Mi se danas upisali
Sto i jedan formular, a na svakome praktički pišeš isto. Unbelievable.
Mi se danas upisali
Sto i jedan formular, a na svakome praktički pišeš isto. Unbelievable.
I mi smo se upisali prošli tjedan s tim da je učiteljica popunila sve formulare, mi nismo ništa morali.
Cure jel idu vaša djeca još u vrtić? U grupi mog sina je ostalo jako malo djece puno ih se ispisalo krajem 5. mjeseca pa su spojili grupe. Moj mora ići bar do 15. 7., baš mi ga žao.
zavisi koji su to vaši, ali kod nas često znaju bit klinci ( iz kvatra) do samog kraja, ne znam kak će to ove godine biti regulirano kad škola počinje tek 8.9.
Nama su tete rekle da se treba ispisati 15 dana prije, a da se u vrtić ima pravo ići do 1. 9.
Nitko nije pitao što sa tim jednim tjednom u 9. mj. jer očito nitko za taj period nije bio zainteresiran.
I mi se upisali u školu i to u onu koju smo predali molbu!! Jeeeee!!
U vrtić ide do 01.08.
Mi smo se upisali u školu u četvrtak. Sad čekamo da vidimo da li smo dobili razred sa željenim engleskim ili ne a to ćemo znati tek krajem kolovoza. I ispisali smo malenu iz vrtića pa ćemo nadam se uspjeti iskombinirati cijelo ljeto s našim godišnjim i sa bakama i dedom.
Upisali smo se 12.6.2014. u školu,išla je s tatom..mislim da nisu ništa puno ispunjavali...bila je ponosna jer su joj rekli;sad si učenica ove škole...isti dan smo je ispisali iz vrtića i otišli na more.......
knjige su za Zg-u i ove godine besplatne tako da nas čekaju u rujnu u školi
upiali smo se jos 14 -05 kod nas uranili .Torbu smo rijesile izabrala je Target rozu barbi .E sad za rodendan je dobila nesto skolskog pribora i trebam savjet koliko mi treba biljeznica i dodatnog pribora osimonog u pernici sto dode .Htjela bi si po malo kupovat prije da mi ne dode sve od jedampu i sokira me.Knjige cu naruciti samo jos neznamtocno gdje a za to imam vremena nece nigdje pobjec.
Znaci ako mi moze neko reci koliko kojih biljeznica da kupim za pocetak i sta jos treba od pribora ? Vodene boje imamo vise komada dobili za rodendan i cini mi se jedno 3 drvenih boja .Kakvu pernicu uzet veliku sa puno dodataka unutra ili neku samo saosnovama naj jednostavniju.
Hvala na odgovoru i oprostite mi za zbrkanom postu jos nisam kavu popila pa sam zbrrckana.
ella:
sa biljeznicama ti je najpametnije pricekati pocetak skole, jer ne traze isto ev uciteljice. no ako bas zelis mozes kupiti par crtacica, pisanki A i matematicku biljznicu na svadratice matematika 1
potom ti treba informativka.
likovana mapa, nekim uciteljicama je svejedno cija je, a nekim je bitno da je od tocno odredjenog nakladnika.
pribor za likovni: tempere, vodene, tus crni, flomici, glinamol, plastelin, pastele. sve u kutiji koja moze biti obicna neka od cipela. isto bi trebala imati u toj kutiji i neku zastitu za stol. kod nas moze i vrece za smece, neko kupi onaj prozirni stolnjak plasticni.
tjelesni: kod nas moraju imati bijele majice i decki sorceve, za cure nemam pojma, saznat cu ove godine. obicno je tesko naci cisto bijelu majicu pocetkom skolske godine, a u H&M imas onu akciju 2platis3kupis. pa sam ja svojim na tome kupila majice za tjelesni. ja ih uvijek imam 3 jer je tjelesni 3x tjedno, neda mi se misliti o tome.
