Joj ninochka podsjetila si me sad na jedan prastari topic s mukicom i peglanjem majice za tjelesni :lol:
Bilo kako bilo, uspjela sam kupiti 2 u paketu u lidlu. Jednostavnije će biti i klincima kad si sami budu spremali opremu, čini mi se.
Printable View
Joj ninochka podsjetila si me sad na jedan prastari topic s mukicom i peglanjem majice za tjelesni :lol:
Bilo kako bilo, uspjela sam kupiti 2 u paketu u lidlu. Jednostavnije će biti i klincima kad si sami budu spremali opremu, čini mi se.
Razmisljam cure je li bolje kupiti obicne omote za knjige ili one samoljepljive?Vjerujem da se i jedni i drugi nakon nekn nekoog vremena pohabaju koje je lakse zamijeniti?Umotavaju li se i biljeznice?
Meni ovi izdrže cijelu godinu: http://www.proming-hch.hr/hr/katalog...z_artikala-802
Čini mi se da su najpovoljniji u Mulleru.
Kakve pernice kuujete za klince u prvom razredu?
Ja sam mislila kupiti jednu punjenu s bojicama i flomasterima, i sve ostalo kaj ide unutra. Cura hoće običnu na zatvarač - njen argument je da joj zauzima manje mjesta i da može unutra potrpati bojica koliko hoće i koje hoće. Mislim da joj flomasteri u prvom razredu ionak neće trebati. Ili možda trebaju za likovni?
Prvašićima je najbolje kupit punu pernicu, na jedan kat onu kaj se preklapa jer im je pregledno i sve imaju na jednom mjestu.Tak su nama rekli kad je R. bio prvi razred i mi smo uvijek kupovali takvu. Učiteljica je rekla ako je ona obična na zipu koju se samo stave olovkeonda dugo traže, isto tako ako je na više katova.
Evo, moji nisu imali tu kutiju, nadam se da neće ni mlađa.
Flomiće su imali stalno jer su ih često koristili za likovni i u boravku I drže ih u pernici.
mame prvašića - trebaju roditelje i dijete koje sad kreće u školu za jednu tv emisiju
snimanje bi bilo tjedan dana prije škole i na dan kad dijete kreće u školu
od roditelja bi uzeli izjavu o pripremama, a od djeteta veseli li se školi, što očekuje i sl
dakle, zg, dva snimanja
trebaju info do srijede - preksutra
ajmo :)
hoće li vaši nositi torbu prvi dan?
ja sam mislila da je uzme pa da u nju stavimo knjige koje nas tamo čekaju...
obično djeca dobe knjige prvi dan pa im uzmite ili torbe ako žele ili barem vrećicu...tako ću i ja svojoj. Mi nemamo roditeljski prije početka nastavne godine, prvi tjedan ćemo sigurno imati..
nemamo roditeljski prije, nego isto prvi tjedan...
na upisu rekli da je do sad bio roditeljski za sve skupa prije škole i onda po razredima nakon početka, ali da se sve samo ponavlja pa da bude samo jedan sada nakon početka
uzet će curka torbu, na stranici škole ipak piše da učenici uzmu radi knjiga
Blizi se i taj dan, ah :)
sretno nam svima!
Mi imali jučer roditeljski.
U ponedjeljak moramo ponijeti torbu u školu i dobivamo knjige. U utorak ih vraćamo umotane.
Mi isto imali jučer roditeljski. U ponedjeljak dolazimo s torbama jer će dobiti knjige (ali u školi će biti cca 1sat) a od utorka starta sve normalno :)
Ima ih 25 u razredu a iz vrtića ih ima 5 (iz njene grupe).
Sretno nam svima :) .
Većina nas je imala zajednički roditeljski jučer.
roditeljski samo našeg razreda, kod nas, će biti slijedeći tjedan.
i mi nosimo prvi dan torbu da preuzmemo knjige.
kakve papuče/tenesice vaši imaju za školu?
kod nas je rečeno da mogu imati papuče za razred ili tenesice i za razred i za tjelesni...
mi smo u boravku, pa si mislim što je bolje da se noga manje uznoji.
Kod nas u ponedjeljak u 14h priredba dobrodošlice za prvaše (i roditelje), roditeljski i sve info.
Imaju 4 prva razreda, u njegovom ih je 21 od toga 9 cura.
Tražili smo da ide s najboljim frendom i dobili.
UH... :|
Mame, jeste li uzbuđene? Vaši prvašići? Kod moje kombinacija uzbuđenja i straha..Sretno nam svima skupa!!! <3
sretno svima! :-)
Moja je, začudo, većinu vremena bila cool.
A onda je ugledala učiteljice i ozbiljno mislim, kad je ugledala jednu, da ju je uhvatio strah. Jer uhvatio je i mene.
Srećom po obje, prozvala ju je druga.
Meni se sviđaju obje učiteljice, i nastavna i ova iz boravka. malac je bio skroz cool i mislim da jedva čeka da sve počne :)
Svima veliki zagrljaj. Dan pun emocija i dan za pamcenje. I sunce im se ukazalo danas. Da ih nikad ne napusti ta ushicenost i veselje zbog novih stvari. Mi smo presretni jer je u razredu kakav se samo pozeljeti moze! Nadam se da ce brzo naci svoje mjesto pod suncem. Kao i svi prvasici ovdje.
