trudnice su imale prednost.. bez naručivanja..
naravno ja sam bila nekada davno tako da se možda nešto promjenilo..
evo krivo sam upamtila ipak je 2. kat, a nalazi se dižu na 1 katu ..
Bila sam na CITO kod dr POljaka da mi pogleda onu cistu. Naručio me 2. dan ciklusa da vidi jel otišla, pa ako je da krenem sa menopurima. Ako nije stavit će me na yasmin misec dana da se jajnici primire prije idućeg postupka. Rekla sam mu da meni piše u uputama da trebam krenit sa stimulacijom od prvog dana, on kaže da je bolje od drugog u kratkom protokolu. Kaže da bi u mom slučaju čak moglo ić od trećeg dana!!!! Nekako sam mirnija sad, definitvno neću ić u postupak ako cista ne ode i bog. Šta je tu je. Sad ću zvat Tomića da vidim šta on misli o svemu.
hvala, cure. znači ne treba se naručivati? a kad su gotovi točno nalazi?
zaboravila sam pitati i jel se može vaditi neradnim danima? (sub, ned)
kinki, dr. Poljak ti je dobro rekao - u kratkim protokolima se i ide 2. ili čak 3. dan sa stimulacijom (tako rade i u Mb.). A ako ti se i odgodi postupak, mjesec dana nije strašno, bolje nego da ti propadne postupak zbog ciste. Sretno draga!