Olovke gumice i sl ovo ovisi o djetetu, neka djece to gube, a moj ne spada u tu kategoriju. kako ce biti s balerinom nemam pojma. kad je BC kretao ja sam kupila 2 paketa gumica, 2 kutije olovki HB i jos ih imamo. on ce sad u 3 razred.
pored ljepila u likovnoj mapi, ja im stavim jedno i u pernicu. skare za papir im trebaju.
Slape. eto toliko koliko se ja sad mogu sjetiti.
Informativka - ne koriste.
Kod nas ništa ne stoji u školi tako da nam nije trebala nikakva kutija.
Tuš tek u drugom razredu.
Plastelin uopće ne.
Na početku je zaštita za stol bila "plastični stolnjak" a onda su, malo po malo, svi prešli na stare novine: jednostavnije im je.
Zaključak: i kod "osnovnog" pribora, zahtjevi učitelja se jaaako razlikuju.
Lani su NN imale akciju: ako kod njih naručiš knjige, ostavruješ 10% popusta na ostali pribor.
Ne znam kako je kod drugih.
kao sto vidis, najbolje ti je raspitati se kod nekog iz vase.
jer to zbilja jako ovisi i o uciteljici i o samom kolektivu.
Nama na popisu knjiga za prvi razred izričito piše da se ne kupuje mapa za likovni i pribor za likovni jer će učiteljica reć što treba. Kod nas za tjelesni ne trebaju posebne papućice jer imaju tjelesni u holu (područna škola pa nema dvorane), a od odjeće trebaju majčicu kratkih rukava i donji dio trenirke ili tajice za dečke, s tim da kod naših tjelesni ostaje u školi i onda ga svaki petak nose na pranje.
Bokic.. evo da se i ja prikljucim sa svojom buducom skolarkom Tinom. I mi smo upisani u prvi razred, i sad cekamo 9 mj da skola i pocne.. Prvi nam je put, zasad smo samo narucili knjige i pola platili... torba, pribor i sve ostalo ce me bombardirat sad sredinom osmog mj.
Adrianova mamice, pa ti imaš školarku od jeseni!
Želim vam sreću, javi ponekad kako se snalazi
Sretno svim školarcima!
I ja se prijavljujem. Naručila sam knjige, kupila torbu i pernicu, čekamo knjige da nam stignu.
Zhabac je uzbudjen i malo uplašen.
Čitam sad gore da su neki bili u školi i upisali se, mi nismo odradili taj diovjerovatno ćemo onda na jesen.
mozda ste to vec odradili pri razgovoru u skoli?
drago mi je da smo i ovdje zajedno zaps.
Mi smo malo zaštekali sa svim tim pripremama, bili na godišnjem. Ostalo nam je da uzmemo ispisnicu iz vrtića, i da kupimo torbu.
Knjige dobijamo u školi, valjda, ili kupujemo. U svakom slučaju, pre 1. 9. ne znamo šta nam treba od knjiga i svezaka. Tada ćemo sve saznati
Ja sam uzbuđena, dete baš i ne![]()
Mi smo kupili samo torbu(curka si je izabrala),pernicu i ostale sitnice kupuje nam strina(roćkas je 18.8).
Knjige će dobiti a za ostalo su nam u školi rekli da će dati popis 1.dan nastave
Još uvijek ide u vrtić povremeno(max.1xtjedno) kad radim dnevnu i nema ju tko čuvati.Na go idem od 1.9 pa ćemo ispisnicu tražiti tek 15.8
Pozdrav...
da se i mi prijavimo...i mi imamo prvašicu
Upisanu u školu još krajem svibnja, ispisanu iz vrtića sa 30.06.... Torbu smo kupili...pernicu dobili na poklon, knjige pribavljamo![]()
Jako se veseli školi...čak smo je upisali u program budućih prvašića i bila je prezadovoljna. Išla je mjesec i pol dana i učiteljice i ona su bili super zadovoljni.
Hoće li u Zg opet biti besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce?