Super je prošao prvi dan. Mi smo oduševljeni učiteljicom :-)
Curka jedva čeka da počne nastava. Malo je razočarana kaj su samo tri školska sata ovaj tjedan, jer joj se nakon vrtića to čini jako malo vremena provedenog u školi. I nikako joj nije jasno zašto nisu svi predmeti svaki dan.
I kod nas počelo. Ima ih 27 - puno. Nadam se da će im biti lijepo. Učiteljica je super.
Kod nas je jos uvijek sve jedan miks uzbudjenja i radosti.
Dobili smo super uciteljicu, koju smo i htjeli.
Od 9 djece iz vrtica 6 je s njim u razredu, samo mu je nazalost najbolji prijatelj dopao u drugi razred, ali ostali su mu isto super prijatelji.
Od druge djece vecinu poznaje iako nisu isli skupa u vrtic.
Jedva ceka da pocme pisat domaci, jucer su vec nesto crtali i bio je presretan.
Pita me sto ce bit kad naraste, kazem mu ja da ce bit odrasli muskarac koji ce bit prekrasna osoba, a on meni: ja cu ti bit odrasli muskarac koji voli puno učiti! :heart:
Neka ga taj entuzijazam i dalje drzi :heart:
Mi odradili roditeljski i dobili smo popis sto sve treba za likovni, pa me zanima gdje kupijete pribor, u knjizarama ili u ducanima?
Inace curka odusevljena skolom,samo imamo problem sa jelom...kak je alergicar nemaju u kuhinji nista za nju pa nosi od doma
Tak da sam sad i u potrazi za zdravim uzinama koje ona smije jesti
Jel ima još netko čije dijete nije baš oduševljeno školom, jer moje nije?
Ne zna što je za zadaću, ne stigne napraviti zadano na satu( uglavnom bojanje ali inače ne voli bojati) pa završava doma...Veći mi se čini problem što on kaže da mu je dosadno pa se isključi tj. odluta mislima i slaže sebi u glavi neke kombinacije za igrice ...a to i inače radi kad mu je dosadno. Zamolila sam učiteljicu da ga koliko stigne provjeri jel ju prati i izvršava zadatke na satu...
Naši pokraj onog kaj je za zadaću napišu slovo Z.
Moja nije oduševljena kaj imaju prva 2 tjedna samo tri sata jer bi ona svaki dan htjela imati sve. Ovo joj je premalo i prejednostavno.
Zadaće imaju jako malo, dosta naprave u školi. Sad dođe doma, za 5 minuta je gotova sa zadaćom i onda ne zna kud bi sa sobom.
Jedino kaj su počeli intenzivnijim tempom je njemački i to joj je super.
moja nije boravak pa ima zadaću svaki dan, ali joj je lagana i bezveze. još joj je jako fora škola i traje oduševljenje
a ja se mislim sto vi što vi pišete o vašim prvašićima kad se ovdje piše o - nama prvašićima LOOOOOOOOL
I mojoj se svidjela škola, super nam je sto nam je škola odma iza ugla. Svejedno jos ju pratim u skolu. A danas krenula ona sama doma, koji ponos - velika moja cura. Ali imamo problem oko zadaće. Naime ona ne upamti sto dobiju za nacrtat za zadaću, neg ja naknadno saznam da npr imaju zadaću iz glazbenog i sl. A sto neznam. Znam samo za mat i hrv kad učiteljica označi, ali ništa ostalo ne označuje. Ja kažem kćeri da piše sa strane u knjigu sta imaju za zadaću, al kao da me ne doživljava. Izludit cu, jer pametna je, a ne zelim da zbog nemara i neozbiljnosti dobiva minuse i sl.
imamo isti problem, i vec je u drugom tjednu zbog toga zaradio minus :roll:
isto zaokruzivaju zadatke u knjigama ali biljeznice su problem.
zato kontroliram sve, pripitivam (a moj nikad nije ni u vrticu pricao sta se radilo) i tupim da bolje slusa u skoli i pamti
doc ce to na svoje, tek je pocetak
Pa sad.... Moj stariji je uvijek znao što je za zadaću. A mlađi ne zna ni dan danas (7 razred) tako da to jako ovisi o djetetu. Natjerala sam ga davno da označi u knjizi/bilježnici istog trena, a doma mora pregledavati sve knjige i bilježnice. Uhodali smo to dobro, ali da se njega pitalo - ne bi mario za to ali baš ni trunčicu ni danas kao ni u prvom razredu.
Da li pustate djecu da idu sama u i iz skole?
L me vec dugo moli da bi ona sama isla doma, i zivimo blizu skole, a u to vrijeme nije bas ni prometno
po nju inace ide svekrva i ona je protiv da ide sama i kaze da njoj nije tesko ici po L
ja bi je najradije pustila samu, ma mislim da od drugog tjedna i budem
ujutro cu je jos ja pratiti jer je uzasan promet u to vrijeme, svi voze djecu u vrtic i skolu
Moja klinka je od prvog dana išla doma i u školu sama, ja sam tad bila doma pa bi je dočekala
Klinac je išao malo kasnije, ali se jako trudio
Bravo jelena tako se razvija samostalnost a i naselje nam je sigurno i za pozeljet.
U Zagrebu se trenutno prvašići mogu besplatno učlaniti u knjižnicu.
Mi smo se upisali neki dan.:-)