Super! Idem onda u nabavku opreme za tjelesni, prije nego što krenu gužve.
u nasoj seoskoj skoli moraju imati bijele majice kratkih rukava, bez ikakvih natpisa, aplikacija i sl. onda sorceve ili trenirke.
a na nogama tenisice.
bijele majice znjau biti problem za naci u 9. mjesecu. ja sam svojim kupila na onoj akciji u H&M platis 2 kupis 3.
hm, da, nas nemaltretiraju. imaju bilo kakve majice i hlace na sebi, a na nogama je imao tenisice koje je nosio za šlape
I kod nas isto moraju biti bijele majice bez aplikacija.
Evo od jučer u Lidlu bijele majice za tjelesni, 2 kom 39 kn http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-F12B9...635.htm?id=228
nisam mislila da igdje još djecu (i mame) ugnjetavaju s tim glupostima :/
nismo prvašići ove godine, ali od prvog razreda moje dijete na tjelesnom nosi bijelu majicu.
i nimalo se ne osjećam ugnjetavano radi toga, a ni on.
jednostavno sam kupila bijelu majicu, potraga mi nije bila teška. a on jednostavno za taj dan kad je tjelesni prema rasporedu, uzme iz ormara bijelu majicu (koja može imati i neku aplikaciju na sebi). i inače ljeti nosi i takve bijele majice, uz ostalo.
primijetila sam da smo se za prvi razred puno više pripremali, a s godinama pada taj žar kupovanja svega za školu, jako rano i opsežno. od ranije ostane svega, pernica npr. ako je u dobrom stanju. pa i pokoja bilježnica, pribor za likovni...i dopunjava se tijekom godine po potrebi i ako slučajno na nešto naiđemo.
Joj ninochka podsjetila si me sad na jedan prastari topic s mukicom i peglanjem majice za tjelesni
Bilo kako bilo, uspjela sam kupiti 2 u paketu u lidlu. Jednostavnije će biti i klincima kad si sami budu spremali opremu, čini mi se.
Posljednje uređivanje od Angie75 : 20.08.2014. at 11:43
Razmisljam cure je li bolje kupiti obicne omote za knjige ili one samoljepljive?Vjerujem da se i jedni i drugi nakon nekn nekoog vremena pohabaju koje je lakse zamijeniti?Umotavaju li se i biljeznice?
Posljednje uređivanje od ivana zg : 24.08.2014. at 15:03
Meni ovi izdrže cijelu godinu: http://www.proming-hch.hr/hr/katalog...z_artikala-802
Čini mi se da su najpovoljniji u Mulleru.
Kakve pernice kuujete za klince u prvom razredu?
Ja sam mislila kupiti jednu punjenu s bojicama i flomasterima, i sve ostalo kaj ide unutra. Cura hoće običnu na zatvarač - njen argument je da joj zauzima manje mjesta i da može unutra potrpati bojica koliko hoće i koje hoće. Mislim da joj flomasteri u prvom razredu ionak neće trebati. Ili možda trebaju za likovni?
Prvašićima je najbolje kupit punu pernicu, na jedan kat onu kaj se preklapa jer im je pregledno i sve imaju na jednom mjestu.Tak su nama rekli kad je R. bio prvi razred i mi smo uvijek kupovali takvu. Učiteljica je rekla ako je ona obična na zipu koju se samo stave olovkeonda dugo traže, isto tako ako je na više katova.
Evo, moji nisu imali tu kutiju, nadam se da neće ni mlađa.
Flomiće su imali stalno jer su ih često koristili za likovni i u boravku I drže ih u pernici.
mame prvašića - trebaju roditelje i dijete koje sad kreće u školu za jednu tv emisiju
snimanje bi bilo tjedan dana prije škole i na dan kad dijete kreće u školu
od roditelja bi uzeli izjavu o pripremama, a od djeteta veseli li se školi, što očekuje i sl
dakle, zg, dva snimanja
trebaju info do srijede - preksutra
ajmo![]()
hoće li vaši nositi torbu prvi dan?
ja sam mislila da je uzme pa da u nju stavimo knjige koje nas tamo čekaju...